Legile lui Newton nu au fost abandonate, ci doar imbunatatite. In general, o teorie care face predictii bune nu este abandonata, ci doar imbunatatita.
Ti-am dat suficiente citate ca daca erai inteligent sa intelegi ca fundamentalistii si bigotii au fost infranti. Refuzul de a admite asta e doar fanatism.
"Arheologia biblica ne-a ajutat sa intelegem foarte mult despre lumea Bibliei si a clarificat considerabil de mult despre ceea ce gasim in Biblie. Dar dovezile arheologice n-au fost prietenoase cu un aspect vital, originile poporului Israel: perioada de sclavie in Egipt, plecarea in masa a sclavilor israeliti din Egipt si cucerirea violenta a tarii Canaan de catre israeliti. Consensul puternic este ca exista cel mult dovezi firave si indirecte pentru aceste episoade biblice, iar pentru cucerire exista dovezi covarsitoare contra ei."
— Peter Enns
Enns e profesor universitar de Biblie si e crestin evanghelic (dar nu stupid sau fanatic).
Pe scurt: fundamentalistii crestini si cei evrei au mizat pe arheologie ca mijloc de a dovedi istoricitatea Bibliei si au pierdut pariul. Ei pot fi comparati cu un preot care a pierdut banii bisericii la cazinou. S-au ales cu o frumusete de disonanta cognitiva si tot ce pot face este sa predice furios minciuna ca arheologia nu poate contrazice Biblia.
Nu e nevoie de toate astea ca sa intelegi ca Biblia e de fapt un mare bullshit. E nevoie doar sa nu fii analfabet functional si sa ai putin bun simt.
Acelasi lucru se aplica si celorlalte scrieri de genul asta.
Chiar daca nu ar exista nici o urma de progres tehnologic, rautatea umana si toate nenorocirile care se intampla in numele unui zeu sau altul ar trebui sa fie suficiente pentru a iti taia cheful de pus botul la vreo divinitate... P.S. Treaba cu moartea si coma sunt cel putin penibile. S-a explicat destul de clar ca inca ai activitate cerebrala ceva minute dupa ce inima inceteaza sa functioneze. In functie de ce aiureli astepti sa intilnesti "dincolo" cam aia iti va furniza creierul.
Daca vrei raspunsul iti recomand sa vizionezi clipul asta, ai toate raspunsurile de care ai nevoie
https://www.youtube.com/watch?v=WriGCH83xoQ
Satan vrea sa credem ca el se afla undeva sub Pamant,dar cel mai probabil dupa interpretarea scrierilor biblice el se afla in ceruri si e in controlul tehnologiei.
Nu ma face sa nu cred,ma face sa cercetez mai mult latura nevazuta a Universului si sa aflu ce se petrece de fapt cu noi pentru ca tot ce stiam pana acum au fost minciuni.
Fiecare alege ce vrea sa creada, minciuni sau sa caute singur adevarul, eu am ales sa caut adevarul si sa ma bazez pe experientele proprii in primul rand, pentru tot ce spun ceilalti, nu poate fi mereu dovedit si atunci ramai cu ce crezi tu si ce stii tu personal, nu ce ti s-a spus.
Divinitatea nu exista! Se vede prin fapte, au fost niste iluzii in care sa creada oamenii, iluzii facuta de mari smecherii care au interesul sa manipuleze lumea prin religie.
Abia acum te indoiesti de ea? Mie imi era clar din copilarie.
Ca daca era divinitate nu mai erau pe pamant atatea probleme, oameni suferinzi, rautate si altele.
anonim_4396 întreabă: