| SingleForOne a întrebat:

Frigiderele de la clasa A în jos, sunt bune de ceva sau ar trebui să fug de ele?

4 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Toate f rigiderele is bune,asta pana se defecteaza laughing Eu vad zilnic frigidere si din cate am observat cele mai simple se defecteaza mai rar,comparativ cu cele mai complexe laughing este si normal ca astea scumpe au f multe chestii pe ele,deci poisibilitatea de a se defecta este mai mare.
De defectat la un frigider simplu,ai termostat,in rest c e are ala scump,poate avea si asta al tau ieftin laughing ala acump este scump din alte motive,pentru ca este din inox,sau are icemaker,sau circula aerul mai stiu eu cum,are sa bei apa,sa faca gheata macinata etc,are filtru pentru apa,bla bla,de aia is scumpe.

Dar de exemplu radiatoarele is tot la fel,tot cupru sau ce materiale folosesc aia ce le fabrica,compresoarele is facute in general de cateva companii,toti cumpara compresoare de la acelasi fabricant laughing
Bine cele f scumpe au compresoare mai complicate dar cum am zis cei complicat se poate defecta mai des,sanse mai amri dea se defecta.
Am vazut pe la complexe de aptm frigiderele vechi functioneaza si acum,unele au zeci de ani laughing aia le schimba ca na sa ia ochi la ala ce vine sa inchirieze,sa ridice pretu ca pus nu stiu ce electrocasnice noi,sau ca ala vechi deja a prins miros etc.

Dar de functionat merg struna laughing.In schimb a vazut balamuc din astea noi scumpe,se defecteaza in draci laughing ba ala ce face gheata,ba computeru,pentru ca astea f scumpe au computer si rar sa se defvecteze un compresor.

In ziua de azi mai toate motoarele is facute mai bine,is mai silentioase si mai economice,deci ce arata aia intre un frigider clasa X si unu clasa A sau ce litere le mai baga nu-i cine stie ce diferenta,pentru cativa lei pe an sau stiu si eu zeci tu platesti balamuc la pretul frigiderului aluia cu calsa mai nu stiu cum.

Referitor la mediu,aia e vraja marii,toate vin cu refrigerant ce legea le da voie laughing deci nu pune frabrica ce i se scoala, iar o alta tara care fabrica nu aduce aparate cu refrigerant care este ilegal in tara unde vrea sa le vanda.
In ziua de azi toate au "freon" care nu mai afecteaza ozonul, dar poate avea efect de sera, deci toate is la fel, asta daca ne referim la mediu ce zic ei.
Alea is niste etichete sa ia ochii clientului, atata alea cu curentu cas mai eficiente cat si astea cu mediu care sincer chiar ca ia omu de idiot laughing.

| NLS a răspuns:

Https://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_energy_label

Pana acum existau clase de consum notate intre A+++ si D,
A+++ fiind cele mai economice si deci "blande" cu mediul inconjurator.

Toata lumea cauta desigur A+++ sau A++, sau A+, nu pentru a plati mai putina energie.

Din anul acesta (legea exista inca din 2017, dar pana in 2021 avea termen sa fie introdusa in practica), toate electrocasnicele vor primi noi etichete, notate intre A si G. (nu mai exista A+, A++, A+++)

Aparatul care in vechiul sistem era notat cu A+, in noul sistem este C sau D de exemplu.

Pe tine te intereseaza mai putin eticheta de mediu, ci conteaza exact consumul aparatului.
Ar trebui sa stii cat consuma vechiul tau frigider,
si cauti cand cumperi unul nou, sa aiba consumul pe ora (si pe an) mai mic, in functie de bugetul pe care il ai pregatit pentru noua achizitie.
E indicat sa cumperi mereu aparatul cel mai economic pe care ti-l permiti, insa acesta nu e obligatoriu sa fie mereu in fruntea stachetei (adica A, sau B... sau A+++, A++ in vechiul sistem).

| gabicoo a răspuns:

Fugi de ele doar daca tii cura de slabire.

Ce vrei sa zici prin "in jos"?

| Lukasssz a răspuns:

Da fugi de ele, NU te uita in spate