| aleee5262 a întrebat:

La ce te ajuta examenul Cambridge din clasa a 8-a si cat costa?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| sofiaaaa001 a răspuns:

Cât costă un examen Cambridge variază în funcţie de nivelul testat (şi totodată de timpul de testare, diferit în funcţie de nivel, complexitatea subiectelor şi calificarea examinatorilor de la proba orală):

Pentru examenele YLE destinate copiilor de până la 12 ani (Starters, nivel pre-A1, Movers, nivel A1, Flyers, nivel A2) preţul este de 275 lei
Pentru examenul A2 Key, recomandat adolescenţilor de 12-14 ani, preţul e de 360 de lei;
Nivelul B1 Preliminary (12-16 ani) costă 460 lei;
B2 First (14-18 ani) are preţul de 610 lei, la fel ca şi nivelurile C1 Advanced şi C2 Proficiency.
Certificatul obţinut nu are un termen de valabilitate: el atestă că ai un anumit bagaj de cunoştinţe care se presupune că rămâne acolo sau chiar că se va îmbogăţi pe măsură ce trece timpul. Însă depinde foarte mult pentru ce vrei să foloseşti certificatul: ar trebui verificat la instituţia unde doreşti să îl depui dacă acolo au anumite cerinţe legate de un număr maxim de ani scurşi de la susţinerea examenului.
În urma rezultatelor obţinute la examen, candidatul primeşte un certificat recunoscut internaţional care îi va servi în scop educaţional sau profesional. Este pur si simplu bine sa il a daca vrei burse in strainatate gen Erasmus, este esential sa il ai. Si in general e foarte important sa ai ceva sa ateste ca tu cunosti o limba straina bine, te ajuta oriunde. Plus, scapi de proba la engleza cand o sa dai examanul de bacalaureat (totusi te sfatuiesc sa cauti despre asta inainte doar ca sa fii sigur).
https://www.cambridgeenglish.org/ro/ cauta aici pentru mai multe informatii

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

ți-am răspuns și in postarea identică

| InYourMind a răspuns:

Pentru început, nu mai dai la bac o proba de competente și asa formala.