anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cunoașteți exemple de descriminare a majorităților în comunitatea voastra?
Cum se manifestă ele?
De ce credeți că apar?
Ce ar trebui făcut ca membrii populației minoritare respective să nu fie discriminați?

Răspuns Câştigător
| DanielVălean a răspuns:

1. In comunitatea din care fac parte NU am intalnit pana acum discriminari din simplul fapt ca in aceasta se gasesc doar persoane de nationalitate romana.
2. In general, discriminarile se manifesta prin excluderea persoanei din activitati la care participa etnia majoritara.
3. Nu cunosc motivul pentru care discriminarile apar, insa pot spune ca oamenii ar trebui sa incerce sa cunoasca persoana inainte s-o discrimineze.
4. Sa se aplice legi.

4 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Da. Comunitatile maghiara si tiganeasca sunt discriminate pozitiv. Adica au drepturi in plus fata de romani. Cum se manifesta? Fac tot ce vor ei si nu-i trage nimeni la raspundere. Apar din nesimtirea lor si din lipsa de educatie. Ce ar trebui sa faca? Sa plece din tara. Unde? Unde vad cu ochii.

| CortinaDeLut a răspuns:

Nu am întâlnit astfel de cazuri, de obicei am făcut parte din comunități mai deschise la minte. Iar eu unul nu voi judeca înainte să cunosc respectiva persoană indiferent dacă am o părere generală despre etnia acesteia.

anonim_4396
| Anonim explică:

Da,sunt roman si ma discrimineaza ungurii, turcii, tatarii, machedonii si tiganii zi de zi happy dar treaba asta nu o sa mai dureze mult si o sa le vina randul sa inteleaga ca Romania e a romanilor nu a minoritatilor happy

| Ţîrdea_Adrian_1995 a răspuns:

Discriminările apar la diferite etnii, religii sau naționalități datorită stereotipurilor