| oannna3 a întrebat:

Sunt in clasa a 12 a si incerc sa ma gandesc la ce facultate sa dau mai departe... momentan oscilez intre Limbi moderne aplicate si psihologie, ambele in cadrul Universitatii Bucuresti! Voi care credeti ca ar fi cea mai avantajoasa? Si daca e cineva care studiaza vreuna dintre ele, as aprecia o mica parere, fie ea pozitiva sau nu.

3 răspunsuri:
| andreidraga a răspuns:

Unde te vezi lucrand dupa? Ce iti doresti sa faci? Esti o fire mai patrunzatoare sau mai practica?

Daca te pricepi iti vei gasi loc de munca in ambele variante.

| oannna3 explică (pentru andreidraga):

De fel, sunt mai practica... Imi place sa creez non stop cate ceva... Dar imi place si sa citesc mult, bineinteles nu ce tine de scoala, mi se pare plictisitor laughing)

| DanAmarandei a răspuns:

Psihologia, asa cum o vedem noi in filmele americane, presupune ceva munca. (bineinteles ca nu e asa superficiala precum vedem la televizor). Dupa ce termini facultatea de psihologie trebuie sa faci masterul (eventual si doctoratul) si o formare de patru ani intr-o forma de terapie pentru a putea deveni psihoterapeut (notiunea in general confundata cu notiunea de psiholog). Diferenta dintre cele doua denumiri este substanta, terapeutul rezolva probleme iar psihologul le observa. Alte directii in care poti sa mergi cu psihologia ar fi domeniul clinic (consiliere/lucru cu copii/grupuri sociale), penitenciare, organizationala si transporturi + muncii, unde in general ai de facut testari. Iti urez succes orice ai alege!