| celmaitarenume a întrebat:

Ce minusuri are o masina automata față de una manuala?

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Te costa un pic schimbul de ulei la automata si cam atat.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Iti face frana de motor sau taie cuplul, cand "crede" ea ca e ok. Asta la condusul meu poate insemna iesit in decor, pentru ca se intampla in curbe.

| relian a răspuns:

Minusuri la o masina cu transmisie automata? Pai nu are pedala de ambreaj, cam asta ar fi un minus la masina si un avantaj pentru tine.Un alt minus ar fi ca desi ai schimbator de viteze nu schibi tu nimic laughing adica nu mai tot bagi si scoti intruna.
Deci cam astea ar fi minusurile, dar cu toate ca are minusuri este mult mai buna decat cele clasice cu pedala de ambreaj, cea automata are un ambreaj umed care nu se strica mai niciodata.
La o masina de genul asta ai multe avantaje fata de cea clasica cu pedala de ambreaj.
Dar cum in RO si in general in Europa is mai raspandite cele clasice, oamenii is mai speriosi cand aud de masina cu tramsmisie automata.
Referitor la masini automate, asa ceva nu sunt pe strazi deocamdata.Deci trebuie sa faci diferenta intre o masina automata si o masina cu transmisie automata.
Masinile automate is alea care is in teste deocamdata, alea ce a omorat recent o persoana ziua amiaza mare laughing

| PinkHD3 a răspuns:

Parerea mea e ca o cutie manuala e mai buna pentru oras, dar si daca se strica undeva in mers nici nu ai ce sa ii mai faci ..si ca te costa mai mult sa schimbi uleiul in cutie +ca cele automate sunt mai sensibile. parerea mea

| aXy99 a răspuns (pentru PinkHD3):

E mai buna manuala? Din ce punct de vedere?

| suntserios a răspuns (pentru PinkHD3):

Cum spanac sa fie manuala mai buna in oras? Ai condus in viata ta o automata?

| PinkHD3 a răspuns (pentru aXy99):

Aici depinde si dupa gusturi. de aia am si spus ca pentru oras e mai ok o automata dar mie imi mai place manuala dar depinde de fiecare mie mi se pare ca cea automata e putin mai costisitoare dar depinde de fiecare