1.Așa și?
2.Nici eu nu am spus asta, cel puțin în mod direct. Într-adevăr, poate că nu am dat exemplu bun cu proteinele, dar totuși trebuie să existe un motiv întemeiat pentru care medicii nu recomandă o dietă de vegani copiilor și faptul că în Italia este chiar ilegal să-ți limitezi dieta copilului la doar plante. Sistemul nostru digestiv nu poate digera celuloza eficient.
Și totuși tu la rândul tău m-ai luat nefondat la batjocură la argumentul că virgulă carnea a stat la baza evoluției omului, și-ți subliniez din nou, nu doar carnea în sine ci și gătirea ei, și dacă vrei detalii a mărit speranța de viață, scăzut riscul de a contracara boli, și alte lucruri care îți spun sincer nu-mi vin în minte și nu stau să mai caut, dar au facilitat dezvoltarea noastră ca om, sau tu ești creaționistă? Apropo, nici nu mi-ai adresat următoarele lucruri:
1. Cu plantele și cu animalele consumate de hrana noastră la rândul ei cum rămâne ca indivizi? Am senzația că mi-ai răspuns cu faptul că "Majoritatea animalelor sunt ierbivore" dar nu cred deoarece ca argument ar fi fost efectiv invalid.
2. Natura e și ea rea la rândul ei, există până și paraziți care chinuie în draci fără să omoare, ceea ce e mai rău. De asta ce ai de spus?
Ca să nu mai menționez că imaginile care le-ai oferit sunt propagandă câteva din ele.
"Da, că fix de drepturile animalelor îţi arde, de aia le mănânci. " - nu de asta era vorba.
"Există metode contraceptive atât pentru animalele umane, cât şi pentru non-umane." - parca animalele nu aveau ratiune, deci contraceptia e impotriva vointei lor. Facem lucruri impotriva animalelor impotriva vointei lor, in timp ce militam pentru drepturile lor, plangandu-ne ca sunt "torturate si violate" in abatoare?
"Cât despre produsele cosmetice, pe cât posibil folosesc produse vegane din ingrediente naturale. Există, să ştii! ...deci şi aici soluţii există, dorinţa să fie (nu doar reavoinţa, ca în cazul tău)!" - pe cat posibil, deci nu in totalitate.
PS: nu sunt rauvoitor, doar incerc sa te trezesc.
Din moment ce si animalele se mănâncă intre ele nu vad nicio problema că si oamenii mananca animale. Asa este natura. E ceva normal.
In legatura cu chestia cu veganii, nu stiu ce sa zic despre ea, daca nu stiti inca si plantele au viata, cand mancam un mar e ca si cum i-am manca unui pui o aripa
"Așa și?"
...şi afirmaţia ta "Ajung animalele mai deștepte ca noi, ca ele mănâncă proteine și noi doar fibre" are cu atât mai puţin sens şi cu atât mai mult umor, cu cât...majoritatea animalelor sunt ierbivore. Poate reuşeşti să te prinzi din a doua încercare. Mai optimistă de felul meu, îndrăznesc să sper. :D
"Într-adevăr, poate că nu am dat exemplu bun cu proteinele, dar totuși trebuie să existe un motiv întemeiat pentru care medicii nu recomandă o dietă de vegani copiilor și faptul că în Italia este chiar ilegal să-ți limitezi dieta copilului la doar plante. Sistemul nostru digestiv nu poate digera celuloza eficient."
Aha, există un motiv întemeiat.
http://imgur.com/mCeSEKf
http://imgur.com/dCyK7nA
Majoritatea oamenilor nu sclipesc de inteligenţă şi trăiesc în ignoranţă, în comoditatea dezinformării, a iluziilor, plini de prejudecăţi - multe dintre care băgate în capul lor de alţii -, iar medicii sunt şi ei oameni; şi nu cunosc legile din Italia, dar şi la noi sunt multe legi tâmpite.
"Și totuși tu la rândul tău m-ai luat nefondat la batjocură la argumentul că virgulă carnea a stat la baza evoluției omului, și-ți subliniez din nou, nu doar carnea în sine ci și gătirea ei, și dacă vrei detalii a mărit speranța de viață, scăzut riscul de a contracara boli, și alte lucruri care îți spun sincer nu-mi vin în minte și nu stau să mai caut"
Tratez cu scepticism aceste afirmaţii, dar chiar dacă ar fi 100% valide, tot nu e o justificare, ca în zilele noastre, când avem nenumărate opţiuni (majoritatea mai sănătoase şi etice), să alegem să consumăm cadavrele şi secreţiile bietelor animale. Prefer să trăiesc în prezent. Dacă tu nu, ce cauţi pe net?
"Cu plantele și cu animalele consumate de hrana noastră la rândul ei cum rămâne ca indivizi? Am senzația că mi-ai răspuns cu faptul că "Majoritatea animalelor sunt ierbivore" dar nu cred deoarece ca argument ar fi fost efectiv invalid."
Aici eşti prea incoerent şi nu sunt sigură ce ai vrea să spui, dar întorcându-mă la primul tău răspuns, care conţine următoarele întrebări, profunzimea şi relevanţa cărora m-au blocat: "Da nu te gândești la săracii viermi și insecte care i-a mâncat găina înainte să ajungă și ea la rândul ei pe farfurie?(e, asta dacă era de curte) Sau chiar la însuși plantele mâncate de erbivore și vegani, crezi că ăla sunt obiecte?", reuşesc să deduc cam care ţi-e curiozitatea. Ups, din greşeală am şi răspuns. Dar totuşi, ca să înţelegi şi tu: da, mă mai gândesc şi la insecte, şi la viermi, şi la plante... Aşa, şi? Ce propui? Sau faptul că nu pot salva toate vietăţile planetei ar trebui să mă oprească din a salva pe cele, pe care pot?
"Natura e și ea rea la rândul ei, există până și paraziți care chinuie în draci fără să omoare, ceea ce e mai rău. De asta ce ai de spus?"
Un vierme e un vierme, nu are vreo vină că s-a născut vierme, iar omul e om, are raţiune şi are de ales, am tot explicat. De ce nu te-ai compara cu cineva mai empatic, mai bun ca tine (deşi viermele nu e rău, e doar vierme)?
"Ca să nu mai menționez că imaginile care le-ai oferit sunt propagandă câteva din ele."
Iar miliardele de reclame, de dezinformări, cu care suntem bombardaţi din toate direcţiile de-a lungul secolelor, sunt un lucru normal şi ok, nu?
http://imgur.com/n9ulD7t
""Există metode contraceptive atât pentru animalele umane, cât şi pentru non-umane." - parca animalele nu aveau ratiune, deci contraceptia e impotriva vointei lor. Facem lucruri impotriva animalelor impotriva vointei lor, in timp ce militam pentru drepturile lor, plangandu-ne ca sunt "torturate si violate" in abatoare?"
Arată-mi o soluţie mai bună (pentru toţi)! Tu o vezi? Eu nu. Dar zău că nu asta e problema. Suferă doar cei existenţi, neexistenţi - nu. Iar aşa cum să opresc din a se înmulţi o fetiţă de 12 ani, doar pentru că fiziologic/biologic poate (lipsită de discernământ şi ea), nu mi s-ar părea o tragedie, nici controlul acestui lucru în cazul unor animale non-umane nu mi s-ar părea ceva inacceptabil. Aşa e când suntem nevoiţi să alegem din două rele, răul mai mic.
""Cât despre produsele cosmetice, pe cât posibil folosesc produse vegane din ingrediente naturale. Există, să ştii! ...deci şi aici soluţii există, dorinţa să fie (nu doar reavoinţa, ca în cazul tău)!" - pe cat posibil, deci nu in totalitate."
Da, hai să ne legăm şi de asta, deşi acel "pe cât posibil" se referea mai mult la "ingrediente naturale", căci cu evitarea chimicalelor e deranjul mai mare în ziua de azi. Şi nu e ca şi cum pe lângă săpun aş folosi cine-ştie-câte produse cosmetice, mă mulţumesc cu strictul necesar (ceea ce vă tot recomand şi vouă).
Dar ca să fie gluma glumă, http://imgur.com/YZtvnIS :))
Să iei un vegan la puricat şi să-i găseşti o chichiţă, de care să te legi, nu e mare filosofie, poate oricine. Întrebarea e: merită? Că se merge până la absurd.
"nu sunt rauvoitor, doar incerc sa te trezesc."
Nu zău, deci eu sunt cea care doarme sau e în negare? =))
Living is not for the weak. Nu am habar de ce mi/a venit in minte asta cat am citit intrebarea ta si cam toate posturile de pe aici.Cum a spus si Gizaz mai sus, asta a devenit o religie pentru tine. Si aia se cred mai presus pentru ca au prietenul lor imaginar. In rest, a spus userul BunaAll tot ce trebuia spus.
PS> "Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results." Cam asa si cu propaganda ta vegana.
PS2> Amuzanta rau poza cu pisica.
"Wtf auzi "sustainable, non-violent world"? Ne intoxici aici cu niste meme-uri scoase din noaptea mintii."
"Din noaptea minţii", că aşa îţi place să crezi, nu?
"Violenta apare din cauza ca mancam carne sau branza si oua."
Direct, dar mai mult indirect, da, apare şi din cauza asta. E trist că nu reuşeşti s-o vezi.
"Tu chiar nu realizezi ce ne vinzi aici? Restul lumii e ipocrita si ignoranta, numai tu nu!"
Sunt şi eu în multe privinţe, spre ruşinea mea, dar mă tratez.
"Clar violenta fata de animale e cea mai dramatica de pe tot mapamondul."
Ce contează dacă e sau nu cea mai? E o tragedie, una soluţionabilă.
"Faptul ca nu te sustine aproape nimeni pe site da de gandit."
Da, că doar mulţimile mereu au fost etalonul înţelepciunii.
Nicio schimbare majoră nu a fost întâmpinată de majoritate cu braţele deschise (asta nu înseamnă că cei care o aduc trebuie să se retragă intimidaţi; altfel nu s-ar produce niciuna). Mereu a fost nevoie de o generaţie sau mai multe, pentru ca mentalitatea maselor să aibă timp să se reînnoiască, să progreseze, să se scuture de învechit.
"Vrei prieteni vegani? Ma indoiesc, in tine nu a ramas nici macar o urma de umanitate. Nu stii sa convingi pe nimeni ca ti-a schimbat tie cu adevarat veganismul viata in bine, sa te fi salvat de vreo boala necrutatoare, sa te fi facut sa slabesti o jumatate de om si diverse alte chestii. Tu in schimb ai replici de genul: "dar am gasit inlocuitori si ma simt excelent"."
Aşa vezi tu, ceea ce e fals. Dacă mi-ai urmări activitatea, poate ai fi mai aproape de adevăr.
"Bun, pe restul nu ne intereseaza. Lasa-ne sa fim ignoranti, rai si prosti."
Ai fost nominalizat să vorbeşti în numele tuturor? Poate pe unii îi mai şi interesează şi nu vor să moară "ignoranţi, răi şi proşti". Cine eşti tu ca să le negi acest drept?
"Ca nu esti tu departe de noi."
Nu sunt, dar nici pe loc nu stau.
"După logica ta așa ar trebui să pățească și prădătorii ce mănâncă carne, chiar și oase (câinii)."
Nu, te înşeli, nu e după logica mea, poate a ta.
"Tu și cu ceilalți adepți acestei așa-zise "empatii" n-aveți decât să urmați ce vreți, intr-o situație critică doar cei echilibrați și puternici vor supraviețui."
Da, că tocmai putere şi echilibru denotă maltratarea celor mai vulnerabili şi inocenţi dintre noi. :|
http://imgur.com/M1YUmMG (metaforic vorbind)
Medicii nu prea fac nutritie la Medicina, nutritie se face la Facultatea de Nutritie.
Lasand deoparte empatia, produsele de origine animala din prezent nu prea mai au legatura cu cele de acum cateva sute de ani. Conteaza foarte mult si cu ce este hranit animalul respectiv, cu ce substante a fost tratat, cu ce substante a fost tratata carnea ulterior si ce aditivi i-au fost adaugati pentru a mari termenul de valabilitate. Marea majoritatea a mezelurilor contin soia, garantati ca nu a fost modificata genetic? Laptele de vaca nu este compatibil cu corpul nostru decat intr-o proportie de 50%, de aici si alergiile aferente, sa mai adaugam de cazurile in care vaca era bolnava si laptele avea puroi? Peste congelat capturat in urma cu 3-4 ani? Nu, multumesc. Prefer sa stiu si sa controlez ce mananc. Daca mai trecem si la capitolul reziduri care ne raman in organism deoarece carnea nu este asimilata odeauna corespunzator de catre organism...
Cam aşa e, Farfurioara Verde.
Deşi, eu una, şi dacă trupurile animalelor şi secreţiile lor nu mi-ar face niciun rău, ba chiar mi-ar fi benefice pe undeva, tot aş zice "Pas!", căci lăsatul deoparte a empatiei faţă de cei inocenţi îmi vine mai greu.
Nu-s vegana, nu impartim aceleasi opinii legate de subiectul asta )
Nu-s de acord.Noi suntem oameni, noi conducem peste restul animalelor.And the meat is too good :3
Nu, n-ar avea, căci le-a prezentat deja, doar că tu ești ignorant și nu le vezi.
"Uiți că și noi suntem animale, facem parte din Regnul Animal, deci nu suntem scutiți de Selecția Naturală."
Uit? Oare? Chiar din contră. Însă ceea ce se întâmplă demult a încetat să aducă a "Selecţie Naturală", în care, oricum, natural ar fi fost să jucăm mai mult rolul vânatului. Iar în a suge sânul vacii şi a mânca ciclurile menstruale ale unei găini nu e nimic natural. Cam tot ce a făcut specia noastră de ceva vreme e forţat şi aiurea. Iar când vine vorba de carnism, demult nu mai e vorba de supravieţuire.
"Da, e trist felul în care ne tratăm "prada", dar nu uita că nici prădătorii nu au milă față de prada lor."
Suntem nu prădători, ci mai degrabă paraziţi, oportunişti, cu aere de prădători. Vezi că am postat nişte link-uri pe temă, să prinzi mai bine ideea.
Şi cum de doar în astfel de situaţii ne comparăm cu leii şi lupii? Cum de în restul activităţilor nu îi luăm drept etalon?
S-a descoperit ca si plantele stiu cand sunt mancate. Deci, presupun ca tu si restul de hipsteri atei si vegani va trebui sa manancati aer de acum. Pwp.
Eram sarcastic, scuze în caz că nu te-ai prins. Înțeleg că e greu pe aici.
Nu mă refeream la ceva anume, dar ea acuza pe toată lumea de ignoranță, așa că am zis că o s-o scutesc de un răspuns, dar de pare că nu a funcționat.
Presupui prost.
Dacă măcar tu (şi cei ca tine) ai crede în pretinsele tale studii şi în astfel de raţionamente, asemenea situaţii n-ar trebui să existe: http://imgur.com/aDQwQ1e
Linkuri la desene motivaționale de pe imgur nu reprezintă argumente, ci mai degrabă lipsa lor.
Pe lângă "desene", care conţin idei, raţionamente, multe dintre care constituind baza unor afirmaţii, deci fiind argumente, am postat şi multe alte raţionamente şi link-uri, până acum probabil câteva mii (pe tema asta), deci normal că mi se pare ridicol, când cineva afirmă că argumente nu există şi vine cu idei şi atitudini, care denotă că nici măcar nu le-a citit (dacă nu e ignoranţă, ce e?).
In loc de animale, as adauga oameni. Facem destul de mult rau oamenilor de linga noi, daca am putea sa nu mai facem, ar fi, cu tot raul facut animalelor, un progres real. Hai sa nu fim ca Hitler, care isi iubea mult ciinele, dar trimetea pe evrei la gazare. La urma urmei, ce e mai important, omul, sau animalul? Hai mai intii sa rezolvam conflictele dintre noi, si apoi sa ne ocupam si de animale.
Asta se intampla cand ai o predispozitie spre fanatism. Nu avem ce face. E trist, avea potential.