| mihaibrad a întrebat:

Sunt foarte obosit si nu sunt in stare sa calculez consumul de carburant al sotiei ca sa ii demonstrez ceva. Va rog ajutati-ma, asa cum si eu am ajutat aici acum multi ani.
Multumesc.
Asadar:
Prima proprietara a rulat cu masina 10.000 Km si a avut un consum mediu de 7.5% benzina, aratat atunci de computerul de bord.
Sotia mea a mai rulat 17.000 Km cu masina respectiva, masina ajungand acum la 27.000 km si un consum mediude 7.3 % aratat de computerul de bord.

Puteti sa imi spuneti ce consum mediu a avut sotia mea in cei 17000 km?
Habar nu aveti cat ma ajutati, ca simt cum explodez.

22 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

7.3
Consumul mediu este calculat doar pentru distanta parcursa de la ultima resetare, care daca nu o faci tu se face oricum automat, de obicei la 2000 km.
Bineinteles, consumul afisat de bord este pur orientativ, consumul real se determina prin metoda plin-plin.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca ai ajuns sa-i calculezi media consumului de benzina la masina sotiei, apai femeia aia este de cainat, cu asa barbat!
I-ai pus cumva si GPS pe telefon, sa stii pe unde umbla, cu cine vorbeste si ai cronometrat-o cat sta in fiecare vizita?

| mihaibrad explică (pentru Violleta2022):

Esti agresiva si frustrata, fara sa pricepi ca pot exista si alte scenarii decat cele din capul tau plin de telenovele. Pune mana pe o carte si te cultiva, esti toxica. Jesus, ce specimen. PS. sotia mea are o naveta ceva mai lunga de facut anul acesta si la anul, datorita unor cerinte de servici. De aici discutia cu consumul. Civilizat, ca intre oameni care construiesc o familie, nu jigodii infecte ca tine.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Consumul ala face o medie recenta. Ala e consumul ei, 7.3 litri/100km.
Eu daca ma duc acum, iau masina din parcare si merg ca un turbat 20 de minute, consumul meu mediu se transforma in ceva pe la 20%.
Dupa 50km facuti normal, revine la consumul ei normal.
Consumul ce mi-l afiseaza azi, nu e influentat de reprizele de autostrada de acum 12 luni. Nu conteaza cum a mers fostul proprietar, nu conteaza ca a tras platforme cateva drumuri. Ea face o medie pe ultimele zile/ultimii kilometri.
Fiecare masina are algoritmul ei, dar niciuna nu va tine cont de condusul fostului proprietar.
PS: consumul afisat in bord e o vrajeala, oricum.

| relian a răspuns:

Cde arati tu este pistol cu apa laughing adica pe baza informatiilor tale nu ai cum sa faci un consum,lipsesc date,adica cit carburant s-a folosit,citi litri.
Asa ca vii tu sa spui ca arata la bord,la bord arata una,realitatea este alta.
Cauta in cartea masinii sau la reprezentanta si o sa vezi cum trebuie sa faci consumu.

Umpli rezervorul plin,dai km la zero,mergi pana aproiape sa goloesti rezervorul, mergi, pui iar carburant, vezi cit intra, si vezi citi km ai mers pana in mom cand alimentezi iar.

Asa se face consumu, nu ce arata la bord.la bord poate arata acu o cifra, peste cateva secunde alte cifre.si fabrica zice sa facoi consumul cum zic eu, sa nu te iei dupa ce arata la bord.

Ce arati tu este exact ce ziceam eu laughing una facu 7.5 alta 7.3 laughing asa deci consumul difera fctie de cum conduci, unde conduci, si alti factori.
Ce arata la bord este cum zic pistol cu apa.Mie imi arata acu 50 mile la galon, acu 20 sau 30, fctie de condus, de teren, etc.

| NLS a răspuns:

Daca doresti sa afli exact, cred ca trebuie sa faci media ponderata, dar folosind nu 17, ci totalul de 27000
(la fel cum și consumul de 7.3 este pe toată durata de viata a mașinii).

| mi25 a răspuns:

Consumul mediu pentru cei 17000 km parcursi de sotie este de 7, 182 litri/100km.

| mihaibrad explică (pentru mi25):

Singurul om care mai stie mate in afara de mine prin zona asta. Bravo. Din pacate scrisesem deja raspunsul de ceva timp, nu pot da funda. Dar fain sa vad unu; cu creier.

| mi25 a răspuns (pentru mihaibrad):

Multumesc.

| psyclepath a răspuns:

Un pic pe langa subiect, daca se poate o gluma.

Pentru cei care sunt curioși și întreabă pe aici cum decurge o căsnicie. Uite cam asa. laughing Mai mult sau mai puțin, o căsnicie e o colecție de momente din astea, in care unul încearcă să demonstreze celuilalt că are dreptate. laughing

| MorcovMajestic a răspuns:

Zi vere ca nu stii rolling on the floor

| MorcovMajestic a răspuns:

Vai de viata ta de puric

Răspuns utilizator avertizat
| NisipLaMare a răspuns:

Se intampla asta cand merge cu masina sub turata adica sub 2000 in a 4 a 5 a 6 fara observatie si poate strica motorul in timp.La motoare le plac peste 2000 de turatii chiar daca este un consum relativ mare.
Si,
Daca circularea cu autoturismul se face mai mult in afara orasului atunci scoate consumul mai mic, daca circula mult in oras consumul este mare.

| relian a răspuns (pentru NisipLaMare):

Sint masini care merg cu 2000 sau sub in trepete superioare, iti zic eu ca am cu transmisie automata si vad turometru, pot sa merg cu 80 mile la ora si sa am turatie de 1800 rpm,deci depinde de masina,motor etc.

Turatiile mari uzeaza motorul mai rapid, nu va mai luati dupa povestile unora, ca trebuie sa turezi motoru, pfff laughing sa il turezi de ce, sa il uzezi mai bine laughing
Am avut o alta masina cu motor mai mare, aia la 80 la ora, inytradevar avea cam 2500 rpm poate nitel mai jos, asta pe teren drept, la 100 mile la ora urca la 3 mii rpm.
Din ce am observat tine de anul cand a fost facut acel motor, de marimea motorului, deci nu la toate ai acelasi rpm.
Deci daca nu turezi motorul nu se strica nimic in timp, ba se strica daca il turezi mereu peste cit trebuie, ca sa zic unia cureti turbo laughing

Mai e inca o chestie.In treapta de viteza cea mai mare nu ai niciodata cel mai ridicat rpm.
Cel mai ridicat rpm il ai in penultima treapta de viteza, acomo motorul poate urca la maxim de rpm capabil, sau setat.

Daca ai vazut prin filme cand unia reduceau treapta si cistiga cursa laughing tocmai ca ridica rpm motorului deci si putere si toate urcau.Dar uzura este foarte f mare, mai ales cand urci cu rpm la maxim.

| NisipLaMare a răspuns (pentru relian):

Asta ce spui tu se numeste condus agresiv sau la curse deja esti departe de subiect.

| NisipLaMare a răspuns:

Si... este si mai sumplu, reseteaza chilometrii facuti cand faci plinul si iti dai seama cat ai consumat, fara matematici pentru ca variaza un procentaj.

| mihaibrad explică:

Am calculat intre timp, ca n am avut rabdare. Multam.

| darrio2007 a răspuns (pentru mihaibrad):

Deci nu esti obosit.

| magazindecadouri a răspuns:

170 x 7.3

| mihaibrad explică (pentru magazindecadouri):

Asta nu e matematica, stimate domn. Matematica spune 7.18.

| magazindecadouri a răspuns:

Consum de 7.3 la 100Km.
Imparti 17000 la 100, apoi inmultesi cu consumul de 7.3.
Rezultat 1241 litri de carburant consumat.