| spy2o a întrebat:

De ce exista la romani mentalitatea asta cretina ca mierea care cristalizeaza este "inmultita" cu zahar? Dar...in schimb, ei prefera sa cumpere "miere naturala"(sirop cu zahar) la pret redus, din supermarket.Romanul prefera aspectul in detrimentul calitatii(nu e o noutate). Prefera sa ia din supermarket(lichida) decat sa ia de la mine (cristalizata.)
De ce?

Reporter:Cum va dati seama ca mierea este contrafacuta?
O cre(s)tina:Este cristalizata!



Suntem a doua tara cea mai mare producatoare de miere de albine(din EU) dupa Spania si totusi consumul mediu pe cap de locuitor/an este mai mic de 500g.99, 99999% din mierea produsa in Romania merge la export.Romanul nu stie sa aprecieze ce are.


Deci...cum sa spui ma ca daca mierea cristalizeaza a bagat zahar in ea? Ma zgarii pe ochi cand vad asemenea idioti.Cred ca ar trebui ca guvernul sa porneasca o campanie anti-indobitocire,de informare asupra mierii naturale si siropului cu zahar care se vinde de la pret redus la super-scump, in supermarket.

P.S. Mierea care cristalizeaza este 100% naturala.

4 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Din ignoranţă şi comoditate probabil mai există şi astfel de prejudecăţi.

Eu una, prefer mierea cristalizată, care deşi nu se întinde pe pâine prea uşor, este minunată pentru măşti şi scrub de faţă/corp.

| Fatamuntilor a răspuns:

Lipsa de informare sau mai precis informarea eronata!
Eu cumpar de ani de zile de un nene miere cristalizata si stiu ca e naturala.
Daca vreau miere lichida o topesc in apa calda, dar in se cristalizeza la loc.

Răspuns utilizator avertizat
| Omulinvizibil a răspuns:

Tatl meu este apicultor si tiu foarte bine gustul mierii de albine. Mierea cristalizata este extraordinara.
E 100% adevarat ca romanul prefera sa cumpere din supermarket acel sirop denumit miere si asta pentru faptul ca este mai ieftina si din cauza faptului ca sunt atrasi de aspect.
Mierea cristalizata o poti topi in apa fiarta foarte repede (20 de minute).
+ ca aceasta activitate numita „apicultura" nu este foarte cunoscuta in tara noastra. Pana ca tatal meu sa se ocupe de asa ceva, nu prea auzeam despre aceasta activitate. Dar sunt sute de oameni, in varsta, maturi sau tineri care cumpara matci, familii de albine si stupi si isi dezvolta o minunata afacere. Frumos este faptul ca persoanele care au nu stiu cate familii (+ alte conditii) pot apela la fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor.
E foarte mare pacat ca lumea sa increde si acum de ceea ce gasesc pe rafturile supermarket-urilor si se isi pun toata siguranta in respectivele etichete.