Cum au spus si ceilalti, doar cand este jaratic. La foc viu poti sa gatesti mancare in ceaun sau in tava - tava groasa de tuci, ca si ceaunul, ca sa nu se arda mancarea, poti face fripturi, tocanite, prajeli (cartofi prajiti) din orice.
Cand ai jaratic, pui cartofi in coaja direct in jar, peste proaspat, carne invelita in foi de vita de vie, sau pe gratar poti gati carne, peste, legume (ardei, vinete, ceapa, porumb, etc), fructe (mere, dovleac).
De prajit poti praji numai pe jar la sfarsit. Focul emana gudron si tot felul de alte chimicale daunatoare. Daca nu ma crezi, fierbe niste apa intr-o oala la foc de crengi si vezi la sfarsit cum arata fundul oalei.
In jar poti baga cartofi, invelesti in ziar un carnat si il lasi acolo pana cand arde ziarul, ciuperci, legume, etc
In ziar, serios? Cate chimicale se baga in orice hartie, nu cred ca vrei asa ceva. Se pot inveli mai bine in frunze (vita de vie, varza, alte plante cu frunza mare si comestibila). Asta este o idee buna, mai ales cu peste, pastrav in foi de vita...
Daca ai gratar, poti sa pui orice pe gratar fara sa le mai invelesti, ca nu se murdaresc.
Ideea este buna, dar mai bine fara ziare, lasa-le sa te stergi pe fund cu ele (mai ales cu alea cu poze de politicieni).
Am mancat si inca sunt bine sanatos. Deoarece ziarul arde, iar grasimea iese din carnat! Intelegi?
Si multi fumeaza si sunt bine sanatosi, aparent. Bine, acum la tiparit nu se mai folosesc caractere turnate din metale grele, sunt alte metode, si atunci nu te poti intoxica cu plumb, dar hartia si cerneala contin alte substante, pe care nu stiu cat de bine este sa le ingerezi.
Este si asta o teorie destul de buna
Peste:pui o pitra plata deasupra focului pana se incinge bine, apoi pui pestele cu pielea dedesubt, si ai facut un peste fript