| NoNonsense a întrebat:

Cate genuri credeti ca exista (d-alea pe care le pot avea oamenii)?

https://twitter.com/cartoonnetwork/status/13385393465305 37475

262 răspunsuri:
| CortinaDeLut a răspuns:

Nu mă prea interesează acest aspect. Mi se pare pueril și de prost gust.

| Hecate a răspuns:

Https://images.app.goo.gl/JNFgmVfsTsNzYbKTA
Nu cred ca genurile se pot cuantifica in maniera pe care o vrei tu(un numar exact). Termenul care le descrie mai bine e spectru.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu cred ca e un spectru, cred ca e binar. Exista barbati si exista femei. Exista genul masculin si exista genul feminin.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Si persoanele non-binare? Ele se situeaza in afara spectrului binar. Exista si denumirea de trigender, desi n-as putea spune cu exactitate la ce se refera acest prefix.Sau persoanele genderfluid.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Pentru cineva ca mine, care crede ca sexul si genul sunt acelasi lucru, non-binary suna ca o foarte mare bullșeală. Inteleg ca tu accepti premisa ca sexul si genul sunt foarte diferite. Am si eu o curiozitate, daca vrei sa raspunzi. Spuneai ca esti la medicina. Va invata teoria genului la medicina?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Accept premisa ca exista oameni care se identifica cu ambele genuri sau cu niciunul.Prin urmare conceptul de non-binary exista. Discutabila e incadrarea sa in normalitate sau in categoria tulburarilor de identitate.
Nu. Tine de psihiatrie/psihologie, nu de medicina generala.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Implicatia a ceea ce accepti tu nu e ca genul e foarte diferit de sex?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Definitia e diferita.Practic pot coincide, cum se intampla in general, dar da, sunt determinate de factori diferiti.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Bine. Mi se pare important totusi sa aflam de la cei care sustin ca sexul e diferit de gen, cate genuri exista.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Ti se pare importanta parerea unor persoane care sustin ceva ce tu nu consideri a fi dovedit stiintific? Ciudat.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Mda. Mi se pare important sa stim cate genuri exista de la cei care sustin ca genul nu e binar si acelasi cu sexul. Cred ca ar trebui sa stie si ca e datoria lor sa ne informeze.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

E cam dificil sa te informeze cu privire la un aspect pe care nici ei nu-l stiu.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Atunci ar trebui sa ne lase in pace.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Deci,pana cand o teorie nu este elaborata in totalitate, astfel incat sa cuprinda raspunsuri la toate intrebarile ce se pot pune pe marginea ei, ea nu ar trebui sa fie facuta publica?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

E publica deja.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Atunci care e problema?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Insistenta.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"Hecate a evaluat raspunsul tau"
Nu m-am referit la tine...

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Avea mai mult sens daca te refereai la mine.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Zau, cum asa?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Eu sunt insistenta.Adeptii teoriei genului nu mi se par a fi.Mai mult cei care se opun teoriei insista in a o contesta.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu ti se par tie, dar sunt. Poate nu sunt insistenti la noi, dar sunt in tari ca SUA.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Sunt vocali si isi impun punctul lor de vedere, in scopul normalizarii orientarilor lor.Nu mi se pare o dovada de insistenta.Cel mult este un raspuns la insistenta celorlalti de a refuza sa-i accepte/sa le accepte drepturile.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Eu cred ca e o dovada de insistenta sa isi vanture peste tot pe unde pot ideea. Vezi exemplul Cartoon Network, canal pentru copii. Cred ca e si foarte grav ca incearca sa reduca la tacere oameni ca Abigail Shrier, si ca merge.
Nu isi impun nimic... Sau, bine, ajung uneori sa isi impuna ceva, cu o tactica mizerabila (cum s-a intamplat in cazul amintit mai devreme). Pentru ca daca cred ca li te opui cumva, esti catalogat ca fiind un om foarte rau. Si cine ar vrea sa se spuna despre el ca e un om foarte rau? (sper sa nu-mi zici ca tie iti surade)
Nu stiu la ce te referi cand vorbesti despre o neacceptare a lor si a unor drepturi ale lor. Eu ii accept, pot sa accept ca exista barbati care cred ca sunt femei si femei care cred ca sunt barbati. Atat. Pana nu demult am avut niste reguli clare, sexul si genul erau acelasi lucru iar barbatii erau barbati si femeile erau femei. Apoi a aparut ideea ca genul si sexul nu mai sunt acelasi lucru si ca barbatii pot sa fie femei. Si ca nu exista doar doua genuri. Nu e clar cum, si cate, dar sunt mai multe. Cred ca cei care militeaza pentru schimbarea regulilor ar trebui sa fie precisi in legatura cu numarul genurilor si cum se poate sa fie mai multe.
Referitor la asa ceva ca niste "drepturi ale lor", cred ca e foarte gresit ca barbatilor care se simt femei sa le fie permis sa participe in sporturile pentru femei unde ajung, desigur, sa domine, pentru ca realitatea isi spune pana la urma cuvantul. Iar realitatea e ca barbatii sunt barbati, sunt mai puternici decat femeile si raman barbati indiferent de cum se simt.
https://thefederalist.com/......ansphobia/
https://www.washingtontimes.com/......-sprinter/
https://bleacherreport.com/......to-compete
https://www.lifesitenews.com/......her-eye-so

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Cand scrii o carte cu titlul "irreversible damage" iti asumi impactul negativ pe care o sa-l aiba.N-am ce sa comentez tot scandalul, nu le dau lor dreptate, nici ei.
Cred ca stii deja ca imi surade.
Acceptarea ta se rezuma la o simpla constatare.Din moment ce peste tot apar persoane care se identifica cu genul opus sau niciunul sau orice altceva, ar fi absurd sa nu admiti existenta lor.Nu accepti ca poate fi posibil ceea ce cred ei, sa se "nasca in corpul gresit".Si nu cred ca-i privesti ca pe niste oameni normali.
Faptul ca am avut niste reguli clare nu inseamna ca nu au existat femei care se simteau barbati si invers.Inseamna doar ca nu faceau public acest lucru.Regulile alea clare pe care le-am avut pastrau aparentele doar. Daca exista acum oameni care se identifica cu alt gen diferit de sexul biologic, atunci au existat si acum 100 de ani.
Ar fi mai precisi, daca ar stii.As spune ca sunt doua genuri complet distincte-plus oscilatii intre ele.Sau in afara lor, pentru persoanele care nu se identifica cu niciun gen.Dar nu cred ca exista vreo cifra oficiala care sa desemneze numarul de genuri sau care sa ateste macar ca poate fi cuantificat intr-un numar, tinand cont ca de obicei genul este vazut ca un spectru.
Nu militeaza pentru schimbarea regulilor.Militeaza pentru inlaturarea discriminarii sub orice forma.Aici ma refer la intreaga comunitate lgbt.
Sunt de acord referitor la participarea femeilor trans in competitii sportive impotriva altor femei cis.Dar problema asta s-ar putea rezolva usor prin introducerea unor noi categorii-barbati si femei trans.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Ai vorbit inainte despre cum "isi impun punctul lor de vedere" si ala cu cartea e un exemplu. Nu cred ca a facut nimic gresit publicand cartea. Nu vad de ce sa isi asume ce s-a intamplat.
Stiu ca iti surade, la fel cum i-ar surade sau macar n-ar deranja pe orice alt om normal. Unei companii sau anumitor persoane publice nu le-ar surade deloc.
Acceptarea mea inseamna ca le recunosc umanitatea si ii tratez ca pe niste oameni.
Nu ii consider niste oameni normali, la fel cum nu ii consider normali nici pe oamenii care nu au o mana sau un picior. Cred ca e normal, natural, firesc ca oamenii sa aiba doua picioare si doua maini si sa nu creada ca sunt femei atunci cand sunt barbati.
Banuiesc ca au existat mereu barbati care se simt femei si femei care se simt barbati, dar nu cred ca e relevant ce simt ei.
Genul nu e vazut de obicei ca un spectru. E vazut astfel de catre unii si e o chestie foarte noua.
Aceasta inlaturare a discriminarii despre care vorbesti tu, care nici nu sunt sigur la ce se refera, mai aduce cu ea si o schimbare radicala.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Nu spun ca ar fi gresit cu ceva publicand cartea.E opinia ei, parte din meseria ei.Dar deznodamantul era de asteptat.
Le recunosti umanitatea dpdv biologic.
E normal ca oamenii sa aiba doua maini si doua picioare pentru ca asta e morfologia tipica speciei.Dar cand vezi un om fara un deget te porti normal cu el.Nu scrii carti cu titlul "irreversible damage", nu intri in polemici inutile pe tema asta, nu le restrangi drepturile etc etc Asta e diferenta.
Nu e relevant ce simt ei, e relevant motivul pentru care simt asta si anume structura creierului lor.Indiferent daca au o boala,o tulburare sau pur si simplu o alta orientare, asta nu-i face "anormali".Nu mai anormali decat un om cu diabet, in orice caz.
E vazut de o obicei ca un spectru de cei care se considera non-binary sau se identifica cu genul opus.
O schimbare radicala, da, dar nu vad cum te-ar afecta.Pe tine si pe ceilalti in general.Pe mine nu ma afecteaza.
Discriminarea incepe de la repulsia pe care o manifesta societatea fata de ei (in orice domeniu).Un exemplu ar fi casatoria legala a persoanelor de acelasi sex/adoptia.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

O asumare din partea ei a ce s-a intamplat cred ca implica si ca ar fi gresit.
Din ce am auzit-o vorbind despre carte, nu e menita sa denigreze persoanele transgender, daca asta vrei sa spui.
Cand am zis ca cred ca e irelevant ce simt barbatii care se simt femei, m-am referit la faptul ca acestia raman in continuare barbati. Nu sunt sigur ce vrei tu sa spui cu "e relevant motivul".
Mai devreme ai spus ca "nu militeaza pentru schimbarea regulilor". Acum esti de acord ca e "o schimbare radicala". Nu te inteleg. In fine. Ma afecteaza. Adica nu vad niciun sens in ea. Ai vorbit mai devreme despre oameni care se descriu ca fiind non-binary si care vad genul ca un spectru. Daca genul e un spectru, atunci nu suntem cu totii non-binary? Apoi e chestia asta: https://gender.wikia.org/wiki/Pangender Nu vad cum e posibil sa reprezinti in acelasi timp fiecare punct al spectrului.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Nu cred ca implica neaparat ca ar fi gresit; e genul de asumare de care ar trebui sa dea dovada oricine alege sa dezbata un subiect controversat, care pune intr-o lumina proasta un anumit grup de persoane.Indiferent cata dreptate are.Din ce am citit eu referitor la carte, autoarea compara cresterea exponentiala de adolescenti trans cu un trend indus de social-media; din punctul meu de vedere are dreptate, dar e o generalizare.
Din ce puncte de vedere raman in continuare barbati? Daca au creierul similar cu al unei femei, se imbraca ca o femeie, se comporta ca o femeie si-si mai fac si operatie de schimbare de sex, mie mi se pare ca se apropie mai mult de o femeie decat de un barbat.
"militeaza pentru schimbarea regulilor" suna de parca ar fi anarhisti veniti sa demonteze tot sistemul.In realitate ar fi o schimbare de mentalitate, plus cateva ajustari ale unor reglementari privind familia si adoptia.
Eu ma identific cu un singur gen din acel spectru.Presupun ca tu la fel.Nu vad de ce am fi non-binary, din moment ce nu exista nicio confuzie legata de genul cu care ne identificam.
https://www.healthline.com/health/different-genders#a-d
Nu stiu cum e posibil sa reprezinti in acelasi timp fiecare punct al spectrului; nu sunt sigura ca este "in acelasi timp". Presupun ca la un moment bine definit se identifica cu un singur punct al spectrului. Oscilatii pot aparea probabil de la o zi la alta.N-am studiat pangenderii ca sa-mi formez o opinie exacta.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"Din ce puncte de vedere raman in continuare barbati?"
Fiecare celula din corpul lor e masculina.
Ar fi o schimbare radicala si foarte vaga.
Nu e nevoie sa fim confuzi ca sa fim nonbinary, potrivit a ce sustin unii mai nou despre gen (ca nu e binar, ci un spectru). Daca genul e un spectru si noi ne identificam (folosesc cuvintele tale) cu un gen dintr-o multime de genuri (nu doua), atunci trebuie sa fim si noi tot nonbinary...

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

"fiecare celula din corpul lor e masculina"
Bineinteles.Sunt convinsa ca celulele tale debordeaza de masculinitate. Probabil ridica greutati in timp ce ale mele fac balet.
Da, o sa aiba cateva caracteristici specifice barbatilor, dar vor semana si se vor apropia din toate punctele de vedere mai tare de o femeie decat de un barbat.
Vaga? Ar fi evidenta.
Termenul de binary se refera la persoanele care admit ca exista numai 2 sexe si se regasesc intr-unul din ele.Cei non-binary admit ca exista mai mult de 2 genuri si nu se regasesc (100%)in niciunul din cele doua genuri "de baza". Deci nu, daca genul e un spectru, dar noi ne identificam cu genul care corespunde sexului nostru biologic, nu suntem non-binary.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Frumos. Am ranjit putin. Dar eu le-as vedea pe ale tale gatind ceva.
Stii la ce ma refeream:
https://www.genome.gov/genetics-glossary/Y-Chromosome
In niciun caz nu se vor apropia din toate punctele de vedere.
Cate genuri sunt? Cum de e genul un spectru? Daca nu se poate raspunde la toate astea atunci e foarte vaga.
Restul e o prostie.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Bine,ai dreptate la partea asta; o sa se semene din aproape toate punctele de vedere.Deci fiecare celula e masculina pentru ca are in componenta sa cromozomul Y.Si cum se manifesta masculinitatea asta? Genele de pe cromozomul Y nu sunt vitale; nici macar prea importante si reprezinta cam 1, 2% din totalitatea genomului.Majoritatea codifica proteine care actioneaza asupra gonadelor, dar acestea sunt inlaturate in urma operatiei de schimbare de sex.Tot datorate cromozomului Y ar mai fi si caracterele sexuale secundare, care intr-adevar, vor fi diferite.Adica voce groasa(nu neaparat) si pilozitate (dar se pot epila).Nu prea mai ramane mult din masculinitatea aia.Plus ca sunt studii(daca o sa-mi spui iar ca vorbesc la modul general, fara sa-ti dau exemple concrete, ti-am trimis link-ul la cealalta intrebare a ta)care atesta ca creierul barbatilor trans prezinta similaritati cu cel al femeilor.
Nu-ti pot eu oferi un raspuns.Ma rog, pot, dar nu esti tu satisfacut.Nu inseamna ca nu ti-l poate oferi nimeni.
Din moment ce genul e un spectru, nu poate fi exprimat printr-un numar.Pentru ca genurile se intrepatrund, se interschimba, oscileaza.E un spectru pentru ca exista oameni care se identifica cu mai mult de cele 2 genuri consacrate.O reprezentare grafica ar fi un segment, capetele lui fiind cele 2 genuri consacrate.Intre ele ar fi orice combinatii posibile intre cele 2 genuri, iar in afara lor s-ar situa persoanele care fie nu se identifica cu niciunul din ele, fie se identifica cu mai mult de 2.
https://www.healthline.com/health/transgender/nonbinary
As reciti ce am scris in mesajul anterior, dar ma indoiesc ca e macar pe jumatate o prostie.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Inainte m-ai intrebat "din ce puncte de vedere raman in continuare barbati?". Ti-am raspuns. Acum ai schimbat discutia, acum e despre "cum se manifesta masculinitatea asta" si ce stie sa faca cromozomul Y. Raspunsul e ca nu conteaza. Exista caracteristici masculine (ale barbatilor) si feminine (ale femeilor). Fiecare celula din corpul celor despre care era vorba mai devreme e masculina (barbateasca).
"Plus ca sunt studii care atesta ca creierul barbatilor trans prezinta similaritati cu cel al femeilor."
Barbatii transgender sunt femei care cred ca sunt barbati. Sigur nu te referi la femeile transgender (barbatii care cred ca sunt femei)?
"Genurile se intrepatrund, se interschimba, oscileaza."
Si sunt infinite. Suna nebunesc.
"E un spectru pentru ca exista oameni care se identifica cu mai mult de cele 2 genuri consacrate."
Mda. Doar de atat e nevoie, de simtiri ale unora ca genul sa nu mai fie binar?
Am vorbit mai inainte despre femeile care se simt barbati si despre barbatii care se simt femei. Eu am zis ca e irelevant ce simt. Tu ai spus ca e relevant motivul. Apoi ai sugerat ca motivul e creierul, ca barbatii care cred ca sunt femei au un creier similar cu al femeilor. Daca poate sa existe asa ceva ca un om agender, care nu are un gen, inseamna ca creierul unui astfel de om nu e nici macar apropiat cumva de al femeilor sau al barbatilor. Ce mai ramane atunci, cum poate sa existe asa ceva?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

N-am schimbat subiectul, am continuat discutia pe baza raspunului tau la intrebarea mea.
E masculina doar prin prisma unui cromozom.Nu contest asta, dar nu mi se pare ca acest lucru inclina balanta mai mult decat toate celelalte aspecte similare cu ale unei femei. Daca arata ca o femeie, gandeste ca o femeie,
(structura creierului)are organe genitale feminine(in urma operatiei de schimbare de sex), si dpdv psihologic se identifica cu o femeie si se comporta ca atare, ti se pare ca alea 420 si ceva de gene de pe cromozul Y fac diferenta?
Nu cred ca genurile sunt infinite.Nu cred ca nici cei care se considera non-binary cred asta.O infinitate de genuri da,suna nebunesc,dar nu vorbim de o infinitate.
" Doar de atat e nevoie, de simtiri ale unora ca genul sa nu mai fie binar?"
Da,doar de atat e nevoie.Ti se pare ca simtirile lor sunt un argument insuficient doar pentru ca nu reprezinta ceva concret,palpabil? Efectele lor nu,dar cauza o reprezinta(printre altele)si structrura creierului,care e o dovada concreta. Daca pornesti de la premisa ca genul e un concept social, psihologic,e firesc ca simtirile lor sa fie cele care dicteaza genul.O tulburare mintala (nu o dau drept exemplu in ideea ca de asta sufera persoanele trans)nu se diagnosticheaza prin analize biologice,ci prin teste psihologice,prin prisma a ceea ce simte persoana, a modului cum gandeste, cum se percepe pe sine si lumea din jur.Un test de personalitate se bazeaza pe simple intrebari legate de felul in care interactionezi cu sine si cu ceilalti.E firesc ca si genul, privit ca un concept socio-psihologic, sa se identifice tot prin prisma gandurilor si trairilor.Care sunt sustinute si de morfologia creierului lor.
N-am idee cum arata creierul unui om agender.Nu sunt eu cea mai in masura sa-ti raspund la intrebarile astea si n-are sens sa fac presupuneri.Dar din moment ce exista oameni care afirma ca nu se considera nici barbati, nici femei trebuie sa existe o explicatie(stiintifica).

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Depinde la ce te referi. O femeie transgender ca cea despre care vorbesti tu, ar putea fi confundata cu o femeie. In rest, cineva cu cromozomi xy, e barbat.
Nu inteleg de ce o infinitate de genuri iti suna nebunesc, dar ideea ca genurile nu se pot exprima printr-un numar, nu ti se pare la fel.
Daca pornesti de la premisa ca genul e un concept social, atunci gresesti. Existe diferente morfologice destul de evidente intre barbati si femei: barbatii tind sa fie mai inalti, sa cantareasca mai mult, au dinti mai mari, femeile au mai multa rezistenta (stamina) etc.
Ma intrebam, dar nu ma asteptam sa ai un raspuns. O alta explicatie ar fi ca e un nonsens, mai ales daca luam in calcul ca exista ceva numit polygender, care "experience multiple gender identities, either simultaneously or varying between them. These can be male, female and/or any non-binary identities". Astora li se schimba "structura creierului" de la o zi la alta?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

"O femeie transgender ca cea despre care vorbesti tu, ar putea fi confundata cu o femeie." Nu stiu exact la ce te referi. Dupa logica ta, asa cum cineva cu cromozomi x y este barbat, atunci si cineva cu cromozomi x x este femeie.
" Nu inteleg de ce o infinitate de genuri iti suna nebunesc, dar ideea ca genurile nu se pot exprima printr-un numar, nu ti se pare la fel." O spui de parca una ar contrazice-o pe alta.Tocmai,pentru ca nu cred ca genurilor li se poate atribui o valoare numerica, refuz sa accept si ideea ca ar putea fi o infinitate.Nu cred ca genurile pot fi delimitate in felul asta; mi se par mai mult ceva fluid, interschimbabil.
" Existe diferente morfologice destul de evidente intre barbati si femei: barbatii tind sa fie mai inalti, sa cantareasca mai mult, au dinti mai mari, femeile au mai multa rezistenta (stamina) etc." Rezistenta nu e o diferenta morfologica, ci una fiziologica.Asta ca sa nu mai spun ca nu exista niciun argument valid conform caruia femeile ar avea mai multa rezistenta.
Da, sigur ca exista diferente intre femei si barbati; diferente dictate de sex(care e biologic). Asta nu inseamna ca genul nu poate fi un concept social.
Structura creierului persoanelor polygender poate sa prezinte caracteristici anatomice specifice ambelor sexe; habar n-am.Ar fi interesant de testat.Nu stiu in ce masura genul e influentat de partea biologica si in ce masura de cea psihologica; daca predomina a 2-a, atunci nu ar fi imposibil sa existe persoane care experimenteaza diferite genuri, simultan sau nu.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Ma refer la barbatii care cred ca sunt femei si la care te-ai referit si tu mai inainte. Barbatii care cred ca sunt femei sunt femei transgender.
"Morfologic" se refera la structura. Nu vad de ce rezistenta mai multa a femeilor nu ar putea fi pusa pe seama morfologiei, daca are (si trebuie sa aiba) legatura cu alcatuirea lor interna. E un studiu care sugereaza ca femeile au mai multa rezistenta, dar daca nu e asa, sunt alte diferente.
Daca sunt lucruri universale care ii fac pe barbati barbati si pe femei femei, atunci inseamna ca genul nu e doar un concept social. Genul e un concept social intr-o oarecare masura. Adica sunt lucruri legate de comportamentul femeilor si al barbatilor care se invata si care difera de la cultura la cultura.
"Nu stiu in ce masura genul e influentat de partea biologica si in ce masura de cea psihologica"
Mie mi se pare ca stii daca spui ca structura creierului e ce ii face pe barbatii care se cred femei sa se creada femei.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Morfologic se refera la structura si fiziologic la functie.Rezistenta e o functie, un rol al sistemului muscular.
Da, stiu ca e un studiu, dar din cate tin minte avea sub 20 de subiecti(sub 10 din fiecare sex).Nu cred ca poti generaliza pornind de la un procentaj atat de mic.
"Daca sunt lucruri universale care ii fac pe barbati barbati si pe femei femei, atunci inseamna ca genul nu e doar un concept social" Inseamna ca sexul nu e un concept social. Daca te referi la lucruri universale dpdv biologic, atunci ele sunt dictate de sex.Tot ceea ce tine de comportament, de gendire are legatura cu genul.Comportamentul care se invata si difera de la o cultura la o cultura se bazeaza pe sexul biologic.O fetita care prefera masinile in loc de papusi e cel mai banal exemplu care sugereaza ca genul e un concept social si ca nu pot fi atribuite anumite trasaturi unui sex anume.
Daca eu as fi fost cea care a facut acel studiu privitor la creierul persoanelor trans, probabil as fi stiut.Stiu ca exista diferente care pot constitui o explicatie a incongruentei de gen.Nu stiu daca e singura explicatie sau daca reprezinta factorul principal.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Deci, genul e o constructie sociala si doar atat?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Daca "doar atat" vrea sa insemne ca intre gen si sexul biologic nu poate exista nicio corelatie, atunci nu.Este intr-adevar o constructie sociala, dar dovezi ale ei (sau factori care au contribuit la dezvoltarea ei)se pot observa si la nivel structural.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"dar dovezi ale ei (sau factori care au contribuit la dezvoltarea ei)se pot observa si la nivel structural"
Poti sa fii mai clara?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Nu.
Ma refeream la structura creierului.Nu pot sa-ti zic exact ce anume din structura creierului; cum ti-am mai zis, nu cunosc atat de bine subiectul asta.Suficient de bine totusi cat sa admit existenta persoanelor trans si a multiplelor genuri.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Ma intreb care e sensul chestiei asteia: genul e o constructie sociala, dar dovezi ale acestei constructii sociale sau factori care au contribuit la dezvoltarea acestei constructii sociale se pot observa si in structura creierului.
"Suficient de bine totusi cat sa admit existenta persoanelor trans si a multiplelor genuri."
Aha. Si eu admit existenta barbatilor care se cred femei (femei transgender, da?) sau invers. N-am niciun motiv sa accept ca exista un spectru al genurilor.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Sensul e ca unele aspecte psihologice se reflecta si in structura/fiziologie(la modul general, nu ma refer numai la discutia noastra), iar altele nu. Adica in timp ce pentru determinarea tipului de personalitate se fac doar teste psihologice, pentru diagnosticarea psihopatiei se urmareste si modul de functionare al amigdalei si structura ei.In cazul persoanelor trans, la fel, se urmareste atat ceea ce ce simt ele, felul in care se percep (concept social), cat si modul in care perceptia lor se reflecta in cadrul morfologiei.
Faptul ca unii oameni nu se identifica strict cu un barbat sau cu o femeie mi se pare un motiv suficient.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Oameni care "nu se identifica strict cu un barbat sau cu o femeie":
"I personally don’t feel I was born in the wrong body; I feel I was assigned the wrong gender based on people’s misconceptions about my body. My non-binary identity isn’t the result of my brain chemistry; it’s-a reflection of my disagreement with the whole system of gender."

"I used to feel like a fraud for saying I was non-binary because I didn’t do anything differently from when I identified as a woman. I dressed the same, I acted the same, and I didn’t talk about being non-binary with many people. Being non-binary doesn’t have to be a huge deal, though. You don’t have to do anything special or come out to anyone or behave any differently than you did before. The thing about gender is that it’s totally personal to you, so no matter what you say your gender is, you are right. You can’t be wrong."

https://www.teenvogue.com/......non-binary

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Cum ti se pare?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Si spuneai ca eu sunt insistenta.
Cum spune si ea, genurile sunt un spectru si un concept social; orice ar spune, oricum s-ar identifica, orice gen si-ar atribui(independent de sexul biologic) are dreptate.
Discutia noastra initiala a pornit de la persoanele transgender.Bine,asta e un termen umbrela. Daca ne referim numai la persoanele transsexuale, ele chiar considera ca s-au nascut in corpul gresit; de aia si aleg sa-si schimbe sexul.In rest, nu, nu e neaparat sa simta ca s-au nascut in corpul gresit.Si nici identitatea lor de non-binary nu e obligatoriu sa se reflecte in vestimentatie sau comportament, pentru ca ideea in sine este gresita(sa asociezi anumite tipare, obiceiuri, stereotipuri cu un anumit gen).
Mi se pare interesant.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Oricum s-ar identifica pentru ca are ea un "disagreement with the whole system of gender", are dreptate. De maine se poate identifica polygender, care, din nou "experience multiple gender identities, either simultaneously or varying between them. These can be male, female and/or any non-binary identities". In acelasi timp exista femeile si barbatii transgender, care experimenteaza o "discrepancy between their gender identity and the sex that was assigned to them at birth". In cazul astora, identitatea de gen e data de structura creierului. N-are niciun sens.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Tu privesti din exterior, fara studii(presupun) in domeniu(nici eu nu pot spune ca am) si fara sa fi experimentat incongruenta de gen.E firesc sa ti se para fara sens, la fel cum mi s-ar parea mie un articol despre fizica cuantica.Nu inseamna ca intr-adevar nu are sens.Pentru femeia respectiva are.Pentru psihiatrii si psihologii care studiaza creierul si comportamentul persoanelor transgender (si nu numai).
La noi(persoanele cis ), genul corespunde cu sexul biologic.Structura creierului meu e specifica genului cu care ma identific si care coincide si cu sexul biologic.La persoanele trans,la fel, structura creierului lor e specifica genului cu care se identifica, singura diferenta e ca, asa cum afirma si ele, s-au nascut in coprul gresit.Lucrurile mi se par mai simple la ei; se identifica cu un singur punct al spectrului.
Acel disagreement with the whole system of gender nu se aplica si la persoanele transsexuale; ei nu se identifica cu sexul atribuit la nastere, dar se regasesc in sistemul binar al genurilor.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

E firesc sa mi se para fara sens pentru ca n-are niciun sens. N-am nevoie de studii ca sa vad lipsa de sens si nu ma intereseaza pentru cine are sens, o multime de lucuri care n-au niciun sens in realitate au sens in mintea unora.
In fine. Asta e parte dintr-un articol de pe NEJM de saptamana trecuta:
"We believe that it is now time to update the practice of designating sex on birth certificates, given the particularly harmful effects of such designations on intersex and transgender people."
"Designating sex as male or female on birth certificates suggests that sex is simple and binary when, biologically, it is not."
"Assigning sex at birth also doesn’t capture the diversity of people’s experiences."
"Sex designations on birth certificates offer no clinical utility; they serve only legal — not medical — goals."
https://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMp2025974

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Sexul nu e "atribuit" la nastere.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Mda.Nu se identifica cu genul atribuit la nastere/ cu sexul lor biologic.
Cum de citesti NEJM-ul?
Si cu ce anume din articolul esti/nu esti de acord, din moment ce l-ai dat drept exemplu?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"Mda."
Nu stiu la ce te asteptai dupa ce te-ai apucat sa imi zici asa ceva:
"Tu privesti din exterior, fara studii(presupun) in domeniu(nici eu nu pot spune ca am) si fara sa fi experimentat incongruenta de gen.E firesc sa ti se para fara sens"
"Pentru femeia respectiva are"
Formularea din raspunsul anterior este "sexul atribuit la nastere", acum vii cu "genul atribuit la nastere/ cu sexul lor biologic" si nu stiu ce ar trebui sa insemne. In raspunsul anterior ai mai vorbit si despre "sistemul binar al genurilor", desi pana atunci ai spus ca genul e un spectru. Daca genul e binar atunci n-are cum sa fie in acelasi timp si un spectru cu foarte multe genuri.
Eu nu te inteleg pe tine.
Mi s-a parut interesant cum intr-un jurnal stiintific se face argumentul pentru modificarea certificatelor de nastere pentru ca realitatea inscrisa in acestea ar putea rani sentimentele oamenilor transgender. Desi mentionarea articolului poate nu-si avea rostul aici.
Ce am pus aici din articol se intampla sa nu fie adevarat, nu doar nu sunt eu de acord. (Sexul nu e atribuit la nastere si este binar)

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

"Mda" e o forma de aprobare referitor la ce ai spus tu.
Formularea din raspunsul anterior cu sexul atribuit la nastere este eronata; ulterior am corectat-o.Eronata in masura in care respecti 100% semnificatia termenilor.Am intalnit multe articole care folosesc termenul "sex" referindu-se la gen, desi premisa de la cere pornesc e ca cele doua sunt notiuni distincte.
Si-mi mentin in continuare parerea ca genul e un spectru.Ti-am spus ca transsexualii se identifica cu sistemul binal al genurilor(cu genul opus celui asociat cu sexul lor).Ei se identifica de obicei cu unul din cele doua genuri clasice.Asta nu inseamna ca nu exista mai multe genuri.
" realitatea inscrisa" Asta e si ideea, ca nu e o realitate,e doar o premisa eronata.
Atribuirea automata a unuia din cele doua genuri asociate sexului biologic poate fi privita de transgenderi ca o forma de discriminare.E firesc sa se ia masuri pentru combaterea ei."Ranirea sentimentelor" sta la baza tutoror legilor impotriva discriminarii/
calomniei.
Plus ca,in ipoteza in care exista mai multe genuri,utilizarea sistemului binar in documentele oficiale poate crea confuzii, poate nedreptati unele persoane, le poate inhiba personalitatea etc.
Cum mentioneaza si articolul tau, singurul scop al mentionarii sexului biologic este de natura medicala si nu ar trebui sa se reflecte in personalitatea si identitatea unei persoane, pein prisma asocierii implicite a unui gen cu acel sex.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"Cum mentioneaza si articolul tau, singurul scop al mentionarii sexului biologic este de natura medicala"
De fapt, se spune exact opusul:
"Sex designations on birth certificates offer no clinical utility; they serve only legal — not medical — goals."
"Asta e si ideea, ca nu e o realitate, e doar o premisa eronata."
E vorba despre precizarea sexului. Femeile transgender sunt barbati si sunt membrii ai sexului masculin. Barbatii transgender sunt femei si sunt membre ale sexului feminin. Asta e realitatea.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Precizarea sexului se confunda adesea cu genul.Cand completezi un formular, ai gen feminin/masculin.Nu non-binar, poligender, androgin sau orice altceva.
Si precizarea sexului n-ar trebui sa fie valabila intreaga viata.O femeie trans devine o femeie, un barbat trans devine un barbat.Realitatea e ca nu e corect sa ii obligi sa ramana legati de sexul cu care s-au nascut si de genul atribuit in mod normal sexului lor.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu se gasesc toate alea pentru ca sunt prostii inventate.
Nu, o femeie transgender nu devine deloc femeie. Un barbat transgender nu devine deloc barbat.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Prostii inventate sau nu, oamenii par sa tina cont de ele.In Olanda se cere sa nu mai fie mentionat sexul in cadrul cartilor de identitate, spre exemplu.
Da, stiu, cromozomii nu se schimba.O femeie trans va avea in continuare cromozomul y.Dar totodata va avea organe genitale feminine.Fizic va fi o femeie.Se va considera o femeie.Va fi perceputa ca o femeie.In cativa ani dr acum incolo va putea naste si un copil, in urma unui transplant de uter.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Stiu, stiu, nebunia transgender & a celor 1000 de genuri a cuprins multe dintre tarile civilizate.
"individuals with a cervix"
https://edition.cnn.com/......s-wellness
"people who menstruate"
https://www.nbcnews.com/......e-n1227071
Pentru ca e cumva transfobic sa spui ca exista femei.
E ceva profund sinistru in legatura cu aceasta miscare care insista cu ascunderea si denaturarea realitatii.
Si nu e niciodata suficient. Dupa ce ne informa acum trei ani ca barbatii sunt de fapt femei:
https://youtu.be/kU5ngOPTNQk?t=230
Tipul cu rochie, activist transgender, spunea asa ceva acum cateva saptamani:
https://twitter.com/ZJemptv/status/1334159240466997249
https://twitter.com/ZJemptv/status/1334159646362382340

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Da,nebunia transgender.Inhibitorii de pubertate asministrati tutoror copiilor suna sinistru. Expresia "individuals with a cervix" suna sinistru.Dar admiterea existentei incongruentei de gen si a mai multor genuri nu mi se pare atat de ingrozitor.E ceva necesar, firesc.
E similar cu nebunia feminismului.Cand oamenii se afla intr-o extrema a discriminarii/nerecunosterii lor si a drepturilor lor, tind sa se revolte pana cad in cealalta extrema, a exacerbarii pretentiilor si presupuselor lor drepturi, in vedetea obtinerii unei corectitudini care de fapt ii discrimineaza pe "rivalii" lor.Intr-o anumita masura, e firesc sa se intample asa.Nu inseamna si ca au dreptate sau ca ar trebui sa fie luate in considerare toate pretentiile lor absurde.
Da, nu e niciodata suficient.Probabil cat timp va exista un singur om care va respinge tot ce tine de transgenderi, tot nu va fi suficient.Numai ca nu orice persoana trans, doar prin simplul fapt ca este trans, dobandeste brusc dreptul de a schimba cursul intregii lumi. Unele din schimbarile cerute de ei sunt necesare si ar trebui sa fie analizate si ulterior puse in aplicare.Nu toate. Evident ca nu cele care promoveaza ideea ca a fi trans e o normalitate si ca adolescentii trebuie incurajati sa descopere ca de fapt 9/10 au disforie de gen si al 10-lea n-are curajul s-o recunoasca.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu e nimic ingrozitor in a admite ca persoanele transgender sufera de ceva care ii face sa creada ca sunt ce nu sunt. N-am vazut pe nimeni sa respinga asta.
Ar fi ingrozitor, printre altele, sa ne prefacem cu totii ca persoanele transgender sunt de fapt ceea ce cred ca sunt si ca existe mai multe genuri pe langa barbat si femeie. Ar fi ingrozitor pentru ca se intampla sa nu fie adevarat.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

E amuzant cat de sigur pe tine pari.Cand nimeni nu a demonstrat nimic concret pe tema asta, tu nici nu eziti sa spui ca exista numai 2 genuri si persoanele trans sunt bolnave.
Si chiar daca ar fi bolnave, nu vad de ce ar trebui discriminate. Daca persoanelor cu dizabilitati li se amenajeaza locuri de parcare speciale, pot frecventa scoli normale si sunt priviti ca niste persoane obisnuite, mi se pare firesc ca si persoanele trans sa beneficieze de acelasi tratament, sa li se respecte pronumele, sa se admita existenta mai multor genuri, sa nu mai fie priviti ca niste nebuni.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Bine. Mie mi s-a parut halucinant sa aud asa ceva de la un viitor medic: "Asta e si ideea, ca nu e o realitate, e doar o premisa eronata.".
Existenta barbatilor si a femeilor cred ca e destul de evidenta. Cat despre ce sufera persoanele transgender, se numeste gender dysphoria.
Sigur ca nu ar trebui discriminate. Persoanele transgender sunt libere sa se descurce oricum doresc cu problema lor, dar daca vor sa ma prefac eu ca barbatii sunt femei, femeile sunt barbati si ca exista un milion de genuri, atunci raspunsul e nu.
Zilele trecute spuneai ca nu esti de acord cu participarea femeilor transgender in competitiile pentru femei. Mai ai aceeasi parere?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" Mie mi s-a parut halucinant sa aud asa ceva de la un viitor medic"
Da, complet halucinant.Cum ar putea un viitor medic sa admita existenta mai multor genuri...
" Cat despre ce sufera persoanele transgender, se numeste gender dysphoria." Da, se numeste gender dysphoria.Și? Ce reprezinta, ce anume o determina, daca e doar o variatie normala a genelor sau nu, toate aspectele astea se discuta inca.
Am vreun motiv sa nu mai am aceeasi parere?
Mi se pare incorecta participarea femeilor trans in competiile pentru femei in aceeasi masura in care mi se pare incorecta si participarea unei femei care sufera de gigantism la un campionat de baschet(in ipoteza in care ar putea sa participe).

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Era vorba despre sex, nu despre ce crezi tu ca e genul. Si e uluitor oricum, pentru ca genul nu e deconectat de sex, iar tu ar trebui poate sa stii mai bine. Daca genul nu e deconectat de sex si exista doua sexe, atunci exista doua genuri. Fiecare e liber sa se identifice oricum doreste, asta nu inseamna ca felul in care alege cineva sa se identifice e valid in alte locuri in afara de capul lui.
E destul de clar ca gender dysphoria reprezinta o neregula, si nu mai trebuie sa stim nimic despre ea ca sa putem sti ca persoanele afectate de aceasta nu sunt ceea ce cred ca sunt.
Daca crezi ca femeile transgender sunt femei, coerent ar fi sa crezi ca e dreptul lor sa participe in sporturile pentru femei. Dar se pare ca nu crezi ca ar trebui sa participe pentru ca au un avantaj. Avantajul e ca sunt barbati.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" se intampla ca genul sa nu fie deconectat de sex, iar tu ar trebui poate sa stii mai bine."
Nu vad de ce ar trebui eu sa stiu mai bine.Nu e deconectar de sex, dar nici nu trebuie sa coincida.Si nici nu inteleg logica ta conform careia daca-s numai 2 sexe atunci trebuie sa fie numai doua genuri, mai ales din moment ce cea de-a doua notiune reprezinta un concept social, fluid, care se poate modifica.
" E destul de clar ca gender dysphoria reprezinta o neregula, si nu mai trebuie sa stim nimic despre ea ca sa putem sti ca persoanele afectate de aceasta nu sunt ceea ce cred ca sunt."
Ti-este tie clar.Mie nu.E o neregula, dar de ce ai crede ca le afecteaza doar perceptia? De ce n-ar putea fi adevarat ca s-au nascut intr-un corp gresit sau ca sunt non binari?
Cred ca femeile transgender sunt femei nascute intr-un corp de barbat.Chiar daca sunt si se considera femei, dpdv fizic pastreaza inca caracteristicile unui barbat.E exact acelasi lucru ca in cazul exemplului lui pe care ti l-am dat(cu gigantismul). Sunt femei, dar au anumite trasaturi care constituie un avantaj pentru ele si un dezavantaj pentru ceilalti. Avantajul lor nu e ca sunt barbati, ci ca s-au nascut intr-un corp de barbat.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Am zis "poate", iar motivul l-am spus mai inainte. Inca un lucru halucinant a fost sa imi zici ca sexul cuiva e atribuit la nastere. Si n-a fost deloc o greseala, in sensul ca asta e limbajul ideologilor, limbaj pe care tu l-ai adoptat fara sa ti se para incorect. Nu crezi ca e posibil sa fi preluat la fel si alte neadevaruri?
Logica e simpla. Genul nu e o constructie sociala. Genurile masculin si feminin exista pentru ca exista asa ceva ca sexul masculin si sexul feminin. Sexul este binar, nu exista un al 3-lea sau un al 10-lea sex. Daca nu exista un al 3-lea sau un al 10-lea sex, atunci nu are cum sa existe un al 3-lea sau un al 10-lea gen.
Potrivit tie, genul e facut de om, e artificial. In acelasi timp exista asa ceva ca o femeie intr-un corp de barbat, si e femeie dpdv al genului, gen cu care s-a nascut si care i s-a dezvoltat pe parcursul sarcinii. Daca diferentele dintre barbati si femei sunt constructii sociale, atunci cineva care se naste intr-un corp gresit trebuie sa le fi invatat in timp ce era in pantece. Ti se pare ca are sens?
In cazul exemplului cu gigantismul e vorba despre fiinte umane cu cromozomi XX care au capacitatea innascuta de a dezvolta oameni noi in interiorul lor. In celalalt caz e vorba despre fiinte umane cu cromozomi XY nascute cu organe genitale cu care pot contribui la crearea unor oameni noi. "Exact acelasi lucru", spui tu, "sunt femei". Daca genul este o constructie sociala iar trasaturile fizice nu ne determina identitatea de barbat sau femeie, atunci ce mai e o femeie sau un barbat? Femeile si barbatii in cazul asta nu sunt definiti de un comportament, de niste preferinte care sa le fie specifice in mod natural, nu sunt definiti nici de corpul, organele genitale, cromozomii lor etc. Ce ii defineste pana la urma? Ce e o femeie sau un barbat daca oricine poate fi oricare dintre ele?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

"Si n-a fost deloc o greseala, in sensul ca asta e limbajul ideologilor, limbaj pe care tu l-ai adoptat fara sa ti se para incorect"
N-am ideea de ce esti asa convins ca nu a fost o greseala.Se intampla rar, dar si eu mai gresesc.Cum e in cazul de fata.
Din moment ce sexul se reflecta la nivel morfologic prin organele sexuale, cu care individul se naste si se dezvolta intrauterin, e destul de evident ca e gresit sa afirmi ca sexul ar fi atribuit la nastere.Ar fi corect doar daca te referi la oficializarea lui, dar e impropriu spus.
Nu cred ca e posibil sa fi "preluat" niciun neadevar.Nu preiau nimic in general.A impartasi ideile sustinute de persoane calificate pe baza unor studii nu echivaleaza cu a "prelua limbajul ideologilor".
Logica ta e simpla.Doar pentru ca e simpla nu inseamna ca e si corecta.
Daca exista doar doua sexe, nu inseamna ca exista doar doua genuri.Sau doar doua orientari sexuale.Sau doar doua tipuri de personalitati.Sau orice tine de partea psihologica.Doar pentru ca exista doi heterozomi care dicteaza sexele nu inseamna ca totul se incadreaza intr-un sistem binar.
Genul nu e facut de om.E simtit de om, daca vrei s-o iei asa.
Nu, nu mi se pare ca are sens.Pentru ca nu are sens.De ce ar trebui ca genul sa se dezvolte in timpul sarcinii? Cum am spus, e un concept social, psihologic.La 4 luni de viata intra-uterina crezi ca poti afirma ca esti barbat, femeie, non-binar sau orice altceva? Pot exista anumiti factori genetici care sa apare in timpul sarcinii si sa influenteze genul(acea structura a creierului specifica despre care vorbeam in raspunsurile anterioare), dar nu e ca si cum nou-nascutul ar avea capacitatea de dicernamant din prima clipa in care are contact cu mediul extern.Pana va acea capacitatea de a intelege, recunoaste si a se identifica cu un anumit gen, vor aparea si factori de mediu, sociali care il vor influenta.Personalitatea lui se va forma in timp, functiile lui cognitive se vor dezvolta in timp.
Nu toti indivizii cu cromozomi XX pot avea copii.Iar indivizii cu cromozomi XY pot face oricand un transplant de uter.
Femeile si barbatii sunt caracterizati de un anumit comportament si preferinte care se intalnesc la majoritate.Nu pot fi definiti prin asta, pentru ca atunci o femeie care e pasionata de masini n-ar mai putea fi definita ca fiind femeie.Preferintele de care vorbesti tu se aplica in majoritatea cazurilor, dar exista si exceptii.Iar persoanele care constituie exceptii nu pot fi discriminate.
Majoritarea indivizilor cu cromozomi XX se considera femei.Precum si majoritatea indivizilor cu cromozomi XY se considera barbati.Dar exista si exceptii.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

E evident (dar nu pentru toata lumea) ca e o minciuna sa spui ca sexul e atribuit la nastere si totusi, asta le este limbajul.
"A impartasi ideile sustinute de persoane calificate pe baza unor studii nu echivaleaza cu a "prelua limbajul ideologilor"."
Cand am spus "limbaj pe care tu l-ai adoptat" cred ca e destul de clar ca m-am referit strict la adunatura de cuvinte "sex atribuit la nastere". Vrei sa spui ca ideea ca sexul este atribuit e "sustinuta de persoane calificate pe baza unor studii"? Pentru ca nu e. Sau prin "idei sustinute de persoane calificate pe baza unor studii" te referi la ideea ca exista un numar foarte mare (nu se stie cat de mare) de genuri? Arata-mi si mie stiinta din spatele ideii ca exista mai mult de doua genuri. In urma carui studiu stiintific minutios s-a ajuns la concluzia ca printre cele foarte multe genuri exista lunagender (genul cuiva e dictat de fazele lunii), de exemplu?
"Genul nu e facut de om.E simtit de om"
Daca cineva care dpdv biologic e barbat ajunge la concluzia ca e femeie pe baza a ceva ce interpreteaza ca fiind simtiri feminine, cum anume poate sti cum se simte sa fii femeie, din moment ce nu e femeie? In ce sens obiectiv aceste simtiri pe care le-ar putea avea cumva un barbat il fac pe acel barbat sa fie femeie si nu un simplu barbat feminin?
Ce e o femeie?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Nu e limbajul utilizat intr-un context medical.E limbajul utilizat eronat prin confuzia genului cu sexului.
" Vrei sa spui ca ideea ca sexul este atribuit e "sustinuta de persoane calificate pe baza unor studii"? Pentru ca nu e." Nu, nu vreau sa spun asta.Pentru ca nu e asa.Cum am mai spus,ideea ca sexul e atribuit la nastere e gresita.
In urma unor studii minutioase s-a ajuns la concluzia ca genul nu corespunde obligatoriu sexului, cum e cazul persoanelor transgender). Nefiind prin urmare dependent de sex, genul e un concept social, psihologic, care poate fi influentat atat de factori interni cat si externi.Genetici,de mediu, sociali, psihologici. Pornind de la premisa ca genul poate fi diferit de sex si ca nu depinde neaparat de acesta, nu exista nimic care sa sugere ca ar fi numai doua genuri si ca nu pot exista mai multe genuri.Totodata,exista multe lucruri care sa sugereze ca exista mai multe genuri, genul fiind un spectru.Din moment ce exista oameni care nu se considera nici femei, nici barbati si se identifica cu un al 3-lea, al 4-lea, al 100-lea gen inseamna ca exista mai mult de doua genuri.
Ar trebui sa pui intrebarea asta unui barbat care se simte femeie.Cum ti-am mai spus, e un concept psihologic, n-am de unde sa stiu ce simte sau ce gandeste acel om.
Acel individ cu cromozomi XY poate descoperi ca nu e inclinat spre activitatile specifice sexului sau. Poate descoperi ca are preferinte similare sexului feminin, preferinte observabile. Poate descoperi ca prefera compania feminina. Ca ii plac rochiile si machiajele.Ca e o fire mai sensibila.Rezumand, pe baza observatii comportamentului sexului opus, simte ca s-ar regasi mai bine in cadrul acestuia.Nu trebuie sa stie "cum anume se simte sa fii femeie", de parca ar exista asa ceva.E suficient sa nu simta ca i se potriveste corpul in care s-a nascut.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

N-are importanta ca poate nu e folosit pe undeva, intr-un context medical, cand e folosit in public de medici si organizatii internationale. Crezi ca sunt confuzi cu totii?
"Nu, nu vreau sa spun asta."
Atunci ar fi trebuit sa ai grija sa nu incluzi ideea ca sexul e atribuit la nastere printre ce ai numit tu "idei sustinute de persoane calificate pe baza unor studii".
Era destul de clar si fara un studiu ca exista oameni care cred ca sunt ceea ce nu sunt. Faptul ca exista astfel de oameni nu inseamna ca genul nu este binar. Faptul ca exista oameni care aleg sa se descrie in diverse feluri inseamna ca exista oameni care aleg sa se descrie in diverse feluri si atat, nu ca exista un milion de genuri.
"Acel individ cu cromozomi XY"
I se zice barbat. Vezi ca o iei pe urma cnn-ului, cu "individuals with a cervix".
Da, acel barbat poate descoperi multe dintre cele enumerate de tine. Dar de ce simtirile si preferintele vestimentare ale cuiva care dpdv biologic e barbat il fac sa devina femeie si nu doar un barbat feminin?
Ce e o femeie?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Da,cred ca cu totii fac o confuzie.Sustinatorii teoriei genului promoveaza ideea ca genul si sexul sunt lucruri diferite; de aici rezulta ca e incorect sa spui ca sexul e atribuit la nastere, cand de fapt genul e.
N-am inclus-o.
Faptul ca genul nu e dependent de sex inseamna ca nu trebuie sa fie atatea genuri cate sexe sunt. Legat de numarul genurilor, ii acorzi o prea importanta.Cate tipuri de personalitatie exista? 16? Plus combinatii, plus trasaturi interschimbabile.Dar nu te vad afirmand ca barbatii ar trebui sa aiba un anume tip de personalitate si femeile un al tip.Pe acelasi prinicpiu merg si genurile.Sunt un spectru.Cateva genuri sunt definite, altele inglobeaza trasaturi apartinand mai multor genuri.
I se zice barbat daca ramane toata viata barbat.Doar ca aici vorbeam despre o femeie trans.Deci individ cu cromozomi XY sau femeie.
"dpdv biologic e barbat" Dpdv al cromozomilor.Biologica e si structura creierului.
Ce e un barbat feminin? Cel mult poate fi o jignire la adresa respectivului barbat.Dar termenul asta se refera mai mult la o judecata din exterior. Poate fi un barbat care sa se considere barbat, dar totusi sa aiba unele trasaturi similare cu ale unei femei.Asta il face mai putin barbat in ochii celorlalti, nu in ochii lui.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Atunci esti foarte naiva daca crezi ca e vorba de o confuzie.
Ai inclus-o. Ca ai inclus-o fara sa vrei, e altceva.
Faptul ca exista barbati care cred ca sunt femei si femei care cred ca sunt barbati inseamna ca pe fondul unei probleme exista oameni cred ca sunt ceea de fapt nu sunt, fara ca aceasta problema a lor sa anuleze binaritatea genului cand ei nu fac decat sa creada ca apartin genului opus.
N-are de ce sa ma intereseze ceva despre personalitati. Am insa motive sa ma intereseze nonsensul genurilor care se vrea impus asupra lumii de catre ideologi radicali (in NYC exista legislatie in sensul asta), pentru ca se intampla ca barbatii sa nu fie femei.
Niciun "daca". Sigur ca ramane toata viata barbat.
"Dpdv al cromozomilor."
Din punct de vedere biologic.
Daca vrei sa vorbesti iar despre cum creierul ii face pe oamenii transgender sa creada ca sunt altceva decat sunt in realitate, atunci trebuie sa iti aduc din nou in vedere absurditatea ideii de nonbinary si a unor "genuri" ca pangender sau lunagender.
Un exemplu de barbat feminin poate fi cel despre care ai vorbit tu mai inainte, un barbat care se comporta sau care se imbraca ca o femeie. Daca trebuie sa spunem cumva persoanelor transgender care cred ca sunt femei, altcumva decat persoane transgender, "barbati feminini" descrie destul de bine ceea ce sunt in realitate, "femei", in niciun caz.
Ce e o femeie?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Si tu ce crezi ca e? O contradictie evidenta in raport cu fundamentul teoriei pe care ei o sustin, folosita dinadins?
N-am inclus-o.Ca tu crezi ca am inclus-o e altceva.
"pe fondul unei probleme" Pornesti de la premisa ca ar fi o problema.Nu vad de ce. Daca nu e o problema de perceptie, binaritatea genului se anuleaza automat.
Se intampla ca barbatii care se considera barbati sa nu fie femei.
Si Galilei a fost acuzat ca promoveaza nonsensuri.Totusi teoria heliocentrica s-a dovedit a fi adevarata(pana la un anumit punct).N-am niciun motiv sa cred ca nu va fi la fel si cu teoria genurilor.Doar pentru ca tie ti se pare ca brusc apar zeci de genuri noi, nu inseamna ca ele nu au existat si inainte.Nu au fost recunoscute, dar nu vad de ce n-ar fi existat si-n trecut barbati si femei care sa se identifice cu sexul opus.
Toata nebunia creata in jurul ideii ca ar fi mai multe genuri are si partile ei negative, bineinteles.Una dintre ele fiind ca prinicpalii sustinatori nu sunt cercetatori sau macar specialisti in domeniu, ci adolescenti.Normal ca o sa apara si unele aberatii.Dar ideea de baza, conform careia genul nu e binar, ramane valabila.
E a 3-a oara cand pui intrebarea asta.Credeam ca e suficient sa nu-ti raspund la ea ca sa-ti dai seama ca nu am un raspuns, dar fie, iti si zic.Deci ce e o femeie?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu vad care ar trebui sa fie contradictia. Cred ca e promovata intentionat ideea ca sexul e atribuit la nastere, desi nu-mi dau seama care i-ar putea fi rostul. Nu se poate ca acelasi lucru sa fie repetat de medici, organizatii, sa fie inscris in legi, iar explicatia sa fie o simpla stare de confuzie, ca nu vor de fapt sa spuna ca sexul este atribuit.
Ai inclus-o, te asigur.
Normal ca pornesc de la premisa ca e o problema sa crezi ca esti femeie cand esti de fapt barbat. Oamenii n-ar trebui sa creada ca sunt ce nu sunt.
Barbatii nu sunt femei indiferent de cum s-ar putea considera ei. Perceptia lor despre sine n-are niciun impact asupra realitatii.
"N-am niciun motiv sa cred ca nu va fi la fel si cu teoria genurilor."
Eu sunt sigur ca barbatii nu sunt femei si ca nu exista o mie de genuri pentru ca o mie de oameni se descriu in o mie de feluri si vor sa numeasca asta "gen".
Astia sunt "specialistii" si "cercetatorii" tai:
http://www.oulgbtq.org/......ndbook.pdf
"sex is a physical characteristic assigned at birth"
"every gender is valid! You may not have heard of some terms before, but that doesn’t mean they aren’t real"
Sigur, sunt studenti, dar de unde crezi ca le vin asemenea idei daca nu de la profesorii lor? Arata-mi si mie un "specialist" care sa nu fie de acord cu cele citate mai sus.
"Nu au fost recunoscute, dar nu vad de ce n-ar fi existat si-n trecut barbati si femei care sa se identifice cu sexul opus."
E posibil sa fi existat si in trecut femei care cred ca sunt barbati si barbati care cred ca sunt femei, dar asta nu inseamna deloc ca exista o suta de genuri.
Genul este binar, exista numai barbati sau femei, nimic altceva. Femeile sau barbatii care aleg sa isi spuna altcumva nu sunt decat femei sau barbati care aleg sa isi spuna altcumva, nu oameni cu un nou gen. Nu poti sa indesi un barbat intr-o rochie, sa ii pui o peruca, sa ii dai cu vopsea pe fata, sa ii lipesti in cap niste coarne, sa il intinzi pe jos, sa aduci niste parinti idioti care sa isi frece copiii de el si astfel sa inventezi un gen nou:
https://images.app.goo.gl/nQEh9ZE1vRUDib1P7
https://images.app.goo.gl/QiUj95MLxeB1jVpR6
Chestiei pe care am descris-o mai devreme i se zice drag queen, si e un gen recunoscut dpdv legal in NYC, printre inca 30. Recunoasterea in NYC a unor nonsensuri ca agender si polygender sau a ceva ca drag queen care caricaturizeaza femeia crezi ca e rezultatul lobbyului facut de adolescenti?
"Normal ca o sa apara si unele aberatii."
Deci, esti de acord ca nobinary, pangender si lunagender sunt aberatii?
Definitia mea pentru "femeie" este aceeasi cu a dictionarului si in armonie cu modul in care a fost inteleasa femeia in toata istoria civilizatiei: persoana adulta de sex feminin. Tu chiar nu stii ce este aceasta creatura numita femeie pe care ai tot mentionat-o? Cum poti sa faci afirmatii despre ea, care sa si insemne ceva, cand tu nu stii ce e?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" sex is a physical characteristic assigned at birth". Afirmatia asta e corecta, in limba in care a fost facuta.Nu neaparat corecta intr-un sens pur gramatical, dar formularea e acceptata si folosita la scara larga.Sensul lui assign din engleza nu e acelasi cu a verbului " a atribui" din romana.Sau mai bine zis, au sensuri contextuale diferite.Noi nu folosim expresia de sex atribuit la nastere, ei (englezii, americanii)da.Atribuirea sexului la nastete echivaleaza cu recunoasterea oficiala a sexului copilului, pe baza observarii organelor genitale.Ti-am mai spus asta si intr-un raspuns anterior, din cate tin minte.Atribuirea asta se poate face si inainte de nastere.
Da, oamenii n-ar trebui sa creada ca sunt ceea ce nu sunt.Dar ar trebui sa creada ca sunt ceea ce simt ca sunt.
Daca genul e un concept phologic, inseamna ca nu poate fi verificat. Daca cineva pretinde ca isi schimba genul de fiecare data cand aude un caine latrand, nu ai cum sa infirmi chestia asta.Nici sa o dovedesti.Asta ar fi o aberatie.Si lunagnder, poate.
Nu cred ca orice gen care apare peste noapte trebuie decretat automat valid.Sau ca decizia ii poate apartine oricui posteaza ceva legat de noua sa descoperire.Ar trebui sa fie luate mai multe criterii in calcul, precum frecventa genului, varsta individului, contextul in care si-a descoperit presupusa identitate de gen.
Sunt sigura ca studentii au propriile lor creiere, perfect capabile sa functioneze independent de convingerile profesorilor lor.Nu inseamna ca unii studenti nu au preluat unele idei de la unii profesori; nu inseamna nici ca au dreptate.
Din cate stiam eu, drag queen sau king nu reprezinta un gen.E mai mult o arta, un spectacol.Echivalentul unui travestit, dar nu in viata de zi cu zi, ci pe scena. Ceea nu mi se pare asa infiorator cum sugerezi tu.E un rol.Nu conteaza ca un barbat joaca rolul unei femei.In cazul lui drag queen, cuvantul cheie e rol.S-a mai intamplat si in trecut, nu e acum prima data.Nu cred ca e o idee buna sa duci copii la spectacole de genul, dar asta doar pentru ca ii poti determina fara sa vrei adopte si ei un stil similar.
Nu cred ca non-binary e o aberatie.Cred ca unele genuri, despre care nu am auzit, pot fi aberatii.Nu toate.
"persoana adulta de sex feminin". Da, definitia asta chiar clarifica totul.
" Cum poti sa faci afirmatii despre ea, care sa si insemne ceva, cand tu nu stii ce e?"
Nu e de ajuns ca sunt femeie? Practic traiesc definitia ei.Tu o vezi din exterior.
Stiu care e definita acestei "creaturi", cum spui tu, dar nu vad rostul mentionarii ei.Partea cu persoana adulta e irelevanta.Iar de sex feminin..se reia aceeasi discutie.Organe genitale care pot fi schimbate, hormoni care pot fi adiminstrati artificial, dar cromozomi care raman aceeasi.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"Observed" e cel mai potrivit cuvant.
Nu, genul nu e un "concept psihologic", nu esti femeie daca crezi ca esti femeie.
Da, clarifica.
Nu, nu e de ajuns.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Da,dar nu e cel folosit.
Nu clarifica nimic.
Sunt femeie si ma si cred femeie.Asta ar trebui sa fie de ajuns.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Atunci ar trebui.
Sigur ca clarifica.
Nu mai era nevoie sa adaugi si "ma cred".
N-are niciun sens sa te declari femeie in timp ce nu stii ce e aia o femeie.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Poate.
Nu cred ca clarifica.
Stiu ce e aia o femeie.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Fara "poate".
Ce nu iti este clar?
Atunci de ce nu mi-ai spus ce e o femeie?
Nu stiu ce ar trebui sa insemne acel "S".

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Poate,pentru ca nu stabilesti tu care e cea mai potrivita exprimare, mai ales intr-o alta limba.
Mai multe chestii, dar nu astept un raspuns din partea ta.Definitia femeii mi-e clara, dar nu ajuta prea mult cand vine vorba de barbatii trans.
Pentru ca stii si tu ce e o femeie, cel putin definitia din dictionar, care e strict biologica.Tie ti se pare ca o in urma unei operatii de schimbare de sex suferite de o femeie, ea(el mai bine zis) va mai corespunde definitiei?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

N-am autoritatea sa o impun, dar pot sa judec si sa imi dau seama care e cea mai potrivita.
Mai devreme mi-ai zis ca nu mi-ai raspuns pentru ca nu ai un raspuns. Deci, e o femeie ce se spune in dictionar sau ai tu alta definitie?
Operatia de "schimbare de sex" nu altereaza tot ce deosebeste o femela de un mascul, iar zona genitala a unui barbat transgender care s-a supus operatiei nu e decat o imitatie proasta a aparatului genital masculin. Deci, da, ramane in continuare femeie, o "ea".

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Nu am un raspuns satisfacator.Definitia din dictionar nu mi se pare suficient de cuprinzatoare intr-o lume in care exista si persoane trans.
Da, operatia de schimbare de sex nu modifica tot ceea ce deosebeste o femeie de un barbat, dar modifica esentialul, aspectele vizibile. Cromozomii da, raman aceiasi, dar impactul lor nu este atat de evident.
Operatia de schimbare de sex din femeie in barbat este mai complicata decat invers.E firesc sa nu poti obtine acelasi rezultat ca in cazul unui barbat "normal".
N-as spune totusi ca e o imitatie proasta. Poate fi una destul de reusita.Cel putin dpdv estetic nu vad care ar fi o diferenta atat de mare.Dar presupun ca tu stii mai bine.
Iar in cazul unei femei trans, nici macar nu iti poti da seama ca initial a fost barbat.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Ar trebui sa ai.
Da, nu e cuprinzatoare, nu ii include si pe barbatii care cred ca sunt femei. Nici n-ar trebui sa ii includa.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Definitia ar trebui imbunatatita.
Ar trebui, din moment ce exista.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu e nimic de imbunatatit. Dar tu ar trebui sa ai un raspuns.
Exista, si sunt inclusi exact acolo unde trebuie, la "barbati".

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Am unul si e bazat mult si pe perceptia respectivei persoane.
Nu vad cum un barbat cu vagin, care se imbraca in rochii si poarta un nume de femeie poate fi considerat barbat.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Atunci pune-l odata in cuvinte ca sa aflu ce este aceasta fiinta numita "femeie" pe care ai tot mentionat-o si sa incheiem.
Raspunsul e acelasi ca ala de mai sus despre barbatii transgender.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

E o persoana adulta care se identifica cu sexul feminin, sex care poate fi din nastere sau dobandit in urma unei operatiei.Formuleaza tu cum vrei.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

E treaba ta sa iti formulezi gandurile.
Sexul se refera la "totalitatea caracteristicilor morfologice si fiziologice care deosebesc animalele si plantele in doua categorii distincte, masculi si femele".
Nici vorba sa dobandeasca sexul opus in urma operatiei.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Nu vad necesitatea unei definitii care sa imparta oamenii in doua categorii-alb si negru, cand intamplarea face sa mai existe si gri. Femeile sunt cele care se considera femei(si se poarta si arata ca atare), iar barbatii sunt cei care se considera barbati.
Da, stiu ce e sexul.Dar cum ai numi tu un mascul care sufera o operatie de schimbare de sex? Mascul nu mai e, in niciun caz.Indiferent de cromozomii lui nu mai poate fi numit mascul.Gaseste alta denumire, daca femela nu-ti convine.
Nu, nu dobandeste sexul in urma operatiei.Dobandeste numai aspectele fizice. Cele psihice le avea deja.Iar un simplu X sau Y nu modifica totul.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Exista alb si negru iar in cazuri foarte rare se intampla ca alb sa creada ca e negru si negru sa creada ca e alb.
"Femeile sunt cele care se considera femei(si se poarta si arata ca atare), iar barbatii sunt cei care se considera barbati."
Astea nu sunt definitii valide. Nu poti sa folosesti in definitie cuvantul pe care vrei sa il definesti. Nu spui nimic despre barbati daca imi spui ca "barbatii sunt cei care se considera barbati". Trebuie sa folosesti alte cuvinte.
L-as numi tot barbat. Nu e vorba ca nu imi convine mie, ci nu este femeie.
Eu stiu ca nu se dobandeste sexul in urma operatiei. Tu ai spus ca se dobandeste.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" Astea nu sunt definitii valide. Nu poti sa folosesti in definitie cuvantul pe care vrei sa il definesti." Parca ar fi un joc. Deci definitia "femeile sunt....de sex feminin" e ok? Nici nu e ca si cum feminin inseamna specific femeii.
Barbatul, prin definitie, ar trebui sa aiba organe genitale masculine. Daca are organe feminine si mai si poarta un copil, cum ar putea fi numit in continuare barbat?
Definitia e ca o regula.Persoanele trans constituie exceptia. In afara de definitia pe care ti-am spus-o deja, nu vad cum as putea ingloba intr-o singura idee si caracteristicile barbatilor cis si celor trans.
Se dobandeste latura fizica a sexului.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Da, definitia dictionarului e in regula. Alea doua ale tale esueaza in a da vreun indiciu despre ce ar putea fi chestiile pe care vrei sa le definesti.
Ar putea fi numit foarte usor si corect barbat tinand cont de faptul ca s-a nascut barbat iar structura si functionarea lui interna sunt masculine. Barbatii care cred ca sunt femei nu pot sa poarte copii. Daca ar fi totusi posibil ca o femeie transgender sa dea nastere unui copil (prin cezariana, desigur), asta s-ar datora interventiilor din exterior care s-ar extinde dincolo de transplantul de uter pentru ca biologiei nu-i pasa de sentimentele si de modificarile la care iti supui tu corpul.
Nu constituie nicio exceptie persoanele transgender.
Legat de ultimul raspuns de pe pagina anterioara: cum trebuie sa se manifeste aceasta identificare?
Curiozitate: daca o sa vrei sa fii si tu mama vreodata, o sa-ti cresti si o sa-ti ingrijesti copilul prefacandu-te ca nu stii daca e baiat sau fata?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

E in regula daca admiti ca si barbatii trans apartin sexului masculin.
https://www.mirror.co.uk/......177808.amp
Aparent si barbatii trans pot.
Da, biologiei nu ii pasa de sentimentele tale.Dar biologia evolueaza.Transplantul de uter e un prim pas in acest sens.
https://www.google.ro/......-men-90125
Ti-am mai spus cum ar trebui sa se manifeste aceasta identificare.Printr-o respingere a sexului din nastere si un comportament similar cu cel specific sexului opus.Si prin prisma orientarii sexuale se poate identifica.Adica da un barbat trans era atras de femei si inainte de tranzitia propriu-zisa inseamna ca e heterosexual.
Nu, o sa-l cresc stiind exact ce este. Daca va considera ulterior ca e non-binary, trans sau ce vrea el o sa-mi schimb atunci comportamentul.Dar sper ca nu o va face.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

E in regula si fara sa ma prefac ca femeile care cred ca sunt barbati apartin sexului masculin.
Nu ti se pare nimic gresit cu chestia asta "female sperm donor"?
Normal ca barbatii transgender pot sa nasca din moment ce sunt femei.
Nu sunt sigur ce ar trebui sa inteleg din "biologia evolueaza" si "transplantul de uter e un prim pas in acest sens" urmate de un link cu un articol in care se vorbeste despre disparitia cromozomului Y (am dat si eu peste un articol ca asta cand cautam chestii despre cromozomi).
Da, poate o sa dispara cromozomul Y in urma evolutiei naturale a omului. Dar ce inseamna ca transplantul de uter e un prim pas in evolutia biologiei?
Inainte sa aiba loc aceasta identificare, ce este? Ce este daca din varii motive nu poate sa se identifice in niciun fel pe toata durata vietii?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Ar fi fost mai adecvat "trans female sperm donor".
Disparitia cromozomului Y va duce fie la disparitia speciei, fie la o noua forma de adaptare, insemnand ca nu va mai fi nevoie de el pentru reproducere.Ar insemna ca doi barbati trans sau un barbat trans si o femeie cis nu ar mai avea nevoie de un donator de sperma.
Este non-binar.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Ar fi fost potrivit "man who believes he is a woman".
Nonbinara? Uau. In realitate este fata si apoi femeie.
Daca e nonbinara atunci ce mai inseamna ca tu o sa-ti cresti si o sa-ti ingrijesti copilul "stiind exact ce este"?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Nonbinara? De unde vine femininul?
Inseamna ca nu am de ce sa presupun ca ulterior va considera ca este non-binar.Pana sa aiba informatiile necesare si sa se cunoasca suficient de bine vor trece ani buni, timp in care ma voi comporta in concordanta cu sexul (observabil) al copilui meu.
Daca copilul tau ti-ar spune ca se identifica cu genul si sexul opus, i-ai tine si lui aceeasi teorie conform careia e bolnav si doar i se pare?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

De la faptul ca a plecat totul de la definitia femeii.
Ai spus ca o sa-l cresti "stiind exact ce este". Ceea ce inseamna ca poti sa stii ce este fara sa mai fie nevoie de vreo identificare. De asta am fost si mai uimit cand mi-ai trantit acel "este non-binar", pentru ca daca o persoana care nu a apucat sa se identifice e nonbinara, atunci, potrivit logicii tale, tu nu ai cum sa stii "exact ce este".
In toti acei ani buni o sa ii spui daca e fata sau baiat?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Acum mi-a aparut partea asta:
"Daca copilul tau ti-ar spune ca se identifica cu genul si sexul opus, i-ai tine si lui aceeasi teorie conform careia e bolnav si doar i se pare?"
In primul rand nu as incepe prin a ma comporta cu el de parca nu as sti daca e baiat sau fata. Nu cred ca e sanatos pentru un copil sa il faci sa fie confuz:
https://www.independent.co.uk/......86876.html
Nu i-as spune asa ceva, dar nici nu l-as lua in serios, incurajandu-l. Copiii nu stiu chestii. Nu mi-as lua lectiile de baza despre lume de la un omulet de cinci ani.
O situatie ca cea in care m-ai pus tu sa ma imaginez e prezentata intr-un documentar (Transhood). Unui baiat de patru ani i-a venit cumva ideea ca el e un "girl boy". Reactia parintilor a fost sa il puna in rochie si sa-l trateze de parca el chiar ar fi fost fata. Dupa cativa ani, baiatul a ajuns pana la urma la concluzia ca e baiat, insa pe cont propriu si in ciuda aprobarii pe care a avut-o de la cei care ar fi trebuit sa stie mai bine.

| NoNonsense explică (pentru NoNonsense):

Adaugare la raspunsul de dinaintea celui anterior:
"Daca va considera ulterior ca e non-binary, trans sau ce vrea el o sa-mi schimb atunci comportamentul."
Daca e nonbinary de la bun inceput si pana sa se identifice cumva, atunci cum adica o sa iti schimbi comportamentul daca va considera ulterior ca e nonbinary? De ce sa fie nevoie sa il schimbi? De ce sa nu il tratezi de la inceput ca fiind nonbinary daca spui ca e nonbinary? Si daca nu il tratezi de la bun inceput ca fiind nonbinary, atunci cum il tratezi si de ce, din moment ce potrivit tie e nonbinary?
Care e sensul?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Pot sa stiu ce sex are pe baza caracteristicilor lui fizice.Nu am
de ce sa presupun ca nu s-ar regasi in ceea ce presupune acel sex.Normal ca am sa-i spun.O sa vada si singur ce este, fizic vorbind. Daca o sa considere ca genul si sexul sau coincid, e perfect.
Din ceea ce spui tu ar reiesi cumva ca l-as creste sugerandu-i ca nu e neaparat sa fie barbat sau femeie; n-o sa fac asta.Nu o sa vorbesc cu el intr-o zi la feminin si intr-o zi la masculin doar de dragul de a-i arata ca e liber sa-si aleaga ce gen vrea in fiecare zi din saptamana.O sa accept, daca imi va spune el ca vrea sa-si schimbe sexul, de exemplu(asta la o anumita varsta, nu la 4 ani), dar spre binele lui nu o sa-l influentez in niciun fel.Nu e ca si cum o sa-i vopsesc peretii camerei lui in culorile steagului lgbt.
Potrivit logicii mele, am cum sa stiu ce este. Daca el va dori sa schimbe asta dpdv fizic, voi schimba si eu pronumele.Si cam atat.
Un copil de 5 ani nu are capacitatea de a intelege conceptele de gen, sex, orientare sexuala etc E suficient sa se uite la un film si sa vada un personaj gay pe placul lui ca sa adopte automat orientarea lui.Nu inseamna ca asta si este.As tine cont de parerea lui atunci cand stiu ca are discernamantul necesar.Nu la 5 ani, cand inca nu stie sa citeasca cuvinte mai complicate.
Un baiat de 4 ani, ca in exemplul dat de tine, imita tot ceea ce vede in jurul sau.Nu stie nimic concret despre sex si gen.Nici macar nu se cunoaste pe sine, cu atat mai putin cunoaste lumea din jurul sau. Poate sa spuna si ca e urmatorul spiderman.Nu inseamna ca am sa-l sprijin. Ar trebui sa aiba cel putin 12, 13 ani ca sa aiba cat de cat o vaga idee despre ce presupune identitatea de gen.Si chiar si atunci, copiii sunt influentati usor de cei din jur.E dificil sa distingi propriile sale judecati de cele imprumutate de la prieteni sau de la persoane pe care le vede pe internet.
As fi nevoita sa-mi schimb comportamentul in sensul de a nu folosi pronumele gresite.Sau a face anumite presupuneri gresite (cum ar fi sa-l intreb daca are vreo iubita, in cazul unui baiat, fara sa stiu ca de fapt el se considera fata si e atras de baieti).
Nu am de unde sa stiu daca e non-binar.Asta tine numai de el, el trebuie sa-mi spuna.Si n-o sa-mi zica la 4 ani.E firesc, statistic vorbind, sa pornesc de la premisa ca daca are organe genitale masculine e baiat si e atras de fete.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"Nu am de unde sa stiu daca e non-binar.Asta tine numai de el, el trebuie sa-mi spuna."
Normal ca ai de unde sa stii si ca nu tine de el, daca tii cont de faptul ca mai inainte chiar tu ai spus ca oamenii sunt nonbinari pana se identifica cumva.
Eu: "Inainte sa aiba loc aceasta identificare, ce este? Ce este daca din varii motive nu poate sa se identifice in niciun fel pe toata durata vietii?"
Tu: "Este non-binar."
"E firesc, statistic vorbind, sa pornesc de la premisa ca daca are organe genitale masculine e baiat."
Hotaraste-te. Ori e baiat pentru ca e de sex masculin, ori e nonbinar pentru ca nu a apucat sa se identifice in niciun fel. Cum e pana la urma?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Daca vrei sa auzi ce au de spus si alti oameni care nu cred ca genul e un spectru si oamenii sunt in mod prestabilit nonbinari, vezi ca tocmai a aparut in format audio pe file­­­list, The End of Gender.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" oamenii sunt in mod prestabilit nonbinari"
In niciun caz.
" Ce este daca din varii motive nu poate sa se identifice in niciun fel pe toata durata vietii?"
Raspunsul la intrebarea asta este non-binar.E practic definitia non-binaritatii(una din ele). Daca nu se poate identifica pe tot parcursul vietii nici ca barbat, nici ca femeie atunci e non-binar.Asta fiind un termen umbrela, persoana respectiva putand sa adopte orice identitate de gen inclusa in spectrul non-binar.
N-am ce sa hotarasc.Nu e non-binar doar pentru ca "nu a apucat sa se identifice". E non-binar daca apuca sa se identifice si identificarea lui dezvaluie faptul ca nu se regaseste in sistemul binar al genurilor.Fiind de sex masculin, o sa-l consider baiat, pana cand va considera(sau nu) el ca este altceva.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Cum se poate ca oamenii sa nu fie nonbinari in mod prestabilit daca cineva care nu se poate identifica este nonbinar?
"E non-binar daca apuca sa se identifice si identificarea lui dezvaluie faptul ca nu se regaseste in sistemul binar al genurilor."
In acelasi timp e nonbinar si daca "nu se poate identifica pe tot parcursul vietii nici ca barbat, nici ca femeie".
Tie ti se pare ca are vreun sens?
Bine, daca este baiat pentru ca este de sex masculin, desi nu a apucat sa se identifice, atunci poate ar trebui sa iti extinzi defintia femeii (care trebuie sa fie la fel si in cazul barbatului), si sa sune cam asa: o femeie este o persoana care se identifica cu sexul feminin sau o persoana de sex feminin. De acord?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" Cum se poate ca oamenii sa nu fie nonbinari in mod prestabilit daca cineva care nu se poate identifica este nonbinar?"
Nu inteleg care ar fi problema.Majoritatea oamenilor se identifica cu genul lor vizibil.Nu trebuie sa aiba o revelatie in urma careia sa se identifice, lucrurile vin de la sine.Nici macar nu iau in considerare ideea ca ar putea avea alt gen.
Persoanele non-binare sunt cele care nu reusesc sa se regaseasca pe deplin in genul asociat cu sexul lor innascut, eventual nici cu cel opus.Ele nu-si accepta genul ca pe ceva firesc.La ele se pune problema de identificare.
Da, mi se pare ca are sens. Daca nu se poate identifica pe tot parcursul vietii cu cele doua sexe din sistemul binar va ajunge la concluzia ca este non-binar.Adica se va identifica ca fiind non-binar pe baza faptului ca nu se poate identifica ca fiind barbat sau femeie.
" este baiat pentru ca este de sex masculin, desi nu a apucat sa se identifice"
Majoritatea persoanelor nu au parte de o identificare spectaculoasa.Isi accepta genul lor automat si se simt bine cu el.Persoanele non-binare constituie inca o exceptie.Cand procentul lor va deveni egal cu cel al persoanelor binare, atunci se va pune problema identificarii cu un anumit gen la fiecare individ.Pana atunci e normal sa pornesti de la premisa ca un baiat(dpdv biologic) este intr-adevar baiat.
O persoana de sex feminin se poate considera barbat, poate sa se opereze si in acest caz n-as mai considera-o femeie.Nu cred ca definitia femeii ar trebui rezumata intr-o singura fraza, tinand cont de comolexitatea semnificatiilor termenului.In general, o femeie e o persoana de sex feminin.In cazul persoanelor transgender, o femeie poate fi si un individ cu cromozomi xy care se considera femeie si trece printr-o operatie de schimbare de sex.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

N-are niciun sens.
"Daca nu se poate identifica pe tot parcursul vietii cu cele doua sexe din sistemul binar va ajunge la concluzia ca este non-binar."
Nu era vorba de oameni care ajung cumva la concluzia ca sunt nonbinari (din apucaturi anarhistuțe, ca aia de pe teenvogue). Asta e ce te-am intrebat:
"Inainte sa aiba loc aceasta identificare, ce este? Ce este daca din varii motive nu poate sa se identifice in niciun fel pe toata durata vietii?"
Era vorba de oameni care fie din cauza ca sunt prea mici, fie din cauza ca au vreo boala sau ceva, nu au apucat sa manifeste sau nu vor manifesta niciodata ceea ce ai descris tu mai inainte ca fiind identificare cu a fi barbat sau femeie. Despre astia ai spus ca sunt nonbinari.
Daca oamenii care sunt prea mici ca sa se identifice cumva sunt nonbinari atunci nonbinaritatea trebuie sa fie innascuta.
Daca oamenii care nu se vor identifica niciodata in vreun fel sunt nonbinari atunci nonbinaritatea trebuie sa fie innascuta.
Cum ar putea fi altfel daca nu innascuta?
Iar daca e innascuta si doar identificarea scoate pe cineva din nonbinaritate si il face sa fie barbat sau femeie, atunci nu poti sa spui tu despre copilul tau care nu a apucat sa se identifice ca e altceva in afara de nonbinar.
"Nu cred ca definitia femeii ar trebui rezumata intr-o singura fraza, tinand cont de comolexitatea semnificatiilor termenului."
Normal ca ar trebui (si este), altfel nu avem cum sa stim despre ce vorbim. Care complexitate?
"In general, o femeie e o persoana de sex feminin.In cazul persoanelor transgender, o femeie poate fi si un individ cu cromozomi xy care se considera femeie si trece printr-o operatie de schimbare de sex."
Asta e doar un alt mod de a spune ca o femeie este o persoana de sex feminin sau nu este o persoana de sex feminin. Iar asta e doar un alt mod de a spune ca o femeie nu este ceva anume. "Femeie" nu inseamna nimic daca asta e definitia. Si nimic ce implica acest cuvant nu mai are sens.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" din apucaturi anarhistuțe, ca aia de pe teenvogue"
Da, e la moda sa fii non-binar.Sa fii impotriva sistemului, sa se uite oamenii urat la tine pe strada si sa-ti spuna ca esti nebun...cine nu si-ar dori asta? Ma intreb daca-i prea tarziu sa ajung si eu la concluzia ca de fapt nu sunt femeie. Dintr-o pornire anarhista, desigur.
Intrebarea suna asa:" Ce este daca din varii motive nu poate sa se identifice in niciun fel pe toata durata vietii?"
Tinand cont ca discutia noastra se invartea in jurul persoanelor trans/non-binare, am presupus ca acele "varii motive" fac referire la motivele pentru care persoanele non-binare ajung sa se declare asa.Nu mi-ai dat niciun indiciu care sa sugereze ca te referi la oameni care din cauza unei boli nu se pot identifica intr-un anumit fel.Si nici nu sunt sigura ca inteleg la ce te referi. Daca persoana respectiva nu se declara ca fiind non-binara, e firesc sa o consider binara.Sau crezi ca ar trebui sa ne adresam persoanelor cu autism, de exemplu, cu they/them pentru ca ei nu sunt capabili sa se identifice?
" Daca oamenii care sunt prea mici ca sa se identifice cumva sunt nonbinari atunci nonbinaritatea trebuie sa fie innascuta.
Daca oamenii care nu se vor identifica niciodata in vreun fel sunt nonbinari atunci nonbinaritatea trebuie sa fie innascuta."
Oamenii care sunt prea mici sa se identifice cumva sunt, exact asa cum ai spus, prea mici ca sa se identifice.Deci nu sunt non-binari.Cel mai probabil sunt chiar ceea ce par a fi dpdv fizic.Identificarea aia nu e obligatoriu sa se produca.In cazul in care genul corespunde cu sexul nu se produce.
Probabil ca non-binaritatea e innascuta, intr-o oarecare masura.Dar fiind un gen, deci un concept social, se datoreaza si unor factori externi.
Ar putea fi partial innascuta si partial dobandita.Ca orice alta trasatura psihologica, de altfel.
" Iar daca e innascuta si doar identificarea scoate pe cineva din nonbinaritate si il face sa fie barbat sau femeie"
N-am idee cum ai ajuns la concluzia asta.Identificarea scoate pe cineva din sistemul binar si il face non-binar.Pentru ca persoanele non-binare sunt cele care constituie exceptia, nu invers.
" Normal ca ar trebui (si este), altfel nu avem cum sa stim despre ce vorbim. "
Si ti se pare ca stim despre ce vorbim? Cand timp exista indivizi cu cromozomi xy care folosesc pronume feminine, definitia nu mi se pare suficient de clara.
Comppexitea e data de acelasi motiv.
" Asta e doar un alt mod de a spune ca o femeie este o persoana de sex feminin sau nu este o persoana de sex feminin"
Da, daca ambiguizezi tot ce am spus eu.Dar daca pastrezi definitia mea intacta, se intelege clar cand anume o persoana care nu este de sex feminin poate fi considerata femeie.Nu e ca si cum "femeie" ar fi singurul termen a carui definitie presupune si o exceptie.
"Femeie" inseamna tot ce insemna si inainte, plus inca ceva.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu stiu daca e la moda. Dar daca te declari nonbinary spunand "My non-binary identity isn’t the result of my brain chemistry; it’s­ a reflection of my disagreement with the whole system of gender", apucatura anarhistuta cred ca iti descrie foarte bine motivatia.
"Sa fii impotriva sistemului, sa se uite oamenii urat la tine pe strada si sa-ti spuna ca esti nebun...cine nu si-ar dori asta?"
Termina. Oamenilor nu le pasa atat de mult de alti oameni si oricum n-ar putea sa-si dea nimeni seama ca acea tipa isi spune ca e nonbinary. Oricine ar fi observat-o pe undeva si-ar fi spus cel mult "uite o tipa", pentru ca nonbinary nu inseamna nimic.
"Ma intreb daca-i prea tarziu sa ajung si eu la concluzia ca de fapt nu sunt femeie. Dintr-o pornire anarhista, desigur."
De ce te apuci sa sugerezi ca nonbinary ar putea fi pus pe seama a altceva decat apucatura anarhistuta? Trebuie sa iti reamintesc din nou ca daca pui transgenderismul pe seama creierului nonbinary e un nonsens?
"Intrebarea suna asa"
Erau de fapt doua: "Inainte sa aiba loc aceasta identificare, ce este?" si "Ce este daca din varii motive nu poate sa se identifice in niciun fel pe toata durata vietii?", la care tu mi-ai raspuns cu "este nonbinar". Prima la ce ai presupus ca se refera?
"Sau crezi ca ar trebui sa ne adresam persoanelor cu autism, de exemplu, cu they/them pentru ca ei nu sunt capabili sa se identifice?"
Eu nu cred asa ceva. Dar nu stiu ce credeai tu avand in vedere definitia pe care ai dat-o femeii.
"N-am idee cum ai ajuns la concluzia asta.Identificarea scoate pe cineva din sistemul binar si il face non-binar.Pentru ca persoanele non-binare sunt cele care constituie exceptia, nu invers."
Mi-ai spus ca o femeie este cineva care se "identifica cu sexul feminin". Apoi mi-ai spus ca inainte sa se petreaca identificarea, oamenii sunt nonbinari. Era singura concluzie logica.
"Si ti se pare ca stim despre ce vorbim? Cand timp exista indivizi cu cromozomi xy care folosesc pronume feminine, definitia nu mi se pare suficient de clara."
Da, despre barbati si femei. Apoi despre barbati care se declara femei si despre femei care se declara barbati.
Definitia e clara. Faptul ca unii care fac parte din prima categorie declara ca de fapt sunt parte a celei de-a doua categorii nu inseamna ca e ceva in neregula cu definitia.
"Dar daca pastrezi definitia mea intacta, se intelege clar cand anume o persoana care nu este de sex feminin poate fi considerata femeie."
Cand, cand se schimba sexul? Credeam ca am stabilit ca sexul nu se schimba "Da, operatia de schimbare de sex nu modifica tot ceea ce deosebeste o femeie de un barbat".
Femeile transgender care doar se declara femei fara sa isi faca operatia de "schimbare de sex" sunt femei?
""Femeie" inseamna tot ce insemna si inainte, plus inca ceva."
Nu mai inseamna nimic.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" Dar daca te declari nonbinary spunand "My non-binary identity isn’t the result of my brain chemistry; it’s­ a reflection of my disagreement with the whole system of gender",
apucatura anarhistuta cred ca iti descrie foarte bine motivatia."
"it’s a reflection of my disagreement with the whole system of gender" inseamna " i don’t identify myself with any of these two genders, male and female".Nu e o pornire anarhista, e exprimarea unui punct de vedere.De asta spune "my non-binary identity" si "my disagreement".
"Oamenilor nu le pasa atat de mult de alti oameni "
Da, ai dreptate.In loc de "se uita urat la tine" ar fi trebui sa spun" te omoara cu o mitraliera".
https://www.google.ro/......da-la-cluj
https://www.thelocal.fr/20130408/the-face-of-homophobia-in-france
https://neworleanshistorical.org/items/show/1431?tour=91&index=37
https://www.google.ro/......orld%3famp
Aparent oamenilor chiar le pasa daca esti tip si ti- o tragi cu alt tip sau te imbraci in printesa.
" Oricine ar fi observat-o pe undeva si-ar fi spus cel mult "uite o tipa" "
Nu mai inseamna nimic. Si-ar fi spus uite o tipa in cazul in care arata ca o tipa.Nu in cazul in care nu puteai spune cu certitudine ce este sau, dimpotriva, stiai cu certitudine ce este (biologic vorbind), dar hainele sugerau contrariul.Multe persoane non-binary insista sa si arate ca sunt non-binary.
"De ce te apuci sa sugerezi ca nonbinary ar putea fi pus pe seama a altceva decat apucaturi anarhistute? "
Pentru ca tu te-ai apucat sa sugerezi ca nonbinary ar putea fi pus pe seama strict a unei apucaturi anarhiste, ceea ce nu e adevarat.Sunt de acord ca unii o fac dintr-o pornire anarhista sau din dorinta de a iesi in evidenta, dar nu e universal valabil.
" Trebuie sa iti reamintesc din nou ca daca pui transgenderismul pe seama creierului nonbinary e un nonsens?
Creier nonbinary e denumirea folosita de tine.Eu ti-am spus ca structura creierului unei persoane ar putea prezenta niste similaritati cu cea a sexului opus.
Erau doua intrebari, care se refereau la lucruri diferite, desi tu le-ai formulat ca si cum ai fi asteptat acelasi raspuns la amandoua.
"Inainte sa aiba loc aceasta identificare, ce este?" Este exact ce va fi si dupa identificare. Daca as avea un copil si mi-ar spune maine ca se identifica cu sexul opus, nu inseamna ca azi se identifica cu propriul sau sex si gen.
" Apoi mi-ai spus ca inainte sa se petreaca identificarea, oamenii sunt nonbinari. "
Nu ti-am spus asta, asta ai inteles tu.
" Faptul ca unii care fac parte din prima categorie declara ca de fapt sunt parte a celei de-a doua categorii nu inseamna ca e ceva in neregula cu definitia."
Ba da, inseamna.Pentru ca inseamna ca definitia nu e universabila si pot fi si exceptii.Pentru ca acei oameni nu numai ca se "declara", dar imbratiseaza in totalitate sexul opus, prin toate mijloacele posibile.Doar ca nu-si pot schimba cromozomii.
" Cand, cand se schimba sexul?" Nu, cand persoana respectiva se identifica cu sexul opus si incepe un proces de tranzitie.Care presupune atat schimbarea pronumelor, cat si a organelor genitale.
" Credeam ca am stabilit ca sexul nu se schimba " Nu in totalitate.
" Femeile transgender care doar se declara femei fara sa isi faca operatia de "schimbare de sex" sunt femei?"
Da.
" Nu mai inseamna nimic." Inseamna acelasi lucru ca si inainte. Diferenta e ca se pune accentul pe partea psihologica si sunt inclusi in aceasta categorie si barbatii care se considera femei.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Tipa care a scris articolul e o anarhistuta.
Oamenilor nu le pasa atat de mult de alti oameni. Se intampla sa le pese unora, astia se numesc nebuni, si pot sa iti dau si eu exemple de homosexuali si transgenderi care au incercat si probabil au reusit intr-o oarecare masura sa distruga vietile celor care nu li s-au supus.
Eu pot sa deosebesc barbatii de femei.
Nu voiam sa sugerez ca nonbinaritatea poate fi pusa numai pe seama unei apucaturi anarhistute.
Trebuia sa fie si o virgula pe acolo. Ideea era ca daca vrei sa spui ca creierul ii face pe oamenii transgender sa creada ca sunt barbati sau femei ("Nu e relevant ce simt ei, e relevant motivul pentru care simt asta si anume structura creierului lor.") atunci nonbinary e o absurditate.
Mi-e urat acum sa mai zic ceva si despre partea asta.
Am inteles pe baza a ce ai spus tu, nu asa din nimic.
Doar se declara. Nu esti femeie daca iti spui femeie si porti fusta.
Mda. Femei sunt si persoanele de sex feminin, si barbatii care trec prin operatii de "schimbare de sex", femei sunt si cei care apartin de sexul masculin fara sa-si mai faca vreo operatie. Oricine poate sa fie femeie. Femeie nu mai inseamna nimic.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

De ce e anarhista?
" pot sa iti dau si eu exemple de homosexuali si transgenderi care au incercat si probabil au reusit intr-o oarecare masura sa distruga vietile celor care nu li s-au supus."
Sunt sigura ca poti, dar violenta si discriminarea indreptata impotriva persoanelor lgbtq e mult mai frecventa.Si acei oameni "nebuni" au facut ce au facut pentru ca au considerat ca persoanele gay si trans sunt bolnave, anormale.La fel ca tine.De asta e important sa fie acceptate persoanele din comunitatea lgbtq.
" Eu pot sa deosebesc barbatii de femei."
Da, dar ideea era ca ai spus ca daca cineva ar vedea o tipa non-binary pe strada ar zice doar zice "uite o tipa", neavand cum sa-si dea seama ca e non-binary.Si in cazul unui tip la fel.
Ceea ce nu e deloc asa, tinand cont ca un tip non-binary poate sa mearga pe strada imbracat si machiat ca o femeie.Atunci n-ai mai spune doar "uite un tip".
" Ideea era ca daca vrei sa spui ca creierul ii face pe oamenii transgender sa creada ca sunt barbati sau femei ("Nu e relevant ce simt ei, e relevant motivul pentru care simt asta si anume structura creierului lor.") atunci nonbinary e o absurditate."
De ce ar fi o absurditate? Structura creierului poate fi (si este) un factor, dar exista si alti factori de natura sociala, psihologica.
" Nu esti femeie daca iti spui femeie si porti fusta."
Si daca iti faci si operatia de schimbare de sex, ai o relatie functionala cu un tip si esti atras(atrasa)de barbati, gandesti, te comporti ca o femeie si te regasesti 100% in tot ceea ce presupune a fi femeie, atunci ce esti?
Oricine poate sa se identifice cu genul feminin. Unii (barbati) pot sa se identifice cu genul feminin, dar sa fie multumiti cu corpul lor si sa utilizeze in continuare pronume masculine.Si sa se imbrace ca un barbat, sa se prezinte cu propriul sau nume (mascultin).In cazul asta ar fi in continuare barbat.Dar daca-si schimba numele, organele, infatisarea, nu vad de ce ar mai ramane legata de sexul masculin.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Raman cu "apucaturi anarhistute", e vorba totusi de o tipa cu pretentii stupide care scrie pe un site. Dar e manata de o nesupunere absurda la oranduirea lumii.
Mda, la fel ca mine. Exista totusi o diferenta destul de importanta: eu nu aprob ce au facut acei oameni (nebuni, fara ghilimele).
Are sens sa consider ca e anormal sa crezi ca esti ceea ce nu esti. Si e posibil sa nu te prefaci ca barbatii sunt femei si in acelasi timp sa te porti frumos cu oamenii transgender.
In acel caz, daca ar fi sa imi spun ceva, mi-as spune probabil "hm. un tip imbracat si machiat ca o femeie". Daca imbracamintea i-ar ascunde trasaturile masculine si machiajul ar fi foarte reusit, atunci as crede ca vad o tipa. La fel, daca ar umbla pe strada un tip imbracat intr-un costum foarte realist de gorila, as crede ca vad o gorila.
E o absurditate pentru ca trebuie sa accepti ca exista oameni care au o structura a creierului care nu le permite sa se simta nici barbati si nici femei, sau oameni care au o structura a creierului care se modifica astfel incat sa le permita sa se simta cand ca barbati, cand ca femei, cand amandoua in acelasi timp.
Am mai vorbit despre asta cand era vorba despre barbatii transgender. Operatiile de schimbare de sex nu iti schimba sexul. Esti tot barbat.
Oricine se poate identifica oricum: https://youtu.be/rLmwLcLikXQ
Identificarea ca femei a barbatilor din exemplul tau n-are niciun rost, iar tu nici n-o consideri identificare daca tii cont de ce ai zis zilele trecute despre ce inseamna identificarea.
Femeile transgender care nu si-au facut operatia de schimbare de sex (pentru ca n-au bani, pentru ca au probleme de sanatate iar operatia ar fi un risc prea mare pentru ei), sunt femei?
Ramane legat pentru ca nu poti sa-ti schimbi sexul.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" nesupunere absurda la oranduirea lumii."
Suna atat de amuzant.De parca oranduirile lumii ar fi perfecte.De necontestat.De parca ai avea ceva de castigat daca esti obedient fata de niste reguli fara noima.
Multe "nesupuneri absurde la oranduirea lumii" au schimbat lumea.In bine.
Da, tu nu aprobi actiunile lor.Dar gandirea e aceeasi si de aici porneste totul.
Nu vad cum te-ai purta frumos cu o persoana cand tu nu-i respecti identitatea.
" structura a creierului care se modifica astfel incat sa le permita sa se simta cand ca barbati, cand ca femei"
Stuctura creierului lor nu se modifica.Si n-am idee daca e specifica femeilor, barbatilor sau prezinta elemente comune, cumva neutra.
Da, oricine se poate identifica oricum.Si oricine poate fi si nebun, totodata.Sa te identifici ca om(indiferent de sex) e realist.Sa te identifici ca o pisica, nu prea. Tipa poarta urechi de pisica, coada, merge in 4 labe si probabil are si o zgarda de blanita roz.Suna a film por.no prost. Avea suficiente de unde sa se inspire sa-si creeze imaginea asta.Nu poti compara o persoana trans cu o persoana care miauna pe strada.
" iar tu nici n-o consideri identificare daca tii cont de ce ai zis zilele trecute despre ce inseamna identificarea."
De ce n-as considera-o identificare?
" Femeile transgender care nu si-au facut operatia de schimbare de sex (pentru ca n-au bani, pentru ca au probleme de sanatate iar operatia ar fi un risc prea mare pentru ei), sunt femei?"
Nu ti-am mai raspuns o data la intrebarea asta? Da, sunt femei.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Aha.
Ma indoiesc ca schimbarile dorite de cei ca autoarea acelui articol ar schimba lumea in bine. O alta problema mai e si ca sunt absurde.
Te asigur ca de la gandirea mea n-o sa porneasca nimic de felul ala. Daca mai trebuie mentionat, ce au ales sa faca acei oameni nu e argument impotriva gandirii mele.
Nu stiu ce sa-ti fac daca nu vezi.
Structura trebuie sa se schimbe sau sa nu fie specifica speciei umane, altfel n-are sens. Nu ca asa ar avea.
Asta ai spus ca inseamna identificarea: "Ti-am mai spus cum ar trebui sa se manifeste aceasta identificare.Printr-o respingere a sexului din nastere si un comportament similar cu cel specific sexului opus."
Dupa standardele tale, asta nu e o identificare: "Unii (barbati) pot sa se identifice cu genul feminin, dar sa fie multumiti cu corpul lor si sa utilizeze in continuare pronume masculine.Si sa se imbrace ca un barbat, sa se prezinte cu propriul sau nume (mascultin)."
Da, ai raspuns inainte cam la aceeasi intrebare, dar dupa exemplul din raspunsul tau anterior cu barbatii care se identifica dar isi pastreaza numele si ce ai mai zis tu pe acolo, am vrut sa mai adaug ceva la ea. E mai clar acum. Femeie nu mai inseamna nimic.
Ai face sex cu orice fel de barbat transgender (chipes)?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Nu consider ca ar fi absurde, cel putin nu toate.
Nu am vrut sa sugerez ca tu ai face ceva de genul ala.Sau ca ceea ce au ales sa faca acei oameni ar constitui un argument impotriva gandirii tale.Dar genul asta de gandire e cea care staa baza actelor de violenta impotriva lgbt.Si violenta, si discriminare.Singura metoda de a preveni aceste acte de violenta este prin a schimba mentalitatea oamenilor care condamna membrii comunitatilor lgbt.Nu inseamna ca ar trebui sa-i simpatizeze, ci sa-i accepte si sa le respecte drepturile.
Nu trebuie sa se schimbe structura.Rationamentul meu porneste de la ideea ca genul e un concept social, idee pe care tu o respingi.Dar daca e un concept social e firesc sa se poata modifica fara a fi nevoie sa se schimbe si morfologia creierului.La fel ca la orice alta trasatura psihologica a unui individ.
"Femeie nu mai inseamna nimic."
Nu stiu ce ai vrea tu sa insemne.
"Ai face sex cu orice fel de barbat transgender (chipes)?"
Nu cred ca as putea fi atrasa fizic de un barbat transgender.N-ar avea cum sa rivalizeze cu un barbat cis.
Nu stiu exact la ce te referi cand spui "orice fel de barbat".Dar nu, nu as face.
Nu ca ar avea vreo relevanta cu cine as face eu sex.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Atunci, daca esti barbat dpdv biologic si te identifici ca femeie, ar trebui sa te identifici ca barbat si astfel sa iti faci genul sa fie in armonie cu corpul. Doar e pana la urma un concept social si se poate modifica. N-are rost sa treci prin operatii care nici nu te transforma in ce crezi ca esti.
Inseamna deja ceva. Eu nu vreau sa schimb asta.
"Orice fel", adica si barbati transgender care si-au facut operatia, si barbati transgender care nu si-au facut-o. Si nu te intrebam asa ceva daca nu era relevant. Daca crezi ca femeile transgender sunt femei, atunci trebuie sa crezi si ca barbatii transgender sunt barbati. Ti se pare ca are sens sa crezi ca un barbat transgender e barbat si in acelasi timp sa nu vrei sa faci sex cu cineva ca el pentru ca n-ar putea sa rivalizeze cu un barbat?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" Atunci, daca esti barbat dpdv biologic si te identifici ca femeie, ar trebui sa te identifici ca barbat"
Cum vine asta?
Poti sa iti faci genul sa fie "in armonie" cu corpul prin operatie. Unii se multumesc si numai cu haine/machiaj.Are rost sa treci prin operatii, chiar daca e un concept social, pentru ca operatiile alea te vor face sa te simti mai bine in pielea ta/sa ai mai multa incredere in tine.
Nici definitia mea nu schimba ceea ce inseamna femeia; pur si simplu sunt incluse si femeile trans.
Sa fac sex cu un barbat trans care nu si-a facut operatia ar fi ca si cum as face sex cu o femeie(dpdv fizic).Asa cum nu ma atrage in mod special nici ieeea de a face sex cu o femeie, nu ma atrage nici ideea de a face sex cu un barbat transgender care nu a facut operatia.
Deci daca respect identitatea cuiva automat trebuie sa vreau sa si fac sex cu el? Cred ca sunt barbati, dar sunt constienta ca nu pot sa arate identic cu un barbat cis.Si nu pot sa faca sex la fel ca un barbat cis. Femeile trans pot fi atragatoare intr-un oarecare fel; barbatii trans nu prea.Si cand spun "nu prea" ma refer strict la preferintele mele.Nu inseamna ca nicio tipa cis n-ar accepta sa faca sex cu un barbat trans.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Mi-ai spus ca genul e un concept social si ca se poate modifica. Daca e asa, atunci oamenii ar trebui sa poata sa isi faca genul sa se potriveasca cu sexul. Daca esti barbat si te identifici ca femeie, acest concept social care se poate modifica, atunci, in loc sa treci prin operatii chinuitoare care nu te transforma oricum in femeie, ar trebui sa te identifici ca barbat si astfel sa ai un gen care sa potriveasca cu sexul tau.
Ce inseamna femeia?
Nu, nu trebuie sa vrei sa faci asa ceva. Dar daca crezi ca barbatii transgender sunt barbati n-ar trebui sa ii respingi din start cu acel argument.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

E un concept social care se poate modifica involuntar.Nu credeam ca e nevoie sa precizez si asta.Nu e ca si cum ar fi un buton pe care il poti apasa si iti schimbi automat genul si orientarea.Nu e atat de simplu.
Prin "se modifica" ma refeream la faptul ca pot exista persoane care sa se identifice initial cu genul asociat sexului lor si sa realizeze in timp ca nu li se potriveste.Sau pot fi genderfluid.Pot sa nu se identifice niciodata 100% cu un barbat sau cu o femeie.Tocmai pentru ca e un concept social influentat de fiecare factor psihologic si social.
" atunci, in loc sa treci prin operatii chinuitoare care nu te transforma oricum in femeie, ar trebui sa te identifici ca barbat si astfel sa ai un gen care sa potriveasca cu sexul tau."
O spui de parca persoanele trans ar fi un fel de masochisti care prefera varianta mai dureroasa si costisitoare in detrimentul variantei evidente si mult mai simple.De parca ar fi suficient sa pocneasca din degete si brusc sa se schimbe la 180 de grade.Nu e atat de simplu.Nu tine de ei.
"Ce inseamna femeia?" E intrebarea ta preferata. Dupa tine am esuat cu fiecare defintie pe care ti-am dat-o. Spune-mi tu ce e femeia. Eventual include si femeile trans.
Cred ca sunt barbati.Nu vad de ce e nevoie sa fiu si dispusa sa ma culc cu ei ca sa arat ca intr-adevar cred ca sunt barbati.E ca si cum as refuza sa fac sex cu orice barbat care este blond.E preferinta mea, nu inseamna ca-i consider mai putin barbati. Sunt sigura ca exista femei cis care n-ar avea nimic impotriva sa faca sex cu un barbat trans.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

De ce numai involuntar? Esti sigura?
"Modifica" al tau era legat despre ce am vorbit pe pagina anterioara despre nonbinary.
Eu ti-am spus deja ce este o femeie. N-au ce cauta la "femei" oamenii care nu sunt femei.
Sigur ca ai esuat cand ce spui tu ca e o femeie face ca femeie sa nu mai insemne nimic.
In cazul tipilor galbeni in cap problema e parul. In cazul tipilor transgender problema care este, ca sunt transgender? N-ar trebui sa fie o problema din moment ce spui ca ii consideri barbati.
Cum sa nu ii consideri mai putin barbati daca argumentul e ca nu pot sa rivalizeze?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Tu crezi ca alegerea genului e voluntara? Si care ar fi scopul? Atentie?
Mergand pe principiul asta, ar insemna ca tu ai ales sa te consideri barbat.Si eu am ales sa fiu femeie.Dar putem schimba oricand asta.E absurd.
Poate ca unele persoane adopta un alt gen voluntar atunci cand sufera o trauma.Dar voluntar e impropriu spus.
La persoanele genderfluid, da, ele pot oscila intre mai multe genuri, dar nu ele au ales sa fie genderfluid.
La tipii blonzi problema e parul, la cei transgender e tot corpul.Cum ti-am mai spus de doua ori, e o simpla preferinta.Si pe barbatii fara o mana tot barbati ii consider, dar nu mor de nerabdare sa fac sex cu ei.Sau nu stiu, barbatii asiatici. Daca nu sunt eu atrasa de ei, nu inseamna ca nimeni nu poate fi sau ca li se evapora masculinitatea. Barbatii trans nu arata ca barbatii cis.E un fapt, nu o discriminare sau o incercare de a-i discredita si a-i face sa para mai putin barbati.
Nu pot sa rivalizeze fizic vorbind.Si din nou, e parerea mea.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu cred ca e o alegere.
Daca imi spui ca genul e un concept social si ca exista oameni carora li se schimba genul, atunci mi se pare ca are sens sa fie posibil ca persoanele transgender sa isi modifice cumva genul.
Da, nu arata. Exista si un motiv: nu sunt barbati.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Da,involuntar.Nu ar avea sens sa si-l modifice voluntar, din moment ce am stabilit ca nu e o alegere.
Sigur ca exista si un motiv.Si anume ca s-au nascut femei, nu ca n-ar fi barbati.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Da, ca schimbarea involuntara a genului suna a chestie reala. Oamenii nonbinary mai pot sa fie si agender, adica sa nu aiba un gen.
S-au nascut si sunt in continuare femei.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Oricum suna mai plauzibil decat schimbarea voluntara a genului.
Da, stiu ca pot fi si agender.Si multe altele.
Doar ca nu mai sunt femei.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu vad de ce ar fi imposibil pentru cineva sa isi schimbe genul cumva daca accepti ideea ca acesta se poate schimba.
Ma intreb cum ar putea sa functioneze o persoana careia i se schimba mereu genul.
In cazul femeilor transgender ai vorbit printre altele despre cum ar gandi ca niste femei (in loc sa gandeasca ca niste barbati, presupun). Daca exista oameni agender, acestia nu trebuie sa gandeasca sau sa se comporte nici ca barbatii, nici ca femeile. Ma intreb cum ar putea sa fie un asemenea om.
Da, multe altele, mai inseamna si ca poti sa ai in acelasi timp si genul masculin si cel feminin. Extremele incompatibile ale acelui spectru.
Ba sunt femei.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Accept ideea ca se poate schimba pentru ca nu consider ca ar fi dictat in totalitate de genetica. Poate fi influentat si de alte factor.Dar nu mi se pare posibil sa se poata schimba voluntar.Cum s-ar petrece schimbarea asta? Ar fi ceva brusc, in urma unui simplu gand" de azi sunt femeie"?
Nu stiu ce presupune acel ‘’mereu". Poate sa insemne o persoana care se considera la mijloc intre cele doua genuri, barbat si femeie, dar sa nu fie un echilibru perfect.Sa incline uneori spre un gen si alteori spre celalalt. Poate fi o persoana care se regaseste in particularitatile ambelor genuri.
Oamenii agender ar avea probabil un comportament neutru.Sau nu si-ar asocia actiunile si preferintele cu cele caracteristice unui anumit sex.Se numesc agender pentru ca genul lor nu poate fi definit sau exprimat. Poate fi dorinta lor de a nu primi nicio eticheta bazata pe gen, de a nu simti nevoia sa aiba o identitate de gen.Pot sa aiba un gen pe care sa nu-l poata exprima, sa fie ceva intre feminin si masculin.Pot sa fie confuzi privitor la genul lor si sa prefere sa nu fie asociati cu niciunul.
Daca le ai in acelasi timp, probabil niciuna nu va fi prea evidenta.Va fi o inclinatia usoara spre ambele genuri.
Sunt delatii pe care o persoana polygender, agender, non-binary sau orice altceva le-ar putea explica mai bine.
Dupa majoritatea criteriilor nu mai sunt femei.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Bine. Atunci in ce masura e dictat de genetica si in ce masura e dictat de altceva?
Nu stiu cum s-ar petrece schimbarea, ar putea incepe sa se petreca in urma expunerii la acei factori de care poate fi influentat genul.
Inclinatie, echilibru imperfect, inclinatie usoara. Suna foarte stiintific.
Banuiesc ca tot de pe gender wiki citesti si tu. Nu stiu cum poti sa citesti acest site (sau orice site similar) fara sa ti se para o nebunie ce scrie acolo. Un administrator transsexual/transgender polyamorous sex ambivalent cupioromantic panalterous panplatonic demibisexual al site-ului, care e de asemenea si agenderfluix/polygender, are in jur de o suta de pronume. Nimic ridicol in legatura cu acest xe/xem/xyr, nu?
Ma intreb daca exista vreun om agender care sa vrea sa isi faca si el operatii prin care sa isi faca corpul sa se potriveasca cu identitatea lui de om care nu e nici barbat nici femeie. Ar avea sens.
De cand ai devenit adepta teoriei genului?
Femeile nu sunt barbati.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Imi spui si ce e eronat?
Nu stiu in ce masura e dictat de genetica si in ce masura e dictat de altceva.Si nici n-am inisnuat vreodata ca as fi specialista in domeniul asta.De asta si folosesc in repetate randuri " cred", "probabil" etc.
" Inclinatie, echilibru imperfect, inclinatie usoara. Suna foarte stiintific."
Psihologia in general tinde sa fie mai ambigua din moment ce nu se bazeaza numai pe date concrete, observabile.Si da, stiu ca nu e cea mai corecta exprimare.O persoana cu studii in domeniu, eventual chiar si un transgender ti-ar putea raspunde probabil mai bine.
Citesc si site-uri de genul, cu articole scrise din perspectiva unor oameni care se regasesc in aceste identitati de gen, pe langa articolele scrise de persoane din exteior, cu studii in domeniul asta.
" Nu stiu cum poti sa citesti acest site (sau orice site similar) fara sa ti se para o nebunie ce scrie acolo."
Unele aspecte mi se par o nebunie.Altele nu, altele la limita.Dar mi se pare interesant si folositor sa aflu si cum sunt vazute lucrurile astea din perspectiva unor oameni care le traiesc, chiar daca va fi o parere subiectiva.
Xe/xem/xyr da, mi se par ridicole.Pentru ca s-ar complica lucrurile extrem de mult si inutil.They/them mi se pare suficient.
Da, ar avea sens.Dar poate un barbat agender e multumit cu corpul sau.Numai genul e problema.
Am inceput sa citesc mai mult despre lgbt cam pe la 16-17 ani.Parerile pe care le auzeam in jurul meu e concentrau pe ideea ca persoanele astea sunt nebune, anormale, contra firii.La care se adaugau si prejudecatile religioase.Mie nu mi se parea asa "rau". Tu ai numi-o "pornire anarhistuta".
Femeile cis nu sunt barbati cis.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu sunt tampite cele care au raspuns cu nu. De ce ar fi? Care e problema daca au decis sa "nu" din motive religioase sau pur si simplu pentru ca asa au gandit ca e mai bine pentru ele?
Nu ai insinuat ca ai fi specialista, orice ar insemna asta, dar poate ar fi bine sa stii mai multe despre aceasta idee a unora pe care ai hotarat sa o adopti.
Pare ca citesti mult despre acest subiect, de la oameni cu care te-ai pus de acord. Ai fost curioasa sa afli ce spune si cealalta parte?
Nu e rau sa fii lgbt, si nu numesc asta pornire anarhistuta. Eu eram curios cand ai devenit adepta a teoriei genului.
Femeile nu sunt barbati. Fara "cis".

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Daca au decis din motive religioase prefer sa nu le comentez alegerea.Dar daca nu(si de obicei nu e cazul), raman la ideea ca sunt tampite.De ce ar fi mai bine pentru ele?
Sunt de acord ca ar fi bine sa stiu mai multe despre "aceasta idee a unora".Si e valabil si pentru tine.Dar nu ma pasioneaza atat de mult subicetul asta.Ce am citit a fost din curiozitate.
Normal ca am vrut sa aflu si versiunea celeilalte parti.Numai ca cealalta parte priveste din exterior.
"nu e rau sa fii lgbt" Cum nu? Nu e o sfidare fata de oranduirile lumii?
Cand am vazut ca nu toti oamenii se identifica cu genul specific sexului lor.Si nu cred ca o boala psihica sau dorinta de atentie ii face sa fie asa.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu pot sa stiu exact de ce ar fi putut sa judece ca asa e mai bine pentru ele.
N-am nevoie sa aflu mai multe ca sa pot sa stiu ca barbatii nu sunt femei.
Ce anume ai citit din cealalta parte? Nu stiu la ce te referi cand spui ca "priveste din exterior".
Nu cred ca e rau sa fii una dintre literele lgbt la fel cum nu cred ca e rau sa fii oricum altcumva nu sunt oamenii de obicei.
Nici eu nu cred ca oamenii se declara transgender pentru ca vor atentie (nu toti).

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Pentru ca nu ai ce sa stii, nu exista un motiv bun sa decida ceva de genul.
Mereu ai nevoie sa stii mai multe. Poti sa afli chestii (acum, maine, peste 10 ani) care sa te faca sa-ti reconsideri definitia pe care ai atribuit-o femeii.
Nu stiu ce exemple vrei sa-ti dau legat de ce am citit despre opinia partii celeilalte.Articole scrise de psihologi.
Tu nu esti trans.Sau orice altceva.Nu ai de unde sa stii ce simte o astfel de persoana.Nu stii cum se simte disforia de gen.Cei care nu sustin teoria genului (si automat nu sunt trans)utilizeaza doar concepte teoretice.
De ce o fac atunci? Sunt bolnavi?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Exista. Ca s-ar putea sa nu iti placa tie e altceva. Unele se simt bine traindu-si viata poate cu totul diferit fata de cum alegi sa ti-o traiesti tu. Asta nu le face tampite.
https://youtu.be/DxAg_B1vf1M?t=67
Nimic n-o sa schimbe faptul ca femeile transgender sunt barbati care cred ca sunt femei. Acea definitie a femeii nu e a mea.
Nu sunt transgender. Si ce?
"automat nu sunt trans" - Blaire White e transgender si nu sustine ce spun unii despre gen. Ce zici de asta?
"utilizeaza doar concepte teoretice" - Adica?
Persoanele transgender sufera de o tulburarea mintala. Gender identity disorder sau gender dysphoria se regaseste in dsm-4 si dsm-5. Daca tu vrei sa imi explici cum e posibil sa nu fie o tulburate mintala sa crezi ca esti membru al sexului opus, esti libera sa o faci.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Daca tot spui ca exista nu vrei sa-mi dai si un exemplu de motiv bun?
Da, e incantator discursul tipei.Crezi ca are dreptate?
Si nu stii cum e sa fii transgender.
Nici eu nu sustin ca ar exista ceva numit lunagender.Si totusi sunt adepta a teoriei genurilor.Ea nu sustine ca ar fi mai mult de doua genuri; e problema ei.Nu toti membrii comunitatii lgbt impartasesc aceleasi opinii.Dar sustine ca te poti naste in corpul gresit, din moment ce asta este si cazul ei.
Adica persoanele trans vorbesc si din experienta.Tu (si altii)te bazezi doar pe ceea ce citesti.
Da, stiu ca se gaseste in dsm. https://edition.cnn.com/......index.html
Nu stiu cum e posibil. Si prefer sa raman la "nu stiu" decat tulburare mintala.
Oamenii cu tulburari mintale primesc in general un tratament.Persoanele trans primesc hormoni si organe genitale noi. Tulburarea lor nu este tratata ca o tulburare.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Cred ca ti-am dat prin ce a spus acea tipa. Nu am cum sa spun ca o astfel de persoana n-ar avea dreptate sa isi traiasca viata asa cum considera ca ii este ei mai bine. E incantator si in acelasi timp o face sa fie tampita?
Nu toti oamenii lgbt au aceleasi opinii, de asta nu trebuia sa spui mai devreme "si automat nu sunt trans".
Eu ma bazez pe ce vad si pe ce stiu despre alcatuirea si functionarea lucrurilor. Persoanele transgender pur si simplu nu sunt ceea ce cred ca sunt. Perceptia lor despre sine, orice ai vrea sa spui prin "experienta", nu au de ce sa conteze atunci cand judec daca sunt barbati sau femei.
Da, stiu ca who nu o mai considera problema mintala.
"This is the result of tremendous effort by trans and gender diverse activists from around the world to insist on our humanity".
Nu neaga nimeni umanitatea persoanelor transgender.
"Historically, the WHO's classification of transgender identity as pathological had "contributed to the enormous stigma, discrimination, harassment, criminalization, and abuse on the basis of gender identity and expression," the group said in a statement."
Care e implicatia, trebuie sa nu mai fie considerata problema mintala, altfel unii se vor purta urat cu oamenii transgender? Exista o multime de oameni cu probleme mintale, faptul ca sufera de probleme mintale nu e o scuza pentru a te comporta urat cu ei. Problema persoanelor transgender e argument pentru compasiune si pentru abordarea ei in cel mai realist mod posibil, nu pentru subminarea conceptelor fundamentale ale civilizatiei.
Mai exista vreo categorie de oameni care se pretind altcumva decat sunt in realitate si despre care sa nu crezi ca sufera de o tulburare mintala?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Nu,cred ca doar o face sa fie tampita.Nici eu n-am cum sa spun ca o astfel de persoana ar avea dreptate.
Da,nu toti oamenii lgbt au aceleasi opinii.Dar toti sprijina mai multe sau mai putine aspecte ale teoriei genului.
" Nu neaga nimeni umanitatea persoanelor transgender."
Sigur ca nu.Fac parte din aceeasi specie ca si noi.Dar ei nu se refereau la umanitate in sens biologic,se refereau la felul cum sunt tratati.
Implicatia ar fi ca ei de fapt nu sunt bolnavi si ca ar trebui ca oamenii sa nu mai fie incurajati sa-i considere bolnavi.
Da,exista o multime de oameni cu boli mintale.Dar ai vazut multi oameni dand foc unui spital de psihiatrie?
Societatea nu percepe in acelasi fel schizofrenia si transsexualitatea. Pentru prima categorie manifesta compasiune, a doua ar trebui masacrata.
Problema persoanelor transgender ar trebui solutionata prin ajungetea la o concluzie comuna referitoare la cauzele disforiei de gen. Daca este intr-adevar o tulburare mintala,n-ar mai trebui permise tratamentele hormonale.Dar daca nu, si intr-adevar genul e un spectru(cum consider so eu) si are un caracter fluid notiunile astea ar trebui introduse la scara larga.
" subminarea conceptelor fundamentale ale civilizatiei." Data trecuta era "nesupunere absurda la oranduirea lumii". Cuvinte mari cere nu exprima absolut nimic. Cine hotaraste oranduirea lumii, conceptele fundamentale ale civilizatiei? Cine decide ce e normal, acceptat si ce contravine firii? Si daca tor civilizatia evolueaza, conceptele sale fundamentale nu ar trebui sa evolueze la randul lor?
Nu cred ca mai exista.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Daca isi justifica stilul de viata numai prin apartenenta la religie, cum era?
Implicatia e cea pe care am spus-o eu inainte.
"a doua ar trebui masacrata"
Sa sugerezi ca asta ar fi atitudinea generala a oamenilor e o minciuna.
Aceleasi persoane carora nu le plac oamenii transgender poate n-au aceeasi atitudine fata de schizofrenici. Si ar fi fost o idee proasta sa ne prefacem ca oamenii schizofrenici chiar vad si aud chestii atunci cand au halucinatii (ce e pana la urma realitatea, nu-i asa?), ca sa ii facem pe acesti oameni care nu ii plac sa ii placa.
"ar trebui solutionata prin"
Spune-le asta celor carora li te-ai alaturat dpdv ideologic si care incearca sa "rezolve problema" incercand sa isi impuna ideile asupra celorlalti.
Vorbeste-mi despre acel spectru. Ce se afla in partile lui opuse. Defineste oamenii care exista in acea extrema care se numeste femeie. Daca cineva exista in acel spectru intre femeie si barbat, ce inseamna asta? Intre ce si ce? Daca acel spectru ne duce de la o chestie care nu poate fi definita la alta chestie care nu poate fi definita, atunci nu e un spectru. E o gaura neagra in care ratiunea si legile stiintei se descompun in haos.
Exprima, se refera la sex si biologia umana. Sunt intelese prin observare. Civilizatia evolueaza, dar vor exista mereu doua categorii de oameni. Ideea ca barbatii sunt femei va fi mereu va fi mereu absurda pentru ca realitatea va fi intotdeauna aceeasi.
Nu pot sa nu ma intreb cum se impaca credinta ta in Dumnezeu cu tot ce mi-ai spus la sfarsit.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Era tot absurd din perspectiva mea.Dar m-as fi abtinut sa comentez.
Nu am sugerat ca aia ar fi atitudinea generala a oamenilor.Dar e evident ca mult mai multe acte de violenta sunt indteptate impotriva persoanelor lgbt decat impotriva persoanelor care sufera de orice alta tulburare.
" Si ar fi fost o idee proasta sa ne prefacem ca oamenii schizofrenici chiar vad si aud chestii atunci cand au halucinatii"
Ar fi fost o idee proasta pentru ca stim ca halucinatiile lor nu sunt reale.Si stim asta pentru ca putem diagnostica boala lor pe baza simptomelor, a unor teste psihologice, a unor anomalii observabile in cazul unui rmn.Nu pentru ca avem impresia ca halucinatiile contravin fundamentelor civilizatiei.
" Spune-le asta celor carora li te-ai alaturat dpdv ideologic"
Nu m-am alaturat nimanui.Nu vad de ce ar fi nevoie, pot sa sustin o chestie si pe cont propriu, fara sa umblu cu un steag multicolor care sa-mi arate asa-zisa apartenenta la un grup.
Si cum altcumva ai vrea sa-si rezolve problema, daca nu incercand sa-i determine pe ceilalti sa-i accepte?
Si mai e o chestie.Tu pari sa te informezi despre subiectul asta.Chiar daca nu-s de acord cu parerea ta, macar e bazata pe niste informatii si pe concluziile trase de tine.Majoritatea oamenilor sar peste pasul asta privind infromarea si-i blameaza din start.Pentru ca "nu se supun oranduirilor lumii".
Daca as stii sa-ti vorbesc despre tot ceea ce reprezinta acel spectru si ce-i determina pe oameni (dpdv genetic, social, psihologic)sa se identifice cu un anumit punct al spectrului, nu ar mai exista nicio dezbatere privind veridicitatea teoriei genului; ar fi totul clar.Probabil o sa si fie clar, peste cativa ani.
In partile lui opuse se afla barbatii si femeile.Care au si cromozomii specifici sexului lor si se si identifica cu genul corespunzator.Definitia acestor doua "extreme" ar fi cea preferata de tine, aia din dictionar.Ce e intre acel spectru sunt echivalentul unor nuante de gri, rezultate prin imbinarea genurilor opuse mentionate mai sus.Cum se produce imbinarea asta, de ce e influentata, cate genuri exista, n-am idee si nici nu pretind ca as avea.Dar existenta unui spectru si nu a unui sistem binar mi se pare evidenta.
" E o gaura neagra in care ratiunea si legile stiintei se descompun in haos."
Perfecta definitie pentru persoanele trans.Insumeaza toata acceptarea si consideratia de care se bucura ele.
" Nu pot sa nu ma intreb cum se impaca credinta ta in Dumnezeu cu tot ce mi-ai spus la sfarsit."
Credinta mea in Dumnezeu nu se impaca cu multe lucruri pe care le fac sau le cred.Nu pot sa fiu de acord cu tot ce spune Biblia.Pot sa respect unele prinicpii, dar nu inseamna ca sunt si de acord cu ele. Normalitatea stipulata de legile religiei, ale eticii sau ale societatii in sine mi se pare, in cel mai bun caz, relativa.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Societatea nu e pentru "masacrarea" persoanelor transgender.
"Ar fi fost o idee proasta pentru ca stim ca halucinatiile lor nu sunt reale."
Nici credinta persoanelor transgender ca apartin sexului opus nu are legatura cu realitatea.
"Nu m-am alaturat nimanui."
Da, esti singura si nu ai steag. Eu am zis ca te-ai alaturat prin ceea ce crezi.
"Si cum altcumva ai vrea sa-si rezolve problema, daca nu incercand sa-i determine pe ceilalti sa-i accepte?"
Nu asa:
https://www.nbcnews.com/feature/nbc-out/n1060876
https://www1.nyc.gov/......ssion.page
Daca acceptarea inseamna recunoasterea lor ca membri ai sexului opus, asta n-o sa se intample niciodata pentru ca ar fi o minciuna. In rest, oamenilor nu le pasa atat de mult de alti oameni si nu isi doreste nimeni excluderea din lumea civilizata a persoanelor transgender.
"Chiar daca nu-s de acord cu parerea ta"
Ca barbatii nu sunt femei si ca exista doua genuri nu e o parere. E un fapt.
"Definitia acestor doua "extreme" ar fi cea preferata de tine, aia din dictionar."
Esti de acord deci ca femeile transgender nu sunt femei?
"Dar existenta unui spectru si nu a unui sistem binar mi se pare evidenta."
Da, imi amintesc, ti se pare evidenta pentru ca exista oameni care "nu se identifica strict cu un barbat sau cu o femeie", cel putin asta mi-ai spus mai demult. Extremele acelui spectru, barbat si femeie, insemna ceva in realitate, si am stabilit ce mai inainte. Daca un barbat "nu se identifica strict cu un barbat" (adica isi da cu vopsea pe unghii sau ce?) de ce sa fie asta o dovada ca exista mai mult de doua genuri? Nu inteleg de ce nu poate aceasta persoana de sex masculin sa fie doar un barbat care isi vopseste unghiile. Cum sa aiba el un alt gen cand apartine sexului masculin, ceea ce il face sa fie barbat?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Nici n-am sugerat ca societatea ar fi pentru masacrarea persoanelor transgender.Dar sigur nu e nici pentru acceptarea lor.
" Nici credinta persoanelor transgender ca apartin sexului opus nu are legatura cu realitatea."
De unde stii ca nu are? Ai uitat partea in care am specificat ca stim ca schizofrenia e o boala pe baza unui diagnostic obtinut in urma unor teste, a analizarii unor aspecte observabile.Nu e si cazul persoanelor trans.
Nu, nu asa.Ar insemna sa trecem dintr-o extrema in alta.Dar e de inteles.Membrii lgbt au fost mereu dispretuiti si discriminati.Si omorati.Pana in secolul XIX nu au putut sa "lupte" pentru drepturile lor.Si prin drepturi nu ma refer la
ultilizarea unor pronume sofisticate, ci la dreptul de a-si exprima liber identitea de gen/orientarea sexuala fara sa-si puna viata in pericol.Acum lucrurile s-au schimbat.Se bucura de libertate, oamenii ii asculta.E firesc ca incercarea lor de a profita de aceas libertate si egalitate sa-i faca sa exagereze si sa aiba pretentii ridicole, care ajung sa discrimineze cealalta parte.Nu le sustin actiunile.Cu unele aspecte de acolo da, sunt de acord.Nu mi se pare normal sa refuzi sa angajezi o persoana pentru ca arata a barbat, dar se considera femeie(cu unele exceptii, bineinteles, in functie de natura job-ului). Dar motivul nu poate sa fie reprezentat de prejudecatile angajatorului.
Si legat de profesorul concediat, e discutabil.Nu vad cum respectarea identitatii altei persoane prin simpla utilizarea a unor banale pronume poate interfera cu prinicpiile religioase ale unei persoane.Dar nici nu cred ca e un motiv bun pentru a justifica concedierea. Existau si alte metode de a rezolva problema. Sigur, daca profesorul s-ar fi incapatant sa foloseasca alte pronume decat cele cerute de elev, mi se pare firesc sa fi fost sanctionat intr-un anumit fel.Cum ar fi mutarea la o alta clasa.
"Ca barbatii nu sunt femei si ca exista doua genuri nu e o parere. E un fapt."
Daca ar fi asa, nu ar mai exista discutii in contdictoriu pe tema asta.
Nu, sunt de acord ca extremele sunt reprezentate de barbatii si femeile cis, iar definitia lor e aceea din dictionar.
" Daca un barbat "nu se identifica strict cu un barbat" (adica isi da cu vopsea pe unghii sau ce?) de ce sa fie asta o dovada ca exista mai mult de doua genuri?"
Nu e. Daca un barbat se considera femeie inseamna ca se identifica cu genul feminin.Deci nu reiese de aici ca ar fi mai mult de doua genuri, ci ca genul nu e dependent in totalitate de sexul biologic.
Ai spus "daca un barbat". Daca ar fi doar un barbat care s-ar da cu oja si restul planetei ar fi cis, nimic nu s-ar schimba.Dar nu vorbim de un singur barbat.
Daca isi vopseste unghiile nu inseamna ca automat nu se considera barbat. Poate fi travestit.Sau poate sa-i placa oja. Daca spune el ca nu se identifica cu un barbat si in consecinta adopta mai multe obiceiuri (vestimentare, de comportament, etc) specifice femeilor si eventual isi mai face si operatia, atunci da, nu este barbat.
Sigur ca o persoana de sex masculin care isi vopseste unghiile poate fi doar un barbat care isi vopseste unghiile. Daca tu ti-ai vopsi acum unghiile, nu ai deveni brusc femeie.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Ai sugerat: "Societatea nu percepe in acelasi fel schizofrenia si transsexualitatea. Pentru prima categorie manifesta compasiune, a doua ar trebui masacrata."
"Dar sigur nu e nici pentru acceptarea lor."
Societatea nu isi doreste excluderea persoanelor transgender.
"De unde stii ca nu are?"
Pentru ca am ochi cu care pot sa vad si un creier cu care judec. Persoanele transgender nu apartin sexului de care cred ca apartin, nu asa functioneaza. Nu ne-am inteles deja mai devreme in privinta asta?
Eu: "Mai exista vreo categorie de oameni care se pretind altcumva decat sunt in realitate si despre care sa nu crezi ca sufera de o tulburare mintala?"
Tu: "Nu cred ca mai exista."
Nu am uitat de acea parte. Raspunsul e ca si tulburarea de care sufera persoanele transgender are simptome.
"Dar e de inteles."
Mie nu mi se pare de inteles ca niste oameni care traiesc liberi in secolul 21 sa "exagereze" pentru ca acum foarte mult timp lumea nu era un loc bun pentru cei ca ei.
Legat de profesorul care a fost concediat: pronumele nu sunt banale, daca erau, niciuneia dintre parti nu-i pasa de ele. Cuvintele inseamna chestii. Tu numesti folosirea lor din partea acelui profesor "respectarea identitatii", eu ii spun minciuna. Nu-mi place deloc formularea "respectarea identitatii", suna de parca cel care nu foloseste pronumele preferate ale cuiva ar face ceva gresit, cand n-ar face decat sa exprime un adevar sau sa nu vrea sa ia parte la o minciuna. "Sanctionarea" oamenilor pentru ca refuza sa foloseasca cuvinte pe care ar vrea unii sa le foloseasca nu poate sa duca la nimic bun.
"Daca ar fi asa, nu ar mai exista discutii in contdictoriu pe tema asta."
E asa. Faptul ca unii contesta aiurea un adevar evident, n-are relevanta. In prezent sunt oameni care cred ca pamantul e plat. Ar fi foarte usor pentru gasca https://twitter.com/mayoroflondon/status/1229074066369327107 sa explice tuturor tot ce sustin ei, daca pot, in loc sa treaca la sanctionarea sau ponegrirea celor care nu sunt de acord cu ei. Dar nu pot sa explice nimic, pentru ca e un nonsens scapat de sub control. Logica sau stiinta nici nu conteaza, important e sa nu fie ranite sentimentele unora: https://www.pinknews.co.uk/......er-muslim/
"makes emphatic statement"
"Nu, sunt de acord ca extremele sunt reprezentate de barbatii si femeile cis, iar definitia lor e aceea din dictionar."
Vad ca ai inceput sa vorbesti si tu cu "cis". Ce s-a intamplat cu barbatii si atat si cu femeile si atat?
Apartin femeile transgender extremei de care cred ca apartin?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

A fost o hiperbola.Ideea era ca atitudinea fata de transgenderi e complet diferita de cea fata de schizofrenici.
" Societatea nu isi doreste excluderea persoanelor transgender."
Nu am spus asta.Am spus ca societatea nu isi doreste acceptarea si integrarea persoanelor transgender. Refuza sa-i accepte asa cum sunt si sa le recunoasca genul cu care se identifica.Le exclude identitatea adoptata de ei.
"Pentru ca am ochi cu care pot sa vad si un creier cu care judec."A, si adeptii teoriei genului nu au abilitatile astea?
" Raspunsul e ca si tulburarea de care sufera persoanele transgender are simptome." In cazul persoanelor schizofrenice s-au observat anomalii structurale ale creierului.S-au determinat cauzele, factorii genetici, ereditari, probabilitatea ca boala sa fie mostenita.Care sunt simptomele in cazul unei persoane transgender? Purtarea unei rochii de catre un barbat?
" Mie nu mi se pare de inteles ca niste oameni care traiesc liberi in secolul 21 sa "exagereze" pentru ca acum foarte mult timp lumea nu era un loc bun pentru cei ca ei."
Acum "foarte mult timp" inseamna inclusiv prezentul.Nu toate statele imbratiseaza persoanele transgender. Si "acum foarte mult timp" poate insemna maxim secolul 20, sa zicem ultima jumatate a secolului 19. Pana atunci membrii lgbt nu duceau o viata prea roz.
Mie mi se pare de inteles.Nu le aprob actiunile, dar e simplu de inteles.Pe acelasi prinicpiu s-a construit si feminismul(ma refer la extremele lui). Si miscarile blm.
" pronumele nu sunt banale"
Da.pentru respectivul elev nu erau banale.Dar pentru profesor da.Nu-l afecta cu absolut nimic daca ar fi spus he in loc de she, dar pentru el (elev)ar fi insemnat un gest de acceptare." Nu-mi place deloc formularea "respectarea identitatii"." Sigur, asta e un argument infailibil. Crezi ca adolescentului i-a placut formularea "she" in loc de "he"? De ce ar conta mai mult ce-ti place tie decat ceea ce ii place lui? Si-acum ai sa-mi spui ca tu ai dreptate, iar el/ea fabuleaza.
" Sanctionarea" oamenilor pentru ca refuza sa foloseasca cuvinte pe care ar vrea unii sa le foloseasca nu poate sa duca la nimic bun."
Ba da, duce la ceva bun. Elimina discriminarea si respecta identitatea individului.Cred ca esti de acord ca negrii n-ar trebui "ciori".Sau de fapt nu stiu daca esti de acord, probabil ar trebui sa folosim in continuare ce termen ne place fara sa ne pese daca ar putea fi deranjant pentru alta persoana.
" suna de parca cel care nu foloseste pronumele preferate ale cuiva ar face ceva gresit, cand n-ar face decat sa exprime un adevar sau sa nu vrea sa ia parte la o minciuna. "
Nu consider ca e vorba de vreo minciuna. Fata isi incepuse tranzitia.Scopul tranzitiei e sa-si schimbe sexul; mi se pare fireasca si schimbarea pronumelor.
" In prezent sunt oameni care cred ca pamantul e plat"
Da, dar "argumentele" lor sunt inexistente, iar numarul lor e scazut.Si contraargumentele sunt clare, concrete.In cazul transgenderdismului nu e asa.
" Ar fi foarte usor pentru gasca https://twitter.com/mayoroflondon/status/1229074066369327107 sa explice tuturor tot ce sustin ei, daca pot"
Da, extrem de usor.Dar probabil au tendinte masochiste si prefera calea mai dificila.Nu totii membrii lgbt sunt doctori, psihologi sau psihiatrii.Nu toti au cunostinte in domeniul asta.Majoritatea nu au.Deci cum ai vrea sa-ti explice un vanzator trans mecanismele psihologice (plus influenta factorilor externi, plus genetica, plus multe altele)care stau la baza disforiei de gen? El e doar trans; stie ce simte.Nu stie si cauzele stiintifice.E normal sa vrea sa se apere.Nu cred ca felul in care decide s-o faca, atacand uneori fara un motiv intemeiat persoanele cis este cel mai adecvat, dar e de inteles.
" makes emphatic statement" Stii, oamenii tind sa considere empatia o calitate.
" Logica sau stiinta nici nu conteaza, important e sa nu fie ranite sntimentele unora"
Dpdv politic, empatia da bine.E firesc ca un sustinator al lgbt-ului sa fie acceptat cu mai mult entuziasm decat unul care-i numeste "bolnavi".
Nu sunt de acord ca empatia sa primeze in fata logicii sau stiintei. Faptul ca aduc in discutie drepturile lgbt si discriminarea la care sunt supusi nu inseamna ca-mi pasa mie de starea lor emotionala; pur si simplu nu vad niciun motiv rational pentru care nu ar trebui acceptati.
" Vad ca ai inceput sa vorbesti si tu cu "cis". Ce s-a intamplat cu barbatii si atat si cu femeile si atat?
Apartin femeile transgender extremei de care cred ca apartin?"
Femei e un termen general.Mereu se va imparti in femei cis si trans.Cum se poate imparti pe orice alt considerent.
Daca vrei sa analizezi fiecare punct din spectrul genului, mi se pare normal sa separi femeile si barbatii cis de cei trans. Femeile cis si barbatii cis ar fi extremele, pentru ca ei alcatuiesc sistemul binar.Da, si femeile trans tot femei sunt, apartin categoriei de care cred ca apartin, dar nu sunt echivalentul femeilor cis.Asta nu inseamna ca nu sunt toate femei.
De ce esti atat de interesat de subiectul asta? Cum ai spus si tu, exista si oameni care cred ca pamantul e plat.Presupun ca nu citesti atat de mult si despre teoriile lor.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Daca societatea nu doreste sa se prefaca ca barbatii sunt femei si femeile sunt barbati, atunci nu face nimic gresit. Cei care gresesc sunt cei care ii fac pe unii transgenderi sa se simta nedreptatiti daca nu sunt acceptati de ceilalti ca membri ai sexului opus.
M-ai intrebat de unde stiu ca nu are legatura cu realitatea credinta persoanelor transgender ca apartin sexului opus. Ala a fost primul lucru care mi-a venit in minte cand am citit asa ceva. Nu am cautat sa vin cu ceva cu care sa incerc sa te insult pe tine. Are pana la urma legatura cu realitatea sau nu?
Astea sunt simptomele: https://www.webmd.com/sex/gender-dysphoria
Da, nu toate tarile. Cei preocupati de lgbt poate ar trebui sa se concentreze pe problemele pe care le au in tarile islamice cei despre care se presupune ca le pasa, nu pe dreptul barbatilor de a folosi baile pentru femei si pe promovarea minciunii ca barbatii sunt femei.
Esti sustinatoare si a blm?
Poate acel profesor nu a vrut sa minta.
Nu ala era argumentul. Voiam sa spun felul in care ai formulat tu nu descrie onest problema.
Nu e ca imi place mie, acel pronume se intampla sa fie cel corect. Eu as fi evitat sa folosesc pronumele si i-as fi folosit doar noul nume.
Eu nu cred ca ar duce la nimic bun. Pe langa faptul ca ar fi o minciuna sa i te adresezi cu "ea" unui barbat, de exemplu, nu e treaba nimanui sa puna cuvinte in gura altora.
Nu ar trebui sa spunem negrilor ciori pentru ca e urat si pentru ca negrii sunt oameni. Dar nu cred ca ar trebui sa fie ilegal sa spui negrilor ciori.
Sexul nu se schimba. Femeile nu se transforma in barbati.
Am amintit de cei care sustin ca pamantul e plat pentru ca ai pus problema in felul urmator "daca ar fi asa, nu ar mai exista discutii in contdictoriu pe tema asta". In cazul transgenderismului, mie mi se pare foarte clar ca barbatii nu sunt femei.
Sa explice atunci acei doctori, psihologi si psihiatrii, daca exista pe undeva si au raspunsuri.
Cand zici chestii ar trebui sa te preocupe adevarul, nu sa fii cumva empatic.
Sigur ca ar trebui acceptati. Dar daca prin acceptare vrei sa spui sa ne prefacem cu totii ca barbatii sunt femei, atunci nu.
"Femeie" se refera la ceva foarte exact. A fost impartit astfel de ideologii genului. Nu recunosc nicio impartire facuta de ei.
Femeile transgender nu sunt femei, nu apartin categoriei de care cred ca apartin.
Ma intereseaza politica americana. Acolo se vorbeste deapre asta si asa am ajuns sa aflu despre teoria genului. Apoi am intrebat pe aici pentru ca voiam sa stiu daca au ajuns si pe la noi astfel de idei. Nu cred ca sunt atat de interesat pe cat ai tu impresia.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" Are pana la urma legatura cu realitatea sau nu?"
Credinta persoanelor transgender ca apartin sexului opus? Sigur.
Da, alea sunt simptomele.Refuzul unei persoane de a urina intr-o anumita pozitie e un semn clar de boala mintala.Toate "simptomele" pot fi rezumate pe scurt "comportament tipic sexului opus". Care ar putea fi justificat cu usurinta prin apartenenta la sexul opus."Tratamentul" persoanelor trans cuprinde hormoni si operatia de schimbare de sex.Nu se urmareste "inlaturarea" simptomelor, dimpotriva; se urmareste realizarea unei tranzitii cat mai complete.Pentru ca oamenii nu au nevoie sa fie "tratati". Spre deosebire de schizofrenie, unde medicamentele administrate au rolul de a inlatura halucinatiile, nu de a le face mai complexe.
" cei despre care se presupune ca le pasa" Nu imi pasa.Dar cred ca societatii per ansamblu ar trebui sa-i pese.
Nu numai membrii lgbt au de suferit in tarile islamice; conditia femeii ar trebui sa fie prima pe lista aspectelor care trebuie sa fie chimbate radical.Si initiativa ar trebui sa vina din interior.Din exterior nu prea se poate interveni legal.
Depinde la ce te referi prin "sustinatoare a blm". Sunt sustinatoare a egalitatii oamenilor, indiferent de culoare. Nu a vandalizarii statuilor soldatilor confederati.
" Eu as fi evitat sa folosesc pronumele si i-as fi folosit doar noul nume." Perfect.Nu vad niciun motiv pentru care profesorul respectiv nu ar fi putut sa faca acelasi lucru.
"Nu ar trebui sa spunem negrilor ciori pentru ca e urat si pentru ca negrii sunt oameni." Si persoanele transgender sunt oameni, si ele considera ca e urat sa folosesti pronumele gresite.Eu cred ca ar trebui sa fie ilegal.
"Am amintit de cei care sustin ca pamantul e plat pentru ca ai pus problema in felul urmator "daca ar fi asa, nu ar mai exista discutii in contdictoriu pe tema asta".
Bine, atunci discutii in contradictoriu de o asa amploare.Nu vezi manifestatii ale celor sustin ca pamantul e plat, nu vezi zeci de oameni de stiinta care sa sustina teoria asta, nu vezi nimic.
" Sa explice atunci acei doctori, psihologi si psihiatrii, daca exista pe undeva si au raspunsuri."
Au raspunsuri, doar ca nu sunt atat de detaliate si exacte cum vrei tu.Si asta pentru ca nu s-a ajuns inca la un deznodamant privind problema asta.Raspunsurile lor sunt bazate pe ceea ce ti-am mai zis deja si pe ceea ce probabil ai citit deja.Nu exista inca raspunsuri la toate intrebarile. Teoria genului nu e perfecta.Dar nici teoria sistemului binar al genurilor nu e.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"Sigur."
Cum asa?
"Care ar putea fi justificat cu usurinta prin apartenenta la sexul opus."
Ar putea, doar ca e incorect pentru ca nu apartin sexului opus.
"Perfect."
A facut, dar nu a fost suficient.
"Si persoanele transgender sunt oameni, si ele considera ca e urat sa folosesti pronumele gresite."
Oamenii transgender nu apartin sexului de care cred ca apartin. Folosirea pronumelor pe care le prefera ei ar fi o minciuna.
"Eu cred ca ar trebui sa fie ilegal."
Si libertatea de exprimare?
"Au raspunsuri, doar..."
Da, parca ii vezi in laboratoare agitand sticlute colorate.
Sunt atatea genuri cate sexe. Nonbinary si restul cuvintelor inventate de unii nu inseamna nimic.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

"Cum asa?"
E realitatea.
" Ar putea, doar ca e incorect pentru ca nu apartin sexului opus."
Ei considera ca apartin sexului opus si toate actiunile lor sugereaza asta.
" A facut, dar nu a fost suficient." Nu, nu a facut.I s-a adresat in continuare cu she.
" Oamenii transgender nu apartin sexului de care cred ca apartin"
Daca zici tu...
" Si libertatea de exprimare?"
"libertatea" e o metafora.
" Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine."
" Da, parca ii vezi in laboratoare agitand sticlute colorate."
Amuzant. Si lipsit de sens.Doar pentru ti se pare tie ca se incalca oranduirile lumii nu inseamna ca raspunsurile lor sunt incorecte.
" Nonbinary si restul cuvintelor inventate de unii nu inseamna nimic."
Pentru tine nu inseamna nimic.Pentru persoanele nonbinary inseamna realitatea.Si din moment ce nu ea fi nonbinary nu sunt nebune(cred ca am stabilit asta deja), inseamna ca asta e realitatea.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"E realitatea"
De fapt, nu e.
"Ei considera ca"
Irelevant.
"Nu, nu a facut."
O singura data, din greseala.
"Daca zici tu..."
Zice biologia.
"Libertatea de exprimare..."
Atunci nu exista libertate de exprimare.
"Doar pentru ti se pare tie"
Nu, nu de asta.
"Pentru tine nu inseamna nimic.Pentru persoanele nonbinary inseamna realitatea."
Amuzant.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

De fapt, chiar e realitatea.
Nu e irelevant, e un aspect esential. Exista un motiv pentru care barbatii se considera femei si ala e ca sunt femei.
Nu cred ca biologia a zis vreodata ca nu exista persoane trans.
Libertatea exista, dar e conditionata si limitata.Adica da, nu exista.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Exista realitatea si exista mintea persoanelor transgender. Chestii separate.
E irelevant. Daca spui ca sunt barbati atunci nu au cum sa fie in acelasi timp si femei. N-are niciun sens.
Persoane transgender exista. Biologia spune ca nu sunt ceea ce cred ca sunt.
Libertatea de exprimare inca exista in sua.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" Exista realitatea si exista mintea persoanelor transgender."
Nu mi se pare ca s-ar exclude una pe cealalta.
" Daca spui ca sunt barbati atunci nu au cum sa fie in acelasi timp si femei."
Dar se pot afla la mijloc, intre barbati si femei.Pot prezenta trasaturi specifice ambelor categorii, se pot identifica cu ambele genuri.
Libertatea de exprimare se termina acolo unde incep drepturile altui individ.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Credinta unei femei transgender ca apartine sexului opus nu schimba ceea ce este in realitate. Adica membru al sexului masculin. Barbat.
Dar noi vorbim despre oameni transgender. Acestia sunt fie barbati, fie femei, pe baza sexului lor.
Nu cred ca are nimeni dreptul sa nu ii fie adresat un anumit cuvant. Daca nu e vorba despre incitare la violenta, de exemplu, atunci libertatea de exprimare nu ar trebui restrictionata. Poti sa spui ca un cuvant urat ar putea rani sentimentele cuiva, dar sa existe legi care sa ii forteze pe oameni sa nu spuna anumite cuvinte (si cine decide? unde se termina?) mi se pare mult mai periculos.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

In vechiul cod civil insultele si defaimarea erau considerate infractiuni, delicte impotriva onoarei.Acum s-au scos articolele alea, dar in continuarea raman valabile legile privind apararea integritatii si demnitatii si sanctionarea faptelor care lezeaza imaginea sau onoarea altei persoane.
Aici nu e vorba de un simplu cuvant urat, care raneste sentimentele cuiva.Pentru persoanele trans "he"si "she" rezuma intreaga lor identitate.E o diferenta enormla intre ele din punctul lor de vedere.Si folosirea lor corecta e un pas esential in acceptarea si integrarea lor in societate.
" Credinta unei femei transgender ca apartine sexului opus nu schimba ceea ce este in realitate. "
"Credinta" femeii respective nu este rezultatul unei minti bolnave sau a unei false impresii, care nu coincide cu realitatea.In realitate femeia transgender este exact ceea ce crede ca este.
" Acestia sunt fie barbati, fie femei, pe baza sexului lor."
Pe baza cromozomilor.Aspectele vizibile ale sexului si le pot schimba.Iar aspectele psihologice sunt deja cele specifice sexului opus.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Folosirea lor corecta inseamna sa nu te referi cu "she" la un barbat. Tu te referi la folosirea lor incorecta cu scopul de a face o parte a populatiei sa se simta mai bine. Nu sunt impotriva folosirii lor incorecte, pot sa le foloseasca astfel cei care doresc. Sunt impotriva folosirii legislatiei pentru a determina ce cuvinte pot sa scoata oamenii pe gura. O legislatie in acest sens ar mai reprezenta si un precedent periculos, pentru ca am fost informat de ideologii genului ca genul este cumva un spectru si ca fiecare gen este valid. In nyc sunt recunoscute legal 30 de genuri si nu vad niciun motiv sa nu mai fie recunoscute si altele. Nu vad de asemenea niciun motiv ca cei care se identifica cu aceste genuri sa nu ceara celorlalti sa se refere la ei cu un pronume inventat de ei care sa se potrivesca cel mai bine cu identitatea lor. Ar fi imposibil de trait intr-o astfel de lume.
https://eu.freep.com/....../91211850/
Nu, in realitate o femeie transgender nu este ce crede ca este.
Pe baza a tot ce inseamna sexul, sex ce imparte oamenii in cele doua categorii cunoscute.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" Tu te referi la folosirea lor incorecta cu scopul de a face o parte a populatiei sa se simta mai bine. "
Nu ma intereseaza sa fac o parte din populatie sa se simta mai bine.Nu asta e scopul.Scopul e sa le fie respectata identitatea.Sa ajungi sa ti para la fel de normal sa te adresezi cu he si unui barbat cis si unuia trans.
Ar fi imposibil de trait intr-o lume fara reguli, in care fiecare persoana inventeaza propriile sale notiuni si are pretentia sa fie automat preluate de ceilalti.Cum e cazul nenumaratelor pronume lipsite de sens.Dar intr-o lume cu he, she si they nu mi se pare imposibil de trait.
Sexul ii imparte in doua categorii.Dar genul ii imparte in mai multe

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu se petrece nicio nerespectare a identitatii daca te referi cu he la o femeie transgender sau cu she la o femeie nonbinary. Esti ceea ce esti. Nu poti sa-ti alegi sau sa te sustragi de la identitatea de femeie sau barbat.
N-are de ce sa ti se para normal sa te referi cu he la o femeie din moment ce femeile nu sunt barbati iar cuvintele inca mai inseamna chestii.
Deci, ca sa fie clar, esti pentru impunerea prin lege a folosirii pronumelor preferate de cineva?
Pronumele pe care le nascoceste cineva pentru sine au atat sens cat are genul cu care se identifica acelasi individ. Cum poti tu sa refuzi cuiva pronumele xzey daca acest pronume ii reprezinta identitatea? Identitatea lui nu merita respectata?
Nu, genul nu ii imparte in mai multe. Exista atatea genuri cate chestii pot sa insemne in realitate acele genuri, adica doua.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" Esti ceea ce esti."
Exact.Adica "he" daca esti barbat trans.Cu accentul pe barbat.
Ca sa fie clar, nu sunt pentru impunerea niciunei legi privind pronumele.Pentru ca, asa cum ai spus si tu, pot sa-mi nascocesc orice pronume. Daca vreau sa-mi spui zyryzem, tu nu esti obligat s-o faci.Si ar fi absurd s-o faci.Dar sunt de acord cu includerea in cadrul discriminarii a folosirii pronumelui she cand te referi la un barbat trans si he cand te referi la o femeie.Sub forma asta ar trebui sa fie sanctionata.
" Exista atatea genuri cate chestii pot sa insemne in realitate acele genuri, adica doua."
Si cine decide cate chestii pot sa insemne in realitate acele genuri? Daca tu te consideri barbat, eu femeie si o a 3-a persoana se considera non-binary, de ce noi avem dreptate si a 3-a e nebuna? Pentru ea non-binary are la fel de multa insemnatate cata are pentru tine genul tau.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Femeile nu sunt barbati. Cum "he"?
De ce sa fie discriminare sa te referi cu "she" la cineva care apartine de sexul feminin? E discriminare daca eu m-as referi la tine cu "ea"?
Acele genuri exista pentru ca exista doua categorii foarte diferite de oameni. I s-a spus femeie, dar putea sa se numeasca oricum, ramanand aceeasi fiinta umana care are obiceiul de a crea oameni noi.
Noi suntem. A treia persoana poate sa se considere oricum doreste, numai sa nu spuna ca nu este barbat sau femeie pentru ca nu e adevarat.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" E discriminare daca eu m-as referi la tine cu "ea"?"
Ar fi, daca eu m-as considera barbat si eventual as mai si avea organe genitale masculine.
" I s-a spus femeie, dar putea sa se numeasca oricum, ramanand aceeasi fiinta umana care are obiceiul de a crea oameni noi."
Sigur, poti imparti oamenii in fiinte nascute cu uter si fiinte nascute fara uter.Dar e o clasificare dpdv biologic.Iar genul e un concept social.Fiinta aia care are obiceiul de a crea oameni noi se poate identifica cu orice gen, nu e obligatoriu sa se considere femeie.
Noi suntem pentru ca asa ne consideram.De ce ar fi diferita situatia celei de-a 3 persoane?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Cum te-ai putea considera tu nu schimba faptul ca apartii sexului feminin.
Nu, nu e un concept social, nu esti femeie sau barbat daca te consideri astfel.
Noi suntem indiferent de cum ne-am putea considera. Situatia celeilalte persoane nu e diferita, este si ea ce este indiferent de cum se considera.
Tu ce esti atunci cand dormi?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Ba da, schimba.Mai ales daca trec si printr-o tranzitie.
Este un concept social, pentru ca e influentat de felul in care persoana respectiva se percepe in raport cu sine si cu cei din jur.
Nu, situatia ei nu e diferita.Fiecare avem genul cu care ne identificam.
Inclin sa cred ca tot femeie.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu, nu schimba.
Nu, nu este.
Fiecare suntem ceea ce suntem.
Cum de nu esti sigura? Ce erai cand te-ai nascut?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Ba da, schimba.
Ba da, este.
Sigur.Persoanele trans sunt trans.
Sunt sigura.Ce sunt si acum.
Dar nu vad rostul intrebarii anterioare.De ce as fi altceva cand dorm?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu, nu schimba.
Nu, nu este.
Persoanele transgender sunt oameni care cred ca apartin sexului opus.
Pentru ca ai raspuns cu "Noi suntem pentru ca asa ne consideram" la "Noi suntem".
Cum te poti considera femeie in timp ce dormi ca sa poti sa fii femeie?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Ba da, schimba.
Ba da, este.
Cred pentru ca au motive sa creada.
Da, e vina mea.Trebuia sa specific ca ne consideram asa in perioadele in care suntem constienti.Nu stiu de ce aveam impresia ca se subintelege.
Ma indoiesc ca o persoana isi schimba genul cand este in coma sau doarme.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu, nu schimba.
Nu, nu este.
Au, dar asta nu ii face membri ai sexului opus.
Se subintelege, dar daca nu trebuie sa fii constienta ca sa fii femeie, atunci ce te face sa fii femeie nu are legatura cu ce crezi despre tine. Iar ce te face pe tine sa fii femeie pe timp de noapte nu poate sa fie decat sexul.
Nu ai de ce sa te indoiesti. Asa cum inteleg ca vezi tu lucrurile, are sens ca un barbat transgender sa fie femeie noaptea, pe baza sexului si barbat ziua, pentru ca crede ca e barbat.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Daca sunt femeie in timpul zilei nu mi se schimba brusc identitatea in timpul noptii.Chiar daca nu sunt constienta. Dupa logica ta,daca am un vis lucid,pe perioada lui devin femeie, dar inainte am fost o chestie nedefinita, din moment ce nu eram constienta.
Ce ma face sa fiu femeie pe timpul noptii e ceea ce ma face sa fiu femeie si pe timpul zilei, pentru ca nu se anuleaza brusc.E ca si cum ai spune ca toate trasaturile noastre psihologice care necesitata o stare de constienta dispar pe timpul noptii.
" are sens ca un barbat transgender sa fie femeie noaptea, pe baza sexului si barbat ziua, pentru ca crede ca e barbat."
Nu, n-are niciun sens.Asa cum vad eu lucrurile, somnul nu schimba nimic, in niciun caz identitatea mea de gen.Credintele mele din timpul zilei se vor relua exact sub aceeasi forma in ziua urmatoare si sunt valabile si in timpul noptii, doar ca imi bate mie inima mai incet.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Si atunci care era problema cu "Noi suntem"?
Cred ca am facut sa fie destul de clar ca esti femeie oricand. Dupa logica mea, nu esti deloc o chestie nedefinita cand dormi.
Ce crezi tu ca te face sa fii femeie nu se manifesta in timp ce dormi. Nu poti sa iti dai seama daca un om este prietenos atunci cand e in coma. Cum ar putea sti cineva care te vede dormind ca tu esti femeie?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Daca ma vede cineva dormind, ar stii, bazandu-se felul cum arat, ca sunt femeie. Termen care include si femeile cis si femeile trans, dar ar fi evident pentru acea persoana ca nu sunt trans.Nu si-ar putea da seama ce gen am, intr-adevar, dar ar putea presupune ca sunt femeie si ar avea mari sanse sa aiba dreptate dpdv statistic.
Desi e irelevant in ce context ar stii o alta persoana ce gen am eu.Da, ce cred eu nu se manifesta in timp ce dorm.Nu stiu de ce ai impresia ca asta ar schimba ceva.Genul meu se pastreaza.Nu e ca si cum s-ar anula tot ce eram si credeam cu 5 minute inainte sa adorm.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Mda. Are la fel de mult sens sa te identifici ca femeie cat are sa te identifici ca o djgfhh. Spuneai zilele trecute ca ar trebui schimbata radical conditia femeii din tarile islamice. Nu se poate schimba nimic din moment ce nu stim ce este acea creatura.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" Are la fel de mult sens sa te identifici ca femeie cat are sa te identifici ca o djgfhh."
Credeam ca am stabilit deja ca literele alea nu au un sens."Femeie" are.
" Nu se poate schimba nimic din moment ce nu stim ce este acea creatura."
Din punct de vedere al mentalitatii privind pozitia femeia in societate, tarile islamice sunt cu 10 pasi in spatele americii.Nu pot face brusc un salt atat de mare incat sa ajunga la acelasi nivel cu sua, la a considera ca exista mai multe genuri, ca barbatii pot sa-si vopseasca unghiile daca au si ca o femeie poate sa treaca printr-o operatie al carei scop e sa-i confere organe genitale masculine.Primul pas e sa inteleaga ca femeile au aceleasi drepturi. Dupa au timp sa dezbata care e definitia cea mai adecvata pentru "femeie".

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu mai are daca imi spui ca oricine poate sa fie femeie.
Da. Idee era ca n-are sens pentru un adept al ideii ca barbatii sunt femei sa vorbeasca despre conditia femeii.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Mda,cum ar putea avea sens ca o femeie sa vorbeasca despre conditia femeii.E absurd.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

N-ar putea. Cel putin nu una care crede ca femeie nu inseamna nimic.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Nu cred ca femeie nu inseamna nimic.Dar consider ca si femeile trans sunt femei.Nu cred ca asta imi rapeste dreptul de a-mi spune parerea in legatura cu conditia femeii.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Sigur ca ai dreptul.
Bine, atunci incerc din nou, pentru ca mie nici acum nu imi e clar ce crezi tu: ce e o femeie?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

O persoana cu heterozomi XX, in general.Dar si o femeie trans.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Adica o femela a speciei umane. Dar si un mascul al aceleiasi specii. Iar un barbat presupun ca este un mascul al speciei umane, dar si o femela a aceleiasi specii.
Permite-mi sa reformulez: poti sa imi spui ce este o femeie intr-un mod care sa aiba si sens?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Sigur.Dar nu pot sa promit ca va avea sens si pentru tine.
Adica exact ce am zis eu.Nu e nevoie sa parafrazezi.
O femeie poate fi si cis si trans.Nu orice mascul al speciei umane e femeie.De obicei sunt aceia care se machiaza, au organe genitale feminine si se prezinta cu un nume de femeie.Ii recunosti usor.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"De obicei sunt aceia care se machiaza, au organe genitale feminine si se prezinta cu un nume de femeie.Ii recunosti usor."
De ce nu definesti femeia prin ce crezi tu ca il face pe acest mascul sa fie femeie (machiaj, organe genitale, nume)?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Pentru ca poti fi femeie trans si fara organe genitale feminine.Si nu am de ce sa o fac, cand pot sa spun foarte simplu ca femeile se impart in femei cis si femei trans.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"O persoana cu heterozomi XX, in general.Dar si o femeie trans."
Care e sensul echivalarii celei de-a doua chestii cu prima din moment ce sunt total diferite?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"Pentru ca poti fi femeie trans"
Nu era vorba despre a fi femeie transgender, era vorba despre a fi femeie si atat. Asta ti-a fost formularea: "Nu orice mascul al speciei umane e femeie.De obicei sunt aceia...".

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Sunt chestii total diferite pentru tine.Pentru mine un singur cromozom paleste in fata tuturor celorlalte aspecte care indica ca "barbatul" respectiv e de fapt femeie.
" Nu era vorba despre a fi femeie transgender, era vorba despre a fi femeie. "
Nu se exclud una pe cealalta, dimpotriva, a doua o inglobeaza pe prima.
Stiu care mi-a fost formularea.Scopul ei era de a-ti arata care masculi sunt femei.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Sunt chestii total diferite si atat.
Insisti cu "un singur cromozom". Definitia ti-ai formulat-o fara sa mentionezi sexul. Te-ai concentrat doar pe cromozomi, de parca celelalte diferente ar disparea daca le ignori. Nu stiu la ce te ajuta daca ai facut-o intentionat.
Nu, nu indica ca e femeie. Nu poate sa fie femeie din moment ce e barbat.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" Te-ai concentrat doar pe cromozomi, de parca celelalte diferente ar disparea daca le ignori"
Pe ce altceva mai puteam sa ma concentrez? Toate diferentele deriva de la cromozomi.Sau ai tu alte diferente?
E un barbat care se simte femeie si trece printr-un proces de transformare.Deci e o femeie trans.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Puteai sa vorbesti despre sex, care implica pentru oricine o multitudine de chestii. Sa zicem ca nu ai vorbit despre cromozomi si apoi despre "un singur cromozom", de parca un Y aflat pe undeva ar fi fost singura diferenta. Sa zicem ca mentionand cromozomii ai vrut sa te referi la "toate diferentele care deriva de la cromozomi". Atunci ce sens are sa mai vorbesti in felul asta: "Pentru mine un singur cromozom paleste in fata tuturor celorlalte aspecte care indica ca "barbatul" respectiv e de fapt femeie."? Pentru ca e la fel cu a spune: "Pentru mine toate diferentele care deriva de la cromozomi palesc in fata tuturor celorlalte aspecte care indica ca "barbatul" respectiv e de fapt femeie.". In fata a ce sa mai paleasca ca sa indice ca e de fapt (de fapt) femeie, cand o femeie este "O persoana cu heterozomi XX"? Cum sa nu fie aceste doua fiinte chestii total diferite?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" Puteai sa vorbesti despre sex, care implica pentru oricine o multitudine de chestii."
Dpdv biologic implica un cromozom diferit.Si consecintele sale.
O femeie cis e o persoana cu heterozmi XX. Femeie este si o femeie trans, cu heterozomi XY, dar cu caracteristicile specifice unei femei.
Structura creierului similara.Organe genitale feminine, in urma operatiei.Aspect fizic feminin, hormoni feminini.Comportament feminin. Uter feminin.Ce altceva mai vrei?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"Ce altceva mai vrei?"
Tot ce o face pe cealalta sa fie femeie.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Ce altceva mai e?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Abilitatea de a crea noi oameni, printre altele. Altfel sa spui ca o femeie transgender este femeie nu e adevarat.
"Femeie este si o femeie trans, cu..."
Tot femeie este si o femeie transgender fara ce tot ce a urmat dupa "cu"?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Exista si femei care nu pot avea un copil.Si exista de asemenea transplant de uter.
Daca nu are caracteristicile unei femei, atunci nu mai este femeie trans, e pur si simplu barbat cis.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Banuiam ca o sa aduci vorba despre ele. Alea sunt femei cu defecte. Da, exista transplantul de uter, dar nu se poate face femeilor transgender, pentru ca nu sunt femei.
Tot femeie este si un barbat care crede ca e femeie, dar care nu isi face nicio operatie?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Din punctul asta de vedere, si femeile trans tot femei cu defecte ar trebui sa se cheme.
Nu se poate face femeilor trans in prezent.Peste 10 ani probabil se va putea.
Da, daca prezinta alte caracteristici feminine si se considera femeie.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu, femeile tranagender n-ar trebui sa se cheme femei cu defecte pentru ca femeile transgender sunt barbati.
Atunci sa fie femeie. De ce mai are nevoie de operatii daca e deja femeie?
De ce mai vorbesti despre "heterozomi XX" daca evident n-au nicio relevanta?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" De ce mai vorbesti despre "heterozomi XX" daca evident n-au nicio relevanta?"
Nu stiu de ce crezi ca e atat de evident ca nu au relevanta.E evident ca au.Sunt definitorii pentru femeile cis.
Are nevoie de operatii pentru a se simti mai bine in pielea sa si pentru a-si afirma statutul de femeia.O face pentru ea, pentru imaginea ei, nu pentru societate.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

E evident ca nu au daca imi spui ca o chestie e intr-un anume fel pentru ca ii are si in acelasi timp echivalezi o alta chestie cu totul diferita cu prima chestie. Daca nu sunt necesari unei persoane pentru a fi femeie atunci nu are rost sa ii mentionezi in definitia femeii.
Nu are rost sa isi mutileze organele genitale si sa se injecteze cu hormoni daca e deja femeie.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Nu am echivalat acele doua chestii "total diferite " intre ele, adica femeile cis si cele trans.Cromozomii XX sunt esentiali pentru femeile cis.E definitia ta preferata, din dinctionar.In cazul celei de-a categorii,corpul lor e de barbat(initial).E firesc sa aiba alti heterozomi, din moment ce ei dicteaza sexul, nu genul.
Sunt necesari in definitia femeii cis, deci e normal sa-i includ si intr-o parte a definitiei generale a femeii.
Are rost, daca vrea ca identitatea ei sa se reflecte si la exterior.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Normal ca le-ai echivalat din moment ce mi-ai spus ca ambele sunt femei.
De ce sa fie esentiali? Nu sunt necesari barbatilor pentru a fi femei, deci n-ar trebui sa fie nici femeilor.
Isi face operatii pentru ca femeie inseamna ceva in realitate, ceva ce respectivul nu este. Si n-ar trebui sa ne prefacem ca perceptia sa despre sine il face membru al sexului opus.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Nu le-am echivalat intre ele.Ti-am spus ca ambele sunt femei, nu ca femeile trans si cis sunt una si aceeasi.
" Nu sunt necesari barbatilor pentru a fi femei, deci n-ar trebui sa fie nici femeilor."
O femeie cis e definita prin sexul feminin cu care se naste.De aia sunt esentiali.
Isi face operatii ca sa se apropie cat mai mult de imaginea clasica a femeii.Pentru ca asa se percepe pe sine.
Da, nu ar trebui sa ne prefacem.Nici nu o facem.El(ea) chiar este femeie.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Daca femeie are un sens obiectiv si nu sunt una si aceeasi, cum adica sunt ambele femei?
De ce tu si un barbat care crede ca e femeie sunteti femei? Definesti femeia prin ce va face pe amandoi sa fiti femei, lasa cromozomii pentru ca n-au si nu au cum sa aiba relevanta.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

E ca si cum as spune ca si femeile blonde si cele brunete sunt femei. Diferenta e culoarea parului.In cazul nostru e un cromozom.Ideea e ca sunt femei.Normal ca nu sunt una si aceeasi, dar ambele sunt femei.
Pentru ca amandoi ne consideram femei, amandoi gandim si ne purtam in consecinta.
Au cum sa aiba relevanta, in cazul meu. Femeile trans reprezinta exceptia.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu e deloc ca si cum ai spune asa ceva. Nu e nici macar pe aproape.
Cum ajunge cineva care dpdv biologic e barbat sa aiba ganduri de femeie?
Ce e ala gand de femeie?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

E exact acelasi principiu.
Datorita structurii creierului, partial.In urma unor evenimente.In felul asta s-a dezvoltat, imbratisand sexul opus si respingand tot cee ce tine de sexul masculin.
Un comportament pe care il asociezi in mod obisnuit cu o femeie.Adica un baiat/barbas trans o sa fie mai atras de papusi si machiaje decat de hobby-urile specifice sexului sau din nastere.Plus ca un barbat trans heterosexual e atras de barbati, deci de sexul opus.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nu e nici macar pe aproape.
Cum partial? Detaliaza.
Ce e ala gand de femeie?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Daca as stii cum sa detaliez, as face-o.
Ti-am mai spus ce.Un gand care determina comportamentul tipic feminin prezent la barbatii trans.Desi nu eu am folosit expresia "gand de femeie", ci tu.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Da, eu am folosit acea expresie, pentru ca mi-ai vorbit despre o gandire de femeie.
Barbatii transgender sunt femei care cred ca sunt barbati. Sigur nu vrei sa spui femei transgender (barbati care cred ca sunt femei)?
Ai vorbit mai devreme si despre corp de barbat si despre o identitate de femeie. Cand corpul cuiva nu se potriveste cu ce crede ca este persoana respectiva, cum decizi ce anume este cu adevarat acea persoana?
O femeie transgender spui ca este femeie pentru ca crede ca este femeie. De ce sa primeze credinta acestei persoane si nu corpul?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

"Cand corpul cuiva nu se potriveste cu ce crede ca este persoana respectiva, cum decizi ce anume este cu adevarat acea persoana?"
Nu eu decid, persoana aia decide.Impropriu spus "decide", nu e o decizie voluntara.Genul e un concept social.Corpul nu are relevanta. Ceea ce crede ca este si felul in care se simte este suficient pentru a-i conferi o anumita identitate de gen.
" De ce sa primeze credinta acestei persoane si nu corpul?"
Cand vine vorba de gen primeaza. Pentru ca genul e independent de corp si e un concept social.De asta primeaza credinta.
Corpul indica sexul biologic innascut. Sex care e relevant doar dpdv medical. Si care poate fi "alterat" prin administrarea de hormoni si operaria de schimbare se sex.In orice alt context, se utilizeaza cuvintele "masculin" si "feminin" cu referire la gen, termen care reprezinta suma unor trasaturi psihologice.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"Genul e un concept social."
Detaliaza.
Daca vrei sa separi sexul de gen si sa imi spui ca exista corpuri de barbati si corpuri de femei si identitati de barbati si identitati de femei, cand cele doua nu se potrivesc, de ce ceea ce simte persoana respectiva reprezinta si ceea ce este cu adevarat acea persoana (nu doar ce este dpdv al genului)?
Cand cineva are un corp de femeie si un gen de barbat, de ce acea persoana este in viziunea ta barbat? De ce sa nu fie femeie?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Genul insumeaza aspecte psihologice.E identitatea pe care si-o formeaza individul in urma interactiunii cu societatea din jurul sau, in urma educatiei primite, a mediului cultural, poate si a unor factori genetici care manifesta un anumit grad de influenta.Sexul reprezinta doar cromozomi,hormoni si organe.
Nu vreau eu sa-l separ,este separat.
" de ce ceea ce simte persoana respectiva reprezinta si ceea ce este cu adevarat acea persoana (nu doar ce este dpdv al genului)?"
Ce inseamna "ceea ce este cu adevarat acea persoana"?
Exista doua sexe si mult mai multe genuri.E firesc sa nu corespunda mereu. Ceea ce simte persoana ii dicteaza genul, ceea ce este ea cu adevarat dpdv psihologic si social. Dpdv al sexului, privit din perspectiva medicala, prin prisma cromozomilor, eventual si a organelor genitale(daca nu a suferit operatia)va fi barbat.Nu asta e identitatea lui, e doar anatomia lui.In orice alt context impartirea in barbati si femei se raporteaza la grupuri sociale; e firesc ca ceea ce simte, adica genul sa-i dicteze apartenenta la un grup.
Cand cineva are un corp de femeie si un gen de barbat, societatea ar trebui s-o(sa-l) considere barbat.Sexul lui biologic determinat de heterozomi (care se si cheama cromozomi ai sexului, nu ai genului) va fi cel de barbat.Un aspect pur stiintific, lipsit de repevanta in societate.Acea persoana cu corp de feme si gen de barbat e indreptatita sa foloseasca pronume masculine.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Ne nastem deci niste carcase goale iar diferentele dintre barbati si femei sunt produsul societatii?
"Acea persoana cu corp de feme si gen de barbat e indreptatita sa foloseasca pronume masculine."
Nu, nu e.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Carcase goale? Nu cred ca toata identitatea mea se construieste pe baza genului.
Diferentele dintre genul feminin si cel masculin da, sunt produsul societatii.
Ba da, e.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Nici n-am sugerat ca "toata identitatea ta se construieste pe baza genului". Din ce ai spus tu mai devreme reiese ca identitatea ta de femeie "s-a format in urma interactiunii cu societatea, in urma educatiei primite, a mediului cultural". De acolo si intrebarea.
Diferentele dintre barbati si femei sunt destul de bine documentate ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3149680/ ) si nu exista nicio dovada ca aceste diferente ar fi "produsul societatii". Dimpotriva, in societatile mai egalitare, acestea se maresc:
https://science.sciencemag.org/content/362/6412/eaas9899
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ijop.12529
Nu, nu e. Femeile nu sunt barbati pentru ca cred ca sunt barbati.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" Din ce ai spus tu mai devreme reiese ca identitatea ta de femeie "s-a format in urma interactiunii cu societatea, in urma educatiei primite, a mediului cultural" "
Din ce am spus eu mai devreme reiese ca identitatea mea de femeie "s-a format in urma interactiunii cu societatea, in urma educatiei primite, a mediului cultural, poate si a unor factori genetici care manifesta un anumit grad de influenta." Chiar nu sesizezi diferenta sau doar alegi sa o ignori?
" si nu exista nicio dovada ca aceste diferente ar fi "produsul societatii"."
Atunci de ce mi-ai mai trimis link-ul ala care sugereaza contrariul?
" [...] gender norms are shaped by socio-cultural influences, such that women and men are expected to serve different roles in society and are therefore socialized to behave differently from one another (Wood and Eagly, 2002; Eagly and Wood, 2005). Of course, it may well be that both evolutionary and social forces have contributed to gender differences"
Nu vad care e rolul acelui "dimpotriva". Tocmai, pentru ca diferentele dintre genuri se maresc in societatile egalitare inseamna ca acele diferente depind de societate si prin urmare sunt produsul societatii.
" They observed that the more that women have equal opportunities, the more they differ from men in their preferences" Deci preferintele femeilor si barbatilor sunt influentate de societatea in care traiesc.
Toate articolele nu fac decat sa sustina ceea ce am zis eu si sa contrazica ceea ce spui tu, ca diferentele dintre barbati si femei nu ar avea nicio legatura cu societatea.
Ba da, e, din moment ce genul e un concept social.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Am vazut si acel "poate" timid, dar ai ales sa mergi pana la urma cu "sunt produsul societatii", fara "poate", asa ca mentionarea acelei parti nu mai avea rost.
Nu sugereaza deloc contrariul. Mentioneaza doar ca "Other theories suggest that" si apoi ce ai citat tu.
In societatile egalitare ar trebui ca barbatii si femeile sa fie la fel sau macar aproape la fel. Dar nu se intampla asa pentru ca nu societatea ii "formeaza" sa fie diferiti.
"Deci preferintele femeilor si barbatilor sunt influentate de societatea in care traiesc."
Deci femeile si barbatii sunt si mai diferiti in ciuda faptului ca sunt tratati ca fiind egali, ceea ce sugereaza ca nu societatea ii face sa fie diferiti.
Nu, nu fac deloc sa sustina ce ai zis tu.
"si sa contrazica ceea ce spui tu, ca diferentele dintre barbati si femei nu ar avea nicio legatura cu societatea"
Nu am zis ca nu ar avea "nicio legatura".
Nu, nu e, din moment ce barbat inseamna ceva iar acea tipa nu face decat sa creada ca este acel ceva fara ca credinta ei sa o transforme in acel ceva.
De la taticul teoriei stangiste a genului, un experiment din care reiese ca genul nu e o chestie maleabila "formata de societate" si "poate":
https://www.latimes.com/archives/la-xpm-2004-may-13-me-reimer13-story.html

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" dar ai ales sa mergi pana la urma cu "sunt produsul societatii", fara "poate","
Am ales sa-ti raspund cu da la intrebarea aia.Nu crezi ca toti suntem produsul societatii? Nu inseamna ca nu ne formam intr-o masura si singuri personalitatea, dar suntem influentati extrem de mult de societate.
Nu era un "poate" timid, avea scopul de a sugera ca intervine si o componenta proprie in construirea personalitatii, bazata pe genetica.In caz contrar doua persoane crescute in acelasi tip de societate s-ar dezvolta la fel si ar avea aceleasi preferinte, ceea ce nu se intampla.
" Nu sugereaza deloc contrariul. "
Exact asta face.
" In societatile egalitare ar trebui ca barbatii si femeile sa fie la fel sau macar aproape la fel"
Simplul fapt ca folosesti "ar trebui" inseamna ca pornesti de la premisa ca societatea are o influenta asupra barbatilor si femeilor; numai ca nu are influenta pe care te-ai fi asteptat s-o aiba. Ceea ce se datoreaza componentei genetice individuale, care se adauga factorilor sociali.
" Nu, nu e, din moment ce barbat inseamna ceva iar acea tipa nu face decat sa creada ca este acel ceva fara ca credinta ei sa o transforme in acel ceva."
Mi-ai trimis un link catre un articol despre modelul big five si diferentele observate intre barbati si femei.Dar daca o femeie care crede ca este barbat ar prezenta acele caracteristici psihologice specifice unei femei? Tot nu crezi ca "credinta" ei o transforma in ceea ce crede ca este?
Stiu experimentul.Demonstreaza ca genetica are o infulenta incontestabila.Nu-mi amintesc sa fi afirmat contrariul.
Dar discutia a pornit de la diferentele dintre barbati si femei cis, nu de la incercarea cuiva de a transforma un barbat intr-o femeie fara voia respectivei persoane.
Mi-ai spus " nu exista nicio dovada ca aceste diferente ar fi "produsul societatii"". Adica ai sugerat ca acele diferente ar fi numai produsul geneticii. Ceea ce e fals.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"Nu crezi ca toti suntem produsul societatii?"
In ce sens?
"Nu era un "poate" timid, avea scopul de a sugera ca intervine si o..."
Avea scopul de a exprima o posibilitate.
"Exact asta face."
Nu sugereaza deloc contrariul, face doar ce am spus mai inainte.
Faptul ca folosesc "ar trebui" insemna ca pornind de la ideea ca "diferentele dintre genul feminin si cel masculin da, sunt produsul societatii", atunci nu ar mai trebui sa existe diferente sau sa nu se mareasca in societatile egalitare.
Nu, credinta ei nu ii schimba sexul.
"Nu-mi amintesc sa fi afirmat contrariul."
Ai afirmat ca "poate" are. Poate.
"Ceea ce e fals."
Am spus ca nu exista nicio dovada ca acele diferente ar fi produsul societatii, ceea ce e adevarat.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

In sensul ca mare parte din comportamentul nostru si felul in care percepem lumea si reactionam la evenimentele din jur sunt influentate de societate.
" atunci nu ar mai trebui sa existe diferente sau sa nu se mareasca in societatile egalitare" Si in societatile egalitare fetele se joaca cu papusi si baietii cu masini. Femeile sunt considerate in continuare mai sensibile si privilegiate in anumite sensuri.Chiar daca au aceleasi drepturi si sanse, nu sunt vazuti in acelasi fel.
" Ai afirmat ca "poate" are. Poate."
Deci n-am afirmat ca nu are.
" Am spus ca nu exista nicio dovada ca acele diferente ar fi produsul societatii, ceea ce e adevarat."
E absurd, nu adevarat.Trasaturile distincte ale celor doua genuri au fost mereu influentate de societate.O persoana se dezvolta si in functie de imaginea pe care societatea o atribuie genului ei.Ai mii de exemple concrete la indemana. Inainte(acum 100-200 de ani) politica si razboaiele nu se discutau in preajma femeilor.Erau considerate pe de-o parte prea proaste si pe de alta parte prea fragile ca sa faca fata unor discutii despre morti si sange.Crezi ca sensibilitatea femeilor nu se datora deloc perceptiei pe care o avea si inca o are societatea?

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Bine, atunci raspunsul e nu.
Deci diferentele dintre cele doua sexe cresc in tarile in care sunt trate ca fiind egale pentru ca "nu sunt vazuti in acelasi fel" si pentru ca "femeile sunt considerate in continuare mai sensibile si privilegiate in anumite sensuri". Fii serioasa. Ce explicatie e asta?
https://www.google.com/......ps?/search
Intra pe primul rezultat, nu merge altfel.
"Deci n-am afirmat ca nu are."
Ai spus ca e posibil. Dupa ai spus doar "sunt produsul societatii".
E adevarat.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" Bine, atunci raspunsul e nu."
Deci crezi ca pe tine societatea nu te-a influentat in niciun fel?
Nu e o explicatie, ti -am spus doar ca in societatile egalitarr barbatii si femeile nu sunt tratate egal. Dpdv legal poate da, dar in rest niciodata nu vor fi tratati la fel.Chiar si o societate egalitara influenteaza comportamentul barbatilor si femeilor.
Ar trebui sa-mi creez un cont, un abonament, ma rog, poti sa-mi spui in mare la ce se refera.
"Dupa ai spus doar "sunt produsul societatii". "
Am spus doar "da".
Nu e.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Ba da. Nu port rochii, de exemplu.
Tu poti sa spui orice, asta nu inseamna ca are vreo legatura cu realitatea. Realitatea e ca "as gender equality increases, men and women gravitate towards traditional gender norms".
Ar fi trebuit sa mearga. La acelasi lucru pe care am incercat sa-l spun si eu: https://pastebin.com/ArUreshV
Ai spus "da, sunt produsul societatii".
Nu exista nicio astfel de dovada. Arata-mi tu una.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Si faci o mie de alte chestii specifice genul tau.
Nici macar nu iti trebuie o dovada pentru o chestie atat de evidenta.Sau crezi ca suntem imuni la societate si personalitatea noastra nu e in niciun fel influentata de ceea ce vedem in jur?
https://digitalcommons.library.umaine.edu/......ontent.cgi
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4920358/

| troleibuz a răspuns (pentru NoNonsense):

Ai fi criticat daca ai purta rochii, normal ca nu faci asta.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

A spune ca personalitatea noastra e intr-un fel influentata si a spune ca diferentele dintre barbati si femei sunt produsul societatii sunt chestii diferite.
Nu ai ce dovada sa dai pentru ca nu exista. Exista in schimb situatia din tarile egalitare, care arata ca diferentele dintre barbati si femei nu sunt formate de societate.
Daca stiai despre experimentul lui Money nu inteleg de ce ai mai afirmat atat de convinsa ca genul cuiva e rezultatul educatiei, mediului etc si poate (poate) si a unor factori genetici.
Esti feminista?

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Personalitatea noastra nu e "intr-un fel influentata", e extrem de influentata.
Nu sunt produsul exclusiv al societatii, dar sunt intr-o mare masura.
" care arata ca diferentele dintre barbati si femei nu sunt formate de societate."
Situatia aia arata ca diferentele dintre barbati si femei nu sunt formate numai de societate.O societate egalitara presupune aceleasi drepturi pentru barbati si femei.Nu inseamna ca vor fi tratati la fel, ca vor fi vazuti la fel sau ca vor avea acelasi rol in societate.De aici apar diferentele.Te referi la societatea egalitara de parca nu ar mai exista absolut nicio diferenta intre barbati si femei si nu e asa.
" ce ai mai afirmat atat de convinsa"
Am spus un simplu "da".
Experimentul respectic a evidentiat rolul factorilor genetici.Nu a exclus rolul societatii.Si a fost un experiment care a avut un singur subict.In niciun caz nu poate fi folosit drept dovada universala.Cel mult are un caracter orientativ.
Nu sunt.Cel putin nu in sensul radical in care e utilizat acum acest termen.Dar consider ca barbatii si femeile ar trebui sa aiba aceleasi drepturi.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

"dar sunt intr-o mare masura"
E credinta ta, dar nu e sustinuta de nimic.
Situatia aia arata ca exista diferente naturale intre cele doua sexe si ca acestea se maresc atunci cand oamenii sunt liberi sa-si urmareasca propriile interese.
"Nu inseamna ca vor fi tratati la fel, ca vor fi vazuti la fel sau ca vor avea acelasi rol in societate.De aici apar diferentele."
Mda. Deci tot de acolo apar. Iar aceste diferente nu doar ca exista, dar se si maresc tocmai in tarile egalitare.
"Te referi la societatea egalitara de parca... si nu e asa."
Exista.
"Am spus un simplu "da"."
Ma refeream la ce ai spus dupa "genul insumeaza". Nu la acel "da" impreuna cu ce a urmat dupa el.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

" E credinta ta, dar nu e sustinuta de nimic."
E un fapt evident.Si cred ca ti-am trimis doua sau trei studii care atesta "credinta" mea.
" Deci tot de acolo apar. "
Sigur ca apar si de acolo. Faptul ca oamenii sunt liberi sa-si urmareasca propriile lor interese nu inseamna ca nu exista niste interese prestabilite, specifice fiecarui gen. Oamenii sunt liberi sa-si aleaga propriile lor interese, dar totodata sunt invatati care ar trebui sa fie acele interese.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Randul tau sa iti explici votul.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Mi se pare amuzant(si eronat) ca tu crezi ca " experienta in topait in cocosei" a unei tipe ar aduce numai probleme intr-o relatie.Si nimic util.De parca virginitatea unei tipe ar fi mai utila si n-ar insemna doar o bataie de cap in plus.

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Am zis "daca ar fi sa aduca" si exista studii care imi dau dreptate. Dar nu era nevoie de niciun studiu pentru ca are sens sa fie asa.
Nimic util.
Nu e utila dar nici bataie de cap.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Da,stiu ca exista studii care-ti dau dreptate.Precum exista si studii care afirma ca oamenii din relatiile deschise sunt mai fericiti.Si ca femeile care au avut mai multi parteneri sunt mai implinite pe plan sexual(la fel si partenerii lor)si comunica mai bine.
" Nimic util." Experienta

| NoNonsense explică (pentru Hecate):

Afirma ca sunt "just as", nu "mai".
Sunt sigur ca sunt fericiti cei care aleg sa traiasca asa, desi mie nu-mi surade deloc stilul lor de viata.
"Researchers found no differences between monogamous and consensual open participants in terms of satisfaction and passionate love."
Atunci cum de "people in open relationships were significantly less satisfied and less committed to their relationship".
Ma intreb cum se manifesta acea neimplinire "pe plan sexual". Despre acea mai buna comunicare n-am gasit nimic.
"Experienta."
Nu-i vad utilitatea. Plus ca you could have a lot of sexual partners (experienta) not because you’re good at sex, but because you’re bad at relationships. Plus ca se dobandeste prin practica.
Mi se pare stupid sa respingi o persoana pentru ca nu are o astfel de experienta.

| Hecate a răspuns (pentru NoNonsense):

Nici mie nu-mi surade.
Sunt studii care afirma si ca sunt "mai". Plus ca sunt mai putin gelosi si au mai multa incredere.
" However, levels of jealousy were lower and trust was higher among those engaged in committed open relationships. "
" Older adults in open relationships reported being happier, healthier, and more sexually active than the general population of similar age and relationship status."
Asa se manifesta acea neimplinire :" Those with more partners did report having intercourse earlier, reaching org.asm earlier, and pretending to reach org.asm more often. Those women with a few partners expressed the least psychological sexual satisfaction (79%)."
" Nu-i vad utilitatea." Utilitatea se vede in practica.
" you could have a lot of sexual partners (experienta) not because you’re good at sex, but because you’re bad at relationships." Da, dar ai mai mari sanse sa fii good at sex cand ai avut mai multi parteneri decat cand ai avut 0.
" Plus ca se dobandeste prin practica." Da, dar nu e mai bine cand este deja dobandita prin practica cu alte persoane? Sau preferi sa te joci de-a profesorul?
Nu trebuie s-o respingi, dar nu vad de ce cineva ar prefera o astfel de persoana(exceptand motivele religioase)sau ar considera ca opusul unei astfel de persoane i-ar aduce probleme.