anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna. Care dintre cele două tipuri de scări interioare sunt mai ieftine? Cele din beton sau cele din lemn?
(ma refer la costuri) Care tip e mai avantajos?
Mulțumesc!

14 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Mergand strict pe costul minim, o scara de beton necesita cateva bare de armare si mai putin de 1 mc de beton, plus scandurile pentru cofrare, sa zicem 1000 ron.
De banii astia poti cumpăra o jumatate de mc de lemn de brad, precum si conectorii si suruburile necesare.
Deci la minim, poti sa le scoti pe ambele la acelasi pret, nu sunt diferente semnificative in privinta uneia sau alteia.
Diferenta o fac finisajele, o data scara de beton poate fi slefuita si lasata ca atare sau poate fi imbracata in marmura, Iar pe de alta parte, scara de lemn poate fi asamblata din banale scanduri de brad sau sculptata in lemn de trandafir.

| cristi202 a răspuns (pentru regis):

Beton gol? De regula se imbraca treptele cu gresie Nu ai pus gresia, sinele, adezivul, etc, plus mina de lucru. Cost destul de serios.
La lemn e mai ieftin. Pina faci cofrajul la cele de beton, la lemn ai deja parte din lucrare facuta. Tot cu lemn lucrezi.
Si mai poate fi un avantaj imens. La lemn poti lucra intr-un atelier, unde ai scule serioase si te poti misca mai repede, si mai apoi doar asamblezi structura. La beton lucrezi la fata locului, cu scule cu care te poti deplasa.

| regis a răspuns (pentru cristi202):

Am spus cel mai ieftin. Iar cel mai ieftin e betonul gol, se poate finisa cu un lapte de ciment, se poate slefui... Apoi da, urmeaza variante de finisare, mocheta, lemn, gresie, travertin, mergand pana la marmura sau stiu eu ce alta piatra.
La lemn la fel, iese ieftin pe varianta simpla, lemn de brad, lac kober... Eu am ales lemn si am facut totul singur, in curte, nu e nevoie neaparat de un atelier. Dar si lemnul, asta e varianta ieftina, se schimba sumele daca mergem pe lemn nobil, sculptura...
Manopera nu am pus-o nici la una nici la alta, nu cred ca difera semnificativ. Repet, fara finisaje.

| cristi202 a răspuns (pentru regis):

Hei, ti-am dat "folositor" si "inteligent" la raspuns. Eu mi-am expus punctul meu de vedere. Nu putem avea puncte de vedere diferite ca meseriasi? Eu cred ca nu e o problema sa vad eu intr-un fel, tu in altul.

| regis a răspuns (pentru cristi202):

Eu nu sunt meserias, sunt un amator, lucrez numai pentru mine.
Nici macar nu avem puncte de vedere diferite, si eu am spus acelasi lucru, de aceea am simtit nevoia sa ma explic.

| cristi202 a răspuns (pentru regis):

Si eu zic ca sunt amator, dar unii zic ca vorbesc si lucrez ca un meserias. happy Adevarul e ca am lucrat cu meseriasi adevarati, si am invatat multe de la ei.

| regis a răspuns (pentru cristi202):

Eu zic ca esti meserias daca lucrezi pentru altii, esti profrsionidt daca asta e jobul tau. Eu sunt clar un amator, lucrez numai pentru mine si pentru cate un prieten care imi cere ajutorul, fara a incasa bani din asta, nici macar de bere.

| cristi202 a răspuns (pentru regis):

Adica lucrezi pe gratis? Asta da prietenie!
Eu o fac pe bani grei uneori. Meseria costa happy.

| regis a răspuns (pentru cristi202):

Ajut doar si de obicei ajjtorul e si reciproc. Dau exemplu am ajutat un prieten sa puna parchetul, el la randul lui, lucrand in termopane, ori de cate ori am avut de montat o usa sau un geam a fost prezent, tot fara bani.

| cristi202 a răspuns (pentru regis):

Fain asa! Chiar ai prieteni, si stii sa fii prieten - "prietenul la nevoie se cunoaste"

Bula
| Bula a răspuns:

Combinatia metal + lemn este si rezistent, precum si relativ ieftin si usor de realizat.

| DemonLord a răspuns:

Dacă betonul era ieftin, nu-și mai făcea nimeni scări de lemn.

| relian a răspuns:

Intreaba pe cei care fac astfel de scari ce preturi au la beton si la lemn.
Nu cred ca pe aici stau aia care fac scari.Cre ca din beton ar fi mai ieftin, parerea mea, pentru ca din lemn nu prea gasesti meseriasi, adica care is obisnuite in zona aia alea ar fi mai ieftine.mereu cei putin sau nu se face o sa fie mai scump.
Dar cel mai indicat e sa cauti ceva companie sau particular care face si intrebi de pret.

Răspuns utilizator avertizat