| Popa_Adriana_1996 a întrebat:

Bună, am avut o bubiță pe nas iar acum s-a rupt, in urma ei a rămas o pata de sânge, ce pot face ca sa treacă?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Spala fata cu apa calduta si sapun, dimineata si seara si evita sa rupi coaja care se va forma acolo. Va pica singura, in cateva zile si se va vindeca in cateva luni, disparand complet.

| DorrySweet51 a răspuns:

Poti pune rivanol si un pic de galbenele unguent.

| DanyUzZy a răspuns:

Acordarea primului ajutor în cazul juliturilor are la bază următoarele etape:

Oprirea sângerării

De regulă, în cazul rănilor superficiale, sângerarea se opreşte de la sine. Dacă acest lucru nu se întamplă, este important să acoperi rana cu un prosop curat sau un bandaj şi să presezi timp de 10-30 de minute, în funcţie de cât de puternică este sângerarea. Nu este indicat să îndepărtezi bandajul în acest timp, deoarece sângerarea poate reporni.

Curăţarea rănii

Această etapă este cea care te ajută să previi infecţiile sau contaminarea cu bacterii a rănii. Clăteşte bine cu apă şi evită să utilizezi săpunul deoarece acesta ar putea irita julitura. În cazul în care rămân reziduuri pe rană, încearcă să le elimini cu ajutorul unei pensete dezinfectate bine în prealabil cu alcool.

Utilizarea cremelor cu antibiotic

Acestea nu grăbesc vindecarea, însă previn infectarea leziunii. Unele ingrediente din aceste creme pot provoca uşoare erupţii pe piele, iar dacă acest lucru se întâmplă, întrerupe aplicarea.

Acoperirea rănii

Bandajarea va menţine zona acoperită, curată, departe de bacterii şi agenţi patogeni. Expunerea la aer se va face doar după ce rana este sufiecient de vindecată si nu mai prezintă riscul unei infecţii.

Schimbarea pansamentelor

Este indicat ca de fiecare dată când bandajul se udă sau se murdăreşte să îl schimbi. Un bandaj contaminat va agrava starea leziunii.

Urmărirea evoluţiei rănii

Dacă vei urmări cu atenţie evoluţia leziunii vei vedea dacă aceasta evoluează spre vindecare sau spre agravare. În felul acesta poţi împiedica dezvoltarea unei infecţii sau, în cazul în care ea apare, o vei trata din timp.

Dezinfectante

Apa oxigenată este singurul agent antibactericid alcătuit numai din apă şi oxigen, cu puternic efect dezinfectant distrugând microorganismele dăunătoare prin oxidare. Este indicată în curăţarea rănilor, dar şi pentru îndepărtarea pansamentelor (acestea se dezlipesc mult mai uşor dacă sunt înmuiate în apă oxigenată).

Rivanolul împiedică dezvoltarea agenţilor patogeni acţionând chiar şi asupra germenilor grampozitivi (stafilococ, streptococ). Poate fi aplicat de câteva ori pe zi, prin tamponarea leziunii. Utilizat însă pe termen lung, poate întârzia procesul de cicatrizare.

Remedii naturiste

Uleiul de arbust de ceai este un bun antiseptic, înlocuitorul natural al apei oxigenate. Se adaugă câteva picături în apa cu care se spală rana.

Aloe Vera calmează pielea şi ajută la vindecarea leziunii. Sucul de Aole este recunoscut pentru acţiunea locală ca şi dezinfectant, antiinflamator, analgezic şi calmant.

Gălbenelele sunt recunoscute pentru puterea lor de vindecare şi dezinfectare. Deasemenea este un puternic antiinflamator, cicatrizant, regenerator.Se pot aplica sub formă de unguent, tinctură sau loţiune. Este indicat să se aplice local, în strat subţire, prin masare uşoară.

Flori de muşetel: spălăturile cu muşetel şi băile locale ajută la refacerea ţesutului şi dezinfectarea acestuia. Poţi aplica pe rana micuţului o compresă muiată bine în ceai cald de muşeţel pentru dezinfectare şi pentru un plus de comfort local.

Când apelezi la medic?

– În cazul în care sângerarea nu se opreşte, mergi la spital pentru a beneficia de ajutor specializat şi pentru a împiedica toate complicaţiile ivite după pierderile de sânge.

– Dacă rana prezintă reziduuri care nu pot fi îndepărtate sau există un corp străin încorporat în aceasta, medicul este cel care va rezolva problema.

-Ai aplicat pe rană o cremă de la care copilului tău i-a apărut o erupţie pe piele? Este posibil ca el să fie alergic la una din componentele produsului şi să necesite ajutor specializat.

-Un alt caz care implică apelarea la medic este acela în care tăietura nu formează crustă timp de o săptămână sau prezintă puroi. Daca rana se înroşeşte, prezintă scurgeri sau roşeaţă, consultă medicul de urgenţă. Infecţia este un real pericol în cazul leziunilor deschise.

-Dacă leziunea este adâncă şi murdară, este bine să se efectueze vaccinul antitetanos. Medicul recomandă ca acesta să se faca doar o dată la zece ani. Rolul acestuia este de a preveni infecţia cu Clostridium tetanii, germene care se găseşte în pământ şi care produce boala numită tetanos.

Îţi recomand:

DermaSpray Intensive
Poate ameliora rapid simptomele în cazul în care pacientul prezintă eczeme, psoriazis, dermatită, urticare, piele uscată sau mâncărimi.Dermaspray Intensive NU conţine steroizi, parabeni sau substanţe chimice, este 100% natural şi se poate folosi de la 12 luni. Nu lasă în urma reziduuri şi nu face pielea lipicioasă.

Mod de administrare: 2-3 aplicări/zi; pe măsură ce iritaţia se reduce, se scade numărul de aplicări până la 2-3/săptămâna dar nu mai puţin, în aşa fel încât să se ţină situaţia sub control. NU se masează zona după aplicare.

Cantitate: 50 ml

Dermatix Ultra gel
. Dermatix aplatizează, netezeşte şi scade consistenţa cicatricelor şi reduce durerea, pruritul şi discolorarea asociate acestora.
Dermatix este un gel de remodelare cicatriceala care îndeplineşte criteriul de eficienţă clinic dar şi pe cel de toleranţă a pacientului.
Dacă Dermatix nu s-a uscat în 4-5 minute, cantitatea aplicată este prea mare – înlătură excesul şi lasă procesul de uscare să continue.
Uscarea mai rapidă în anotimpul cald se poate obţine prin ţinerea Dermatix în frigider înainte de aplicare. În anotimpul rece uscarea mai rapidă este obţinută prin expunerea zonei pe care s-a aplicat Dermatix la un jet de aer de temperatură medie/scăzută.
Durata minimă de utilizare recomandată este de 2 luni.
Dermatix trebuie folosit până când s-au obţinut beneficiile maxime şi continuarea aplicării nu mai realizează nici o ameliorare.
Cantitate: 15gr

Contractubex
Cicatricile indiferent de natura lor, vechi sau recente pun probleme deosebite dacă sunt localizate în regiunile expuse vederii. O soluţie modernă şi deosebit de eficace este Contractubex, un preparat pe bază de extracte vegetale cu efect antiinflamator, diminuează edemul şi creşterea exagerată a ţesutului cicatriceal, penetrează în straturile profunde ale pielii, creşte fluxul sangvin tegumentar.

Poate fi utilizat pe cicatrici recente dar şi vechi produse în urma accidentelor, arsurilor, acneei, intervenţiilor chirurgicale

Contraindicaţii: Nu utilizaţi Contractubex în următoarele cazuri- hipersensibilitate la extract lichid de ceapă, heparina sodică, alantoină, p hidrohibenzoaţi parabeni, acid sorbic sau la oricare dintre excipienţi.

Mod de administrare: Se masează uşor Contractubex pe zona ţesutului cicatriceal până la absorbţia completă a gelului. Dacă cicatricele sunt dure şi vechi, Contractubex se lasă să acţioneze peste noapte sub un bandaj. În funcţie de dimensiunea cicatricei şi de contractură, tratamentul va fi necesar câteva săptămâni sau câteva luni. La tratamentul cicatricelor recente, se vor evita factorii fizici iritanţi, cum ar fi frigul puternic, radiaţiile UV sau masajul energic.

Efectul tratamentului cu Contractubex constă în a atenua semnificativ cicatricile, creşte elasticitatea şi supleţea lor, uniformizează culoarea în concordanţă cu pielea din jur

Cantitate: 20g

Baneocin pulbere cutanată
Baneocinul este o combinaţie de antibiotice exclusiv pentru uz extern care conţine bacitracină şi neomicină, antibacteriene sângerice, cu o puternică activitate locală.
Indicaţii terapeutice:
Indicat în infecţii bacteriene ale pielii de mică extindere, de ex: Herpes simplex, Herpes zoster/vezicule de Varicela, impetigo contagios supurant, ulcere infectate ale gambei, eczeme infectate, dermatite fesiere (la nou-născuţi) infectate cu bacterii.
Mod de administrare:
Se aplică un strat subţire de pudră pe rană.
În general 2-4 aplicaţii cu Baneocin pudră pe zi, atât la adulţi cât şi la copii.
Cantitate: Cutie cu un flacon a 10 g pulbere cutanată.

Bafta!

| darrio2007 a răspuns (pentru DanyUzZy):

Ho,ho,ho! Atata pomelnic pentru o bubita, măi copy-paste?