| svenhassel13 a întrebat:

Care ar fi posibilitatea existenței unui Dumnezeu? Dacă totuși știința nu va putea explica niciodată crearea universului?

11 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Atita timp cit am uneori "sentimentul" ca El este mai viu ca mine, cred ca nu pot vorbi de probabilitate, ci de certitudine.
Stiinta nu va putea niciodata explica sau arata daca universul a fost creat sau nu. Si nici crearea lui. Nu e de domeniul ei. Dupa cum nu e de domeniul ei sa spuna cita durere a fost intr-o lacrima plinsa.

| svenhassel13 explică (pentru cristi202):

Acum trebuie sa va contrazic. Stiinta e mai aproape ca niciodată de a explica crearea universului. Mai e doar o chestiune de timp, daca cumva nu s-a întâmplat. Dar din motive religioase si de influenta a religiei asupra omenirii, probabil nu vor dezvălui aceasta descoperire.

| cristi202 a răspuns (pentru svenhassel13):

Cred ca glumesti! Nu poti tu din casa, inchis intre patru pereti, fara geamuri, sa vezi ce c intampla afara. Stiinta se ocupa strict de ce se intampla in univers, in incaperea in care suntem cu totii. Crearea lui tine de ce e in exterior, pentru ca trebuie sa se determine cauza de la care a pornit totul.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să clarificăm cum determini existența a ceva, fie el chiar și Dumnezeu.
Ce înseamnă să explici? Să explici ceva ca să înțelegi tu?
Ce înțelegi prin univers? De unde ai luat ideea că universul este ceva care fost creat?

| svenhassel13 explică (pentru sadrian46):

Să n-o mai complicăm atât, dumneavoastră credeți în Dumnezeul știut de noi, românii? cel tradițional? sau in oricare alt zeu?

| mentholinks a răspuns:

50%.

| cristi202 a răspuns (pentru mentholinks):

Eu zic 99%.
Acm, depinde de care parte. happy

| Hammurabi a răspuns:

Știința va "explica" întotdeauna orice.
Oricât de absurde vor fi unele explicații, ele vor exista.
Exact ca aia cu universul care se extinde în nimic.

Ateii care neagă existența unei entități superioare, a unui Creator, se vor "crispa" permanent pe niște povestiri dintr-o carte de acum 2000 de ani.
De ce oare? Nu pot sau nu vor să gândească dincolo de acea carte?
Ce crezi că va zice un ateu în momentul în care o entitate biologică sau non-biologică, care ne-a creat sau care a contribuit la crearea noastră, își va revela existența?
Va zice "stai că nu mă mai joc, că era vorba doar de un Dumnezeu cu barbă așa cum scria în Biblia aia de acum 2000 de ani".
Dacă e vorba că Dumnezeu e o formă de energie cuantică, nu mai e ceea ce am negat eu, și nu e vina mea că am fost prost și am zis că nu cred în desene animate.
Cam la asta se rezumă.

| 19flo79 a răspuns:

Din infinitul variantelor si posibilitatilor, probabilitatea ca sa existe un Dumnezeu creator este foarte mare, as zice eu personal 99, 9%...

| 1997onur a răspuns:

El exista și din tot deauna a existat.

| Dianatix a răspuns:

Știința a explicat de fapt crearea universului prin Teoria BigBang(o găsești pe Wikipedia). Iar Dumnezeu chiar există, iar dacă oameni nu cred ce scrie in Biblie, atunci poate sunt mai credibile miile de minuni ce se intampla in lume cea mai cunoscuta fiind coborârea lumini de la Ierusalim ce apare in fiecare an doar de sărbătorile Pascale.