anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare. Astazi am facut cea mai mare prostie din viata mea sa zic asa. Am gasit un apartament, am fost cu omul am facut contractul de inchiriere pe 12 luni, dar cand am ajuns acasa s-a ivit ceva si practic ar trebui sa plec din zona cat mai curand.
Deci, am platit apartamentul pe o luna + garantia iar eu de maine as vrea rezilierea contractului se poate face?

11 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se poate, dar există riscul să nu mai primești înapoi toți banii pe care i-ai dat, căci prin această renunțare bruscă fără preaviz, aduci un prejudiciu propietarului.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Asta este cea mai mare prostie din viata ta? big grin E hai... o sa fie cazul de si mai rele poate tongue

Legat de problema ta, daca ai facut contract si ai plait deja prima luna si garantia... prima luna este a ta, banii s-au dus. Doar daca vorbesti cu proprietarul si te pui de acord cu el sa iti dea inapoi banii de chirie pe luna asta, poate este om de treaba si ii da, daca nu locuiesti deloc acolo.

Cat despre garantie... presupun ca este dusa. Asta, repet, daca este om de treaba.


Numai bine iti doresc! ^_^

| Leatherleader a răspuns (pentru DoarBogdan):

Una dintre cele mai mari prostii sa zic asa, desi sunt campion la pierdut bani.

Oarecum e stanjenitor sa te intelegi cu omul, faceti un contract pe o perioada iar a doua zi "stiti eu trebuie sa plec".
Mentionez ca in contract scrie: "Rezilierea contractului se face prin acordul ambelor parti inainte de termen sau cu un preaviz de 30 de zile calendaristice. In situatia in care oricare din parti nu respecta aceste conditii va plati celeilalte parti despagubiri in valoare de (suma respectiva)"

Multumesc de raspuns, Doamne ajuta!

| DoarBogdan a răspuns (pentru Leatherleader):

Stiu ca este stanjenitor... crede-ma, am trecut prim multe experiente cu chiriile sad

Da, cu acordul ambelor parti, asta daca o sa vrea si persoana respectiva. Acum... daca merita sa incerci sa vorbesti cu acea persoana.

Indiferent ce o sa fie, eu iti urez mult succes! ^_^

| alina2k18 a răspuns:

Cand semnezi ceva iti asumi si niste obligatii.
Se poate rezilia dar banii pe chirie nu ii mai vezi, cel mult garantia o primesti.

| Dismally a răspuns:

Se poate dar banii nu o ii mai recuperezi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Trebuie sa il notifici cu cel putin 60 de zile inainte, deci urmatoarele 2 luni, daca nu te intelegi cu el, obligatoriu le platesti

| Leatherleader a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai am sa-i spun maine ca doresc rezilierea? dar pana maine stau intr-un stres ca nu stiu ce am de pierdut, de recuperat, de asta am apelat la site-ul asta pentru un raspuns cat mai concret.

| anonim_4396 explică (pentru Leatherleader):

Nu doresti rezilierea, ci denuntarea contractului. ar trebui sa-l anunti si vezi ce te intelegi cu el, daca nu vrea nimic legal trebuie sa-i platesti cel putin 2 chirii. vezi sa-l anunti in scris mai bine ca sa poti proba ca l-ai notificat

| Leatherleader a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc mult.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Leatherleader):

Nu sta in stres. Iti doresc ca asta sa fie cea mai mare pierdere din viata ta de-acum si pana vei pleca catre vesnicele plaiuri ale vinatorii...