Nup, supersiţiile au fost inventate de nişte babe care se plictiseau şi ele.
te mănâncă urechea - plouă -> d'oh presiunea atmosferică are efecte asupra urechii interne
mergi de-a buşilea - îţi vin musafiri -> helăuuu şi cu un copil mic ce faci?![]()
pisica neagră - semn rău -> eu am în faţa blocului o pisică neagră pe care o văd tot timpul şi până acum nu mi-a afectat viaţa etc.
după cum spuneam, acum mulţi mulţi ani, la ţara era plictiseală mare, iar superstiţiile te mai ţineau într-o stare de vigilenţă
Nu, dar evit sa ma intorc inapoi, in caz ca am uitat ceva acasa. Nu stiu de ce.
Nu eu, doaar tata.De exemplu:Nu se intoarce niciodata acasa, dar daca o face, atunci se intoarce de 3 ori.
In unele esti obligat de societate sa crezi, in altele de familie, in altele circumstantele te obliga sa crezi
Sau chiar tu iti creezi superstitii pe parcusul vietii
Chinezii obisnuiau sa spuna ca ignorantii numesc "superstitie" ceea ce li se pare necunoscut. Cine stie, poate au dreptate! Eu una nu-mi permit sa nu cred - si nu ma refer la generalizari ca cea cu pisica neagra, de exemplu - ci indiferent!
Ideea care e - depinde de conotatia pe care i-o dai tu. De cu interpretezi evenimentele respective. Multi oamerni resping ceva nu pentru ca n-ar fi adevarat, ci pentru ca sunt ei prea ingusti la minte ca sa perceapa, darmite sa faca o analiza/un studiu de caz, si atunci resping, fie se tem ca asta le va schimba/ameninta stilul de viata, si atunci resping! Multi nu fac nici una nici alta, si crezandu-se pragmatici, inalta din umeri si zic "asta nu e valabil si la mine". Apoi se intreaba :"Dar de ce mi s-a intamplat asta?"; "Ce am facut sa merit asta?" etc si nu vor face legatura sub nici o forma.
In cazul meu, intuitia s-a asociat deseori cu "superstitiile". Horoscopul si numerologia ma descriu ingrozitor de exact, de m-am speriat si eu! Si tot ce mai pot adauga e ca de fiecare data cand ma gandeam "Superstitii! Nu se va intampla asta!", indiferent de caz, se intampla! Asa ca eu cred. E drept, eu sunt si mai deschisa la minte de felul meu.
Nu, dar in schimb cred in mizantropie, calomnie, care persista intre oameni. Mai cred si in iubire. Pe scurt, cred in ceea ce vad si simt, nu ma ghidez dupa plasmuiri.
@penguina, mami nu ti-a citit basme care incepeau cu "Daca n-ar fi, nu s-ar povesti?" @Lovegirl, se vede ca ai 15 ani. Crede-ma, dupa o vreme ai sa-ti schimbi total punctul de vedere.
@Parintele 2 - Actul de creatie are la baza plasmuirea.
LIME04 întreabă: