Au blat însiropat, cele ambalate în vid.
Pasteur a inventat pasteurizarea, lucru care a condus la dezvoltarea comerțului, datorită faptului că nu mai exista riscul stricării conservelor, borcanelor cu diverse murături, gemuri, compoturi atât de repede precum era înainte de pasteurizare.
Iar, vidarea a fost o soluție găsită pentru păstrarea proaspătă a produselor care nu pot fi pasteurizate, pentru că s-ar distruge.
Răspunsul îl găsești în prăjiturile cu blat din comerț ambalate în folie vidată. Au termen de valabilitate îndelungat.
Vidarea, ca și pasteurizarea are rolul de a opri microorganismele responsale cu mucegaiul, cu putrefacția, pe scurt distrugerea oricărei materii comestibile.
Pai cam la ala ma refeream si eu.
Deci zici ca si o preajitura proaspata in vid, ar rezista mai mult decat cateva zile.
Nu stiam ca si daca nu e substanta uscata tine mai mult, nu stiu daca prajiturile cu blat in folie vidata au blat insiropat si nu cumva is cam catre uscate.
Au blat însiropat, cele ambalate în vid.
Pasteur a inventat pasteurizarea, lucru care a condus la dezvoltarea comerțului, datorită faptului că nu mai exista riscul stricării conservelor, borcanelor cu diverse murături, gemuri, compoturi atât de repede precum era înainte de pasteurizare.
Iar, vidarea a fost o soluție găsită pentru păstrarea proaspătă a produselor care nu pot fi pasteurizate, pentru că s-ar distruge.
Siropul nu cred ca se evaporă.Dar nu e bine nici sa manânci chestii prea învechite.
Eu spre exemplu mănânc o mâncare ce e maxim de două zile în frigider asta daca e ceva ce stiu ca are un termen de valabilitate mai mare, daca nu o arunc.
Era ceva video pe net cu mâncare de la Mc sigilată ermetic, rezista dar categoric nu mai e comestibila
Deși există unele conserve țin ceva ani până să se strice, mai ales gemul
Bine, la gem e altceva ala tine ca are 70 % zahar, si zaharu in sine e un conservant f bun.
Dar o prajitura nu tine chiar daca o acoperi cum acoperi gemu.
Se va strica mai greu dar se va strica. Prajitura are pe ea si in ea bacterii, spori de mucegai etc.
Nu cred. La mine, si ca o băgăm fără acoperiri de astea, nu se strica. Rămânea blatul însiropat