|

Salutare tuturor, am terminat de ceva timp o facultate in inginerie iar recent am dezvoltat o afacere, intrebarea mea: cum pot sa obtin o diploma/certificare de contabil cu drepturi depline chiar daca nu am terminat o facultate in domeniul economic? Ma intereseaza acest lucru deoarece vreau sa sustin singur contabilitatea firmei proprii, pe net am gasit cateva idei, dar m-au facut mai confuz ceea ce privestie partea cu CECCAR-ul si atestarea de contabil. Cei care aveti experienta, prieteni, rude in domeniu sau ati fost pus in situatia de fata sau stiti ceva amanunte va rog sa ma ajutati. Dau funda. Multumesc!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut,

Daca nu ai muncit niciodata in acest domeniu, eu zic sa nu te legi la cap fara sa te doara. E prea complicat pentru un "outsider".

Daca stii contabilitate nu ai nevoie de studii sa o tii. Ceccarul este o institutie ce ofera niste drepturi celor care urmeaza cursurile lor. Poti fi contabil si fara ele, insa va exista o limita.

Cel mai simplu exemplu este cel in cazul Expertilor Contabili. Fara semnatura unuia nu poti depune bilantul.

De aceea, e mai bine sa alegi o firma de contabilitate sau o persoana care deja stie cu ce se mananca domeniul. Altfel...s-ar putea sa ajungi sa platesti amenzi si tu sa nu stii de ce.

Succes!

| a răspuns:

Eu am apelat la o firma de contabilitate.Consider ca timpul meu valoreaza mai mult, si oricum nu as putea sa tin pasul cu schimbarile aproape saptamanale ale legislatiei.