| DaTsIk a întrebat:

Vreau să-mi fac card la BCR.
Care e diferența dintre card de credit și debit? Ce îmi recomandați sa fac?happy

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cardul de debit e cel care utilizează fondurile tale proprii pe care le depui sau le primești în cont

Cardul de credit este un card ce îți permite sa accesezi o anumită sumă oferita de banca că un fel de credit. Cardul de credit îl primești doar daca ai un venit

6 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Depinde de tine,daca ai bani,sau daca nu ai bani. Daca ai bani faci debit,daca esti lipit,bate vintu peste tot, bagi credit, ce aia nu trebuie sa traiasca si ei, aia cu banca laughing
Credit este imprumut, iei cand nu ai bani, dar vrei sa faci de toate.Banca iti da,tu trebuie sa platesti inapoi asa cate putin in timp,cu cit platesti minum cu atit e mai bun pentru banca,vei plati dobanda mai mare,deci aia vor cistiga mai mult laughing

Dar e bine oricum,ca de nu tiiar da,ai sta si doara te-ai uita la de toate,fara sa le poti avea.
Deci creditu este un mod dea trai,dea avea ced iti doresti atun ci cand iti doresti.
O viata ai,asa ca traiesteo acum,nu inainte sa mori,nu la batranete,deci ia credit,o sa platesti tu cindva undeva laughing

Cind ai intrebri,cel mai indicat este sa intrebi direct pe aia la banca,nu-ti fie rusine,intreabai orice,iar cand nu intelegi,cerele sa iti explice pe intelesul tau,sa nu vorbeasca cu tine folosind termeni deai lor.
Cardurile astea le folosesti daca nu vrei sa umbli cu bani la tine,ma refer la debit,deci tragi cu cardul peste tot,asta sa nu mai tii milioanele in buzunare laughing tii doara un card,mai simplu,mai usor.

Daca ai bani si e ok sa platesti asa cu banu jos,atunci nu-ti fa nici un card.
Cardu debit,este ala cum zic unia pe aici, ai bani si nu vrei sai tii sub saltea, sau in buzunare, asa cai duci la banca sa tii tina aia, tu cu acel card tragi din banii tai.

Credit cardul este ala gen camatari laughing te imprumuta careva si tu dai dupa inapoi, doar ca la banca e ceva mai convenabil.
Dar la fel este ca si cu debitu.Banca iti pune la dispozitie o suma anume,deci banii tot la ei stau,tu cu acel card doara tragi si cumperi ce ai nevoie.
Apoi lunar trebuie sa platesti inapoi o suma minima fixata de ei,ori mai mare daca te tine buzunaru.
Referitor la ce banca sa faci,aia nu conteaa,mai toate is cam pe acolo, daca una ofera ceva, alta banca ofera altceva, deci in final tot acolo ajungi.
Nu sunt banci ce sa ofere cleintului nu stiu ce chestii fata de alte banci, asa ar merge toti la acea banca, restul sar duce de suflet.

| SilentRain a răspuns:

Mai bine Raiffeisen

| mi25 a răspuns (pentru SilentRain):

Depinde unde are domiciliul. In unele comune Raiffeisen nu are sedii si nici bancomate.

| SilentRain a răspuns (pentru mi25):

Da,și asta e o problema
Eu personal am la BRD și nu-mi place
La Raiffeisen mi-s-a parut mai ok

| mi25 a răspuns:

Completare la ce a spus "suntserios".
Cardul de credit se elibereaza daca ai venit constant: salariu. Marimea creditului este in functie de marimea salariului.
Creditul respectiv poti sa-l folosesti pentru cumpararea de produse. De regula se acorda o perioada de gratie 1-2 luni, in care nu se percepe dobanda. La unele banci se percepe. Dobanda este procentual destul de mare, 15-27%. Lunar trebuie sa returnezi o anumita suma din banii cheltuiti. Daca depasesti suma creditata dobanda este mai mare.
Daca esti salariat iti recomand BRD-ul deoarece are niste facilitati.

Întrebări similare