| PainTech a întrebat:

Cum poți evita scenariile, gândirea excesivă și supraanaliza?

Răspuns Câştigător
| asmanKrar a răspuns:

rolling on the floor inchide ochii inspira adanc, inchide totul, fugi ia aer curat de afara. N-am incercat niciodata sa fug.
Dar la mine functioneaza sa fiu "trezita" cand ma apuca, asa de un fel de "plezneala".

7 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Daca esti un om super inteligent asta este inevitabil, ceea ce eu nu pot evita.

| nikaoo a răspuns:

Prin munca multa fizica si prin vizionare de doar filme de comedii si lectura doar pe teme umoristice.

| asmanKrar a răspuns:

Sa adaug si asta:
big grin Eu cand fac exercitii fizice parca atunci prind "gandurile". Si cand ma apuc de vazut/citit ceva, leg lucrurile care le vad/aud de povestile care le stiu deja. Cand ploua ma calmez din gandurile urate, dar eu tot gandesc mult, incep pe alte cai cosmice. Poate pentru unii, soltuia e "apa" sa "blocheze" gandurile sa ii calmeze, pe mine ma apuca depresia ma simt inferioara si din astea,. Eu tot ce fac imi activeaza gandirea nu ma opreste.

| PainTech explică (pentru asmanKrar):

Pe mine mă calmează exercițiile fizice. Prefer sa fiu epuizat fizic decât psihic. Plus acel sentiment că ai dat tot ce ai putut.

Bănuiesc că fiecare suntem diferiți și avem diferite lucruri care ne agită și ne calmează.

| asmanKrar a răspuns (pentru PainTech):

Da, cred ca e obicei la mine. Am antrenament. Eu am zodia de aer (la soare), si foc la luna. Deci, cand sunt in prezenta apei e ca si cum ar stinge focu. Si de aceea ma calmeaza. Luna era pe cer cand m-am nascut. Toata viata mea am fost obsedata de chestiile astea si am cercetat, observat. Am si obiceiul sa stau noaptea, noaptea ma simt eu bine, in zile insorite nu ma simt in regula. Atunci in zilele insorite, am simt "blocata", nu pot fi eu si n-am chef de nimic. Seara imi revin. Si de obicei compania unora imi afecteaza starea de spirit. Dar sunt ca vulcanul de obicei.
Eu nu pot sa opresc gandurile, cand nu pot sa le leg in logica, fac urat ma simt rau, la mine trebuie sa stiu totul sa fie o armonie inauntrul meu, si nu se poate opri.
Dar eu sunt si yogi, meditez si din astea. Poate asta e cauza.
Cand omul gandeste mult descopera noi forme ale lucrurilor, si de obicei suntem mintiti sa vedem lucrurile intr-o forma gresita, iar ganditul prea mult ne desparte de tot de realitate.

| Tyranolow a răspuns:

Ma gandesc la moarte

| PainTech explică (pentru Tyranolow):

Nu e o idee rea. Un momento-mori.