| Teodora200212 a întrebat:

Am nevoie de un sfat în legătură cu alegerea liceului. Nu știu ce ar fi mai potrivit pentru mine dintre mate-info și științe sociale, avand în vedere faptul că nu prea am făcut fizica în anii de gimnaziu, nu îmi place istoria și chimia, dar îmi place matematica și lectura. Sunt în criză de timp...

Răspuns Câştigător
| Mayar a răspuns:

La fizica te ia de la zero. acum iti vei punele bazele in fizica - la liceu. Daca cumva ai nelamuriri, exista oricum internetul ca sa te ajute + forumuri unde poti posa probleme/intrebari de fizica si primesti raspunsuri intr-o zi / saptamana. trebuie doar sa stii sa cautiwinking deci chiar nu e nicio problema. chimie + biologie vei face si la mate info, 4 ani de zile, si la stiinte ale naturii. doar ca vor fi mai putine ore pe saptamana la mate-info : 1 sau 2.
Ar trebui sa alegi mate-info daca preferi logica si urasti invatatul pe de rost.

2 răspunsuri:
| EugenEB a răspuns:

Daca alegi stiinte sociale o sa faci multa istorie, iar daca alegi mate-info o sa faci fizica.
Orice alegi o sa faci ceea ce nu iti place.
Singura alternativa este sa dai la stiintele naturii, protectia mediului, economic.
Profilele aceastea sunt intre granita dintre umanist si real, adica sunt tehnologice si servicii.
Sunt un mix intre mate-info si umanist, un fel de hibrid.
EX:Cei de la stiinte sociale sunt mai praf la matematica, fizica si chimie deoarece nu se face decat in primii ani, iar cei de la real sunt cam praf la romana si istorie.
Daca alegi un profil tehnologic sau de servicii gen stiintele naturii o sa ai un mix intre ele, eu am ales protectia mediului si am facut fizica pana in clasa a-11-a, iar urmatorii ani nu am mai facut, mate si romana 4 ani iar istorie 1 ora pe saptamana.

| EugenEB a răspuns (pentru EugenEB):

Oricum nu conteaza profilul si ce liceu alegi, tot cu aia te alegi, importanta este doar diploma de BAC care este tot aia la toate profilele.
La facultate se schimba mult treaba, deoarece trebuie sa fi foarte atent, ce alegi aia lucrezi