| lovegirl15 a întrebat:

Credeti in superstitii?

Răspuns Câştigător
| pengu a răspuns:

Nup, supersiţiile au fost inventate de nişte babe care se plictiseau şi ele.
te mănâncă urechea - plouă -> d'oh presiunea atmosferică are efecte asupra urechii interne
mergi de-a buşilea - îţi vin musafiri -> helăuuu şi cu un copil mic ce faci?straight face
pisica neagră - semn rău -> eu am în faţa blocului o pisică neagră pe care o văd tot timpul şi până acum nu mi-a afectat viaţa etc.
după cum spuneam, acum mulţi mulţi ani, la ţara era plictiseală mare, iar superstiţiile te mai ţineau într-o stare de vigilenţăhee hee

8 răspunsuri:
| cretzufinish a răspuns:

Nu, dar evit sa ma intorc inapoi, in caz ca am uitat ceva acasa. Nu stiu de ce. big grin

| anonimathebest a răspuns:

Nu eu, doaar tata.De exemplu:Nu se intoarce niciodata acasa, dar daca o face, atunci se intoarce de 3 ori. laughing

| dodonika a răspuns:

Nu cred in superstitii, sunt o prostie... dupa pararea mea

| Razvan a răspuns:

In unele esti obligat de societate sa crezi, in altele de familie, in altele circumstantele te obliga sa crezithinking Sau chiar tu iti creezi superstitii pe parcusul vietiiwinking

| Djlsghtnquuw a răspuns:

Da laughing. cat de cat :-s

| Cryssbest a răspuns:

Chinezii obisnuiau sa spuna ca ignorantii numesc "superstitie" ceea ce li se pare necunoscut. Cine stie, poate au dreptate! Eu una nu-mi permit sa nu cred - si nu ma refer la generalizari ca cea cu pisica neagra, de exemplu - ci indiferent!
Ideea care e - depinde de conotatia pe care i-o dai tu. De cu interpretezi evenimentele respective. Multi oamerni resping ceva nu pentru ca n-ar fi adevarat, ci pentru ca sunt ei prea ingusti la minte ca sa perceapa, darmite sa faca o analiza/un studiu de caz, si atunci resping, fie se tem ca asta le va schimba/ameninta stilul de viata, si atunci resping! Multi nu fac nici una nici alta, si crezandu-se pragmatici, inalta din umeri si zic "asta nu e valabil si la mine". Apoi se intreaba :"Dar de ce mi s-a intamplat asta?"; "Ce am facut sa merit asta?" etc si nu vor face legatura sub nici o forma.
In cazul meu, intuitia s-a asociat deseori cu "superstitiile". Horoscopul si numerologia ma descriu ingrozitor de exact, de m-am speriat si eu! Si tot ce mai pot adauga e ca de fiecare data cand ma gandeam "Superstitii! Nu se va intampla asta!", indiferent de caz, se intampla! Asa ca eu cred. E drept, eu sunt si mai deschisa la minte de felul meu.

| Vizitiul a răspuns:

Nu, dar in schimb cred in mizantropie, calomnie, care persista intre oameni. Mai cred si in iubire. Pe scurt, cred in ceea ce vad si simt, nu ma ghidez dupa plasmuiri.

| Cryssbest a răspuns:

@penguina, mami nu ti-a citit basme care incepeau cu "Daca n-ar fi, nu s-ar povesti?" @Lovegirl, se vede ca ai 15 ani. Crede-ma, dupa o vreme ai sa-ti schimbi total punctul de vedere.
@Parintele 2 - Actul de creatie are la baza plasmuirea.

Întrebări similare