| Bondarel99 a întrebat:

Apa aceea de la retea tratata cu clor care vine si cu un miros puternic de clor e mai buna decat aceea din put cu calcar? Eu as zice ca nu. Eu nu o beau dar o folosesc zilnic la igiena, la mancare, la spalat vase etc. si am auzit ca si asa e cam periculoasa. As vrea sa renunt sa mai primesc apa din aceea, in plus factura e foarte mare, nu stiu de ce. Se poate renunta la ea? Cei din casa o si beau si mie nu imi convine asta, se simte de la o posta ca miroase si nu vreau sa fie probleme de sanatate. Cei de la statia de tratare spun ca nu au cum sa puna mai putin clor pentru ca apa circula mult prin conducte si trebuie sa ajunga "in siguranta" la oameni.

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Apa aceea de la retea...e mai buna decat aceea din put?"

n-ar rost să ne dăm cu presupusul până nu duci la laboratorul de analiză chimică/microbiologică a mostrelor din cele două surse

"Se poate renunta la ea?"

inchizi robinetul!

| Lioana a răspuns:

Poti renunta la ea nedeschizand robinetele. Ar trebui sa aveti contoare pentru apa consumata iar la consum zero si cheltuielile ar trebui sa fie zero.
Dar ce vei face? Vei cumpara toata apa folosita in bucătărie, chiar si cea de gatit? Si vei face baie cu apa din put?

| Bondarel99 explică (pentru sierra1):

Problema e clorul, e prea mult și dăunează organismului. Și la analize tot asta o sa găsească.
Apa din put are mai multe minerale și deci nu e buna de băut prea multă dar nu afectează la celelalte întrebuințări ale ei. Și oricum nu beam apa din aia cu clor de la rețea, ci îmbuteliată de la magazin.

| Bondarel99 explică (pentru Lioana):

De la hidrofor.
Apa de băut din sticla și in rest apa din put.

| sierra1 a răspuns (pentru Bondarel99):

Ai tezulatatele de analiză de laborator? Dacă da, ai dreptate. Dacă nu, e doar părerea ta.