anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

.cine m-ar putea sfatui cu o reteta de blat pentru pizza, cat mai pufos? multumesc

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna!
Uite cum il fac eu:
250 g. faina, 125 ml. apa calduta, 1 lingurita drojdie uscata, 1 praf de sare, 2 linguri ulei de masline.
Amesteci in castron faina si drojdia. Adaugi apa calduta, sarea si uleiul de masline si framanti pana ce devine un aluat omogen.
Invelesti aluatul cu un prosop de bucatarie si-l lasi sa creasca timp de 30 de minute sau mai mult.
Te pup!

6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Vezi pe www.gustos.ro
Poftă bună!
Pa, pa.

| d3men7zel a răspuns:

Am eu o obsesie legata de pizza: trebuie sa aiba un blat crescut frumos, pe care sa il pot tine in mana. Nu urasc nimic pe lumea pizzelor mai mult decat pizza cu blat atat de subtire ca nu suporta nici macar greutatea topingului si nu se poate manca decat cu furculita si cutit. Dar asta nu va fi o problema pentru pizza noastra cu blat super pufos, pe care Luca il iubeste si l-ar manca gol golut.

Ingrediente:
- 1 pachet drojdie uscata
- 1 cana (250 ml) apa calda
- 1 cana apa rece
- 1 lingura cu varf de zahar
- 1 lingura rasa de sare
- cca 800 gr de faina
- 2-3 linguri ulei de masline
- 3 linguri malai, Pentru inceput, amestecam drojdia cu apa calduta si le lasam putin deoparte,Urmeaza sa amestecam zaharul, sarea, uleiul si apa rece, Punem faina intr-un vas mare, in care sa putem framanta si facem o gropita in mijloc, Turnam alternativ apa calda si apa rece si framantam un aluat elastic. Trebuie sa nu se lipeasca de maini si sa se desprinda usor de peretii vasului, Cand avem aluatul pe care ni-l dorim, facem o bila mare de aluat pe care o punem intr-un vas curat, uns usor cu putin ulei de masline, Acoperim vasul cu un prosop curat si il punem la dospit intr-un loc caldut, cca 2 ore, pana cand aluatul a crescut si si-a dublat cantitatea, Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem 2 foi. Din cantitatea aceasta de aluat ies 2 pizza mari, cat tava de la aragaz. Bun! Tapetam tava cu hartie de copt si o presaram cu malai, Punem foaia de aluat de pizza in tava si il ungem cu sos pentru pizza sau paste (sau sos simplu de tomate pe care il condimentam dupa gust) si apoi urmeaza topingul, la alegere: ciuperci, pastrama de porc, carnaciori, ciuperci, porumb, ceapa verde sau ceapa uscata etc. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade si o coacem cca 30-40 de minute, in functie de cat de rumenita va place. In ultimele 10 minute punem si cateva maini bune de cascaval dat pe razatoare, La final, avem o super pizza, cu un aluat foarte pufos, care miroase foarte bine, e proaspat si mai ales, facut in casa. FUNDA?:d

Răspuns utilizator avertizat
| junkistul a răspuns:

Buna raspunsul meu e sa nu te chinui o incercat mama si o facut intr-o mie de feluri o si cumparat blaturi gata facute si tot crocante ori iesit iti trebuie cuptor anume pentru blaturi de pizza asa ca mai bine comanzii pizza ceau

| steeffi a răspuns:

Ingrediente:
- 1 pachet drojdie uscata
- 1 cana (250 ml) apa calda
- 1 cana apa rece
- 1 lingura cu varf de zahar
- 1 lingura rasa de sare
- cca 800 gr de faina
- 2-3 linguri ulei de masline
- 3 linguri malai


Pentru inceput, amestecam drojdia cu apa calduta si le lasam putin deoparte.


Urmeaza sa amestecam zaharul, sarea, uleiul si apa rece.


Punem faina intr-un vas mare, in care sa putem framanta si facem o gropita in mijloc.


Turnam alternativ apa calda si apa rece si framantam un aluat elastic. Trebuie sa nu se lipeasca de maini si sa se desprinda usor de peretii vasului.


Cand avem aluatul pe care ni-l dorim, facem o bila mare de aluat pe care o punem intr-un vas curat, uns usor cu putin ulei de masline.


Acoperim vasul cu un prosop curat si il punem la dospit intr-un loc caldut, cca 2 ore, pana cand aluatul a crescut si si-a dublat cantitatea.


Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem 2 foi. Din cantitatea aceasta de aluat ies 2 pizza mari, cat tava de la aragaz. Bun! Tapetam tava cu hartie de copt si o presaram cu malai.


Punem foaia de aluat de pizza in tava si il ungem cu sos pentru pizza sau paste (sau sos simplu de tomate pe care il condimentam dupa gust) si apoi urmeaza topingul, la alegere: ciuperci, pastrama de porc, carnaciori, ciuperci, porumb, ceapa verde sau ceapa uscata etc. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade si o coacem cca 30-40 de minute, in functie de cat de rumenita va place. In ultimele 10 minute punem si cateva maini bune de cascaval dat pe razatoare.


La final, avem o super pizza, cu un aluat foarte pufos, care miroase foarte bine, e proaspat si mai ales, facut in casa.winking Pofta buna! big grin

Întrebări similare