| florin926481f a întrebat:

Salut, sa spunem ca termini academia navala(sectia militara), cum vor fi plecarile pe mare, o sa fii in permanenta pe o nava sau sunt selectii si doar anumiti militari pleaca pe mare?
In acest timp restul care raman pe uscat ce fac, au un program normal de lucru de 8 ore pe zi?

2 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Am cunoscut un ofițer de marină militară care s-a lăsat de meserie.
Avea serviciul de 8 ore. Locuia în Constanța pe uscat. Dimineața pleca la serviciu. Nava militară era ancorată în port. Nu eram încă în NATO. Nu prea ieșeau pe mare, că nu erau bani de motorină. Făceau câte ceva pe navă cu soldații să nu ruginească nici el nici ei. Lua acolo prânzul pe banii statului, mâncare bună, merita să fii zilnic la serviciu pentru asta. S-a plictisit de acea viață prea comodă într-un fel, și a avut ocazia să plece, și a plecat. Acum este om de afaceri în Turda. Este o experiență singulară. Dar de atunci s-au schimbat multe. Dacă te uiți la știri afli că marina română a participat din când în când la un exercițiu naval în Marea Neagră, așa că a ieșit pe mare. De ce, că se ascut săbiile războiului și baionetele au fost date la ascuțit.
Așa spune și Marcelluss in actul 1 din Hamlet.
Să stăm atunci şi cel ce ştie spună-miDe ce apasănoaptea pe supuşiO vajnică şi scrutătoare strajă, De ce atâtea tunuri de aramăTurnate zilnic, scule de războiAduse din afară, şi de ceDulgheri de nave, mulţi şi strânşi cu sila, Sunt puşi chiar şi duminica la lucru? Ce rost să aibă asudata grabă! Ce-njugă-n trudă noaptea lângă zi? Au cine-mi poate da răspuns?
E clar, se pregătește ceva...

| bogdycounter a răspuns:

Nu cunosc bine acest aspect dar din ce știu eu fiecare cadet merge pe mare. Sper că te-am ajutat.