| Marian_2691 a întrebat:

De cind sunt ghetarii si cum s-au format, din cauza caror gaze au fost formati si de ce nu putem sa intrerupem topirea lor prin forarea la mari adincimi (aici depinde si de adincimea lor) si introducerea unor sonde refrigeratoare pe care sa le mentina vii? poate e o prostie ceea ce zic dar macar am incerca ceva

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Comuniştii spuneau cu uriaşă modestie : Omul stăpâneşte natura! Dumnezeu? - Poveşti băbeşti! După ce stăpânim bine pământul ( cel luat cu japca de la bunica probabil ) vom cucerii tot universul, savanţii noştrii lucrează la asta.
După cum vedem au lucrat cu toţii şi ăştia şi ceilalţi cu mult sârg la distrugerea planetei de parcă am mai avea câteva de schimb.
Fenomenele pe care le-au declanşat în natură sunt atât de profunde şi la o scară atât de mare încât doar ca spectatori mai putem participa.
Hârciog a avut dreptate când a spus acele cuvinte. Omul şi atunci când vrea binele produce din păcate mult rău naturii prin acţiunile sale.
Despre problema pe care ai postat-o, îţi pot spune că cauza principală se află la suprafaţa gheţarilor, nu în interior. S-a făcut un experiment la o scară mică, nişte oameni de ştiinţă acoperind o suprafaţă oarecare dintr-un gheţar cu folie metalizată. În timp s-a observat păstrarea intactă a gheţii şi chiar acumularea de material îngheţat deasupra foliei, degradarea gheţarului continuând în exteriorul foliei.
Nu zic că nu ai dreptate şi că ar trebui încercat ceva, dar acest lucru presupune în primul rând sume foarte mari de bani, pe care ecologiştii nu le deţin. Cei care deţin acele sume au interese contrare, felul în care acumulează banii fiind de cele mai multe ori în contradicţie cu bunul mers al lucrurilor în natură.

1 răspuns:
| Marian_2691 explică:

Msi Circetus Frumentarius, prin stiinta pe care o are omul poate aplana orice conflict cu natura, doar cele provocate de om nu se pot aplana, am scris ca nu am studii superioare si nu pot intra mult in detalii dar poate poate se isca vreo idee de la intreabarea mea ''stupida si o incerca cineva ceva, in cazul in care te-am sictirit iti doresc roadere usoara