| anonimaalee29 a întrebat:

O metoda buna de a scapa de puncte negre definitiv? Din comert sau facuta acasa, nu conteaza. Dar sa nu fie prea costisitor. Precizez ca imi ingrijesc tenul, nu am punctele negre foarte mari, dar sunt vizibile.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Faptul ca ai puncte negre, denota ca nu-ti ingrijesti tenul!
Punctele negre, sunt puncte de mizerie, depusa pe porii deschisi ai fetei! Imi pare rau sa-ti daram convingerea ca stii sa te speli, cand prezenta punctelor negre, infirma acest lucru.
Apa calda si sapunul sunt inamicul numarul unu al puncetlor negre!
Spalarea fetei se face cel putinde 2 ori pe zi, cu apa calda si sapun (dimineata la trezire si seara, inainte de culcare.
Dar, daca ai avut ora de sport, atunci spalarea fetei cu apa calda si sapun trebuie sa se faca imediat dupa sport sau activitati in aer liber, pentru a indeparta praful si transpiratia care se amesteca si formeaza punctul negru.
Daca folosesti si putin malai, amestecat cu spuma de sapun, atunci punctele negre ies cu usurinta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Punctele negre sunt cauzate de secretia de sebum excesiva care se loveste de celule moarte, produse mult prea emoliente, machiaje care incarca etc. care se afla pe ten - astfel rezultand porii blocati care duc la aparitia punctelor negre. Scrub-urile nu sunt eficiente pentru ca doar indeparteaza "capul" oxidat al punctului negru dar rezidurile raman si ele oxideaza din nou in cateva zile.


Este important sa folosesti creme hidratante cu o textura usoara si sa le eviti pe cele grase si foarte emoliente, sa eviti iritantii care provoaca tenul sa mareasca productia de sebum (alcool, parfum, mentol, sucuri de citrice sau uleiuri de citrice, uleiuri esentiale etc. ), sa folosesti produse de curatare a tenului blande si care sa nu formeaza o pelicula pe ten care sa duca la blocara porilor ( mie imi place balea med wash gel si laptele demachiant balea med ultra sensitive reinigungs, le gasesti in magazinele DM - si bioderma sensibio moussant gel este foarte bland cu tenul - ambele geluri curata eficient tenul fara sa ai senzatia de ten care te strange dupa ce te stergi pe fata ) si partea cea mai importanta : tratamentul.



Ai putea sa mergi la o cosmeticiana sa-ti scoata punctele negre, daca le ai destul de mari poti sa folosesti niste plasturi pentru extractia lor (la mine plasturii nu au avut efect pentru ca punctele erau prea mici, BHA-ul isi face treaba de minune ), iar dupa sa introduci in rutina tenului tau acidul salicilic ( BHA ) care este un exfoliant chimic si are proprietatea de a curata porii in profunzime reducand astfel numarul de pustule care-ti apar pe ten si rezolvand problema punctelor negre, albe sau de grasime.
http://www.paulaschoice.co.uk/......liant.html
http://www.paulaschoice.co.uk/......-size.html


Eu folosesc un exfoliant de la Paula's Choice, o varianta mult mai ieftina este cel de la The Ordinary dar produsele lor se gasesc destul de greu in ultimul timp ( cererea e foarte mare in toata lumea ). Farmacia Tei din Dristor a primit stoc nou de curand, daca esti din Bucuresti, sau poti sa astepti sa apara online :
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10055229
https://www.longeviv.ro/solutie-de-acid-salicilic-2-la-suta-the-ordinary
http://theordinary.com/product/rdn-salicylic-acid-2pct-solution-15ml
Pe asta-l folosesc eu :
https://www.paulaschoice.ro/......ent-2-bha/

Se utilizeaza doar seara si se foloseste protectie solara dimineata. Sunt primul pas al rutinii tenul, se aplica pe tenul perfect curat si uscat ( daca te-ai spalat recent trebuie sa astepti 15-30 minute ca tenul sa isi regleze pH-ul pentru ca ei functioneaza doar la un pH scazut si apa/produsele cu pH ridicat precum crema hidratanta le neutralizeaza pH-ul ) si se asteapta 15-30 de minute, apoi poti sa iti continui rutina.

Acestea sunt beneficiile bha-ului :
- exfoliază celulele moarte de pe suprafața pielii și din interiorul porilor pentru ameliorarea porilor blocati si dilatati
- amelioreaza si previne aparitia punctelor albe, negre si de grasime
- indeparteaza excesul de sebum din pori si reduce numarul de pustule care se formeaza in mod normal pe ten
- imbunatateste aspectul pielii
- stimuleaza productia de colagen si amelioreaza ridurile fine
- amelioreaza petele si cicatricile post acnee, dupa cel putin 6 luni de folosire
- are efect anti-inflamator si antibacterian usor
- ingredientele aplicate pe un ten exfoliat zilnic patrund in piele mai usor si mai repede datorita indepartarii stratului superficial de celule moarte


Cat despre minunatele recomandari de mai sus...

Malaiul sau zatul de cafea sunt prea dure pentru pielea fetei, particulele mult prea abrazive pot cauza microleziuni care lasa bacteriile sa patrunda si afecteaza bariera naturala a pielii ducand la uscarea tenului si iritarea lui. Este si ineficient pentru tratarea punctelor negre asa cum am zis la inceput. Se poate utiliza un prosop umezit pe care s-a pus putin gel de curatare pentru efectuarea unei exfoliere usoare, se vor folosi miscari foarte blande - tenul nu trebuie sa fie agresat.


Produsele destinate curatarii tenului trebuie sa aiba un pH intre 5 si 6, un pH mai mare ( cum este cel al sapunurilor obisnuite : pH 9-10 ) poate duce la dereglarea barierei naturale a pielii si asta presupune deshidratare, descuamare, iritarea, inrosirea pielii sau in unele cazuri, aparitia cosurilor pentru ca bacteriile nu mai sunt oprite de aciditatea naturala a pielii si o sa simta nevoia sa produca sebum, iar sebumul este un mediu proprice pentru dezvoltarea bacterilor si favorizeaza aparitia punctelor negre. Pielea are un pH de 5, 5 ( aceasta fiind o valoare universala, pH-ul pielii difera de la un tip de ten la altul ). Chiar daca sapunul are un pH optim el nu este indicat pentru ca ingredientele care mentin produsul in stare solida au proprietatea de a bloca porii.

Tenul nu trebuie spalat mai des pentru ca ii dezechilibrezi bariera protectoare, de minim 2 ori si maxim 3 ori pe zi e suficient.

Alcool-ul distruge celulele pielii, irita tenul, iar iritatia pe care o produce duce la distrugerea barierei protectoare si de aici rezulta un ten care se vindeca greu, pete post acnee si inmultirea bacteriilor. Pielea pe care se aplica alcool devine in timp sensibila si in scurt timp : uscata, cu zone descuamate si predispusa la acnee pentru ca tenul intelege din aceasta uscare excesiva ca este timpul sa produca mai mult sebum, iar un ten gras e mult mai expus acneei din cauza pH-ului mai ridicat.

| Biancaaaaaaaa a răspuns:

Ai putea sa-ti cumperi acea masca neagra. Nu indeparteaza in totalitate dar totusi mai ia cateceva. Sau benzile pentru puncte negre de la gerovital stop acnee.
Oricum tenul secreta mereu sebum. Mai ales daca ai un ten gras.

| Chetys a răspuns:

Spalate des pe fata si desinfecteaza tenul cu spirt sau curata-l si cu apa micelara si mai spalate pe fata cu zat de cafea, ajuta mult