|

De ce mai toată lumea preferă varianta dark mode pe orice aplicație? Mie mi se pare dezordonată, nu pot să citesc nimic, simt că-mi mor ochii. Pe alb pare totul mai organizat și minimalist, deși e același rahat.

14 răspunsuri:
| a răspuns:

Nici mie nu-mi place dark mode

| a răspuns:

Pentru ca e mai putin obositor, in special la text, si consuma mai putina baterie pe deviceuri. Pe oled in special, partea neagra a ecranului e stinsa, consuma semnificativ mai putin.

| a răspuns:

Prefer si eu fundalul alb cum e clasic, chiar si la YT, imi iau ochii razna pe dark mode.

| a răspuns:

Dark mode se refera la tematica (tema) de culori a unui site sau GUI-ul unei aplicatii sau sistem de operare.

Mai demult totul se rezuma la text negru pe fond alb, ceea ce la o utilizare indelungata duce la dureri groaznice de ochi.

Un "Dark mode" ca alternativa la acel etern "Light Mode" sau Light Theme" e binevenit, insa in Windows e FOARTE prost implementat (culorile alese sunt oribile, sunt prea inchise, randarea textului nu e nici ea optima).

Exista insa site-uri si programe unde e foarte bine facut, si acolo chiar usureaza munca si inlesneste citirea.
Pot da exemple pana dimineata, insa am sa ma rezum la 4:

Autodesk Inventor (si celelalte aplicatii din suita lor, incepand cu Autocad, 3DS Max...)
Affinity Photo (si celelalte aplicatii din suita lor)
Adobe Photoshop (si celelalte aplicatii din suita lor)
ProShow Producer

Iar ca site, de exemplu acesta are o tema de culori gen Dark
(ii lipseste insa varianta Light) potrivite pentru citire, si nu oboseste ochii:
https://blog.scssoft.com/
Si YahooMail are o tema Light si una Dark, (si o prefer pe cea Dark, nu e perfecta, dar e mai buna decat scris negru pe fond alb)
YouTube la fel... cu tema intunecata ma descurc ceva mai bine, atat ziua cat si seara.

| a răspuns:

Https://imgur.com/a/mLfd2XN
Dar de asta ce zici? big grin

E ok pentru cei care stau ore intregi in fata ecranului (cum sunt si eu). SI la un moment dat devine obositor si asa negrul ala mai recuce din acea luminozitate exagerata.

| explică (pentru Nemessys):

Oriiibil. Ce-s cu dungile alea?

Și eu stau ore întregi la PC. Mai port și ochelari. Tot mi se pare mai agresiv negrul decât orice nuanță de alb laughing. Îmi fug ochii pe text.
Poate nu mă pot obișnui pentru că judec estetica.

| a răspuns:

Nici mie nu-mi place dark mode, nu -l folosesc si nu l-am folosit niciodata.

| a răspuns:

Pentru ca au un suflet dark eu nu folosc dark mode la nici o aplicație eu sunt deja dark laughing hai ca o aplicație mai merge da prea multe strica și dăunează ochilor acum depinde fiecare cu preferințele lor da nu e o regula cu acest dark mode aia care au asa sunt copii cred, adolescenți. eu unu nu vad nimic interesant la modul dark
Azi o fost o zi dark pentru unu o murit chiar într un magazin Lidl cred ca cauza a fost 'moarte naturala' sau o fi dat coltul când o văzut preturile Dumnezeu sa îl ierte cred ca dacă se mai scumpesc mult dulciurile i Will be next!

| a răspuns:

Ajung sa te doara ochii de la lumina, mai ales cand esti programator si stai mult in fata la pc.
La fel si daca stai seara pe telefon, nu iti obosesc ochii asa tare.

| a răspuns:

Chiar acum citesc asta cu o extensie de la google care face textul alb si restul negru.

| a răspuns:

Salut!

In general, este mai lejera pentru ochi pentru majoritatea oamenilor, insa exista si datorita raspandirii tehnologiei OLED la tot mai multe telefoane, iar acest mod poate ajuta la intarzierea efectului de burning de care sufera aceste modele de display-uri, care consta in decolorarea si dedublarea imaginii afisate de telefon.

| a răspuns:

Poți să îți pui un filtru de lumină albastră ca să îți protejezi ochii dacă nu îți place dark mode.
Nu toată lumea preferă ce zici tu, dar cei care preferă dark mode e pentru că le protejează vederea sau doar le place, e normal să nu ne placă aceleași lucruri.

| a răspuns:

Eu le am pe toate pe dark mode,cred ca asta e dupa starea ta de spirit, dupa felul de a trăi viața adica când vezi pe cineva FERICIT, pozit si super optimist lui/ei îi plac culorile aprinse la telefon, haine, camera.
Zic si eu...

| a răspuns:

Eu sunt mioapa,(deci nu vad de la distanta) aparent asta ma face mai sensibila la lumina si de aceea prefer varianta dark mode, mai ales spre seara. E folositoare cand totul e intuneric si lumina telefonului parca ma injunghie fara mila in ochi, insa ziua cand oricum ma chinui sa vad ca un om normal e dificil sa citesc pe un fundal intunecat. Cei care citesc mult in timpul zilei, au dureri de cap sau care dintr-un motiv sau altul sunt foarte obositi de asemenea pot fi mai sensibili la lumina albastra a telefonului si sa foloseasca dark mode. Daca stai pe telefon noaptea, lumina albastra te tine treaz :mintea ta vede lumina albastra si zice "a, poate este intuneric in jurul meu, dar uite ce aproape e soarele! de ce sa ne culcam acum?"..sunt tot felul de articole stiintifice pe tema asta.Deci e mai sanatos pentru ochi si somn de a folosi varianta dark mode, dar pana la urma fiecare decide ce vrea.