anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum pot visa lucid? Am mai avut acest tip de vise,nu intetionat.
Orice exercitiu,parere, tehnica este bine venita!

Răspuns Câştigător
| LetMeHelp a răspuns:

Pai..Eu am avut de pai multe ori vise lucide, dar doar o singura data unul intentionat.De atunci nu am mai incercat, dar o poti face tu.Eu am proocedat asa:
~m-am dus sa ma culc (sperand sa am un vis) si am rugat pe cineva sa ma trezeasca dupa o ora.
~dupa ce m-am culcat tin minte ca am avut un vis happy
~acea persoana m-a trezit dupa o ora, dar eu am ramas in pat nemiscandu-ma dar auzind persoana respectiva.
~am ramas asa, cu ochii inchisi, inca visam, dar fiind constienta.Am stat asa cam 15 minute.A fost fantastic.
big grin
Eu asa am facut pentru ca eram fascinata mai demult de vise, fie vorba de cele lucide, cosmaruri, ca ele adeveresc ceva.Inca imi mai plac lucrurile astea...Dar nu mai incerc experimente laughing.
Sper ca te-am ajutat! :*
O zi buna!

2 răspunsuri:
| Rita1999 a răspuns:


Vis lucid este un termen ce desemnează un vis în care persoana care visează este conștientă că viseză și că visul este în curs de desfășurare. În timpul viselor lucide, există posibilitatea de a exercita control conștient efectiv asupra mediului, personajelor și tuturor caracteristicilor acestora, precum și realizarea unor lucruri care sunt imposibile sau foarte puțin probabile în realitatea fizică a stării de veghe. Visele lucide sunt cel mai adesea extrem de realiste prezentând și o ascuțire a acurateței simțurilor celui ce are visul lucid.

Visurile lucide încep într-unul din următoarele moduri. Unul este așa numitul vis lucid inițiat în vis (conform noțiunii din engleză, dream-initiated lucid dream, abreviere, DILD), care este inițiat ca un vis obișnuit, după care, la un moment dat cel ce visează realizează că visează. Celălat mod este numit vis lucid inițiat în starea de veghe (conform noțiunii din engleză, wake-initiated lucid dream, abreviere, WILD), în care subiectul trece direct din starea de veghe în starea de vis fără nici o (aparentă) discontinuitate în conștientizarea întregului proces.[1][2]

Savanți precum Allan Hobson, conform abordării sale neuropsihologice a viselor lucide, au ajutat substanțial la plasarea explicației acestor vise pe un teren mai solid și mai puțin speculativ.
Cuprins