| BellaAndreea a întrebat:

Ce ar trebui sa mananc ca sa am parul frumos?

Răspuns Câştigător
| nataliaduchess a răspuns:

Peştele, spanacul, broccoli şi carnea de pui conţin proteine care pot reface firele de păr deteriorate, susţin specialiştii nutriţionişti.
Vitaminele din verdețuri vă întăresc podoaba capilară

Pentru un păr sănătos nu aveţi nevoie doar de un şampon şi de un balsam bune, ci şi de o alimentaţie echilibrată. Părul creşte cam un centimetru pe lună, iar pentru a-l ajuta să se dezvolte sănătos este important cum vă hrăniţi.

Somonul Este o sursă bogată de acizi graşi Omega 3, proteine de calitate, vitamina B12 şi fier. „Acizii graşi Omega 3 hrănesc scalpul", spune medicul Andrea Giancoli, de la Asociaţia Dietetică Americană, citat de site-ul medical WebMd. Când organismul nu are suficiente resurse de grăsimi sănătoase, pielea scalpului se usucă, iar părul capătă un aspect mat.


Legumele verzi Spanacul şi broccoli sunt o sursă excelentă de vitamine A şi C, ambele necesare pentru producerea sebummului, acea substanţă uleioasă secretată de foliculi, care hrăneşte rădăcina firului de păr.

Fasolea şi lintea Fasolea şi lintea nu ar trebui să vă lipsească din dietă. Nu doar că furnizează o mulţime de proteine, dar ajută firul de păr să crească, pentru că îi furnizează fier, zinc şi biotină. Deficienţele de biotină fac firul de păr să se rupă uşor. Nutriţioniştii recomandă două-trei porţii de fasole ori linte pe săptămână.

Nucile Nucile sunt cele mai bune surse naturale de seleniu, un important mineral pentru sănătatea scalpului. Ele conţin acid alfa linoleic şi acizi graşi Omega 3, substanţe care pot recondiţiona părul. Sunt şi o sursă bună de zinc.

Carnea de pasăre Carnea de pui şi cea de curcan furnizează proteine de calitate, care ajută părul deteriorat să se refacă. Atunci când organismul suferă de o deficienţă serioasă de proteine, culoarea părului se mai deschide cu o nuanţă-două.

Ouăle Sunt una dintre cele mai bune surse de proteine. Conţin biotină şi vitamina B12, două substanţe importante pentru frumuseţea şi netezimea părului.

Cerealele Cerealele de la micul dejun sunt bogate în zinc, fier şi vitamina B12. Nu doar că fac bine părului, dar vă pot furniza şi energie pe parcursul zilei.

Stridiile Sunt cunoscute ca afrodiziace, dar sunt excelente şi pentru sănătatea părului. Ingredientul care face minuni este zincul, un puternic antioxidant. O cantitate similară de zinc găsiţi în carnea de miel.

Produsele lactate Iaurtul şi laptele sunt o sursă bună de calciu, un mineral esenţial pentru creşterea părului. De asemenea, aceste produse conţin zer şi caseină, două surse cu proteine de calitate.

Morcovii Sunt o sursă bună de vitamina A, o substanţă bună pentru vedere, dar şi pentru sănătatea scalpului. Este de preferat să îi mâncaţi cruzi şi în salate.

6 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Buna seara Annabellahappy trebuie sa ai un regim sanatos atat in alimentatie cat si al stilului tau de viata,sa te odihnesti bine, sa elimini stresul,ingrijirea scalpului, sa ai grija sa il speli corespunzator, sa faci infuzii din frunze de nuc sa te speli, sa te dai cu ulei de masline, gaz, ulei de ricin, sa te clatesti cu zeama de urzica amestecata cu zeama de la o lamaie, sa faci o masca din galbenus de ou+ulei de masline+vitamina A si aplici pe lungimea parului, sunt multi factori care depind de tine, sa nu il pieptani cand e ud, sa il usuci natural, sa iti tai varfurile in fiecare luna cand e luna plina...si lista poate continuahappy

Răspuns utilizator avertizat
| poppies a răspuns:

Multe multe fructe,legume, cereale, sa bei lapte.Intr-un cuvant trebuie sa mananci NATURAL. Good Luck!

| BellaAndreea explică:

Si alimentatia sanatoasa ajuta la mentinerea unui par sanatos!

| antantonio88 a răspuns:

Eu nu cred ca parul se mentine prin alimente
trebuie ca tu sa il dai cu balsam cu sampon sa ilcureti etc