| marriutza a întrebat:

Am o problema. Am sanii fte mici si am 14 ani. Am o colega care ii are de 4 ori cat ai mei. Si chestia asta ma deranjeaza. Unele fete mi'au spus ca imi vor mai creste dar eu nu cred asta. Stiti ceva care poate determina dezvoltarea lor. Am piatra dar... poate fi si din cauza ca am purtat sutien? Mama nu mi-a zis nimic... ea mi l-a cumparat...mai este si doctor... ajutati-ma va roog!

Răspuns Câştigător
| lololololol a răspuns:

Buna.
Dimensiunile sanilor sunt determinate genetic. De regula sunt mostenite de la rudele de gen feminin ale fetitei dar acest lucru nu e obligatoriu.

Adevarul e ca nu putem sti niciodata dinainte cat vor creste sanii, daca ai mostenit-o pe mama, pe bunica sau daca pur si simplu vei avea sani cum nu are nimeni din familia ta

Sanii sunt normali si daca sunt mici si daca sunt mari. Exista intr-adevar stari patologice (de boala) in care sanii lipsesc sau sunt neformati (atrofici) ori sunt gigantici. De obicei aceste stari sunt insotite de alte tulburari hormonale si de crestere, care o fac pe fata sa ajunga inevitabil la medic.

Multe dintre voi imi spuneti ca va doriti sani mai mari. Unele fete fac o adevarata tragedie din dimensiunile mai reduse ale sanilor lor. Se compara in permanenta cu celelalte fete si nu vad decat faptul ca sanii lor nu sunt la fel de mari. Au senzatia falsa ca fara sani mari sunt neatractive.

Dimensiunea sanilor e chiar atat de importanta cum credem?

Vedem si auzim, la televizor si-n alte medii, tot felul de remarci despre sanii mari. Se fac reclame la metode de marit sanii, la clinici de chirurgie plastica, peste tot se vorbeste de implanturile de silicon.

Vedetele aproape toate au implanturi si apar tot mai sumar imbracate pentru a-si expune sanii. Daca suntem putin atente observam o nebunie generala legata de marimea sanilor. Aceasta ne face sa credem ca fara sani mari nu suntem nimic. Baietii au si ei o problema similara: dimensiunile penisului, care de asemenea este falsa.

Dar oare in viata reala sanii mari sunt chiar atat de importanti? Raspunsul scurt este „Nu!"

As vrea sa intelegeti ca feminitatea si atractivitatea nu tin de dimensiunea sanilor. Nici frumusetea sanilor nu tine de marimea lor. Oricat de banal ori greu de crezut ar parea, tot personalitatea ta va fi cea care va avea cel mai greu cuvant de spus atunci cand intalnesti un baiat.

Tu nu esti doar o pereche de sani!

Aspectul fizic e intr-adevar important. Un corp ingrijit reflecta faptul ca tu ca fata stii sa te pretuiesti si ca traiesti in armonie cu tot ceea ce esti tu. Dar daca nu te placi pe tine insati lucrul acesta se vede in aspectul tau. In plus ajungi sa crezi ca nici altii nu te plac motiv pentru care vei sta retrasa de restul celor de varsta ta, te vei simti timida si complexata.

Insa uiti ca tu poti avea o parere proasta despre tine dar altcineva poate sa te placa foarte mult. De ce? Pentru ca tu nu esti doar o pereche de sani. Cand cineva te place e pentru tot ce insemni tu ca persoana: felul in care te porti, pasiunile tale, firea si trairile tale interioare pentru ca ele se vad pe chipul tau si pe atitudinea ta, increderea in sine, inteligenta si cultura ta. Toate acestea te definesc ca personalitate si te fac o fata atragatoare si interesanta.

Foarte multe fete se incadreaza la normalitate chiar daca sunt foarte diferite, insa problemele apar atunci cand ele asteapta altceva si isi fixeaza in minte alte dimensiuni sau un alt aspect decat cel pe care il au. In acel moment nu mai sunt multumite de ele si chiar se considera anormale.

A trai in armonie cu corpul tau e un lucru foarte important. Ai toate motivele sa te placi. Dar e important sa nu-ti doresti sa fii ca altcineva. Sunt importanti si sanii dar nu atat de mult incat sa faci o tragedie din dimensiunile lor.

17 răspunsuri:
| MissCamelia a răspuns:

Cauta pe net decoct de marar.contine hormoni, nu e greu de facut si folosit si-ti masreste sanii cu minim 1 numar.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Stai linistita, cand te astepti mai putin o sa inceapa sa creasca.Nu toti sanii mari sunt si frumosi.

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Or sa mai creasca. Si gandeste-te cum ar fi ca un baiat sa vorbeasca cu tine si sa se uite numai la tatele tale... Sau sa alergi cu dita mai castroanele dupa tine...
Sa nu crezi ca sanii mari sunt frumosi mereu.

| ღ..*Addelly*ღ.! a răspuns:

Ai doar 14 ani mai este timp pentru ati crestewinking crezi ca daca ai sanii mari e ceva extraordinar. cum a zis si Soft Cristi sa nu crezi ca sanii mari sunt frumosii mereu

| ღ..*Addelly*ღ.! a răspuns:

Buna...Ai doar 14 ani mai este timp pentru ati crestewinking crezi ca daca ai sanii mari e ceva extraordinar. cum a zis si Soft Cristi sa nu crezi ca sanii mari sunt frumosii mereu

| ViVi a răspuns:

Si colega mea tot mici ii are ai rabdare iti cresc fiecare se dezvolta cum poate nu ca daca colega ta are mai mare inseamna ca nu iti mai cresc sutienul nu impiedica cresterea

| Andreea24 a răspuns:

Depinde foarte mult si de cum au fost sau sunt sanii femeilor din familia ta. Daca acestea au avut sani mari mai mult ca sigur iti vor creste. Timpul nu este nicidecum pierdut. Pentru un mic impuls poti merge la sala pentru a face exercitii specifice pentru acea zona. In al doilea rand, forma si marimea sanilor se va modifica si o data cu inceperea vietii sexuale, asa ca, ai rabdare(in niciun caz nu te sfatuiesc sa te grabesti cu asta, sa nu intelegi gresit)
Si nu in ultimul rand vreau sa iti spun ca am avut si eu o colega care a avut aceeasi problema, in clasa a 8-a nu avea nici pic de sani, acum ii are mari si frumosi happy
Rabdare.

| ramona_5587 a răspuns:

NU purta sutien... impiedica cresterea sanilor...asta stiu 100%... poarta un top ca sa iti lase sanii mai liberi...
in restt...am auzit (nu sunt sigura) ca sanii cresc si cand esti intr. un spatiu unde este cald... sau vara cand stai la soare. undeva cu temperatura mai ridicata...(sauna ar fi o optiune)

| lololololol a răspuns:

Pt cei ce au zis, nu mai purta sutien, sutienul NU impiedica cresterea sanilor, doar le da o forma mai frumoasa happy

| mikella a răspuns:

U esti inca micuta...nu te impacienta... o sa ti mai creasca.la mine sau dezvoltat pana la varsta de 16 ani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai au timp sa creasca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-ti mai dori sani mari ca faci cocoasa de la ei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai purta sutienangry
sutien e pentru cele care care au sanii mari sau lasatihappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O partida de sex rezolva tot. da una buna

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite, si eu am 14 ani si ii am mici si chiar mia povestit o prietena care ii are de 5 ori mai mari ca baietii nu mai erau deloc atenti la nimic decat la tatele ei! si mi-a spus ca e f f deranjat... uite eu stiu ca o sa creasca doar daca avem rabdare happy

| aysun a răspuns:

Eh, iti gasesti si tu un prieten complexat de marimea penisului si o sa va fie bine amandurora... Cunosc fete care le-au crescut sanii peste noapte si sani calumea, ţâţe tată!

| Bubuuuuuuuuuuuuu a răspuns:

Mie sincer nu imi plac sanii mari~x(

Poate o sa ziceti ca sunt nebuna.
Deci eu la 12 ani. ii am destul de mariphbbbbt si nu imi plac

Eu stiam ca te poti opera la 14 aniwinking. Du. te, intereseaza-te si apoi vorbeste cu mama tawinking.

Succeswinking