Nu exista "imi bag preavizul" doar iti depui demisia dupa ce ai discutat cu superiorul ierarhic si cu dep. de HR iar apoi mai stai in firma acele 20 de zile agreate in contractul de munca. That's it.
Acum ca vrei tu sa stai mai putine zile, asta dpdv legal se face cu acordul ambelor parti sa stii. Trebuie sa discuti cu seful tau si cu dep. HR iar daca ei sunt de acord, se va stipula data incheierii colaborarii in demisie care o sa fie semnata de tine si de catre managerul tau.
Păi da ca eu aș mai vrea până în data menționată să vin. Și dacă nu sunt de acord ce fac? Adică totuși am 7 ani în firma respectivă, aș fi putut să îmi bag la zi dar vb aia sa las loc de bună ziua.
Daca firma respectiva refuza modificarea perioadei de preaviz agreata in contractul de munca, dpdv legal tu trebuie sa lucrezi acele 20 de zile. In caz contrar au dreptul sa te dea in judecata ori sa iti opreasca din salariu contravaluarea "daunelor" provocate. La ce daune fac referire? Ei bine se considera ca tu de vreme ce lasi postul gol si ei nu reusesc sa iti gaseasca inlocuitor pentru ca tu nu ai respectat perioada de preaviz, le-ai provocat niste daune financiare.
Acum faptul ca tu ai o vechime destul de mare in firma, 7 ani, este o sabie cu doua taisuri. Poate sa fie atat in avantajul tau ca te cunosti bine cu toti si poate iti vor face aceasta "favoare" pentru anii tai de contributie la ascendenta firmei SAU poate esti un angajat greu de inlocuit tocmai pentru ca ai multa experienta si posibil sa traga cu dintii de acele 20 de zile de preaviz.
Păi probabil o să stau 20 de zile în loc de 15 ca sunt greu de înlocuit având in vedere ca stiu sa lucrez peste tot unde eram pusa. Dar nimeni nu e de neînlocuit, eu am tot dat de înțeles sa mai învețe pe cineva. Postul nu rămâne gol ca mai am un coleg ce lucra pe același post deci nu vad o problema. Eu ma gândeam să îi anunț din timp și într-o dată anume să îmi bag lichidarea la zi
croissant întreabă: