Ce ar fi sa incerci varianta :
Dar tu cand te muti cu copilul tau de aici?
Ca sa cresti un catel la bloc, este destul de dificil si necesita multa rabdare din partea ta dar si din partea lor. Este si normal sa se agite vecina ca un pepsi pentru ca un caine latra si isi face nevoile si...traieste. Doar nu il poti tine sechestrat din cauza unei femei care are probleme cu nervii
As ramane... ce?! "Auzi vecine, eu cred ca mai bine ti-ai vedea dumneata de treaba dumitale, si ma lasi pe mine in pace.
Cainele meu, nu cred ca face mai mult scandal decat dumneata, cand o certi pe fi`ta, de se-aude pana la 4.
Eu am sters dupa el. Vii dumneata si stergi dupa Rex? Nu prea cred. Asa ca mai bine ti-ai vedea de apartamentul dumitale, si numai cauta motiv de scandal."
Eu de 20 de ani ma confrunt cu asa problema, nostim este ca toti cei care nu incapeau de caine au murit, dar toti si apoi s-a gandit si cainele sa moara. Eu m-am resemnat si am adus altul si imi merge foarte bine. "julian" cainele face pipi aiurea pana la 6 luni, nu ai ce sa-i faci, fie ca-l duci la plimbare el se intoarce in casa si face pipi, fa-i un loc special in casa si cu un betisor-sul din ziar, ii dai usor la fund, atunci cand face pipi in alta parte si nu la locul stabilit de tine si ii spui hotarat "acolo", te va asculta sa stii. In ziua cand implineste 6 luni exact face pipi afara si-apoi numai afara. Atunci poti sa incepi un mic dresaj facandu-l sa asculte numai de comenzile tale. Un caine este ca si un copil te face sa fii responsabil, sa ai rabdare si putere de intelegere. Succes.
Fara prea multe detalii, i-as raspunde in felul urmator: Am sa ma mut, cand or sa vrea muschii mei, pana atunci SUPORTA-MA! ca si eu fac la fel cu tine, te suport!
Atata timp cat faci curat dupa el, nu vad care ar fi problema! - nici eu nu agreez faptul ca ies din bloc si dau cu nasul in rahat de caine (sigur nu ti-ar placea nici tie) ca sa nu mai zic ca aleea care duce la parcare este plina de rahati in special dimineata - ii spun "aleea cu surprize"
Si ca sa fie sincera, mai am o nemultumire (desi tu nu ai nici o vina) si anume ca ar trebui orice fel de animal trecut la intretine!
Vei spune ca sunt nebuna, poate dar, atata timp cat si ei consuma apa (chiar daca in cantitate infima) si beneficiaza si de caldura pe timpul iernii de ce nu? Un nou nascut ce consuma in primele 6 luni de viata - poate aceeasi cantitate infina de apa. Nu este o comparati prea placuta dar, m-am enervat. Acum, seman cu Gabrieluzzu
Sa ai o zi placuta si ma scuzi daca te-am suparat!
Cred ca ar fi foarte bine sa te duci sa ceri si parerea celor de la Asociatia chinologica, sau/si Protectia animalelor, care ar putea sa-ti ofere nista argumente forte, cu care sa lamuresti eficient neiubitorul de animalute! Eu sunt mandru ca pe strada mea au pus stalpi speciali cu cutii metalice cu pungi pentru strans dupa catei, cu un semn vizibil, distinct, mare, si cos de gunoi! Success!
Eu i-as spune ca nu ma mut, pentru ca imi convine sa locuiesc acolo, chiar asa, cu animale prin(trebuie) vecini.
Totusi, omul are si putina dreptate daca intr-adevar cainele face pipi pe scara. Nu cred ca te-ar impresiona sa vezi un vecin facand asta, chiar daca imediat ce termina se apuca sa curete.
Dificil...
Dar, in orice caz, cainele nu l-as da.As incerca sa ii spun ''Vecine scuza-ma, e caine, mai dureaza ceva pana invata si el. Voi avea grija sa curat mereu dupa el''.
Daca nu merge cu frumosul, ignora-l si gata.
Si eu am catel, si al meu a facut pe scari, dar am curatat repede si vecinii nu au zis nimic.
Depinde si de relatia ta cu ei...ca sunt unii nesuferiti care iti cauta nod in papura numai ca sa te umileasca sau sa-si bata joc de tine din rautate, poate nu au nimic cu cainele...
Eu cred ca ar trebui sa iti dea de gandit ce ti-a zis vecinul. Eu una nu inteleg persoanele care tin caini si stau la bloc... adica ok... inteleg... iubiti animalele... dar daca le iubiti... mutati`va la casa... un animal... tot animal ramane... si + mai chinui si vecinii... ma rog... acum fiecare face cum vrea
Atunci ar trebui sa ii explici situatia vecinului si sa ii spui sa mai aiba "dracului" un pic de rabdare...
Eu stiu cum e sa ai catel mic de aceea i-as zice ceva tot cu ''dracului'' si sa astespte...
E nul baga in seama .ca daca e unu care nu iubeste animalele nu te poate intelege. dar lasa-l in plata lui si cand te intalnesti daca vezi ca te tot enerveaza si te supara zii si tu...au. nu-ti convine mutate tu!
Trebuia sa ii spui ca ai vazut in ziar anunturi gen :"vand casa in zona linistita, fara vecini". Daca nu reuseste sa se adapteze la bloc, sa isi cumpere casa/cabana ceva la munte, sa se izoleze.Sau sa plece in croaziera pe Mediterana, sa-i miroase a peste si a pescarusi. Poate-i place ai mult.
Ce nu-s tii tu, kh, e ca ma voi muta in scurt timp la casa. Asa am si gandit cumpararea cainelui. Insa, pana e gata cred ca am dreptul sa stau pe proprietatea mea cu cainele, cata vreme in Romania nu exista o lege care sa-mi interzica asta. Modul de adresare al vecinei m-a deranjat, ca oricum nu ma mut eu cand vrea ea.
Eu cand stateam la bloc, avem un rottwieller(acum am doi)si sa trezit o vecina sa imi zica, ca daca nu scap de caine sau nu il vand mi-l calca cu masina... dupa o saptamana i-am spart cauciucurile masinii...sa nu mai aiba cu ce sa il calce.Aceste persoane, sunt niste oameni care nu se suporta pe ei insisi... apai un caine.Mai aveam un prieten care avea si el tot un rottweiller, si statea la etajul 8.Cand iesea cu cainele afara...normal ca se ducea cu liftul...sa trezit o baba sa se duca la asociatie si sa le zica la aia ca sa plateasca si cainele liftul...niste dobitoci.
Julian, intreaba-l daca a trecut examenul celor sapte ani de acasa.nu poti sa spui asa unei persoane, este lipsa de bun simt.mai ales ca inteleg faptul ca tu cureti imediat.incearca sa nu il mai bagi in seama, si data viitoare, spune-i ca tocmai ai vandut casa in care doreai sa te muti, si ca doresti sa mai achizitionezi si un pui de pitbull.
Regis: Culmea e ca am vazut vecini facand pipi pe scara, atat de beti incat nimeni nu stregea dupa ei. Vecina de jos (cea in cauza) are program de bormasina si naiba mai stie de ce pichamere de ani de zile si mie imi era copilul mic si nu putea dormi ca zgomotele durau pana tarziu in noapte, dar nu m-am dus niciodata sa-i bat la usa si s-o admonestez. In fiecare zi o salutam cu respect, ca e batrana. Foarte acra, saraca!
eduard200 întreabă: