|

Buna seara.Este periculos sa locuiesti in apropiere de liniile de inalta tensiune?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In primul rand nu e normal sa primesti autorizatie de constructie daca in zona trec linii de peste 3000 volti. Nu este periculos, din punct de vedere medical, cel putin nu s-a demonstrat pana acum ca ar aparea cancer sau tumori sau ca electromagnetismul afecteaza omul in vreun fel. Este in schimb periculos in caz de ceata sau ploaie, in special cu descarcari electrice, si daca ai copii mici e foarte periculos, sunt copii, se joaca, se urca pe stalp sau doar pun mana pe un stalp ud si mor sau le arde o parte a corpului, groaznic! Cunosc personal o fetita de 5 ani care s-a urcat pe un stalp de transformator si si-a pierdut mana..frumoasa ca o floare, dar fara mana. In apropiere inseamna mai aproape de 50 de metri. Dupa 50 de metri e sigur.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Teoretic,nu ar trebui si nu ar trebui nici sa ai locuinta in zona aceea.Practic,exista destule pericole, unele chiar de mare gravitate.Numai bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca sunteti sub 50 de metri este dar dupa 50 de metri nu este.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Avem casa de la tara la nici 10m de statia de transformare a comunei. Cand a fost lovit de traznet noaptea am avut impresia ca s-a miscat casa din loc si s-a produs timp de o fractiune de secunda o lumina orbitoare. Zau, nu e o experienta placuta deloc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează