| MarinusDragoi a întrebat:

Salutare!
Va rog ajutati-ma cu ceva info, cei care aveți cunoștințe.
Fratele meu a achiziționat pe numele lui o masina din Germania (masina fiind pentru mine), iar cand ajunge in România o sa trebuiască sa întocmim un contract de vanzare cumparare intre mine si el.
Ideea e ca nu stiu daca acel contract se poate face acasa sau trebuie sa mergem la o firma de asigurări ce se ocupa cu asa ceva. (Daca aveți si un model care este valid, lăsați un link va rog..am tot cautat modele de contract, dar is mai multe).
După ce reușim cu contractul, pentru inscriere România, in afara de contract, cartea mașinii si certificatul, mai trebuie alte acte din Germania?
Vreau sa evit nenorocirea de a nu putea înscrie masina din cauza ca imi trebuie si alte acte din Germania.
Mulțumesc frumos pentru eventualele răspunsuri!

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, e suficient cel făcut de mana. Dar asta înseamnă că fratele tău trebuie sa ia prima data mașină în evidență fiscală pe numele lui.

| stampex a răspuns:

Salut!
Daca vine cu nr de zoll masina, se face un Kaufwertrag adica contract vanzare german vnz-cump.Cu el si restul actelor adica brief -uri traduceri acte etc mergi la RAR cu programare online apoi politie.