| purcelus243 a întrebat:

Am avut o contradictie pe net cu cineva eu sustineam ca daca nu ai gandire logica nu ai ce sa cauti pe programare, iar ala sustinea ca poti sa ajungi acolo si daca o iei de la 25 ani de la 0 adica sa nu ai nici bacul luat, nici tabla inmultirii sa n-o stii, eu unul zic ca e penibil, n-am auzit pe nimeni sa nu stie nici cat face 1 +1 pana la 25 ani si dupa sa se faca programator, eu stiam ca daca vrei ar trebui sa inveti si tu pe la scoala, sa iti dezvolti gandirea critica, sa stii matematica, daca tu nu stii matematica nici de nivel mediu ce sanse ai sa intelegi programarea?

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca la 25 ani nu știi cât face 1+1 nici măcar nu știi ce e aia programare că sa te apuci de ea de la zero.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Altu' care crede ca domeniul lui face planeta sa se invarta...
Oameni care la 25 de ani sa nu stie tabla inmultirii? Exagerezi.
Dar da, programarea poate fi invatata de oricine e prins de ea.
Ca ajungi bun sau mediu, e dupa interes si posibilitati.
Daca traiesti cu impresia ca trebuie sa ai vreun dar pentru a face asta, te inseli.
Dulgheria e mult mai grea.

| purcelus243 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu iti trebuie un dar, iti trebuie sa inveti in scoli si sa stii chestii de baza de matematica, ca daca la 25 ani nu stii nimic, n-ai sanse, cum sa nu fie ma la 25 ani care nu stiu? sunt oameni care nu stiu sa scrie deloc darminte tabla inmultirii.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru purcelus243):

Daca nu stii tabla inmultirii, nu poti lucra nici macar ca faiantar.
In constructii ai foarte multe calcule, inclusiv cu geometrie. Daca nu stapanesti matematica de gimnaziu, nu stii cata tabla si lemn sa cumperi, pentru a-i face clientului acoperis.
Stii ca vrei sa fie inalt de 3m la mijloc si 1.5m la limita peretilor, plus streasina. Stii suprafata plana, dar nu si cea reala.
Ai de facut la calcule, pentru un simplu acoperis, de poti spune programatorilor ca au munca de copilasi.

| VoidEternal a răspuns:

Bineînțeles că poți, daca dedici suficient timp. Orice se învata. Că o să te chinui mai mult decât alții, da se poate dar nu înseamnă că nu e posibil.

Hard work beats talent if talent doesn't work hard.

| Sigillum a răspuns:

Da, înțeleg că ai discutat despre importanța gândirii logice și a cunoștințelor de matematică în programare. Deși cunoștințele de matematică și gândirea critică sunt valoroase în programare, există mai multe căi prin care poți deveni programator. Nu este necesar să ai o pregătire formală extinsă în matematică pentru a înțelege programarea. Mulți programatori au învățat pe cont propriu și și-au dezvoltat abilitățile prin resurse online și practică. Cunoștințele de matematică pot fi învățate pe măsură ce avansezi în programare. Gândirea critică și abilitățile analitice pot fi cultivate prin practică și rezolvarea constantă a problemelor. Rezultatul în programare depinde de 3 cuvinte cheie perseverență, practică și pasiune.