NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Acum că vin sărbătorile, aveţi de gând să sacrificaţi (pe lângă porc) un copac sau veţi alege o variantă alternativă (un brad artificial, un brad viu în ghiveci sau în curte, un ficus, un tablou, nimic...)?
http://youtu.be/-AUE4ZrMItI

138 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Toata lumea mai cade prada penibilului, din cand in cand. Am incercat doar sa te sfatuiesc in privinta asta.

Te-ai hotarat in privinta sexului meu, pana la urma? As vrea sa o sun pe maica-mea zilele astea si nu stiu daca ar trebui sa-i aduc la cunostiinta ca a facut o fetita, dupa atatia ani...

| oprescudorin11 a răspuns (pentru anonim_4396):

Vrei sa-mi spui ca esti o fetita! Ma bucur ce a facut maica-ta! Dar nu inteleg ce legatura are asta cu intrebarea, cu constatarea mea (poate eronata) ca bietilor oameni li se inoculeaza idei nenaturale, netraditionale.
Credeam ca TPU inseamna "unul pentru toti'. Adica sa te lupti pentru toti de unul (sau una singura, in cazul tai!).
Ca TPU trebuie sa promoveze discursul liber, cata vreme este nejignitor.Ca poti, mai ales intr-o conversatie, sa ai pareri si contrare interlocutorului.
Iar eu cu tristete, constat ca bietii oameni declara (din cauza saraciei fizice, morale sau din alte motive, contra vointei lor naturale), in proportie de 90% ca e bine sa ne artificializam.Ai ceva impotriva mea ca nu sunt de acord? Ai ceva impotriva mea ca folosind cuvintele la care ma pricep si eu, vreau o comunitate care sa pastreze traditia si simtul umorului?
Aici este Penibilul!
Uite ca eu nu pricep, ca un om sanatos la cap, sa manance soia si nu porc (ca-i e mila) sau sa nu cumpere brad (sa-si ia din plastic), ca e o crima ecologica!
Nu sunt de acord, decat daca e sarac lipit, cum sunt si eu!
Nu sunt de acord sa transferam saracia in UMILINTA nationala!
E parerea mea!
Poti fi sau nu de acord!
Eu voi lupta cat ma pricep in a ne pastra, daca se mai poate demnitatea!
Daca nu ma placi, nu e problema, este un buton, apasand pe numele meu apar optiuni! Parca interzicere USER!
Apesi pe el si dispar!
Daca asta vrei.Valabil pentru toti!
Dar mi se pare o pierdere pentru toate partile, contrazicem chiar denumirea TPU a acestei socializari in care am gasit si oameni interesanti. Poate si tu.
Daca am gresit cu ceva, ascult si vreau sa aflu sa ma corectez.
Vrei sa dispar? Ca in fime? Nimic mai simplu! Ai toate parghiile.
Capishi?
Merci. draga colega(inca).

| OoBunnyoO a răspuns (pentru oprescudorin11):

Pisicile mele mananca brazii si orice planta pe care o prind. Am avut crengute de brad pe care au incercat sa le roada. Iar acele de brad le pot intepa intestinele, plus de asta sunt toxice.

Daca stai la casa, pisicile nu vor face chestia asta, pentru ca mananca iarba de afara. Dar daca stai la apartament si nu ai iarba constant pentru pisici, mai mult ca sigur incep sa roada plantele. Mai ales iarna cand este destul de greu sa faci rost de iarba sa le dai.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Poate le lipseste ceva din alimentatie.Nu stiu. Dar o pisica nu se va ineca niciodata cu un os de peste, pasare, asta o stiu. La caini se mai intampla. Poate ca le hranesti doar cu bobite si asa le-ai educat. Aici nu mai stiu.
Pisica mea mananca orice, si vaneaza(mai prinde cate un porumbel, nu-mi place) dar asta este.Are acel instinct prezervat de felina adevarata.Desi este afectuoasa, blanda, stie sa toarca. Poate sa o fi prins-o si rontaind iarba. Stie ea ce trebuie sa faca pentru a subzista.Am incredere totala in instinctele unei pisici.

Nu se ineaca cu ele, le inghit, dar frunzele de brad le pot sparge intestinele.
Iarba le lipseste, asa cum am spus un pic mai sus. Pentru ca in apartament este greu sa faci rost de ea constant, asa cum au ele nevoie, plus de asta o prefera mereu foarte frageda. Iar in timpul ierinii este greu de obtinut asa ceva.

Daca tu stii asta, iti cunosti mai bine pisicile.Ma dezarmezi total cu argumentele tale, stiu ce este sa iubesti o fiinta.Dar restul plantelor din casa nu ti le rontaie?
Poti cultiva si iarba in apartament, o semeni si o uzi in cateva ligheane pe balcon.Di le-ai dat si satisfactia asta. E un motiv interesant insa sa renunti la brad, dar aproape convingator.

Dupa cum spuneam, rontaie toate plantele. Inclusiv florile din ghiveci ale maica-mii, buchetele de flori etc. Am avut peste zece pisici de-a lungul vietii, toate in apartament, toate au facut chestia asta.
Da, am iarba plantata in balcon, dar dupa cum spuneam nu creste atat de repede pe cat au ele nevoie si daca gasesc ceva mai proaspat, o alta planta, un buchet de flori, un brad, fug imediat acolo.

Interesant! Am sa ma consult maine cu prieteni iubitiori si detinatori de pisici, sa-mi dea o explicatie sa sa-mi spuna daca cunosc cazuri similare.

regis
| regis a răspuns:

Nu, am un brad artificial, dar din comoditate, nu din motive ecologice. Dimpotriva, ma enerveaza ipocrizia "ecologistilor" si am si argumente in acest sens:
- un brad "ecologic" este un brad din plastic, deci facut din petrol, prin procese chimice, deloc ecologice.
- in ultima vreme, un brad natural este cel mai adesea un brad crescut in pepiniera, timp de cativa ani, iar dupa taiere sunt inlocuiti imediat, altfel afacerea s-ar inchide odata cu recolta. Asta inseamna ca pepiniera va fi mereu acoperita de o mica si tanara padure artificiala. Daca vom inceta sa mai cumparam brazi, pe suprafata respectiva nu va creste o padure, ci va ramane defrisata.
- o alta categorie de brazi sunt doar varfuri de brad, care nu au o alta utilizare.
- ce se intampla cu brazii care nu ne impodobesc casele de craciun? Stim foarte bine, sunt taiati de straini si carati cu trenurile si cu vapoarele din tara, sub forma de cherestea. Aceiasi straini care va cer sa fiti ecologisti.
Deci acest gen de ecologie este sau nu o ipocrizie?

| YouDieAsYouLived a răspuns:

Porc nici macar de la supermakert, fara brad, deci nu ma implic. Singurul farmec care-l gasesc sunt intalnirile care te fac sa socializezi.

| emi1998 a răspuns:

Ca de obicei unul artificial.

| Adry05 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Nu, normal ca nu, dar poate ca mine gandeste si altcineva. Eu ma simt impacata ca macar familia noastra salveaza anulal un copac si altii prin economisirea hartiilor. Stiu ca nu ai cum sa intorci toata lumea spre o viata mai ecologica, dar macar eu la mine acasa si-n mediile apropiate incerc si de asemenea incerc sa-i influentez si pe altii.

| RallucaRebbeca a răspuns:

De craciun e ok si un brad artificial dar natural e mai bine,

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Brad natural n-am mai avut de 12 ani si unul artificial de vreo 4 ani, cred ca ma multumesc cu Brad Pitt. laughing)

| dragodana a răspuns:

Salut! Mi-ar place natural, dar il voi impodobi tot pe cel artificial.

| Astaeunnickname a răspuns:

Aleg brad artificial, ca în fiecare an. Să sperăm că cei care îşi iau brad natural în ghiveci îl vor planta după sărbători. Păcat de brazii naturali care ajung la gunoi fie din cauză că nu se vând, fie că se usucă în casa cumpărătorului, deoarece nu este ţinut în ghiveci. Foarte sugestiv clipul. sad

| Fatamuntilor a răspuns (pentru NOname):

.poate! Citisem undeva un articol, comerciantii din piete erau bucurosi ca romanii prefera si brazi eco adusi din afara la preturi cel putin 2 -3 ore mai mari decat obisnuiti.In plus tin la pret, pentru ca ceea ce nu se vinde ii duce peste granita in Repbluca Moldova, pentru ei sarbatoresc Craciunul pe stil vechi!

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Bună idee!
Mi-am imaginat un Brad Pitt împodobit. E aşa haios.hee hee

| Fatamuntilor a răspuns:

Bradutul asta e bun? cred oricine si-i permite
ttps://...563086530/
Nu trebuie instalatie consuma curent, nici globuri -se sparg, nici bombonele, faci carii!
Deci... cu care pomisor,, votezi''? =))

NOname
| NOname explică (pentru Fatamuntilor):

E bun tare şi brăduţul tău, original, compact, dar tocmai am adjudecat rolul brăduţului Cristinei. O împodobim cu fundiţe şi o să avem cel mai frumos şi eco brad.batting eyelashes

| Birlik65 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

laughing.tare asta haha.

| TheHobbitHere a răspuns:

O-M-G 111 răspunsuri

| BobiTheBoi a răspuns:

Am un brad artificial de cativa ani, si nu planuiesc sa-l schimb, arata ca nou.

| Tinna666 a răspuns:

Am brad artificial de mai bine de 7 ani happy

| AirănMeidăn a răspuns:

Un ficus

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmm nu stiu porcul cred ca se taie de pe lista ca de obicei se ia vita la noi se ia carne cata trebuie ca la un porc taiat nu ai numai carne ai si grasime dar la brad da unu artificial ca e pe fibra optica e mai mare nu prea mai avem brazi naturali frumosi ca ca e frumos e carat in alte tari si la noi sa taia de s-a rupt norma

| Arthiom a răspuns:

Unul artificial cu odorizant ce miroase a brad/pin pe langa el. Asa am si aspect, si miros, dar fara ace.

| Inferno a răspuns:

Am sa iau un brad deja taiat, in felul asta nu sacrific nimic.
Idem si pentru porc, unde am sa mananc unul deja mort.

| JustMeAlexandra a răspuns:

Brad artificial, pentru ca padurea trebuie ingrijita si protejata, nu taiata.

| NH4OH a răspuns:

Mi-am cumpărat un braduț foarte drăguț în ghiveci, o să-l împodobesc, iar după ce trec sărbătorile o să-l plantez în fața casei. happy Brazi tăiați, care se vor îngălbeni și care vor muri, nu. În niciun caz.