NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Dacă ar fi o lege universală, ca orice om înainte de moarte să treacă prin toate chinurile, la care a supus alte fiinţe prin faptele sale neaccidentale (căci, hey, poate cineva s-a împiedicat şi a picat cu gura pe un cârnat şi a fost nevoit să îl înghită, ca să nu se sufoce...tot ce e posibil), ne-am gândi de două ori înainte de a le trata pe animalele non-umane ca pe nişte fabrici de carne, lapte, ouă, oase, blană, piele, pene, ca pe sclavi, ca pe obiecte, ca pe cobai? Dacă am şti, că absolut tot ce le facem lor se va întâmpla şi nouă, am mai fi atât de nepăsători, de ipocriţi, de ignoranţi? Că văd că o simplă empatie deseori e neputincioasă şi până realitatea nu ne muscă efectiv de c.u.r, nu îl ridicăm, suntem prea comozi. Păreri?

322 răspunsuri:
| FaraNume1245 a răspuns (pentru Ecaterina2016):

Empatia DOAR fata de fiintele neajutorate (care te-ar manca, daca nu ai fi in varful lantului trofic) e ipocrizie.

NOname
| NOname explică (pentru FaraNume1245):

A zis cineva ceva de "DOAR"? Iar răstălmăceşti idei, de dragul de a găsi un nod în papură şi de a te bagă în seamă.

| FaraNume1245 a răspuns (pentru NOname):

Discutia asta n-are rost. Ti-am mai explicat, si eu si altii, unde si cum gresesti.

NOname

Da, desigur, eu sunt cea care greşeşte.
Iar dacă n-are rost (şi aici nu te contrazic), de ce continui?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acum conteaza si ce viata a avut animalul, nu poti compara un animal tinut la iarba verde si hranit de Tarani cu cele din comert.
Iti inteleg punctul de vedere si ai toti veganilor lumea ar fi Mai buna fara a chinui animalele, dar oricum societatea din ziua de azi e stricata din toate punctele de vedere.

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

"Acum conteaza si ce viata a avut animalul, nu poti compara un animal tinut la iarba verde si hranit de Tarani cu cele din comert."

Dacă ai fi ţinut ca sclav şi hrănit cu mizerii şi antibiotice, iar apoi ucis şi dacă ai fi ţinut ca sclav şi ocazional hrănit bine, iar apoi ucis, chiar crezi că ar fi o mare diferenţă, care ar face cele două cazuri incomparabile?

http://imgur.com/jnU0bKm
http://imgur.com/jQxGozm
http://imgur.com/uR2Vf5A

"Iti inteleg punctul de vedere si ai toti veganilor lumea ar fi Mai buna fara a chinui animalele"

Mă bucur că înţelegi.

"dar oricum societatea din ziua de azi e stricata din toate punctele de vedere."

Poate cu mici excepţii.
Dar, în opinia mea, cam tot ce e stricat e şi reparabil. :)

Chiar tu ti-ai admis unele greseli. Nu eu continui discutia asta, tu imi faci notificari.

NOname

Aha, că eu sunt la întrebarea ta şi mă iau de toţi cu aceleaşi non-sensuri.

Ce ai spus tu n-are nicio legatura cu ce am spus eu. Ti se pare ca m-am luat de cineva? Daca nu poti vedea macar aparentele, macar nu-mi mai face notificari inutile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

"Desigur, continuă cu ignoranţa şi aroganţa! Să nu cumva să aduci vreun argument valid!
http://imgur.com/XgdKGlK"

Dacă înlocuiai "ignoranța" cu "propagandă", atunci era fix definiția în 2 cuvinte a meme-urilor tale. Absolut 100% din meme-urile pe care le-ai oferit sunt caricaturi sau propagandă.

""Hai să ne sinucidem ca să nu mai provocăm suferință."
După tine. :)"

Întâi doamnele :)

""În imaginația ta nimeni și nimic nu e fericit, sincer..."
Iar afirmaţii nefondate şi irelevante. Mai mult chiar nu poţi, este? Te cred şi eu. Dar de ce să nu taci atunci?"

Era o părere personală, greșeala mea că nu am menționat, ce-i drept.

"=)) Mooor! Tu faci o afirmaţie aiurea şi tot eu sunt cea cu datoria de a demonstra ceva? =)) Eşti culmea!"

Nu, tu ai afirmat(și demonstrat), că vacile sunt torturate în crescătorii, iar aici îți dau dreptate. Dar tu acum spui că și vacile de la țară sunt torturate, dar n-ai oferit nici o dovadă pentru acest lucru.

"Aşa, să nu cumva să devii mai neprost şi mai informat!"

Dacă ai veni cu o informație obiectivă, ai veni cu linkuri de la site-uri în domeniu și de încredere, nu cu "fanart" de vegani pe imgur. Dar așa, ca să nu te rupi în figuri mai puțin.

""Mda, să fi troll plictisit n-am luat în calcul."
Isteţ şi relevant, ca de obicei. Te mai întreb o dată, dacă nu ai nimic inteligent şi relevant de spus, de ce să nu taci?"

Vine să adauge ce spusesem mai adineauri.
Să repeți același lucru ignorând explicațiile date este un mod de a trolla(sau de a fi înapoiat, de fapt "și", că oricum trebuie să fii înapoiat ca să trollezi la așa ceva).

"Da, că trebuie să fii un geniu, ca să recunoşti un discurs homofob, sexist, misogin, rasist, xenofob şi stupid."

Ei bine, trebuie să fi un idiot ca în urma unui discurs care iți explică cum stă treaba cu anumite stereotipuri și încăpățânarea lor tu să tragi concluzia că autorul acelui discurs aparține sau ține partea acelor stereotipuri.

"În sfârşit, măcar ceva ai înţeles. Bravo!"
Mulțumesc dar ți-am spus că n-am nevoie atât de critici cât și de de felicitări de la tine.

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Hai că m-am plictisit şi de tine, iar rostul discuţiei, oricum, era condamnat din start.

Uite un exemplu de om, care mai şi înţelege ceva din ce i se prezintă şi nu ţine cu dinţii de orgoliul pueril:
http://www.tpu.ro/......ra-sa-iau/
E plăcut să nu vorbesc de pomană.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Și-am uitat să menționez, nu toate crescătoriile practică ca în filmulețele date de tine. Dacă te uiți în comentarii la cel despre crescătoriile de vaci sunt atât lucrători(sau cunoștințe de ale lor) care confirmă, cât și alții care infirmă(scrollează puțin să se încarce mai multe comentarii apoi caută-l cu Ctrl+F pe Connor Rains, are argumente valide pentru asta și nu numai, tipul chiar știe despre ce vorbește). Am văzut la televizor că sunt crescătorii care chiar se bazează pe faptul de a avea vacile fericite, chiar punându-le și muzică, întrucât producția era mai mare așa. Poți spune că e fake și regizat, dar același lucru puteam și eu să spun de video-ul dat, de fapt chiar are unele insert-uri exagerate, dar le-am trecut cu vederea și m-am concentrat pe ideile principale.

Acum, ai dat exemplu un om care a tras această concluzie fiind LACTO-vegetarian timp de doar O săptămână și o țâră la aproape 24 de ani și crede că virginitatea te face mai sănătos, că heterosexualii sunt de fapt bisexuali într-un fel sau altul, în 2 luni masa sa musculară se va schimba radical mai ales cu o dietă vegetariană și că poate supraviețui doar cu pâine și apă(ai mai și fost de acord cu el, nici nu realizezi ce tâmpenie a zis și tu crezi). Lista asta e doar începutul.

Și bun, să zicem că te poți dezvolta normal numai cu iarbă. Dar n-ai putut demonstra că este imoral să consumăm produse de origine animală(mai ales secrețiile) și nici că este fezabil să fim vegani la scară globală.

Concluzia?

| Victor453 a răspuns:

Eu cred ca ar fi cinstit aceasta, oamenii trebuie sa inteleaga prin ce trec saracele animale, si acei care fac asta cu usurinta trebuie obligatoriu sa treaca prin asta ca sa intelaga ce-au simtit aceste animale, si ce durere a provocat el altora inainte de moarte

| ionutrusin a răspuns:

Mda...

| bustamante a răspuns:

Te poti linisti cu gandul ca exista un Univers paralel in care se poate si invers. Te-ar linistii daca animalele ne-ar face noua lucrurile pe care le facem noi lor, acestia care cuvanteaza?
Asa este ierarhia. Ai picioare ca sa mergi pe pamant, nu prin aer.
Da in mare parte ai dreptate, nu ne doare pana nu ne doare. Trebuie sa existe cat mai comod mod posibil deoarece nimeni nu munceste si trebuie sa aiba la nas totul.

| Marjanovic_Alexandru_1998 a răspuns:

Deși, probabil, nu suntem de aceeași părere, tot o să răspund. Eu cred că nu are sens să ne mai contorizăm faptele bune sau rele, din perspectiva din care luăm în considerare tot ce se spune în biblie și -să zicem- credem în ceea ce se spune acolo. Cunosc un om care are o vorbă: "Până la Dumnezeu, te mănâncă îngerii". Ne chinuim prea mult, gândim ineficient, luăm un calcul ce s-ar întâmpla dacă, dacă x nu e de acord cu mine etc. și nu mai apucăm să facem ceea ce trebuie pentru că ne împiedică etica sau bunele moravuri. E simplu: vrei viață spirituală, te lași mușcat și călcat în picioare de ultimul om al străzii și dai ultimul ban din pensia ta de 500 de ron/luna la biserica, iar dacă nu vrei, mai bine trăiești pe pământ cât ești pe pământ -variantă pentru care optez eu.

| L1feDRAIN a răspuns:

Nu am citit decat titlul intrebarii, pentru ca m-am obisnuit sa nu vad nimic folositor din ele, decat ganduri aiurea...

NOname
| NOname explică (pentru L1feDRAIN):

Pierderea ta.

| Florin_Chiba_1988 a răspuns:

Şi moartea e un pas înainte, şi de ce trebuie neapărat să o vedem ca fiind ceva neaparat greu sau negativ? Şi de vrem sau nu, ceea ce facem pe acest pământ lasă urme asupra modului cum plecăm de pe această lume.

NOname
| NOname explică:

VEGAN 2017 - The Film

http://www.youtube.com/watch?v=IxVR53xemSs

| L1feDRAIN a răspuns (pentru NOname):

Mult am mai pierdut.

| crystall17 a răspuns (pentru Cadillac):

Foarte corect. Dsoara nu e impartiala dupa cum se vede, insa.