|

Buna! Sunt interesata de a deveni prof de engleza.Ce facultate si ce profil ar trebui sa urmez mai exact? Si dupa terminarea facultatii care sunt pasii pe care trebuie sa îi urmez pentru a deveni ce imi doresc? Sunt pe profil de stiinte sociale la momentul respectiv in Ploiesti dar nu prea stiu cum merg lucrurile in invatamant asa ca niste opinii si pointere m-ar ajuta mult! De asemenea as vrea sa stiu si cateva responsabilitati/atributii pe care le are un profesor in afara de lucrurile obisnuite(predat/evaluat). Funda!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Facultatea de limbi străine, specializarea engleza inscriindu-te la modulul pedagogic pentru a avea dreptul de a preda in scoli. După terminarea facultății ieși suplinitor, ca să devi profesor trebuie sa dai titularizarea. Ca suplinitor poți preda in scoli, grădinițe, universitati deși la aceasta categorie an de an te muti la diferite școli (inspectoratul școlar te direcționează), doar dacă directorul școlii e unul înțelegător și vrea să te oprească pentru următorul an esti norocos.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Facultatea de litere cu una din specializări, preferabil principala, pe engleză și în paralel modulul psihopedagogic

| a răspuns:

Eu zic să le iei pe rând, una câte una:

1 să faci legătura intre limba engleză și profilul facultății de urmat, După ce te dumirești (sau te ajută cititorii dacă ai probleme grave cu asta) te concentrezi pe bac. Și apoi celelalte...pe rând...

| a răspuns:

Facultatea de limbi straine, sectia engleza.
Cam asa: https://engleza.lls.unibuc.ro/#
Vezi ca ai un meniu bogat in care sa te documentezi.
Pentru restul, poate apare vreun profesor sa-ti explice.
Succes!