| TtsCtl a întrebat:

Intenționez să cumpăr un BMW seria 5 sau seria 7 an 2004|05. Știe cineva probleme la ele sau la ce ar trebui să mă aștept?! Și în plus cat e impozitul casco, consum urban?!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La seria 7 nu vei avea probleme prea mari, spun asta Referindu-ma la orice motorizare pusă pe seria 7 in 2004-2005, toate sunt bine făcute, motorul cel mai mic fiind de 3.0 D/218CP pe modelul respectiv. Probleme vei avea cu pompa de apa, dar asta după 150.000 km, in ideea ca nu a fost schimbată niciodată. Daca ii bagi motorina de calitate și ii schimbi consumabilele la maxim la 8.000-9.000 km,nu vei avea probleme. Și când spun consumabile ma refer la filtru aer, filtru motorina, filtru ulei, filtre polen, filtru cutie viteze(se schimba la minim 80.000 km, maxim 120.000 km), ulei cutie, odată cu filtrul. In mare, prea multe bătăi de cap nu o sa îți dea un seria 7/E65/E66. In schimb, la E60, adică seria 5 după 2004, evita motorul de 2.0D/163 CP și 2.0D/177 CP. La 70.000-80.000 km se rupe lanțul de distribuție, și aceasta întâmplându-se, se da motorul peste cap. Motorul de 3.0D prezintă garanție, e același motor cu cel de pe seria 7. Însă cutia de pe 530D,mai are unele obiceiuri proaste,deoarece,baia de ulei și filtrul de ulei din cutie sunt lipite una de cealaltă, practic sunt dintr-o bucata. Aceasta baie de ulei, are partea din jos din plastic, iar, dacă treci de 120.000 fără sa schimbi baia și filtrul de ulei,o sa ai niște șocuri in cutie,datorită plasticului care începe sa se descompună. Atunci când cuplezi treapta D și treapta R, va smunci puțin la cuplarea treptei, asta in cazul in care vrei automata. Dar când va fi sa ii schimbi baia de ulei și filtru, de preferat atunci când cumperi mașina, nu te pune la câțiva bănuți in plus și ia baia cu carcasa din fier. Cam astea sunt problemele serioase și cel mai des întâlnite la seria 5 și 7, anii de care ai întrebat tu. Îți doresc mult succes și sper ca ti-am fost de ajutor!

| TtsCtl explică (pentru anonim_4396):

Mersi! Eu am văzut un 740 biturbo și un 525 manual și un 530d automat, impozit, consum? La astea știi ceva probleme? Că sa fim mai la subiect

| anonim_4396 a răspuns (pentru TtsCtl):

In cazul in care vrei sa o înscrii pe Romania, îți recomand cu caldura sa eviti motoarele peste 3.0. 525 ar fi Combinația perfecta, deoarece impozitul la un motor pana in 2.500 cmc e undeva pana in 400-500 RON/An. Motorul de 25, de pe 525 e unul destul de bine construit, la el găsești cuplu, cai, dar și consum decent. Ai 177 CP, cuplul nu știu exact sân îți spun cât e de mare, dar oricum e peste 200 nM(Newtoni pe metru), iar consumul e undeva la 7.0-7.5/100 km, in oraș, afara mers pana la limita de 120 km/h, mergi cu 4.0-4.5/100 km, un consum mixt fiind undeva pe la 6 l-100 km, in regim de mers, liniștit, fără accelerări exagerate și viteza mai sus de 120 km/h, cum altfel spus, prin gropile noastre abia ai unde sa mergi cu 50-60 km/h. Deci părerea mea e ca cea mai buna alegere ar fi 525 din punct de vedere al impozitului și asigurării RCA. Apoi, ca opțiune secundara e 530, unde consumul creste cu aproximativ 1 litru in tote situațiile prezentate mai sus, asta neavând o importantă prea mare, iar cel mai important e ca o sa crească asigurarea RCA și impozitul, in acest caz impozitul fiind de vreo 1.000-1.200 RON pe an. Sper ca ti-am fost de ajutor și îți doresc succes!

| suntserios a răspuns (pentru TtsCtl):

Cand iei iei ditai masina premium cu motor de 4l chiar mai conteaza impozitul si consumul?

Impozitul e in jur de 7000ron / an conditii in care daca iti asumi impozitul consumul cred ca e irelevant

| TtsCtl explică (pentru suntserios):

Am întrebat pentru ca știam că e in jur 2000-2500 impozitul, nu așa enorm și consumul undeva la 12 mixt

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Vb prostii, tot ce trece de 2000cmc are impozite de peste 600 ron
la 2500cmc e deja ~ 900 ron
la 3000cmc trece binisor si de 2000ron

cam umpli TPU de prostii

| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Da nu înțeleg un lucru. Ce treaba ai tu cu ce mașina vrea omul? Nu toți oamenii sunt pietoni și stau in garsoniera(cazul tau),alții chiar au intenții serioase cu viața lor. Omul a întrebat și a primit răspuns la ce a întrebat,unul categoric și la subiect. El poate vrea sa își ia o mașina in care sa aibă tot confortul,sa fie ieftină la taxe și impozite și după toate astea,sa ii mai rămână ceva bani,sa își poată permite sa mănânce ceva bun,sa se îmbrace cu ceva bun,sa se încalțe cu ceva bun,sa își găsească o prietena buna,intr-un cuvânt,banii pe care ii poate da la stat pentru nimic,doar ca are motor mare,ii poate folosi pentru a își face viața mai frumoasa. Și ii respect modul lui de gândire. Decât sa am mașina cu motor mare și sa nu îmi permit sa îmi cumpăr nimic pentru mine,prefer cum face colegul nostru, împăca și capra și varza și ii rămân bani și sa își trăiască viața intr-un mod foarte plăcut... Oricum, cu de ăștia ca tine câte nu prea gândesc și se iau in gura cu toată lumea nu prea ai ce vorbi... TtsCtl, succes pe viitor in ce vrei sa faci și nu mai bagă tot felul de "genii din ăștia(suntserios)" in seama, nu merita atenție! Mult succes in alegerea pe care urmează sa o faci.

Nu ma iau in gura cu nimeni... corectez pe cei care dezinformeaza, asa cum faci tu din cauza ca nu ai te informezi inainte sa zici ceva.

Ai scos din fund niste impozite, le ai trantit aici si pe urma zici ca il admiri pentru ca isi ia o masina pe care nu isi va permite sa si o intretina. Logica imbatabila.

hai nu mai fi asa frustrat, toti gresim. E frumos cand inveti ceva din greseli, e penibil cand iti sustii prostia.

Prietene,dacă tu crezi ca ești mai informat decât mine, te rog sa o dovedești. Dacă nu, încetează cu expresii de genul"ești penibil și îți susții prostia"! Ai grija la cuvinte și controlează-te pe viitor!

Poftim, calculeaza cat ies impozitele si pe urma comparam raspunsurile

http://www.calculweb.net/impozit-auto/
https://www.clubopel.com/calculator-impozit-auto.php
http://www.taxauto.info/auto/impozit
http://www.taxele.eu/impozit-auto/

si formula de calcul daca nu ai incredere in calculatoarele online

http://www.avocatnet.ro/......%9Fte.html

Sincer îți spun ca nu ma obosesc sa deschid link-urile tale fără importantă. Băiatule,aprinde lumina și gândește. La impozitare se tine cont de domiciliu (mediu urban/mediu rural, (( in cazul tău, jungla, nu se aplica impozit pe nimic, e totul gratis)), dacă e zona favorizata sau defavorizata din punct de vedere al utilităților și alte criterii de genul...). Așa ca calculatoarele tale sunt egal cu 0.

Dimpotriva... sunt calculatoare pe judet cu diferentele aferente impuse de fiecare consiliu. Diferentele date de variabilele amintite de tine sunt destul de irelevante.

Acum ca nu vrei sa le deschizi ca ai sa vezi ca nu aveai dreptate te inteleg.

Mergi in continuare la pădure și taie lemne, asta e scopul tău in viața, ca de altceva nu ești bun. Habar nu ai de viața ta, dar nimic nu e de tine. In fine, ma opresc aici in a-ti Răspunde la porcăriile tale de replici. Succes și ședere plăcută in bezna in care ești!

| suntserios a răspuns (pentru TtsCtl):

E mare impozitul pentru un 4l. Tot ce trece de 3000cmc se impoziteaza cu 290 lei/200 cmc adica 7000 ron pentru un 4000cmc.

Nu te lua dupa parlitul ala cu impozitele lui de 400 lei la motor de 2.5

vezi ca ti am dat mai jos o lista si iti poti calcula singur impozitele in functie de judetul unde ai resedinta

| Bombercvg a răspuns (pentru suntserios):

Eu la un motor de 2, 2 plătesc 800 lei impozit.

| suntserios a răspuns (pentru Bombercvg):

Asta ziceam si eu... zi si lui petarda CristiBC

| Bombercvg a răspuns (pentru suntserios):

Nu am ce să-i zic, vad ca o tine pe a lui.
Totuși e mai bine sa se informeze înainte sa susțină cu o asa tărie afirmațiile făcute.

18 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apropo,trebuie sa alegi răspunsul cel mai bun din cele date de mine și colegul nostru. Acum tu trebuie sa faci alegerea, sa desemneze răspunsul cel mai folositor pentru tine! Succes!

| Diana4you97 a răspuns:

Salutare. De obicei sunt mașini fiabile, dar având în vedere că este din 2004/5 mi se pare cam veche și îți recomand ceva mai nou. Alte informații și păreri despre BMW seria 5 vei găsi pe https://parerimasini.ro/pareri/bmw-seria-5/