| costimovrin a întrebat:

De se spune că în străinătate scapi de "aia cu capra vecinului"? Nu este invidia un sentiment omenesc sau sunt romanii o rasa aparte de oameni care au invidie? Sau cum funcționează, sunt străinii atât de reci încât nu are cum să apară sentimentul de invidie pentru că nu vei avea multe relații acolo? Nu am fost niciodată într-o țară "civilizata" și nu înțeleg cum poți să scapi de "capra vecinului"

Răspuns Câştigător
| Endoryus a răspuns:

Scapi cand nu exista diferenta prea mare intre acei oameni. Uite cum e Italia ( am fost mai bine de 14 ani acolo). Toata lumea avea masina ( 2, 3 per familie dar nu fitoase ), 2 3 vacante pe an ( si nu doar in Italia, mergeau mult in alte tari ). Pe cand in Romania sunt multi care nu isi permit decat sa mearga la mare vara si cam atat. Sa fim seriosi, cati isi permit 2 3 vacante pe an in strainatate? Cand tu abia iti permiti Dacia si altii au BMW sau Porsche ( si nu ma refer acum la cazanele alea din 99 ). Din cate am observat eu in RO multi se axeaza pe mult si prost de dragul de a avea ( adica vechi SH ) pe cand in afara oamenii se orienteaza mai mult dupa mai putin dar mai calitate ( atat cat le trebuie si au nevoie ). Masini noi dar mici, motor mic (pe ei ii doare mai mult sa fie noi pentru ca taxele sunt mai mici ).

| costimovrin explică (pentru Endoryus):

Adică nu exista invidie pentru că toată lumea o duce bine acolo? ...nivel de trai ridicat

| Endoryus a răspuns (pentru costimovrin):

Invidia apare in urma lipsei. Cum poate sa fie invidie cand toti au? Ti-e ti-ar mai fi ciuda pe unu cu BMW daca ai avea un Mercedes la aceeasi suma? Eu nu cred.

6 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Romanii au probleme de aia au invidie. Strainii nu isi bat capu de vecini multi au bmw si ce pe lipseste

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pai nu stiu, unde se spune? Cine zice asta?

Tine strict de fiecare persoana in parte aceasta gandire.

| Ineys a răspuns:

Sunt mai educati si chiar daca sunt invidiosi nu lasa sa se vada asta. La noi se vede de la o posta cand cineva iti poarta invidie.

| troleibuz a răspuns:

Nu scapi. Romanii sunt rai peste tot.