| superpissy40 a întrebat:

Buna TPU. Am si eu o curiozitate mica. Voi stiti ce se spune(daca se spune) despre locuintele in care lipsesc ceasuri sau exista ceasuri, dar nu functioneaza? Sau in cazul oglinzilor, fie prea multe oglinzi, fie lipsa lor. Nu mai stiu unde citisem, insa am inteles ca ar transmite nu stiu ce energie asupra persoanelor. Voi ce parere aveti? Multumesc frumos!

5 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Sincer, eu nu pot intelege cum lumea inca mai poate crede astfel de lucruri in secolul actual.La noi e preponderent amuzant, insa la altii e tragicomic.De exemplu, in Japonia agentii imobiliari au harti precise pe care sunt marcate locuintele unde a avut loc o crima, suicid sau moarte naturala (proprietarii au murit singuri, fara familie etc). Localnicii nu vor sa cumpere sau sa inchirieze acele spatii din cauza acelorasi superstitii care le-au fost inoculate de mici.

https://youtu.be/hd_m2RevjPA

| VoidEternal a răspuns (pentru dullcat):

La japonezi treaba asta e profund inradacinata in cultura lor. Logic ar fi sa nu mai existe nici religiile cu totul, cand sunt atatea contradictii intre adevaruri dovedite si ce se relateaza in biblie de exemplu, dar uite ca tot exista si probabil vor exista pentru foarte mult timp de acum inainte. E vorba de traditie, de cultura, si asa cum ai zis si tu, de modul in care cresti si ce ti se insufla cand esti la o varsta "impressionable".

| dullcat a răspuns (pentru VoidEternal):

La ei toata ideea provine din mitologie, nu are treaba cu religia.

| VoidEternal a răspuns (pentru dullcat):

Religia era un alt exemplu, nu le-am legat.

| Freya1 a răspuns:

Ca e o tâmpenie.Nu cred în chestii de genul asta.
Cred ca energia ta și modul în care îți amenajezi și trăiești îți dă anumite stari sau trăiri.

Sunt case unde au murit zeci de generatii și în care te simți ok.Si sunt case noi în care te simți efectiv tu ca mort.