| SecretName1234 a întrebat:

Hi TPU! Ce sa fac sa am tenul fara pete si fara cosuri adica sa fie curat. FUNDA!

Răspuns Câştigător
| Detecandy a răspuns:

Buna!
Poti folosi Zynerit. Este un tratament bun impotriva cosurilor si a punctelor negre. Iar daca doresti sa il ai fin si fara pete poti folosi crema de galbenele [folosesc si eu si este foarte buna] si nu este deloc scumpa.
Succes!

1 răspuns:
| HappyCandy a răspuns:

Fata ne este agresata zilnic de praf, de frig sau caldura, de transpiratie si noxe toxice, de razele prea puternice ale soarelui vara, microbi etc. Toate acestea atrag dupa ele probleme ale tenului, printre care porii dilatati si punctele negre care sunt printre cele mai greu de tratat afectiuni ale tenului.
Cum apar?

Glandele sebacee din piele secreta sebum. Cele mai secretante glande se afla la nivelul zonei T, motiv pentru care aici vor aparea cele mai multe probleme. Sebumul se acumuleaza la nivelul porilor si ii dilata. Mai tarziu, mai ales in lipsa unei curatari zilnice a tenului, grasimea acumulata la nivelul porilor oxideaza si capata o culoare inchisa, formandu-se astfel punctele negre. La pubertate, atunci cand glandele sebacee au o activitate crescuta si secretia lor este mai intensa, punctele negre se maresc si formeaza acele comedoane extrem de inestetice. Riscul acestor puncte negre, indiferent de marime, este de a se infecta si pot distruge aspectul general al tenului.
Cum scapam de ele?

Tratarea porilor dilatati si a punctelor negre se dovedeste de multe ori ca fiind dificila si necesitand multa rabdare. Ati incercat numeroase tratamente, masti faciale, saloane de cosmetica, iar ele tot nu dispar. Din pacate acestea apar mereu daca nu exista un "ritual" zilnic de curatare profunda si delicata a pielii, caci glandele sebacee vor secreta mereu acel sebum care risca sa dilate si sa umple porii.

Ce e de facut? Odata aparute nu le puteti lasa sa existe pur si simplu caci sunt extrem de inestetice si devin tot mai numeroase pe zi ce trece. Prin urmare ceva trebuie facut. Am sa expun mai jos cateva metode care s-au dovedit statistic a fi utile, insa ele nu dau rezultate pe orice ten. Puteti combina mai multe dintre ele, important este sa aveti rabdare si sa nu va agresati tenul.

Primul pas pe care trebuie sa il faceti atunci cand incepeti curatarea tenului si scoaterea punctelor negre il reprezinta o baie cu aburi fierbinti pentru fata. Fierbeti apa cu musetel (are efecte antiseptice) si puneti-va deasupra recipientului cu un prosop in cap. Astfel aburii va vor inmuia tenul si vor deschide porii, asa incat scoaterea punctelor negre va fi mai usoara. Apoi, fie stoarceti porii (eventual pe cei mai mari dupa o curatire stricta a mainilor si unghiilor), fie inrolati pe aratator un tifon cu care frecati tenul acolo unde este nevoie. Nu trebuie sa frecati excesiv, caci pielea fetei este foarte sensibilia si riscati sa va produceti singure rani care nu numai ca vor arata ca zone rosiatice, dar vor prinde si crusta, ceea ce e destul de inestetic. Pentru un efect abraziv mai bun puteti freca tenul si cu malai.

De asemenea se poate prepara acasa o masca din cateva lamai (doua- trei), trei albusuri batute spuma si 100 ml alcool de 70 de grade. Toate ingredientele se amesteca si lotiunea rezultata se aplica pe fata zilnic. Puteti pastra lotiunea in sticle bine inchise la loc racoros si intunecos, dar aveti grija sa nu o pastrati mai mult de o saptamana. Cantitatea de alcool folosita nu trebuie sa fie prea mare caci usuca tenul. Acest tratament nu trebuie aplicat mai des decat o data pe saptamana. La final, pentru inchiderea porilor, folositi o masca din lamaie si iaurt.

Gelurile abrazive, mastile pe baza de argila alba sau lotiunile tonice sunt totodata extrem de benefice in combaterea acestor probleme.

Tratamentele faciale ce constau in aplicarea direct pe fata a unor fructe si legume proaspete sau preparate ale acestora (sucuri, decocturi etc.) se pot dovedi foarte utile. De exemplu, puteti folosi:
Lotiunile cu suc de castraveti. Pentru prepararea lor aveti nevoie de cativa castraveti mari si alcool rafinat. Castravetii se curata de coaja si se storc bine, dupa care sucul obtinut este filtrat printr-o sita sau tifon si se adauga la urma alcoolul (200-250 ml). Lotiunea se lasa o zi in repaus si se depune un sediment. Acesta nu se foloseste, se preia doar sucul. Se pastreaza lotiune finala in sticle bine inchise la loc racoros si ferite de soare. Puteti aplica in fiecare seara aceasta lotiune, dupa o curatare atenta si blanda a tenului.

In cazul in care tenul nu este uscat mai puteti apela la un masaj delicat al tenului cu suc de lamaie proaspat inainte de culcare, fara sa va clatiti. Solutia cu pricina va avea timp toata noaptea sa actioneze. Dimineata clatiti fata cu apa rece din abundenta.

Un alt tratament bazat pe sucul de lamaie se dovedeste a fi foarte bun. Se amesteca o lingura de suc de lamaie cu o lingurita de lapte crud.

In farmacii se gasesc de ceva vreme produse cosmetice cu rol abraziv care inchid porii si elimina punctele negre. Plasturii pentru inlaturarea punctelor s-au dovedit a fi eficienti dupa mai multe aplicari.

Cremele cu AHA si BHA inchid porii si previn reaparitia punctelor negre. Aplicate strict in zonele cu probleme si asociate cu o crema hidratanta (care sa fie "non- oil") aceste creme dau rezultate foarte bune. Este bine sa verificati compozitia fiecarui produs pe care il cumparati ca sa nu contina substante comedogene.

Daca tratamentele de acasa nu dau rezultate, puteti merge la un salon de cosmetica unde lunar sa faceti un tratament pentru punctele negre si porii dilatati.

In cazul in care problemele tenului se complica, apar si zone rosii ori inflamatii (cosuri), este bine sa apelati la sfaturile unui medic dermatolog. Acesta, in functie de tenul vostru, va va prescrie individualizat lotiunile de care aveti nevoie.
Microdermoabraziunea

Ca metode moderne de a lupta impotriva problemelor tenului (riduri, pete, pistrui, culoare terna, puncte negre, pori dilatati) putem vorbi despre peeling, mai exact despre microdermoabraziune (MDA). Aceasta metoda utilizeaza cristale de oxid de aluminiu sau alte substante abrazive, de cele mai multe ori asociate cu vacuum (presiune negativa). Prin aceasta presiune negativa (controlata electronic) cristalele sunt puse in miscare si lovesc epidermul, realizand o ablatie partiala a acesuia, superficiala. In acest mod nu se produce o rana adevarata, dar mimeaza una in ceea ce priveste reactia organismului.

Iata ce se intampla: imediat sub epiderm se produc modificari vasculare dramatice (datorita vacuumului), iar la nivelul celulelor epidermice se porduce stimularea genelor raspunzatoare de regenerarea cutanata (prin actiunea abraziva a microcristalelor) mimand procesele de vindecare a unei rani. Tot in urma MDA s-a observat si aplatizarea crestelor papilare si reducerea ridurilor, ingrosarea tenului, pierderea pigmentarilor (tenul capata o culoare placuta, nu mai e pamantiu sau cu pete), recapatarea elasticitatii si tonusului dermic, reducerea cantitatii de sebum secretate.













Top cele mai bune remedii naturiste in tratarea tulburarilor menstruale
publicat pe 19 Martie 2008


Tipareste | Trimite prin Y!M | 3 comentarii »



Fiecare femeie sufera in anumite perioade din viata de tulburari ale menstruatiei. Ciclul menstrual este un bun indicator al starii de sanatate al fiecarei femei, astfel incat majoritatea factorilor nocivi pentru organism interfera cu sensibila balanta a hormonilor feminini, determinand diverse dereglari menstruale. Curele de slabire, dietele inadecvate sau un regim de hrana incorect, fumatul, stresul, factorii toxici, anxietatea si alte tulburari psihice etc. afecteaza si ciclul menstrual.

Indiferent de varsta, atunci cand observati tulburari ale menstruatiei, cum ar fi: intarzierea menstruatiei, sangerari care apar intre perioadele menstruale, menstruatie care "sare" o luna sau mai multe, sangerari abundente, dureri menstruale puternice etc. trebuie obligatoriu sa va prezentati la medicul ginecolog pentru o consultatie si eventual pentru a primi un tratament.

Tratamentul naturist este indicat in asociere cu un tratament medical sau puteti folosi aceste remedii naturiste pentru a preveni aparitia unor tulburari menstruale.

Ne-am gandit sa selectam cele mai folosite remedii naturiste in tulburarile menstruale si care s-au dovedit a fi cele mai eficace.
Coada soricelului

Coada soricelului contine: acid achileic, aconitic, ascorbic, valerianic, palmitic, stearic, miristic, oleic, acid linoleic, probionic, succinic, urme de acid salicilic, cafeic, alcool etilic, metilic, flavone, ulei eteric, maltoza, zaharoza, glucoza, arabinoza, galactoza, aminoacizi, proteine, acid formic, auteic, taninuri, substante anorganice cu elementele chimice fier, cadmiu, nichel, mangan, zinc, cupru, siliciu si calciu. Substantele sunt concentrate in inflorescenta, apoi in frunze, mai putin in tulpina si radacina.

Iata indicatiile pentru afectiunile ginecologice:
· la fetele tinere cu menstruatie neregulata, ceaiurile din aceasta planta vor ajuta foarte mult;

· - fiind o planta cu proprietati analgezice, se poate utiliza si in durerile ciclului menstrual;

· - fiind un bun hemostatic, ceaiul din coada soricelului este indicat in hemoragiile menstruale ori in sangerarile de la nivelul mucoasei vaginale;

· - infectiile ovariene pot fi tratate de asemenea prin cateva cani de ceai baute zilnic si prin spalaturi vaginale;

· - in leucoree sunt indicate spalturile locale si consumul a 2-3 cani de ceai de coada soricelului pe zi;

· - mancarimile si usturimile vaginale sunt inlaturate prin spalaturi locale cu ceai din aceasta planta;

· - micozele vaginale, candidozele si alte infectii ale mucoasei vaginale se pot trata cu coada soricelului;

· - consumul unei cani de ceai pe zi previne aparitia cancerului de col uterin si a mioamelor uterine;

· - foarte indicata este folosirea acestei plante si de catre femeile intrate la menopauza. Estompeaza simptomatologia din perioada imediat urmatoare menopauzei.

Pe langa toate aceste indicatii, coada soricelului are actiuni curative si aspura altor boli:
· avand efect hemostatic, este utilizata in tot soiul de hemoragii: nazale, digestive (gastrice mai ales), hemoroidale, vaginale, urinare etc.
· cu o activitate antiseptica crescuta, coada soricelului poate fi folosita cu incredere in diverse infectii: urinare, hepatice, respiratorii;
· foerte eficace in tratarea racelilor, astmului bronsic, rinitelor acute, rinosinuzitelor;
· aceasta planta prezinta si efecte analgetice, inlaturand durerea. Astfel este indicata in nevralgii, dureri de spate ori reumatice, in osteoporoza, migrene, angina pectorala etc.
· la nivel digestiv, adiacent unor afectiuni enumerate mai sus, coada soricelului are efecte benefice inlaturand inapetenta, balonarile, greturile, senzatia de arsura la stomac etc.
· este indicata in afectiunile hepatice;
· de asemenea coada soricelului este sugerata si in diverse parazitoze intestinale: viermi intestinali, giardioze etc.

Cum folosim Coada soricelului?

Infuzii: se ia o lingurita de plante maruntite si se opareste in ¼ litri de apa. Se lasa putin si se fac infuzii care sunt utile in special pentru afectiunile tractului respirator: sinuzite, rinite, raceli, astm bronsic, hemoragii nazale etc.

Tinctura: florile culese pe timp insorit in a doua jumatate a zilei se introduc intr-o sticla (fara a fi indesate). Peste ele se toarna rachiu de secara sau fructe de 38-40% si se lasa sa stea doua saptamani.

Unguente/alifii: se incalzesc 100 g de unt nesarat sau untura de porc si se adauga 20 g de flori de coada soricelului si frunze de zmeura. Acestea se amesteca dupa care se iau de pe foc. Peste o zi se storc intr-un tifon si se pun in recipiente uscate, pastrandu-se la frigider.

Bai de sezut: 100g de planta se pune intr-un litru de apa, se lasa peste noapte, iar a doua zi se clocoteste, se lasa la racit pana ajunge la o temperatura suportabila si se fac spalaturi.

Patrunjelul (Petroselinum hortense)

Aceasta planta este nelipsita din orice bucatarie insa putine femei cunosc efectele vindecatoare ale acestei plante.

Indicata in majoritatea disfunctiilor menstruale, cum ar fi: sangerari abundente, menstruatie neregulata etc. efectele acestei plante s-au dovedit a fi de mare folos femeilor.

De asemenea patrunjelul mai este indicat ca remediu naturist si in alte patologii cum ar fi:
· afectiuni respiratorii, in special astm
· combaterea hipertensiunii
· contuzii (functioneaza ca analgezic)
· dureri de stomac
· echimoze (se palica local un macerat de patrunjel, diminueaza durerea si accelereaza vindecarea echimozei mai ales la cei cu probleme vasculare)
· mastite sau mastoze precum si inflamarea sanilor la femeile care alapteaza
· imbunatateste vederea
· inflamatii ale tractului digestiv (colite, enterocolite, sindroame diareice)
· intepaturi de insecte
· leucoree
· litiaza biliara (calculi biliari)
· litiaza renala (calculi renali) precum si alte afectiuni renale
· nevralgii si iritatii ale pielii

Mod de intrebuintare:

Pentru infectiile digestive si durerile de stomac: 1-3 lingurite de frunze maruntite proaspete pe zi.

Infuzie: 2 lingurite de planta (frunze) la 250 ml apa clocotita. Se acopera pentru 10 minute si se consuma dupa strecurare. Aceasta infuzie este buna mai ales in infectiile tractului respirator.

Pentru alte afectiuni cat si pentru tulburarile menstruale puteti folosi urmatoarele remedii:

O jumatate de kg de radacina se fierbe intr-un litru de apa pana scade apa la jumatate. Se strecoara si se consuma zilnic: o cana dimineata si una seara, fiind eficienta in tratarea edemelor sau in cazul ascitei.

Decoct: 2 lingurite de planta (radacina sau frunze) se taie marunt si se pun in 250 ml apa. Se fierb timp de 15 minute, dupa care se strecoara. Se consuma cate 3 ceaiuri zilnic. Un alt decoct se obtine astfel: se fierbe 1 kg de radacina in 5 litri de apa timp de o ora, dupa care se strecoara si se pune in cada. Este o baie care se poate face zilnic pentru a catifela si albi pielea.

Se recomanda inghitirea unei lingurite de seminte de patrunjel macinate zilnic in cazul afectiunile endocrine sau al menstrelor dureroase.

Salvia (Salvia officinalis)

Salvia este cunoscuta inca din atichitate pentru efectele sale asupra balantei hormonale feminine, continand pe langa numeroasele substante medicinale si principii cu efect estrogen (precum hormonii feminini), vitamine si saruri minerale. Astfel asigura un aport de calciu suficient femeilor aflate la menstruatie dar si in situatii de stres, activitate fizica sau intelectuala. Salvia mai este benefica in urmatoarele situatii:
· Dureri menstruale, vaginite
· Sangerari indelungate sau abundente la menstruatie
· Dureri abdominale
· Celulita
· Tulburari de la menopauza
· Sterilitate
· Osteoporoza
· Tonifierea sanilor
· Adjuvant in afectiuni vasculare
· Sudoratie excesiva
· Afectiuni respiratorii - acizii fenolici au activitate antimicrobiana, mai ales asupra Staphylococcus aureus.

Traista-ciobanului (Capsella bursae pastoris)

Aceasta planta, desi este foarte raspandita pe meleagurile noastre, este totusi putin cunoscuta in privinta efectelor sale medicinale. Cu toate acestea, traista-ciobanului contine numeroase substante medicinale ce actioneaza benefic la nivelul unor organe si sisteme.

Pentru femei preparatele din aceasta planta medicinala sunt foarte indicate atunci cand menstruatia este abundenta, dureroasa si sangerarile dureaza multe zile.


Asociata cu alte plante precum cele calmante, cum ar fi talpa-gastii sau sunatoarea, traista-ciobanului poate reduce durerile intense in regiunea abdominala, care apar la unele femei in timpul sangerarilor menstruale.

Mod de administrare

Doza medie este de 4-5 grame de pulbere pe zi (ideal ar fi sa fie administrata cu plantele indicate mai sus) sau cate o lingurita de tinctura luata de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Cretisoara (Alchemilla vulgaris)

Aceasta planta este indicata in special femeilor cu menstruatie abundenta. Datorita proprietatilor sale astringente actioneaza la nivelul musculaturii uterine (miometr) si la nivelul peretelui vascular, iar datorita efectului contractil reduce mult fluxul sangerarilor.

Mod de utilizare

Se administreaza in special sub forma de pulbere, câte 1 gram de 4 ori pe zi. Se tine pulberea (proaspat macinata) sub limba, timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu putina apa.

Mladite de zmeur (Rubus idaeus)

Extractele din mladite de zmeur sunt indicate in:
· tulburari premenstruale (tensiune mamara, dismenoree etc.)
· fibrom uterin
· chisturi ovariene
· metroragie (sangerari in afara ciclului menstrual), menoragie sangerari abundente in timpul ciclului menstrual), amenoree (absenta menstruatiei in anumite perioade), metrita si/sau vaginita (infectii la nivelul uterului sau vaginului)
· hipogonadism la pubertatea femeii (dezvoltarea insuficienta a ovarului in general si se manifesta in general la pubertate prin amenoree, pilozitate excesiva, dezvoltarea deficitara a glandelor mamare sau nedezvoltarea acestora)
· tulburari de libidou
· imbatranire precoce la femei.

Mararul (Anethum graveolens)

Nu trebuie sa va mai vorbesc despre aceasta planta, tin insa sa precizez ca in scop medicinal folosim doar semintele.

Pulberea si tinctura extrasa la rece din semintele de marar sunt un stimulent si un reglator hormonal foarte puternic, mai ales la nivelul hormonilor sexuali.

Iata care sunt cateva din beneficiile acestei plante:

· reglarea ciclului menstrual
· remedierea amenoreei
· stari de somnolenta
· sporeste vitalitatea si tonusului organismului
· marirea secretiei lactate a femeilor care alapteaza
· cresterea armonioasa a sanilor
· incetinirea ritmului de crestere al pilozitatilor (bun remediu in hirsutismul)

Mod de administrare
Se consuma sub forma de pulbere: 2 grame de 4 ori pe zi sau cate o lingurita de tinctura din seminte de marar de 4 ori pe zi, in 200 ml de apa.
din cate stiu eu poti scapa de puncetele negre daca storci un pic de zeama de lamaie si intinzi pe zonele afectate lasi pana a doua zi dupa aceea de speli cu apa calduta repeti aceasta procedura pana cand observi ca au disparut din acestea sper sa va fie de ajutor.De cate ori nu ne-am uitat in oglinda inainte de a iesi undeva si un punctulet negru ne atrage atentia, stricandu-ne toata buna dispozitie.
Aparitia punctelor negre este datorata in general de excesul de grasime (ten gras) si chiar machiaj, dar si a impuritatilor ce se depun pe tenul nostru pe parcursul unei zile. Substantele ce se gasesc in aceste puncte consista din keratina si sebum modificat, care se innegreste pe masura ce oxideaza.

Tratamente:

* in primul rand trebuie sa scapi de secretia uleioasa a tenului, de aceea demachiantul, gelul de purificare,
lotiunea tonica sau orice alta crema de curatare a pielii trebuie folosite dimineata, cat si seara,
in fiecare zi.

* aplica o masca purificanta; acest ritual de frumusete este recomandat cam de trei ori pe saptamana.

* foloseste plasturi sau masca de purificare pe baza de argila

* e bine sa folosesti creme ce contin retinol; alterneaza aplicarea acestui tip de crema cu una hidratanta timp de o luna

* 10 - 15 minute de stat sub aburi, apoi e bine sa aplici o crema exfolianta; acest tratament se face o data pe saptamana

* fierbe 2 mere taiate in felii in lapte indulcit pana devin moi. Dupa aceasta striveste-le pana obtii o
pasta; se aplica pe fata timp 30 de minute, dupa care se indeparteaza si se spala fata cu o infuzie de musetel.

* de doua ori pe saptamana aplica o masca de miere de albine; poti folosi de asemenea si o crema de fata pe baza aceluias ingredient-minune.

Nu te baza insa doar pe tratamente naturiste facute acasa: daca problema persista si este agasanta du-te la dermatolog; el iti va recomanda tratamentul cel mai bun in functie de propriul tau ten si in functie de gradul de infectie
Si o vizita la cosmetica nu trebuie ratata din programul tau; aici profesionisti se vor ocupa de tot ce inseamna curatarea tenului si ofera luminozitate si sanatate tenului. Punctele negre sunt o problema frecvent intalnita de care majoritatea nu stim cum sa scapam. De cele mai multe ori vizitele la saloanele cosmetice nu au efectele asteptate motiv pentru care avem impresia ca nu vom reusi sa mai scapa de aceste elemente inestetice situate, cel mai frecvent, in zona T (frunte, nas, barbie)

Albus de ou si malai


Exista o alternativa la saloanele cosmetice, mult mai ieftina de altfel: o masca de fata pe baza de albus de ou si malai.

Se ia un albus de ou pe care il bateti bine pana ajunge spuma. Peste aceasta spuma adaugati doua linguri de malai, amestecati si aplicati pe tenul curatat in prealabil. Dupa ce se usuca, indepartati masca cu un tifon curat si apoi va clatiti fata cu apa calduta. Toate femeile isi doresc sa arate bine, chiar foarte bine, si se stie ce rol important joaca in aspectul general tenul. Un ten curat, luminos, perfect, cu alte cuvinte, un ten lipsit de riduri, pete, vene dilatate sau impuritati. Metode de prevenire sau combatere a acestora exista, e nevoie insa de disciplina si tenacitate. Daca impotriva ridurilor, a petelor si a venelor dilatate nu exista solutii imediate, nu acelasi lucru se poate spune despre impuritati, care pot fi inlaturate chiar de dumneavoastra, personal, fara sa mai apelati la serviciile unei cosmeticiene. De pe lista cu impuritati, un numar mare de puncte negre se acorda... punctelor negre! Stiati ca punctele negre, denumite si comedoame, reprezinta o forma de acnee? Aparitia acestora este cauzata de factori multiplii, care actioneaza combinat. Acestia pot fi ereditari, endocrini, digestivi si alimentari, neuropsihici, chimici si climatici. Adevarul este ca pentru a le putea inlatura mai usor ar fi bine sa stim de ce este cauzata aparitia acestora, pentru a aplica tratamentul cel mai potrivit. Daca factorul ereditar este mai greu de combatut, asupra factorilor alimentari, de exemplu, aveti controlul absolut. Acest lucru inseamna sa va asigurati ca alimentatia este bogata in vitamine provenite din legume verzi si fructe si saraca in grasimi, dulciuri, condimente si bauturi alcoolice (astfel, rezolvati doua probleme dintr-o lovitura: silueta si tenul perfect). Ingrijirea exterioara este foarte importanta si, pentru a avea un rezultat bun, trebuie ca inaintea aplicarii cremelor de fata si a mastilor sa stiti exact ce tip de ten aveti. In general, pielea grasa este mai predispusa la aparitia punctelor negre, dar asta nu inseamna ca pielea uscata face exceptie. Punctele negre sunt constituite dintr-un dop de sebum si celule cornoase. Coloratia inchisa a extremitatii comedomului (care da aspectul de punct negru) se datoreaza oxidarii la aer a materiilor care il compun. Se localizeaza in general in regiunile cu secretie abundenta: pe aripile nasului, pe barbie si frunte, in cazuri mai rare pe pometi, pe toata fata si pe spate. Deoarece comedoanele se pot transforma prin inflamare in cosuri, este necesar sa nu fie lasate sa se dezvolte. Stoarcerea lor se recomanda sa fie facuta la 2-3 saptamani, fie apeland la serviciile unei cosmeticiene, fie.de catre dumneavoastra. Indepartarea comedoamelor se recomanda sa fie facuta numai dupa ce au fost luate o serie de masuri de asepsie, pentru a nu infecta obrazul, atat inainte, cat si dupa efectuarea operatiei.

Iata cateva retete de masti de curatare destinate tenurilor cu impuritati:

Se amesteca 2 lingurite de faina de malai cu un albus de ou, se intinde pe fata, se lasa sa se usuce, apoi cu un tifon steril sau o bucata de panza fina si uscata se freaca pielea. La sfarsit se clateste cu apa calduta;

Se amesteca 2 lingurite de tarate, cu doua lingurite de ulei de germene de porumb si o lingurita de infuzie de nalba;

Se amesteca 2 lingurite de tarate de grau cu faina de malai si se adauga un varf de cutit de borax.

Nu uitati, mastile au un efect de inchidere a porilor, deci chiar daca nu aveti timp pentru o baie de abur, inainte de a aplica masca curatati tenul, altfel, rezultatul va fi opus celui scontat (porii inchizandu-se peste impuritati, favorizand aparitia punctelor negre). Exista in comert masti si peeling-uri gata preparate, la care puteti apela daca nu aveti timpul necesar prepararii acestora. Mai nou, a aparut pe piata un produs destinat inlaturarii punctelor negre, care va va scapa in cateva minute de ele. .Este vorbo de banda Pond's Clear Pore Strips care contine un ingredient special, care in combinatie cu apa absoarbe impuritatile. Banda se aplica pe nas si se indeparteaza dupa 15 minute. Dupa indepartarea benzii, porii sunt eliberati de impuritati si raman micsorati. Nu degeaba se spune ca traim in secolul vitezei! Si cam atat! Aveti grija de dumneavoastra si fiti frumoase!
Papa , mult noroc , iti doresc sa ai o fata curata fara de puncte negre :))
Apropo gasesti cite ceva si pe aici :
http://www.tratamente-naturiste.info/......elor-negre