Am realizat ca tu ai dori sa mergi acolo si pentru niste banuti. In fine sa trecem peste astea, am sa raspund pe rand intrebarilor tale :
1. Cat de greu / usor se invata limba?
Limba este usoara si o vei invata repede deoarece se trage din latina - limba mama, ca si romana.
2. Cum sunt oameni?
Depinde unde mergi, sunt zone si zone, ca in Romania. De exemplu sunt zone cu oameni mai saraci si nesimtiti ca sa pot spune asa, si sunt zone in care nivelul de civilizatie este mai ridicat decat in alte parti.
3. Locurile?
Locurile sunt absolut fantastice, ai o multime de obictive de vizitat. Mai ales pentru tine ca student este foarte okei deoarece daca mergi la liceu acolo si stai la internat ( internatele de acolo sunt 10+ ), ve-ti organiza diferite drumetii prin Italia.
4. Salarile?
Salarile sunt mult mult mai mari decat aici.
Iti dau niste exemple ca sa iti dai seama cam cum sta treaba :
un bucatar la noi castiga 1500 lei - un bucatar in Italia castiga 3000 de euro - 5000 de euro ( 5000 de euro daca este de origine Italieneasca )
~ un ospatar la noi 1000 lei - un ospatar la ei 1500 de euro+bacsis
Dar daca tu esti in primul an de liceu, ai putea plimba caini, avea grija de o gradina, de o persoana invarsta, se plateste binisor poti ajunge si pana la 30 de euro pe zi fata de cat ai castiga aici 30 de lei pe o zi intreaga.
5. Cat de diferita este ca tara de Romania?
Hmmm... destul de diferita, oameni sunt putin mai civilizati, nu vezi atata prostie zi de zi, nu vezi gunoaie pe jos aruncate la intamplare, sunt multe.
6. Pro / contra - de ce?
Pro - se castiga mai bine
Contra - dorul de familie.
Sper ca ti-am fost de folos. Pupici :*
Acum neamurile prin strainatate se ingramadesc intro casa si impart banii intre ei ca sa supravietuiasca crizei, in EE.UU lumea se muta in chirie pentru ca nu poate plati rata la casa asa ca viata e dura si peste hotare. Trage amarul in tara pana se domoleste nebunia asta economica apoi pleci.
Atunci cand doresti sa pleci in afara, trebuie sa fii pregatit, sa stii sa faci ceva. Daca nu, e bine sa renunti.
Sunt de 6 ani in Italia si ce sa zic. limba nu e cine stie ce grea, la mine dupa 3 4 luni nu vorbeam bine, dar intelegeam aproape tot ce mi se zicea. dupa 6 luni mi-am dar drumu fluent la vorbit. oameni la fel ca peste tot, buni putini, imputiti si ei peste tot.salariile mai bune in Romania de 10 ori, dar faza e ca " chiria aici e scump, daca stai la oras e foarte scumpa. pro contra nu stiu ce sa zic, cocalari ca peste tot, dar situatia financiara e mult mai buna ca in Romania, nu cred ca la 15 mias fi putut permite laptop din banii mei, si la 18 sa stau singur si tot asa. depinde ce vrei tu acum, nu stiu ce sa zic, ciao
Mie mi se pare o limbă grea, să fiu sinceră, am fost acolo şi e foarte frumos, şi oameni sunt drăguţi (bine, nu în totalitate, mereu există şi scorpii). Salarile sunt medii la început, dar dacă te duci la muncă, sigur se adună mai mult. Este foarte diferită de România. Aici poţi să fii lovit în cap, să omori, sincer ţara noastră e cea mai slabă, având în vedere juristricţile şi toată poliţia română. Acolo e diferit şi e frumos, crede-mă. Dar aş avea şi o sugestie; eu zic că engleza e cea mai uşoară şi dacă înveţi limba (ai început încă din cls. I, deci trebuie să ştii) şi în Anglia şi Marea Britanie te poţi realiza oricând.
Sau bine, e doar părerea mea, eu zic să discuţi cu părinţii tăi.
Buna si eu am facut la fel dar in generala eu si cu parintii mei ne-am mutat si la scoala cu mine copii erau destul de rai pentru ca nu intelegeau ca imi este greu si nu stiu limba si se purtau urat ca nu sunt din tara lor. cat despre limba am invatat-o intr-o luna la alfabetizare ...si salariile erau destul de bune dar sincer puteam sa am toti banii ca mie nu mi-a placut e parerea mea.