| Thecurious a întrebat:

Astazi am auzit despre " dăm #foaiagoala ".
Este indemnul Consiliului National al Elevilor la protest catre elevii care sustin Evaluarea Nationala.
Comunicatul il puteti gasi aici:https://www.cotidianul.ro/protest-inedit-al-elevilor-dam -foaia-goala/.
Va voi intreba direct, ce parere aveti, caci este un subiect important la ora actuala.

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E un semnal de alarmă ce trebuie luat în considerare, un manifest al elevilor împotriva unui sistem bolnav!



idioțenie marca #

| ElisaAna a răspuns:

Eu zic sa lasati putin deoparte sentimentul asta de rezolta si razvratire adolescentina si sa puneti mana sa invatati ca se apropie examenele. Le picati din lipsa de interes si tratare cu superficialitate, revolta, oooo #foaiagoala, proteest....si dupa vai ce prost e sistemul. Invatati fratilor si lasati prostiile!

| AC4S4 a răspuns:

Foarte important de stiut este ca se refera la elevii care dau SIMULAREA, nu examenul in sine.

Cei care se alatura "protestului" sunt cei care oricum nu ar scrie foarte multe pe foaie. De ce? Pentru ca lor le place ca profesorii sa le dea note din burta, umflate, teste usoare. Nu le place sa vina un eveniment care sa ii puna fata in fata cu realitatea (o simulare cu subiect oficial de examen).
Putorile care nu vor sa invete se vor plange mereu de orice tip de evaluare serioasa. Am observat asta din clasa a 5a pana cand am terminat liceul (la facultate oamenii sunt mai maturi). Cei care faceau gura mare ca "sistemul e praf", "profesorii sunt comunisti", "notele nu sunt pe merit" sunt exact aceia care nu invatau niciodata acasa, nu aveau habar nici 20% din materia predata.

| Thecurious explică (pentru AC4S4):

Initiativa vine de la Consiliul National al Elevilor.
Nu o fi membrii consiliului elevi silitori?

| AC4S4 a răspuns (pentru Thecurious):

Nu stiu cine e in consiliul elevilor. Probabil acolo ajungi dupa ce te implici foarte tare prin consiliile scolii, ajungi la un moment dat in consiliul judetean (deci si in consiliul national).

Din cate imi amintesc, sefi in consiliile elevilor din scoli erau de obicei elevi mai cunoscuti (deseori si aroganti). Ei se ocupau de baluri, petreceri, festivitati. Chiar nu-mi amintesc sa se fi ocupat de ceva ce tine cu adevarat de educatie. Stiau foarte bine drepturile elevilor, nu si obligatiile. Erau alesi pentru ca ii stia toata lumea, in pauza erau la tigara, dupa ore erau la bar. Evident, pe lista lor de prioritati invatatul era destul de jos.

Nu stiu clar cum se intra in consiliul national. Din ce am citit sefii consiliului elevilor din scoli ajung in cel judetean (acolo se voteaza si se merge in consiliul regional, unde se voteaza iar si se ajunge in cel national).

Deci, nu. In consiliul national al elevilor nu prea putem vorbi despre elevi silitori, seriosi.

| LoveSleep a răspuns:

Mi se pare o idee buna si mi se pare ca e ceva ce ar trebui facut. E clar faptul ca generatia actuala e mult mai desteapta decat generatia trecuta, iar aceasta era mai desteapta decat generatia din urma lor (daca nu ma crezi, incearca sa faci probleme din manualul de clasa 1). Dar asta nu neaparat pentru ca s-au nascut ei mai luminati, dar acum accesul la informatie e unul urias, comparativ cu acum cativa zeci de ani. Exact asta e motivul pentru care examenele respective sunt o porcarie si ceea ce spun ei e extrem de corect. Majoritatea examenelor de azi pun accent pe capacitatea de a reproduce informatiile respective si tinand cont de faptul ca absolut orice ar trebui sa retii, gasesti pe internet, iar accesul la el e aproape nelimitat, e o tampenie sa continuam cu acelasi sistem idiot.

De mentionat e faptul ca sunt de acord cu ideea in sine, care initial a venit de la cineva care a gandit situatia, nu de la ăștia care o sustin în momentul actual, care nu sunt in stare sau sunt prea lenesi sa invete ceva.

| SG1995 a răspuns (pentru AC4S4):

Nu ca sistemul ar fi foarte eficient, si tehnice de predare relevante.

Întrebări similare