NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Acum că vin sărbătorile, aveţi de gând să sacrificaţi (pe lângă porc) un copac sau veţi alege o variantă alternativă (un brad artificial, un brad viu în ghiveci sau în curte, un ficus, un tablou, nimic...)?
http://youtu.be/-AUE4ZrMItI

138 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns (pentru oprescudorin11):

Odata pe an... asta sa crezi tu!
Se taie paduri intregi in fiecare an, se fura lemne de foc si de constructii, ma mir ca nu stii acest lucru!
Nu ar fi o problema de bradutul ala, dar se taie multi, sunt care nu isi permit, iar comercianti ii arunca dupa sarbatori (nefolositi)
Alternativa de compromis ar bradutul in ghiveci!
edit.Te-am scutit de efort si am dat cautare pe googal pentru tine.
Lectura placuta

http://www.hotnews.ro/......silvic.htm

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

S-ar putea ca nici sa nu fac brad anul acesta, si daca fac, cel mult artificial, niciodata n-am luat natural.
Cat despre porc, parintii o sa-l taie si tot ei o sa manance din el, eu refuz sa fac asa ceva(si din principii, si pentru sanatate).

| dannys a răspuns:

De 5 ani numai brad artificial.

| William a răspuns:

Nimic.

| mihai69 a răspuns:

Din păcate, copacii sunt deja sacrificați. Nu crezi? du-te la orice supermarket! Acum, crezi că mai are vreo importanță dacă înainte să ajungă lemn de foc îl ținem și prin casă vreo două-trei săptămâni?

| Deaad a răspuns:

Nu folosesc brad de Craciun.
Si nici nu sarbatoresc intr-un fel anume ziua aia.

NOname
| NOname explică (pentru mihai69):

Dacă nu va exista cererea, va dispărea şi oferta (treptat).
Comercianţii s-ar arde la buzunar un an, doi şi s-ar învăţa minte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Brad artificial. Si fara porc.

| gabriela500gabita a răspuns:

Eu brad natural deoarece il primesc pe gratis de la bunicul meu ca are o cabanuta la munte in Campulung Moldovenesc „sper ca am scris bine numele orasului " oricum nu as avea motiv sa dau bani pe altu adevarat sau artificial cand mi-l da el si nu trebuie sa imi fac griji ca ramane fara deoarece mereu planteaza alti, cam 5-15 brazi in fiecare an. Oricum va urez tuturor sarbatori fericite si cu bradul artificial si cu cel adevarat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Carti somn si lacrimi

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

...de bucurie. love struck

| LoveSleep a răspuns:

Nu văd rostul în a "împodobi" un pom, fie el artificial sau natural, dar o s-o fac oricum, măcar voi avea la ce să mă holbez noaptea... tavanul începe să crape de la privirile mele insistente.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Placut? Cui crezi ca-i place asta? Apoi nu inteleg, brazii oricum au fost taiati, cum spuneai, oricum nu se vand toti si noi facem pe ecologii?
Merci de informatii.

| Th3AbSinTh3 a răspuns:

In ultimii ani am facut artificial si parca a lipsit ceva, mirosul ala big grin Anu asta il fac tot pe ala artificial, dar iau si unul in ghiveci, am gasit pe olx pana-n 50 de lei, e micut, dar dupa-l plantez

| Doub a răspuns:

Brad natural, am o problemă cu cei artificiali.
Desigur, la vară mergem să plantăm.

| Frank51 a răspuns:

La brad artificial ai avantajul ca nu trebuie sa il cumperi in fiecare an, la brad natural ai avantajul ca este mai frumos si ca miroase specific. Una peste alta as merge pe brad natural, dar totul depinde de ai mei. Daca ei vor artificial nu am nimic in potriva. Cat despre porc, da, o sa cumpar unul la mijlocul lunii, si o sa fie sacrificat, nu de mine desigur, probabil o sa fiu in casa cu muzica la maxim, sa nu il aud. De obicei nu mananc nimic din carne de porc, in afara de sarmale, chiftelute, sa zicem carnati, in rest nimic. Nu am timp sa vad clipul acum, o sa incerc maine.

| RainmakerX a răspuns:

Nu sunt sigur daca o sa impobobesc bradul anul asta... Am un brad artificial care asteapta sa fie impodobit dar mi se pare aiurea... Chiar daca l-as face atunci cui i-ar pasa? Stiu ca este un obicei frumos si toate cele dar in locul in care l-as pune l-as vedea numai eu.
Chiar daca as avea invitati, acestia nu ar vedea bradul intrucat nimeni nu vine acasa la tine de sarbatori cu gandul *unde ti-e bradul*

Totusi o sa impodobesc un brad. Stau la casa... am unul destul de mare in gradina. Asa o sa vada si vecinii/cei care trec pe strada ca am impodobit ceva. Un brad in casa mi se pare o pierdere de spatiu. *in cazul meu* *chiar daca am spatiu in casa unde l-as putea pune lejer*

Deci nu ma complic cu un brad artificial sau in ghiveci. O sa-l fac frumos pe cel din curte si gata. S-a rezolvat problema.

Succes! ^_^

| HikariAi a răspuns:

Mereu cand pui o intrebare ma faci sa "ma simt in plus" laughing)

NOname
| NOname explică (pentru HikariAi):

De ce?

| perfectsmile93 a răspuns:

O sa imi impodobesc castanul.

| HikariAi a răspuns (pentru NOname):

Pai, de exemplu acum "ma simt in plus" pentru ca nu-mi prea pasa de sarbatori. Probabil o sa-mi pese doar atunci cand o sa am copiii (daca o sa am) pentru ca trebuie sa-i fac sa se simta fericiti asa cum m-am simtit si eu cand eram mic si atunci o sa trebuiasca sa ma gandesc la "ceva". In legatura cu taiatul porcilor, ummm ...ma mai gandesc, desi sunt un "carnivor", in ultimele luni m-am tot gandit la asta, daca e bine sau nu iar la partea cu brazii taiati, nu sunt de acord, dar nici cu unul artificial nu prea ar fi okay din punctul meu de vedere, probabil cel mai bine ar fi unul in ghiveci (desi aici ma gandesc ca e ca si cum as lua un animal din jungla si l-as duce la gradina zoologica). atatea idei.in fine
Lasand intrebarea asta, ai avut o intrebare de politica in care "puneai" muncitori in functii guvernamentale si aici ma gandeam la faptul ca in general persoanele inteligente isi vad de treaba lor si nu prea se implica in astfel de chestii, mai exact noua ne trebuie un Abraham Lincoln, nu un Einstein (daca stci cum zic)

NOname
| NOname explică (pentru HikariAi):

Ahaaa, înţeleg.
Dar să ştii că eşti binevenit oricând...cu răspunsuri standard sau nu prea.

| HikariAi a răspuns (pentru NOname):

Mai mult "nu prea". Multumesc oricum! big grin

| oprescudorin11 a răspuns:

In germana 'schwein' inseamna porc. Firma aia austriaca care lucreaza sub acoperire cu Iohannis al nostru se numeste :schwei/etc.
Intai lamureste asta, apoi arunca 'bombe echologice '!

| oprescudorin11 a răspuns:

Sunt de acord cu ecologistii!
Nu mai tai plante (le mananc pe alea moarte deja), nu mai tai si nu mai ard copaci vii, doar cei uscati, nu mai vreau femei vii, doar moarte si impataiate, reconditionate, mai mult, ma gandesc sa merg mai departe!
Vreau numai minerale!
Dar daca si alea au microbi in ele si ii chinui pe bietii microbi? Ca am bila tare, distruge si virusii! Ce ne facem?
Nu pun ghiveci in curte! Apelez la dreptul plantelor la libertate, la dreptul plantelor! Cum sa tii un leu inlantuit?
Cum sa stramuti un ficus in ghiveci? De ce ficusaul are mai multe drepturi decat bradul, sau cumva vrei sa faci diferenta intre evrei, negri, omu' alb, plante, microbi si virusi!
Toti trebuie sa avem drepturi egale!
Trebuie apelat la UE sa stabileasca clar:ce drepturi are porcul, bradul, Ficusul, salmonela (ca e si ea vietate ), sau virusul SIDA(ce daca a fost facut in vitro nu are drepturi?).
Sau chiar ati innebunit?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

EVIL CHRISTMAS TREE
http://i.imgur.com/MAA7KVb.jpg
Fără decorațiuni ca de obicei, deci nu sacrific nimic.
Cât despre *porc*, nu știu... probabil că anul ăsta mâncăm gamba
http://i.imgur.com/4R3Znuo.jpg

| MrLucas a răspuns:

Glumesti? Drujba e al doilea nume al meu! O sa sacrific vreo 200, 1 il tin pentru mine iar restul for fun! hihi

| LostInPark a răspuns:

Pai cum.ce? voi l-ati scos din trepied pe ala de anul trecut? straight face
Faci si economie la curent, avand instalatie pe pom tot anul la 20 de wati, logic.
Nu stiu sa raspund la ora asta, dar intreaba-ma, "gonflabila sau vie?" si iti raspund.
Nu e rau un brad natural in casa, nu se compara cu nimic mirosul de pin, molid, brad. Poti sa-l ai acum si fake in casa folosind spray.Problema e ca s-au taiat si inca se mai taie paduri intregi de brad.Din ianuarie, cand fuge la dracu' spiritul sarbatorilor din tine, singurul lucru care-l faci cu un gust amar, e sa-ti arunci bradul pe geam si sa te pregatesti pentru un an nou de munca.
Ma culc?

| Dugalle a răspuns:

Hipiotu' dracu.

| XxBlueRosexX a răspuns:

Ca intotdeauna bradutul meu artificial verde cu argintiu la varful ramurelelor inalt aproape pana in tavan...iar sa fie si putin parfum de pin pun mereu cateva ramurele de brad naturale intro vaza. Normal ar fi frumos un brad natural dar din cauza caldurii din casa cad acele peste tot si dupa trebuie aruncat, deci parerea mea e mult mai bun unul artificial.