Omul are sentimente, mare parte din ele fiind cele de a fi in comuniune in legatura cu cineva, de a simti dragoste, afectiune, si aceste lucruri le primesti indeosebi de la prieteni, cum spune si flav, teama de a ramane singur, izolat si parasit este infricosatoare si dureroasa.Nu cred ca cineva ar putea trai fara prieteni.Este adevarat ca pare usor sa iti faci rpieteni, dar nu este asa, oamenii vin, arata ca te plac, ca iti sunt alaturi, dar la un moment dat si pleaca. Un adevarat prieten(pe care il gasesti foarte greu) ramane, indiferent cata distanta separa corpul, prietenia din suflet nu dispare.Sunt multi oameni care ne fac sa ne simtim bine, placut, liberi, importanti, insa nu multi sunt aceia care stiu sa ne ofere si dragoste si siguranta pe care te poti baza oricand.Este trist faptul ca nu te poti baza pe oricine si ca cei pe care ii credeai adevarati prieteni te triseaza pe la spate fara nici un sentiment, dar faptul ca exista macar un om pe care te poti baza, tot raul il va face doar mai important pe el.Prietenia este o relatie greu de consolidat, dar la fel cum e greu de cladit este imposibil de daramat. Poti spune adio unui prieten, dar nu poti sa o faci fara sa te doara.Asta inseamna firea umana, rolul sufletului de a cere atentie, dragoste, ajutor, compasiune...trist este ca nu o primesti mereu si cand ai nevoie
. Oricum, prietenia exista si va exista mereu, nimic ciudat sa simti ca tii la un prieten sa simti ca esti fericit si ca ii poti impartasi sentimente.Cred ca suntem extrem de norocosi ca exista sentimentul "prietenie". Dupa parerea mea oamenii au mai multa nevoie de prieteni si de atentia acordata de prieteni decat de aer si apa.
Prietenia nu este un lux. Este o nevoie. Fiecare avem nevoie de prieteni pentru ca avem nevoie de recunoasterea unor calitati. Avem nevoie sa fim ajutati si totodata sa stim ca putem ajuta pe altcineva. Dorinta de a avea prieteni ne face sa fim mai sociabili si sa dorim sa invatam de la ceilalti.
Teama de-a ramane singuri. Singuratatea ne poate distruge, ne poate sufoca incet, incet. Prietenia? Dureaza ani sa castigi increderea cuiva si doar cateva secunde de-a o pierde. Deocamdata, cred in prietenie, in adevaratul sens al cuvantului, asta fiindca n-am tradat si-am jucat cinstit. Si ce frumos e sa ai pe umarul cui sa plangi cand simti ca pamantul iti fuge de sub picioare...
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: