E cam paradoxal totul, oricum ai privi.
Ideea e că poate așa pare sau așa ți se transmite ție din exterior ideea, dar arată-mi tu o vedetă sau un afacerist care nu are totuși Ceasul Rolex la mână, pantofi și haine de brand pe ei sau nu dau bani grei pe tratamente high, destul de costisitoare.
Vedetele sunt high pe modă, clar, că aia e și o parte super importantă a muncii lor, imaginea. Afaceriștii la rândul lor poartă costume, deci da, ai zice ceva mai sobru, dar în realitate sunt tot costume la comandă făcute, dar nu de oricine ci de desingeri tot de brand sau cumpărate de la magazinele tot de brand.
De restul aspectelor nici nu mai vorbim.
Adevărul e că venitul dictează ce, cât, cum și cât de mult își permite omul să și cumpere și să-i mai și rămână de zilele negre.
Iar paradox am zis că e, deoarece ce spui tu e un adevăr, în ideea că, oamenii care sunt bogați și nu mai poartă la tot ceasul grija zilei de mâine, mai ales într-un mod pozitiv, adică nu se mai stresează că poate mâine nu au ce mânca, dar nu se culcă pe o ureche totuși, se simt mai împliniți, mai buni, se simt bine în pielea lor, chiar dacă o dată la nu știu cât timp ies în haine casual, pe când cei care sunt mai jos în lanțul trofic, aleg să "se îmbogățească" mai repede prin tot felul de brizbrizuri care le ridică și lor egoul decăzut.
Bogatia si prostia nu fac casa impreuna.
Oamenii aia sunt destepti, nu fuduli. De ce sa se imbrace extravagant? Cu miliardele alea de dolari pe care tu le-ai da pe haine, ei isi fac alte placeri. Nu vinovate.
Depinde ce înțelegi prin haine simple, cum am mai spus.
Dar Elon Musk nu poartă, mai mult ca sigur costum luat cu doar câțiva dolari. Ci haine de firmă. Poate chiar de firme, care noi muritorii de rând nici nu am auzit.
Ca drept dovadă, eu am zis că port haine de firmă pentru că în prezent îmi permit să-mi iau de la HnM, dar noi, că pot spune că și înainte îmi luam de la HnM dar de la Second, că nu aveam bani, și cât dau azi pe hainele de la HnM mi se pare multicel, dar am auzit de oameni care dau pe o pereche de teneși sau pantofi 10 mil și nu, nu sunt cei mai scumpi și 15 mil pe o haină și am rămas proastă, când am auzit că pot exista haine mai scumpe de HnM și firmele din Mall.
Deci, cum spuneam, poate, pare că omul se îmbracă ca și noi, muritorii de rând și sunt haine oricum decente deși nu uita că vorbim și despre un bărbat, dacă e vorba de Elon Musk, adică ce-și poate pune un bărbat pe el, mai mult decât un costum sau blug și tricou, cămașă, cel mult o geacă, palton și un fular în anotimul geros, cel mult o pălărie și ochelari în sezonul cald. Deci vorbim de un bărbat din pătura burgheză, dar bărbat. Dar se schimbă situația dacă vorbim de o femeie, mai ales de o femeie din pătura la fel burgheză a societății. Ea mereu va trebui să aibă mai mult, mai multe pe ea. Mai ales în societatea și era actuală, mai ales dacă mai și vorbim de femeie publică. Trebuie să aibă totul impecabil, altfel în ochii celorlalți nu va fi femeie. Și asta e și mai rău, dacă vorbim de femei, că de obicei, femeia e femeie doar dacă se comportă, arată și poartă multe straturi de de toate (fuste, pliuri, vopsele, inele, mărgele, make-up, parfum, pantofi, poșete și de toate) abia atunci poate fi numită femeie, iar cele care nu se ridică la standardul ăsta, oricum rămâne doar să compenseze prin procreere, doar dacă naște pui vii și face copchii, e numită femeia, femeie în societate. Altfel e nimic în ochii societății și mereu va fi tratată urât de către oricine din jur. Pentru că femeia cu adevărat în ochii oamenilor, e femeie doar dacă poartă totul pe ea (dacă vorbim de fațadă) sau în ea (dacă vorbim de copii).
Și deci revenind, vorbim de la vârfurile părului, până la vârfurile degetelor, e un ritual întreg pe care femeia trebuie să și-l însușească și aplice zilnic, doar ca să poată fi numită femeie în societatea actuală.
Deci da, săracă sau bogat, femeia e condamnată la a pune multe pe ea, dacă vrea să fie inclusă în grupuri sociale și să fie văzută bine și acceptată sau poate fi ea, cea naturală, dar cu prețul unei singurătăți și nu doar singurătate, aia e oricum partea mai bună, dar a unei stigmatizări profunde din partea societății, ca fiind doar un animal jalnic.
Deci ca să concluzionez, da, bogații în primul rând poate seamănă cu noi, muritorii de rând, dar per total ei au totul de brand și firmă, iar singurii care încă mai poartă haine second și Dacia Logan, deși pare că are o firmă, e pentru că e la început de drum și da, investește în firma lui, ca tocmai, la finalul vieții sau spre finalul vieții să aibă și el posibilitatea să cheltuie tot fără frica de a se mai uita cât mai are pe card sau sub saltea. În realitate nimeni care e milionar sau miliardar nu are haine ieftine și nimic ieftin pe el. Totul e de firmă la ei.
Cât de femei, aici e și mai complicat, cum am spus, la ele implică un ritual întreg, mai ales dacă e din burghezie, totul trebuie să arate impecabil la ele. Iar restul care suntem mai de jos, ne rămâne și nouă să ținem pasul cu toată nebunia burgheziei chiar și dacă la un preț mult mai mic, altfel, vom fi numite animale, creaturi ce nu au ce să caute în societatea lor.