| geanina_1837 a întrebat:

Ce ati alege intre liceul lucian blaga si dim. bolintineanu din bucuresti? din toate punctele de vedere, si de ce ati ales liceul acela? sunt in lucian blaga boboaca si nu stiu daca sa raman sau sa ma mut in ldb (funda pentru cel mai bun raspuns)

1 răspuns:
| 愛日本 a răspuns:

Liceul Teoretic Lucian Blaga a fost înfiinţat în anul şcolar 1957-1958 prin comasarea şcolilor generale nr. 64 şi nr. 65 sub denumirea de Şcoala Medie nr. 29 Alexandru Sahia. Incepand cu anul scolar 1990-1991 se fac demersurile necesare la Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru ca liceul sa redevina unul teoretic si sa poarte denumirea ilustrului om de cultura, Lucian Blaga.
In anul şcolar 1999-2000 Şcoala Generală nr. 53 se comasează cu liceul, titulatura finală urmând a fi Liceul Teoretic „Lucian Blaga". În noul institut de învăţământ vor funcţiona învăţământul primar, cel gimnazial şi cel liceal.In incinta unitatii de invatamant exista urmatoarele dotari:
Centru de documentare si informare
Doua laboratoare de informatica
Doua laboratoare de chimie
Doua laboratoare de biologie
Trei laboratoare de fizica
Cabinet de matematica
Cabinet de limba si literatura romana
Cabinet de educatie plastica
Cabinet de geografie
Cabinet metodic al invatatorilor
Cabinet de religie
Cabinet medical
Cabinet stomatologic
Sala de festivitati
Doua baze sportive
Cabinet psihopedagogic
Centru international de interferente interculturale "Paul Polidor"
Centrul educational-artistic "Organizatia - Salvati copiii.Colectivul Liceului Teoretic "Lucian Blaga" este alcatuit din 71 de cadre didactice bine pregătite aflate într-o continuă perfecţionare si condus de o echipa manageriala formata din Director, Prof. Radu Vasile si Director adj., Prof. Iancu Ioana, echipa ce se implică activ în viaţa culturală şi spirituală a localităţii, contribuind la :
• Dezvoltarea individuală a elevilor
• Crearea unui mediu de muncă şi învaţare stimulativ şi eficient
• Garantarea pregătirii specializate atat in invatamantul primar, gimanzial cat si liceal
• Asigurarea unui climat educaţional adecvat, sigur
• Dezvoltarea în rândul elevilor şi părinţilor a capacităţii de înţelegere, încredere şi participare la reforma educaţională.
• Capacitatea de a oferi societăţii şi comunităţii absolvenţi pregătiţi, activi, eficienţi şi apţi pentru a se integra în viaţa societăţii
• Educarea elevilor în spiritul respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, al demnităţii umane şi toleranţei, al schimbului liber de opinie.Programul unitatii se deruleaza in doua schimburi:
- schimbul I 7. 30-13. 20
- schimbul II 13. 30-19. 20
Durata orei de curs este de 50 de minute iar pauza 10 minute, elevii de la invatamantul primar desfasurand activitati recreative in ultimele 5 minute ale orei de curs.
In perioada 1. 11. 2008-1. 04. 2009 am functionat dupa un program special de iarna, conform aprobarii ISMB, astfel:
- schimbul I 7. 30-12. 50
- schimbul II 13. 00-18. 20
cu ora de curs 45 de minute iar pauza 10 minute.

Întrebări similare