|

Salutare. Anul asta termin clasa a 12-a si ma gandeam unde sa dau mai departe, ce specializare sa aleg. Din ce am observat, ce imi place mie e cam tot ce tine de biologie, anatomie, natura. Tin sa precizez ca sunt din Bucuresti si variantele mele ar fi: medicina, kinetoterapie, biologia, geologia insa tind tot mai mult spre facultatea de biologie. Cineva la biologie care ar putea sa-mi dea niste pareri/cu care as putea vorbi?

Multumesc anticipat!

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu zic sa termini la medicina, si dupa ca a doua varianta sa ramana biologia. Biologia te ajuta daca faci si master si doctorat. Nu doar facultate si atat, din punctul meu de vedere. Si mie mi-ar fi placut, cine stie, poate devii cercetator la un muzeu si vei calatorii prin paduri si jungle din America, Asia, Africa big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Profesia pe care ti-o alegi trebuie sa fie ceva ce-ti place tie, si te vezi practicand-o pentru urmatorii 30 de ani.
La Medicina se intra foarte-foarte-foarte greu, din cauza materiei stufose si a pregatirii extraordinare, pe care trebuie sa o faci in prealabil la: chimie, biologie si anatomie.
Crezi ca mai ai timp sa inveti atat de mult in doar 6 luni, pana la examenul de admitere, in situatia in care trebuei sa mergi zilnic la scoala, sa inveti pentru orele normal, dar sa te pregatesti si pentru BAC.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ioneasca1001):

Nu stiu daca ma vad facand doar ceva pentru urmatorii 30 de ani. Fiind cam nesigur ce vreau, nu e mai bine sa aleg pasiunea? Ca dupa sa pot sa-mi fac eventual si alte hobby-uri din care sa pot poate castiga mai mult bani sau nu stiu. Pentru medicina nu am cine stie ce sperante pentru ca stiu ca am destul de mult de recuperat, nu sunt chiar foarte foarte in spate cand vine vorba de materia la bio, dar la chimie/fizica e greut... si vorba ta, mai trebuie sa invat si pentru bac. cam naspa. Tind mai mult spre specializarea Biologie, la facultatea de Biologie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează