Romania o tara in care nu poti supravietui, in tara asta nu mai functioneaza nimic, cu prima ocazie pe care o sa o am dupa ce fac 18 ani am sa ma car de aici.
Mie mi se apare ca Romania e in top 10 cele mai frumoase tari din lumea sau macar europa.Are munti, are Cheile Bicazului(care doar poate in Elvetia mai gasesti) are delta Dunari, are litoral are orase din evul mediu...
Cat despre agricultura...ar putea sa fie in primi 5 exportatori de cereale din europa...
Dar din cauza nepasari oamenilor din cauza proastei guvernari si intodeauna din cauza celuilat si nu a ta Romania a ajus ceva vai si amar.
Este greu sa traiesti aici dar generatia asta de politiceni generatia asta de oameni e "comunista" peste 1, 2 generati o sa vedeti adevarata Romanie abia copii vostri o sa traiasca intr-o tara minunata...pana atunci
Romania este o tara buna, are resurse bune, dar...conducatori prosti.Noi nu vom reusi sa ne ridicam decat atunci cand la putere va veni un om cu adevarat patriot, care sa stie cum sa cheltuiasca banii statului in interesul tarii.Noi suntem o tara care luam dar nu producem.Inainte existau atatea fabrici, toti aveau de lucru, acum totul s-a desfiintat si usor-usor ne vom duce pentru ca tinerii vor pleca, batranii vor muri si nu va mai ramane nimeni aici.Ar fi fost mai bine daca romanii ar fi fost mai uniti, mai patrioti, mai muncitori.
Romania este, de fapt, o tara frumoasa. Avem si noi atractii turistice, peisaje minunate, avem oameni deosebiti si destinatii super.Pe noi ne strica mentalitatea. Avem prea multe prejudecati, ne grabim, nu suntem nici organizati, nici uniti, nu stim sa exploatam ceea ce avem, nu putem fi civilizati (unii sunt, dar ii trag altii in jos) si traim dupa principii cretine, imbinate cu concepte religioase si mai si.Am vorbit despre romani deoarece, la urma urmei, ei sunt Romania.
Per ansamblu, am o parere destul de proasta.Consider ca o alta guvernare si impunerea unor reguli ar schimba lucrurile in bine.Pacat ca nimanui nu-i pasa si nu vor schimbare (si totusi, revolutia tot a avut loc - s-ar putea intelege ca a fost degeaba, nu?).
Este naspa. Nu ne mai dregem noi din situatia in acre ne aflam acum. Uneori ma uit pe strazi si ma gandesc la lipsa de civilizatie. Am vazut foarte multe tari din Europa si m-au impresionat. Nu doar peisajele, ca de-astea avem si noi dar nu stim sa le folosim intr-un scop frumos, care sa incante si sa atraga. M-a impresionat civilizatia. Asta nu e normal. Pentru ca ei se considera normali... ei chiar sunt asa. Pe mine m-a impresionat pentru ca m-am obisnuit cu mediul asta din tarisoara noastra necivilizata. Cand vad cate se intampla ( tu ai vazut ce stiri sunt la TV? numai accidente de circulatie, oameni morti si nebuni si chestii negative ) ma gandesc ca nu am de gand sa raman aici. Fie vorba intre noi
tare mi-ar placea sa ma mut dupa liceu in Anglia sau in SUA
Romania... o tara a extremelor, o tara in care ai de toate si nimic, o tara cu oameni minunati dar si cu oameni mai putin oameni, o tara cu peisaje superbe si munti de gunoaie, dar mai presus de toate o tara condusa de niste dobitoci(sa-mi fie scuzata expresia) de mai bine de 20 de ani.
Romania o tara care trebuia sa fie mult mai departe decit alte tari si merita pe deplin acest lucru, dar surprinzator este in coada Europei.
Romania o tara unde unii isi fac vile de milioane de euro, economisind din banii pe care cica nu ii cheltuie pe tigari si bautura, iar altii nu pot sa cumpere copiilor o bomboana.
Romania, ce e acum Romania? Pare ca nimic si totusi avem beizadele cu masini de lux,,, indivizi" care impusca sau bat concetateni pe strada, violatori, crize, saracie, disperare, promisiuni ca in 20 de ani se rezolva totul (cind incep nu se stie), gropi in pietrisul drumurilor, manele, politica si mai presus de toate persoane care uita ca ar trebui, mai inainte de toate, sa fie nu mai mult decit OAMENI, nimic mai mult. Se pare ca am uitat, multi dintre noi, sa oferim un zimbet semenului nostru, sa oferim o floare persoanei iubite, sa dam buna ziua vecinului nostru, sa intindem o mina persoanei ce cade, sa ne respectam asa cum suntem.
Romania, o tara saraca dar mult mai bogata decit alte tari, o tara condusa de interese, de meschini care nu vad mai jos de propriul interes, de asa zis politicieni care nici macar un dovleac nu stiu sa invirta, dar au pretentii.
Romania, asa cum e, e una din cele mai frumoase tari pe care eu o cunosc, mi-e dor de ea, de farmecul ei aparte, de sarbatorile care numai acolo sunt adevarate si reale, mi-e dor chiar si de ciini comunitari care ma latrau pe strazi.
Dar...prefer alte reguli, in alte tari, tari unde daca ofer respect sunt respectat, tari unde legea e lege, tari unde surprinzator totul functioneaza.
Mai bine nici o parere
Se putea si mai rau asa ca...ma abtin de la comentarii.
SaraBoss15 întreabă:
Neagracaceara întreabă: